canm sana bunu yapan kadın aileyede yapr sen kendin anlat uygun bir dille ailene. görüşmek istemedini söyleki sonra birşey olduğunda sen hatalı duruma düşme
şimdiden sonra müsaitsen sana kahve içmeye geleceğim diye bir talebim asla olmaz. zaten ayda yılda ve iadei ziyaret gibi olurdu. aile arasında gerginlikleri sevmiyorum, mecburen bir araya gelinen durumlarda da yine merhaba nın ötesine çıkmam. ama aileye hiç görüşmek istemiyorum da diyemem. kendi gelmek ister se de gelme diyemem.ama yalnız kalmamaya özellikle dikkat ederim. konuyu açmak isterse uygun bir dille kapatmayı düşünüyorum.
diğerleri onun halinden farkeder ve bana sorarlarsa o zaman anlatırım. zannetmiyorumm kendisi anlatsın. çünkü aileye yabancı gibi duruyor.
benim babam her ailede bir kara koyun olur derdi, bu ailenin kara koyunu da bu eltim galiba.
Aileye yabancı gibi duranlar böyle konular oldumu muhakkak anlatırlar.
'' Bakın sizin hanedan soyundanmış gibi özen gösterdiğiniz gelininiz bana böyle böyle dedi'' diye birde üstüne koyup anlatırlar. Emin olun.
Bence konusu açılırsa yada müsait bir zaman olursa kayınpederinize değilde kayınvalidenize şikayet etmek gibi değil haberiniz olsun diye anlatın...
eşim burda olmadığı için onunla yapmamız gereken işleri mecburen k.pederimle hallediyoruz canım. eski dolabım kullanılacak durumda değil, yaş ağaçla yapıldığı için çökmeler oldu. kapakları düşüveriyor. k.validem sık sık evime geldiği için kendi farketmiş o k.pederime söylemiş. ama illa kaynımın arkadaşından almak zorunda değiliz tabi. k.pederimi aradım az önce, arkadaşlar bir mobilyacı tarif etti ısmarlama da yapıyorlarmış dedim. o da tamam öyleyse oraya bakalım dedi :)
malesef sizin dediğiniz gibi dün gece çok bağrıştılarbir de şöyle bir durum var, elbise dolabımı değiştirecektim. kaynımın çok yakın arkadaşı mobilyacı. k.pederim onu da kaynıma demiş, umudumyok'la beraber gidelim beğenelim sen de sonra pazarlığını yaparsın diye bu durumdan sonra asla istemem. ama k.pederime nasıl söyleyeceğim? aile yapılarında genelde birbirlerine zorda kalınca yardım etmek var. olayı anlatırsam k.pederimle de arası bozulursa, ben fitneci durumumuna düşersem, kaynımla yine kavga ederlerse diye çıkcası endişeleniyorum
ben bu olayda şöyle bişey gördüm sanırım kaynın her ihtiyacına koşuyo bu yüzden eltin kıskanıyo olabilir.
annem hep der kumayla kumanın gemisi yürümüşte eltiyle eltinin gemisi yürümemiş...
gerçektende öyle arkaşlar bizde mesafeliyiz ben korurum mesafemi.
K.validende sorarsa sende anlat bence mailide silme dursun sanada çamur atmak isterse işine yarar allah sabır versin ailenizde böle biri olduğu için
K.validende sorarsa sende anlat bence mailide silme dursun sanada çamur atmak isterse işine yarar allah sabır versin ailenizde böle biri olduğu için
Allah sabır versin size ve ailenize özellikle kaynınıza....
Ne ekersen onu biçersin kendi yaptığının cezasını çekiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?