6-7 yaşında çocugu nüfus cüzdanına "engelli" diye fişleyip onu diğer yaşıtlarından ayıranlar asıl engelli.Milli eğitime başvurun.Böyle birşeyi ilk defa duydum.Hem kaynaştırma eğitimleri var.Diğer cocuklarla birlikte eğitim verilip onlara yetişmesi sağlanıyor.Konusamayıp sonradan konusan tanıdıklarım var cevremde.Böyle bir ayrım yapılmamalı.
miyase'nin dediği sebepler yoksa hiç konuşmayın müdürle. Dilekçe vereceğinizi söylemeyin bile. Gidip direk verin. Soruşturma açsınlar başına bela alsın. Çocuklar -hele ki bize muhtaç olanlar- söz konusu olduğunda çook acımasız oluyorum. Eğer devlet okuluysa çocuğunuzu -istememe- şansı yok.
merhaba
gittiği okul devlet okulu ram ın verdiği raporda anaoluna gitmesi gerekli diyo hatta gerekiyosa 32 ile 72 ay arası diye bi not ta var
testlerinin sonucu yüzde yetmiş hafif engelli üç buçuk yaş çocuk durumunda rapor yazılmış ayrıca engelli okuluna gitmesi gerekiyo yazmıyo
sorun galiba müdürde sizlerin de yazdıklarına bakarsak keyfi uygulama yapıyo bu adam bugün ilçe milli eğitime gidicez bakalım nolucak
eğer hafif engelli ve anaokulu yazıyorsa okul müdürü hiçbir şey yapamaz..önce ilçe milli eğitim müdürü ile görüşün ama oradan da birşey çıkmazsa hemen kaymakamlığa gidin.artık engelli insanların hakları çok fazla ve bunları korumak için çaba harcanıyor.kaymakam eminim durumu düzeltecektir.bir de ram ile görüşüp okul müdürüyle iletişime geçmelerini isteyebilirsiniz.sakın pes etmeyin.böyle kendini bilmez müdürler yüzünden bir çok çocuk eziliyor.
eğer hafif engelli ve anaokulu yazıyorsa okul müdürü hiçbir şey yapamaz..önce ilçe milli eğitim müdürü ile görüşün ama oradan da birşey çıkmazsa hemen kaymakamlığa gidin.artık engelli insanların hakları çok fazla ve bunları korumak için çaba harcanıyor.kaymakam eminim durumu düzeltecektir.bir de ram ile görüşüp okul müdürüyle iletişime geçmelerini isteyebilirsiniz.sakın pes etmeyin.böyle kendini bilmez müdürler yüzünden bir çok çocuk eziliyor.
ilginiz için çok teşekkürler
bugün ilçe milli eğitime gittik eltimle beraber çocuğun raporlarını incelediler ve müdüre telefon edip tavrını düzeltmesini ve okula almasını söylediler sorunumuzuda çözdüler sağolsunlar gerekirse hakkınızda soruşturma açıcağını müdüre sölediler ve tabiki müdür geri adım attı
sizinde dediğiniz gibi pes etmicez gereken her hakkımızı kullanıcaz çünki anladığım kadarıyla bu tip çocuklarda eğitime ne kadar geç başlanırsa o kadar zor yol katediliyor
ilginiz için çok teşekkürler
bugün ilçe milli eğitime gittik eltimle beraber çocuğun raporlarını incelediler ve müdüre telefon edip tavrını düzeltmesini ve okula almasını söylediler sorunumuzuda çözdüler sağolsunlar gerekirse hakkınızda soruşturma açıcağını müdüre sölediler ve tabiki müdür geri adım attı
sizinde dediğiniz gibi pes etmicez gereken her hakkımızı kullanıcaz çünki anladığım kadarıyla bu tip çocuklarda eğitime ne kadar geç başlanırsa o kadar zor yol katediliyor
sorun halledilmiş, gözünüz aydın. yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı, uğurlu olsun....
nasıl mutlu oldum anlatamam ya cok sevındım o mudurde haddını bılır artık ayy cok sevındım valla ya hayırlı ugurlu olsun arkadasım ınsallah cok guzel bır sekılde yol katleder ve zamanla normal hayata karısırık kardesımız adına cok mutlu oldum RABBIM yar ve yardımcısı olsun ınsallah...
Çok sevindim. Konunuzu okuyordum ama çok bilgili olduğum bir konu olmadığı için birşey yazamamıştım. Olması gereken olmuş, yoluna girmiş herşey. Ne güzel. Yavruyu da koklayın benim için.
bundan tam 23 sene oncesinden bahsediyorum
ben ilkokuldayken sinifimizda zihinsel engelli bir arkadasimiz vardi.
8 yillik egitime gecildiginde de 8.sinifa kadar devam etmisti.
bu cesit ozre sahip olan cocuklarin devlet okullarina alinmamasi gibi bir sey soz konusu olamaz.
tamamen mudurun tersliginden kaynaklanan sorunlari yasamissiniz.
buyuk ihtimalle diger velilerden gelebilecek sikayetlerden cekinmistir.
sonuc olarak geri adim atmis.
kucuk beyin yeni okulu hayirli olsun
ilginiz ve güzel temennileriniz için çook teşekkürler arkadaşlar
umarım beni şikayet ettiniz diye çocuğa kafayı takmaz gerçi bundan sonra biraz cesaret ister tabiki biz de pasif kalmayınca anlamıştır heralde
sizlerinde dediği gibi oğlumuza okul hayatı hayırlı uğurlu olsun inşallah
Konu sonuçlanmış sanırım olumlu şekilde sevindim buna.
Bende devlet okulunda ana sınıfı öğretmeniyim. Benim sınıfımda da gelişimsel geriliği olan bir fıstığım var, okula alınmaması gibi bir durum olamaz bunun yazılı ifadeleri de var okul müdürlüklerinde.
Fakat sınıf açısından da öğretmen açısından da gerçekten zor oluyor.
Benim ufaklığın da dikkat süresi diğer öğrencilere göre çok kısa ve hiç yerinde oturmuyor sınıfta beraber dolaşıyoruz :) Konuşma güçlüğü de var ilk anlamakta güçlük çekiyordum ama şimdi anlıyorum.
Çok seviyoruz sınıfça onu diğer çocuklarım kendilerinden küçük sanıyor onu davranışlarından dolayı koruyup kolluyorlar çok benimsediler, sınıfın kurallarını esnetebiliyoruz bazen anlayışla karşılıyorlar.
Özel çocuklarımızın da kaynaşmaya sınıf ortamında bulunmaya ihtiyaçları var, buna okul idareleri değil gittikleri özel eğitim kurumlarındaki öğretmenleri rehberlik servisleri durumlarına göre karar veriyorlar.
Benimle de irtibata geçiyorlar şimdilik formlar aracılığıyla daha sonra yanıma da geleceklerini söylemişler.
Birlikte yürütüyoruz biz eğitimini haftada 3 gün özel eğitime de devam ediyor aynı zamanda.
Konu benzediği için detay verdim kendi durumumuzdan bende.
İyi bir eğitim yılı diliyorum.
eğer çocuğa kafayı takarsa, bu sefer ilçe milli eğitime dilekçe ile beraber gidersiniz, soruşturma açtırırsınız.
merak etmeyin, hiç birşey yapamaz.
Konu sonuçlanmış sanırım olumlu şekilde sevindim buna.
Bende devlet okulunda ana sınıfı öğretmeniyim. Benim sınıfımda da gelişimsel geriliği olan bir fıstığım var, okula alınmaması gibi bir durum olamaz bunun yazılı ifadeleri de var okul müdürlüklerinde.
Fakat sınıf açısından da öğretmen açısından da gerçekten zor oluyor.
Benim ufaklığın da dikkat süresi diğer öğrencilere göre çok kısa ve hiç yerinde oturmuyor sınıfta beraber dolaşıyoruz :) Konuşma güçlüğü de var ilk anlamakta güçlük çekiyordum ama şimdi anlıyorum.
Çok seviyoruz sınıfça onu diğer çocuklarım kendilerinden küçük sanıyor onu davranışlarından dolayı koruyup kolluyorlar çok benimsediler, sınıfın kurallarını esnetebiliyoruz bazen anlayışla karşılıyorlar.
Özel çocuklarımızın da kaynaşmaya sınıf ortamında bulunmaya ihtiyaçları var, buna okul idareleri değil gittikleri özel eğitim kurumlarındaki öğretmenleri rehberlik servisleri durumlarına göre karar veriyorlar.Benimle de irtibata geçiyorlar şimdilik formlar aracılığıyla daha sonra yanıma da geleceklerini söylemişler.
Birlikte yürütüyoruz biz eğitimini haftada 3 gün özel eğitime de devam ediyor aynı zamanda.
Konu benzediği için detay verdim kendi durumumuzdan bende.
İyi bir eğitim yılı diliyorum.
bugün ciddi olduğumuzu anladı zaten milli eğitimdeki müdür gerekirse soruşturma açacağını yaptıklarınıda haksız olduğu anlattı bize ve çok şaşırdı böle bi uygulama yapamaz dedi
telefonla okul müdürünü aradı konuyla ilgili konuştular bu kadar çabuk konunun çözülmesi ve ilgilenmeleri bizi çok mutlu etti
il milli eğitimdeki müdür de konunu takipçisiyim gerekirse tekrar buraya gelin dedi bakalım önümüzdeki hafta neler olucak ama biz artık haklarımızı biliyoruz istediğini sölesin kanunlar bizde yana
merhaba..yazınıza baştan sona kadar katılıyorum,yaşadıklarınızı çok güzel anlatmışsınız.ve gerçekten örnek alınacak bir öğretmensiniz.ama kırmızı işaretlediğim yerde verdiğiniz bilgi tam olarak doğru değil.öğrencinin tanılanmasına ve hangi kuruma devam edeceğine özel olan özel eğitim kurumları ve oradaki rehber öğretmenler karar veremez.devlete ait olan rehberlik ve araştırma merkezlerindeki rehber öğretmenler ve özel eğitim öğretmenleri karar verir.bunun içinde zeka testi uygularlar.sizin öğrencinizin gittiği ve sizin bahsettiğiniz yer sadece özel rehabilitasyon merkezleridir ve öğrenci orada bireysel eğitim alır o kadar.yanlış bilgi aktarımı olmasın diye net açıklamada bulunmak istedim.bu arada bende rehber öğretmenim,eğitim uygulama okulunda(orta ve ağır derecede ziihnsel engelli çocuklara eğitim veren devlet okulu)çalışıyorum.sizin gibi anasınıfı öğretmenlerinin olduğunu bilmek güzel gerçekten..sağ olun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?