eltimin davranışı beni şok etti:(

canm sana bunu yapan kadın aileyede yapr sen kendin anlat uygun bir dille ailene. görüşmek istemedini söyleki sonra birşey olduğunda sen hatalı duruma düşme

şimdiden sonra müsaitsen sana kahve içmeye geleceğim diye bir talebim asla olmaz. zaten ayda yılda ve iadei ziyaret gibi olurdu. aile arasında gerginlikleri sevmiyorum, mecburen bir araya gelinen durumlarda da yine merhaba nın ötesine çıkmam. ama aileye hiç görüşmek istemiyorum da diyemem. kendi gelmek ister se de gelme diyemem.ama yalnız kalmamaya özellikle dikkat ederim. konuyu açmak isterse uygun bir dille kapatmayı düşünüyorum.

diğerleri onun halinden farkeder ve bana sorarlarsa o zaman anlatırım. zannetmiyorumm kendisi anlatsın. çünkü aileye yabancı gibi duruyor.

benim babam her ailede bir kara koyun olur derdi, bu ailenin kara koyunu da bu eltim galiba.

canim tamamiyle kiskanclik bu baska sey degil..ama sana bravo ben senin kadar sakin olamazdim..sen guzek tavir sergilemissin en cok buna sinir olmustur..uzak dur sen yine eskisi gibi sakin olma.gayet akilli kadin oldugun belli..o yuzden de canini sikma moralini bozma..etraf boyle insanlarla dolu..

Canım sakinliğine hayran kaldım ben empati yaptın senin kadar sesiz kalamazdım ama olmakta fayda var herzaman tebrik ederim seni.

Valla arkadaşlar bu davrnaışın nedeni yazmışlar zaten diyecek söz yok , gelen ekapın açık olsun ama sen uzak dur merak ediyorum bakalım ilerleyen günlerde ne olucak belki kaynın k.pederine söyler k.validene söyler

Aileye yabancı gibi duranlar böyle konular oldumu muhakkak anlatırlar.
'' Bakın sizin hanedan soyundanmış gibi özen gösterdiğiniz gelininiz bana böyle böyle dedi'' diye birde üstüne koyup anlatırlar. Emin olun.
Bence konusu açılırsa yada müsait bir zaman olursa kayınpederinize değilde kayınvalidenize şikayet etmek gibi değil haberiniz olsun diye anlatın...

Katılıyorum kesinlikle. Bu insanın nasıl biri olduğunu bilmiyorsunuz sonuçta, bence uygun bir dille anlatın ama bunun hesabını sormasınlar yoksa olay büyür.Ayrıca eşinize de söyleyin.(uzakta olduğundan bu duruma üzülebilir ama) Sabrınıza hayran kaldım, ben olsam ani tepki verirdim tebrik ederim :)

çok iyi olmuş canım.

k.valide ve pedere anlatman taraftarı değilim. insanlara da uzak duruyormuş "kara koyun" ne yapsınlar ki üzülmekten başka?

durduk yere ailenin iklimini bozmaya gerek yok. kendi gider anlatırsa -ki sanmıyorum- sen de olayı baştan sona güzelce anlatırsın. eşin uzaktaymış, ona bile söyleme bence. adamcağız üzülür ben yokum karım mağdur ediliyor diye, elinden de bişey gelmez.. onu da üzme..

bu tür kötü niyetli insanların en güzel cevabı susmak bence. asgari şekilde bir iletişim kurdun mu (ailece toplanılan durumlarda) tamamdır.

Son düzenleme:

canım boşver git dışardan başka yerden daha pahalıyada alsan kafan rahat olur.
kayınpederinede anlatma kötü olursun, mobilyayı sorunca baba başka yerden beğendim onu alalım de.
anlaşılan eltin kndi içinde kurmuş kurmuş dün patlamış.
sen zaten onun gibi olmamakla en iyisini yapmışsın.
muhattap olma

eltimin heralde başka sorunları var ve benden acısını çıkarmaya çalışıyor.beklediği gibi karşılık vermeyince de iyice çıldırdı. az önce mesaj yazmış mail kutuna bak diye. mesaja cevap vermedim. gerçekten mail yazmış. ipe sapa gelmez, aslı astarı olmayan lafları döşemiş gitsin. kocasıyla arasını bizim bozduğumuzu, haftalardır kocasından tek kelime güzel laf duymadığını, kocasının onun ailesine gitmediğini bunun sorumlusunun biz olduğumuzu. kaynımın eşinin ailesine gitmediğinden haberimiz bile yok. leylek bacaklı elti (bu ben oluyorum), tarla suratlı yenge (bu büyük eltim), yerden bitme cüce (bu görümcem) yüzünden kaynanası kaynatası onu sevmiyormuş falan filan.mailine de tek kelime cevap yazmadım.

dediğin gibi canım heralde büyüklere söylemem gerekecek allahım ya ne çamaşır makinasıymış nelere sebep oldu

anlamıyorum böyle insanları. uzak kalınsın isterler, uzak durursun suçlu olursun. özel günlerde ayırmaz davet edersin, köpek sürüsü gibi (bunu da şimdi mailinde yazmış)sizle beraber olmak zorunda mıyım der. kaynana kaynata misafir gibi gelsin gitsin istemem öyle vıcık vıcık der sonra da beni sevmiyorlar sizin yüzünüzden gelmiyorlar bana der.ailesini iftara çağırır bizleri çağırmaz sonra da beni dışlıyorsunuz der. çok şaşkınım.

korkarım bütün aileyi karıştıracak, en kötüsü kocasıyla arasını çok kötü açacak sonra da ben ne yaptım diye düşünmeden ona buna çamur atacak. allah akıl fikir versin kaynıma da sabır
ne diyim allah ıslah etsin herkese huzur versin

ben bu olayda şöyle bişey gördüm sanırım kaynın her ihtiyacına koşuyo bu yüzden eltin kıskanıyo olabilir.
annem hep der kumayla kumanın gemisi yürümüşte eltiyle eltinin gemisi yürümemiş...
gerçektende öyle arkaşlar bizde mesafeliyiz ben korurum mesafemi.

Nasıl bi kıskançlık böle sözler söyletir nasıl yüzüne bakacak bi daha acaba boşver bence kendi kalitesini düşürmüş aslında nasıl bi insan olduğunu gün yüzüne çıkarmış

kara koyun aşmış kendini :)

bu benzetmeler resmen hakaret. kendisine hiçbir cevap yazma. bir kelime dahi yazma.

mesajı ve mail çıktısını al kayınvalidenlere git, durumu güzelce anlat.

belli ki bu kadının ince bir ayara ihtiyacı var. yoksa sen sustukça tepene çıkacak.

K.validende sorarsa sende anlat bence mailide silme dursun sanada çamur atmak isterse işine yarar allah sabır versin ailenizde böle biri olduğu için

Allah sabır versin size ve ailenize özellikle kaynınıza....

kaynımdan bir şey rica etsem, elinden de geliyorsa koşar. ama söylemem! bu iki konuyu da k.pederim kendisinden istemiş. yani benim haberim yokken. hep mesafeliydim, az konuştum, özel konulara hiç girmedim. giriyorsa da suskun kaldım, üzerine en fazla 15 dk oturup kalktım. çünkü hayata bakışımız uymuyor. dost olamayız ama kötü olmaya da hiç gerek yok diye düşündüm hep.

eltim ne istediğini bilmiyor. kendisi k.validemlere de uzak durdu, şimdi bu uzaklıktan rahatsız oluyor. ama adım atmak yerine demek ki kocasıyla tartışıyormuş. herkes gibi sevilmek onun da ihtiyacı. ama sevgi böyle kazanılmaz ki uzak kalmanın da bedeli olur, yakın olmanın da. tercih ettiğin neyse arkasında durup, bedellerini de ödeyeceksin. tercihine saygısızlık eden de yok. kimse kimsenin bu kadar keyfine göre hareket edemez.

Ne ekersen onu biçersin kendi yaptığının cezasını çekiyo

K.validende sorarsa sende anlat bence mailide silme dursun sanada çamur atmak isterse işine yarar allah sabır versin ailenizde böle biri olduğu için

maili silmedim çıktısını da aldım. sürekli de tahrik edici mesajlar yazıyor. onlar da duruyor. hiç cevap vermiyorum. içinde ne kadar kin biriktirmiş, ne kadar huzursuzmuş meğer kendimi geçtim ona üzülüyorum. bıu kadar nefretle yaşamak ne kadar kötü bir duygudur bahane arıyormuş makinam sebep olmuş. benle de kalmıcak artık eminim. hırsını alamayıonca başkalarına da bulaşacak galiba. mesajlarından o sinyali alıyorum

durduk yere üzüntü

kıskandığı apaçık ortada;belki nasılsa kocası var diye kendisiyle bu kadar ilgilenmediği için kayınpederinin ilgisini belki kocasının yardım etme ilgisini belki kızına kayınvalidenin bakmasını ve senin dengeli olmanı kıskanmış dengesiz biri olduğu ortada çünkü...hiç canını sıkma uzaktan merhaba de geç soran olursa da kayınvalidene ya da kayınpederine anlat gitsin..sonra senin adın durduk yere surat yapan sebep yokken küslük güden geline çıkar suç senin olur emin ol..sen ağır oldukça edepli oldukça o ilgi çekmek için ne yapacağını şaşırır yakında merak etmeDD benim eltim de kendini sevdirmek beni yermek için tel de yazları memlekete gidince meğer senelerdir arkamdan atıp tutar kayın validemi bana karşı doldururmuş en sonunda olanları anlatınca "ben ne bileyim kızım "diyen kayınvali,demi "bir daha o bişey anlatınca ona "arkasından konuşma ne sorunun varsa ona söyle "demesini söyledim..dememiştir ya neyse

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…