• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin ocuklar...

hayalsevgili

:) :)
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2008
189
1
96
İstanbul
arkadaşlar aslında benim bu konuyu açmamadaki sebep 1 den fazla çocuğu olan insanlar bölemi oluyor onu merak ediyorum eltimin 2 tane kızı var biri 9 yaşında biri 6 aylık küçük kızını doğurmadan önce büyük kızına karşı ilgisi çok fazlaydı şimdi ise durum değişti büyük kızıyla hiç ilgilenmez oldu tamam diğeri daha çok küçük tabikide onun ilgiye daha fazla ihtiyacı var ama büyük kızının psikolojisi ne oluyo bu arada gerçekten çokmu zor 2 çocukla birden uğraşmak yoksa eltimmi bu işin üstesinden gelemedi bunu merak ediyorum

Katılmıyorum..
Sadece küçüğün bakıma daha çok ihtiyacı olduğu için ona ilgi fazlaymış gibi sanılıyor..:ecrin_bebek:
Büyük ile oynayacak,şakalacak,bir şeyler öğretecek birilerini bulurlarsa işleri kolaylaşır bence:1hug:

eltiniz çok ama çok hata yapıyor bence..
sonuçta 9 yaşında aklı herşeye eren bir kızı var,
diğeri daha 6 aylık...
büyük kızının psikolojisini alt üst ettiği kesin..
tamam bebekle uğraşmak zordur ama kendine
güvendi ki 2.çocuğunu doğurdu,
büyük kızına oturup anlatmalı,kardeşiyle
ilgilenmesinin nedenlerini,eminim ki kızı bile yardımcı olacaktır annesine...
sevgiler...

Bu durumda songül arkadaşıma katılıyorum
bizde 2 kızdık erkek kardeşim dünyaya gelince..
Ben 7 yaşında okula başlayacaktım
annemin doğumuna haftalar hatta günler kalmıştı..
İlgilenmedi demeyimde sevgi göstermedi bize..
buda hala aklıma geldikçe içimi acıtır..
Ben burda anne büyük kızıyla ilgilenmiyor demedim..
yanlış anlaşılmasın..Sadece onunda bazı şeyleri kavrayabileceği yaşta olduğunu
unutmasın..!!
Oynamasıda gerekiyor tabii ama ona vakti yok diyelim
sarılsın öpsün başını okşasın en basit bunlara vakti kalır sanırım..:1rolleyes:
Bu bence herşeye değer..

İki çocuk annesi olarak konuşmam lazım değil mi kızlar.
Heleki ben ikinci çocuğumu oğlum 1. sınıfa başlamadan 1 hafta önce doğurmuştum. Yani oğlum hem yeni bir kardeşe hemde yeni bir ortama aynı anda girmişti.
Bana da aynı eleştiriler geldi ama kusura bakmayında malesef düşündüğünüz gibi değil, zaten sizler her daim yani 24 saat onların yanında olmadığınız için anlayamazsanız, öncelikle yeni doğanın herşeyden daha fazla ilgiye ihtiyacı oluyor. Arkadaşın eltisi de kızını severken bir doğum yaptı diye o sevgisini yitirmedi tabiki, eminimki bulduğu her boşlukta zamanını çocuğu ile geçiriyordur.
Ama böylesi zor bir durumda bile anneye suç yüklenmesi hata değil mi? Zaten kadın yeni doğumdan çıkmış, bebeğe bakmakla uğraşırken, diğer çocuğun babası yada diğer yakınları ne güne duruyorlar. En azından anneye yardımcı olabilir ona zaman yaratabilirler. Her şeyi anneden beklemek saçma.

kardeşim doğduğunda annem banada sorumluluk yükleyerek o dengeyi sağlamıştı

kendimi işe yarar görmek abla olduğumu hissetmek çok hoşuma gidiyodu

sürekli anneme yardım ediyordum tabi bu annemin teşvikiyle oluyordu

hiç kardeşimi kısknadığımı, psikolojimin bozulduğunu hatırlamıyorum

aksine doğduğu içi çok mutluydum çünkü annem beni çok güzel hazırlamıştı buna

kardeşin doğcak büyücek senin en iyi arkadaşın olcak sen derslerine yardım etceksin beraber

gezmelere gitceksiniz vb türü sözlerle kardeşimi doğmadan çok sevmiştim

doğduğundada annem altını alırken pudrasını ben döküyodum yıkarken bir tas suyuda ben döküyodum biberonunu tutuyodum vs

işin özeti bence eltinizde büyük kızını kardeşinin bakımına küçükte olsa ortak etmeliki kız kendini dışlanmış hissetmesin

canım o kişiden kişiye değişiyor var benim çevremdede iki çocuğu olan birkaç aile birisi yeni büyüğü küçüğünü sevmek isteyince dokunma zarar verisin diye kızdı bağırdı ve küçüğüne aşırı ilgi gösterdi şimdi büyüğü istemiyor küçüğünü.diğer aile ise küçüğü henüz anlamadığı için onunla çok fazla ilgilenmiyor daha çok büyükle ilgileniyor ve büyüğüne gel bak kardeşini öp filan diyorlar o da kardeşini çok seviyor bir yere giderken hemen küçüğün eşyalarını topluyor kardeşim kalmasın burda diye.bu arada her iki ailedeki çocuklar arasındada 2 yaş var.

Canım büyük kızıyla ilgilenmiyo derken anlamadım tam anlamıyla
Elbette ki küçük bebekle daha fazla ilgilenmesi gerekir çünkü küçük olduğu için.
Bence de büyük kızı 9 yaşındaymış herşeyi idrak edebilecek bir yaş.Bu aralar büyük kızınada itina göstersinn daha çok öpsün koklasın sarılsın konuşarak anlatsın diğer arkadaşlarında dediği gibi.

İki çocuk annesi olarak konuşmam lazım değil mi kızlar.
Heleki ben ikinci çocuğumu oğlum 1. sınıfa başlamadan 1 hafta önce doğurmuştum. Yani oğlum hem yeni bir kardeşe hemde yeni bir ortama aynı anda girmişti.
Bana da aynı eleştiriler geldi ama kusura bakmayında malesef düşündüğünüz gibi değil, zaten sizler her daim yani 24 saat onların yanında olmadığınız için anlayamazsanız, öncelikle yeni doğanın herşeyden daha fazla ilgiye ihtiyacı oluyor. Arkadaşın eltisi de kızını severken bir doğum yaptı diye o sevgisini yitirmedi tabiki, eminimki bulduğu her boşlukta zamanını çocuğu ile geçiriyordur.
Ama böylesi zor bir durumda bile anneye suç yüklenmesi hata değil mi? Zaten kadın yeni doğumdan çıkmış, bebeğe bakmakla uğraşırken, diğer çocuğun babası yada diğer yakınları ne güne duruyorlar. En azından anneye yardımcı olabilir ona zaman yaratabilirler. Her şeyi anneden beklemek saçma.
Burbukçum bana konuşmak düşer mi bilmiyorum ama madem eşit davranamıyacak anne çocuk doğurmasın... Garibimin ne suçu var..Anlatırlar ,ablam ben doğduğum da eline bi kumaş vermişler oynasın diye hem yıkıyormuş hem de kendi kendine konuşuyormuş.'' Allahım kardeşim ölsün ama cennete gitsin'' Doğurmasınlar ya valla kızıyorum .

benim krdeşimle aramda 18 ay var kızlar o kadar çok kıskanmıştımki onu bunu yıllar sonra itirafta ettim en çok babamı paylaşmak zor geldi bana annem küçük diye bütün ilgisini kardeşime veriyodu ya ben çokmu büyüktüm kızkardeşimi ayaklarına alır sallarıdı bunu dün gibi hatırlıyorum banada sen ablasın yat derdi kıyamazdı babam bana hiçç annemin eksigini tamamlamaya çalışırdı hep alır yastıgı gel gamzelim derdi bana 30 yaşındayım şuan kızlar annemin bir kere bile saçımı okşadıgını hatırlamam bi kere yavrum dedigini bilmem bir kere sarılıp içten öptüğünü bilmem babam benim dünyamdı onuda 2 yıl önce kaybettim . Şimdi düşünüyorumda 9 yaşında oğlum ben hala ikinci çocuk için korkuyorum sanırım ben annem gibi olmaktan korkuyorum mafoldumben

haklısınız kızlar benim hiç kardeşim yok ama annemle babam yapmak istediklerini söylemişlerdi hiç unutmam 9 yaşında abla vs. bende nefret ederim falan bağırdım çağırdım çnkü biliyorum ne olursa olsun yeni gelene daha bir sevgi şefkat ilgi ister istemez herkes yapıyor bunu ama dengeyi kuranlara hayranım valla bravo dengeyi kuranlar lütfen ikinci çocuk doğursunlar sonra büyük olan çocuğu kıskançlık krizlerine yada üzüntülere sokmaya hakları yok küçük müçük sonuçta tabi ilgileneceksin ama senşn ilk göz ağrın var büyük diye öyle yapılmaması lazım çok kınıyorum öyle anneleri çokta kızıyorumm dengeyi kurmaları lazım tabi her yiğidin harcı değil

çocuğum yok ama bu konudaki nacizane fikrim şudur,
6 aylık bebek hiç birşeyden anlamaz
asıl ilgi büyük kıza verilmeli..bebeğin karnını doyur altını değiştir
çok çok özel bir ilgiye gerek yok ama diğer kızın psikolojisi daha önemli bu durumda..

biz de iki kız kardeşiz. ben 6-7 yaşlarındayken o kadar çok kardeş istiyormuşum ki annemler çarşıya giderken bana gelirken kardeş alın diyormuşum. onlar da hiç düşünmemelerine rağmen ikinci çocuğu yapmışlar. ama ben asla onu kıskandığımı hatırlamıyorum. sanırım bunda annemin payı büyük.
hep beni de olaya dahil etti. daha 1 aylıkken oturduğumda onu da kucağıma tutuştururdu annem. küçük anne gibi davrandı bana o zamanlar sen ondan sorumlusun dedi. ne akrdeşim için en ufak bir kıskançlık hissettiğimi hatırlarım ne de kötü şeyler düşündüğümü. hatta 3-4 yaşlarında bir kez defterimin tamamını karalamıştı da (aklınca çalışma masamda beni taklit ediyordu) ağlamaktan helak olmuştum ama bağırmamıştım bile ona.
bence bu dengeyi kurmak çok önemli bu konuda kendine güvenen yapsın ikinci çocuğu.yoksa kardeşleri bir ömür boyu birbirinden uzaklaştırırsınız.

Kızlar darılmayın ama bunu 2 tane ÇocuĞu olmayan anlamaz ÇÜnkÜ yaŞanmadan bılınmez benımde bırı 4 bırı 1 yaŞında 2 tane oĞlum var doĞum yapmadan Önce Ötekı bebek karnını doyur altını deĞıŞtır bÜyÜkle ılgılenırım dıyodum ama Öyle olmuyo ıŞte...arayı bulup eŞıt davranmak gerÇekten zor bılmıyorum ayrım yapanlarda vardır belkıde ama ben 3 veya daha fazla ÇocuĞu dÜŞÜnemıyorum

Burbukçum bana konuşmak düşer mi bilmiyorum ama madem eşit davranamıyacak anne çocuk doğurmasın... Garibimin ne suçu var..Anlatırlar ,ablam ben doğduğum da eline bi kumaş vermişler oynasın diye hem yıkıyormuş hem de kendi kendine konuşuyormuş.'' Allahım kardeşim ölsün ama cennete gitsin'' Doğurmasınlar ya valla kızıyorum .

Tabiki herkese konuşmak düşer güzelim. Ama sana bir şey söyliyeyim mi, hiç bir anne ve baba (bak anne ve baba diyorum, annecik ve babacık değil buraya dikkati çekerim) evlatları arasında ayrım yapmaz yapamaz. Buna çok vakit harcıyayım, öbürüne az harcıyayım diyemez. Ama çocukların öncelikleri vardır ve durumunu ona göre ayarlarsın.
Örneğin, benim büyük dana 13 yaşında artık kendini kurtardı, öyle kolay kolay hastalanmaz bu yüzden ben küçük danaya daha dikkat gösteririm hastalanmasın diye. Bu benim oğlumu sevmediğimi göstermez. Kaldıki büyükte dikkat eksikliği olduğu için ona küçükten daha fazla vakit ayırırım, bu da küçüğü daha az sevdiğimi göstermez.
Şimdi benim asıl söylemek istediğim şey, yeni doğum yapmış bir kadına evlatları arasında ayırım yapıyor denilmektense, o anneye yardım edilmesidir. Öylesine zor bir durumdaki anne şu anda anlatamam. En azından küçük bebişe 1 saatliğinede olsa bakılsa annede büyükle ilgilenir değil mi? Eminim o kadıncağızda vakit ayırmaya çalışıyordur ama yeni doğan bebeğin her daim karnının açlığı altının pisliği, gazı, kakası vs derken zaten zamanın büyük bir bölümü gidiyor ve anne arada harap oluyor. Ama evlat ayırımı olacağını sanmıyorum.
Haaa yokmudur tabiki vardır ayıran işte böylelerinide (yani annecik ve babacıkları) Allaha havale ediyorum.
Ben yorumumu arkadaşın ifadesine göre yapmıştım, genelde tabiki ayrım yapanlar vardır.

Back
X