Aileye yabancı gibi duranlar böyle konular oldumu muhakkak anlatırlar.
'' Bakın sizin hanedan soyundanmış gibi özen gösterdiğiniz gelininiz bana böyle böyle dedi'' diye birde üstüne koyup anlatırlar. Emin olun.
Bence konusu açılırsa yada müsait bir zaman olursa kayınpederinize değilde kayınvalidenize şikayet etmek gibi değil haberiniz olsun diye anlatın...
vallahi arkadaşım benim eltin kadar kötü olamaz inanmam..söylemediğim şeyleri söyledi dedi kadın..her fırsatta sataştı..ben alttan aldıkça tepeme bindi...işte bu arkadaşın yorumuna çok hak veriyrum.evet eltim kayınvalidemşleri aramaz sormaz 2 aya yakın kalmıştım köyde bu süre içinde hiç kendiliğinden aramaz aynı ortama düşsek kayınvalidem "salat vs bişiler yap dese" kadını hiç takmaz 4/5 kere dedikten sonra yapar dalgaya alarak.ama konu benimle ilgili bişi yetiştirmek oldu mu öndedir hemen anlatmış oluyor üstüne katarak.."hani önce anlatana inanırlar" mantığı mı var kadında bilmiyorum..musait bi zamanda sakince anlatabilirsen anlat derim olanları..
arkadaşlar dün k.validem görümcemi, büyük eltimi ve beni çağıdı demiştim ya. meğer çok farklı şeyler olmuş.
görümcemin görev yaptığı okul, küçük eltimin iş yerine yakın. geçen hafta küçük eltimin kızının d.günü vardı. d.günü yapmadılar. ben dahil herkes yine de ufaklığa hediye aldık, d.gününden 1 gün sonra telefon edip evlerine gittik hediyesini verdik. görümcem müsait olmadığı için gelememişti.o da dün hediyesini alıp, onun iş yerine gitmiş. niyeti iş çıkışı birlikte eltimin annesine gidip, hem onları ziyaret etmek hem de yeğenine hediyesini vermekmiş. eltimin kızı hafta içi ananesinde kalıyor.
görümcemi karşısında görünce şaşırmış bizimki. naber hoş beş falan bu birden ona da çatmışkendi cevap veremedi de seni mi yolladı demiş.(benim için) görümcem konudan habersiz olduğu için neye uğradığını şaşırmış. anlamadım, kim cevap veremedi de beni yolladı? demiş. bu açmış ağzını yummuş gözünü. siz beni aptal mı sanıyorsunuz, bana komplo kurdunuz, yuvamı dağıtmaya çalışıyorsunuz diye bir sürü hakaretler etmiş. görümcem aynı benim gibi şokta
görümcemi hiç konuşturmamış bile. yazık kadın neye uğradığını şaşırmış, hediyesini alıp çıkmış ordan
ordan doğru annesine gitmiş. demiş anne benim bilmediğim olaylar mı oldu, küçük gelin bana böyle böyle şeyler dedi diye k.valideme anlatmış. k.validem de şaşırmış, üzülmüş. konunun kiminle alakası olduğunu anlayamadıkları için, meğer hepimizi çağırmışlar. konuşulsun, kimin kimle derdi varsa ortaya çıksın diye. ben zaten her akşam kızımı almak için k.valideme uğruyorum. neyse misafirim de gelcekti, artık iptal ettim. büyük eltim de merakla neler oluyor diye geldi. küçük eltimi de çağırmış ama o gelmedi.
oturduk konu kiminle ilgili diye sordular ortaya. ben de başka sorun var mı bilmiyorum ama böyle böyle oldu diyerek, teşekkür etmeye gittiğim akşamı ve dün yazdığı mesajları ve maili anlatmak zorunda kaldım, k. validem maili görmek istedi. ben de verdim. büyük eltim ve görümcem de görmek istedi ama k.validem ne gereği var okumayın, pek hoş şeyler yazmıyor dedi göstermedi.
sonra üçümüze dedi, siz en azından sessiz ve uzak kalmaya şimdilik devam edin. onların karı koca aralarında sorun var heralde sinirleri bozulmuş dedi. yaptığı şeyler hiç doğru değil ama üçünüzden de anlayış ve sabır bekliyorum. bana da kızım sana da ayrıca uymadığın için teşekkür ederim, böyle devam et. kapı karşı komşun olduğu için senin işin biraz daha zor ama en azından baban ve benim için ne derse desin cevap verme. bakalım neler oluyor elbet ortaya çıkar. bunun sizinle alakası yok, öfkesini boşaltacak yer aramış, size çatmış dedi.
işte böyle arkadaşlar. bir kişinin huzursuzluğu herkesi huzursuz etti malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?