eltimin oğlu ve okul problemi

erce41

LA İLAHE İLLALLAH
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
4.259
18
158
46
Kocaeli
herkese merhaba arkadaşlar
konuyu umarım doğru yere açmışımdır öğretmen arkadaşlardan yardım istiyorum
eltimin 7 yaşında oğlu var bebekken defalarca havale geçirdi ve konuşma bozukluğu var ayrıca yüzde 70 engelli raporu var özel eğitim alıyo
özel eğitim aldığı okuldaki öğretmenleri ana sınıfına başlaması gerekli dedi ve biz yazdırdık ama okulun müdürü kabul etmek istemiyo çocuğumuzu
çocuk kesinlikle saldırgan değil sadece gelişme geriliği ve konuşma bozukluğu var yaşıtlarına göre geride tabiki
müdür dün eltime çocuğunun nüfüs kağıdına engelli yazdırmasını ve engelli okuluna gitmesi gerektiğini sölemiş
özel eğitim aldığı okuldaki öğretmenlerde kesinlikle engelli okuluna gitmesine gerek yok diyo
kafamız iyice karıştı bizim bu çocuğu biz hangi okula göndermeliyiz
öğretmen arkadaşlardan ve konuyla fikri olan arkadaşlardan yardım istiyorum

herkese merhaba arkadaşlar
konuyu umarım doğru yere açmışımdır öğretmen arkadaşlardan yardım istiyorum
eltimin 7 yaşında oğlu var bebekken defalarca havale geçirdi ve konuşma bozukluğu var ayrıca yüzde 70 engelli raporu var özel eğitim alıyo
özel eğitim aldığı okuldaki öğretmenleri ana sınıfına başlaması gerekli dedi ve biz yazdırdık ama okulun müdürü kabul etmek istemiyo çocuğumuzu
çocuk kesinlikle saldırgan değil sadece gelişme geriliği ve konuşma bozukluğu var yaşıtlarına göre geride tabiki
müdür dün eltime çocuğunun nüfüs kağıdına engelli yazdırmasını ve engelli okuluna gitmesi gerektiğini sölemiş
özel eğitim aldığı okuldaki öğretmenlerde kesinlikle engelli okuluna gitmesine gerek yok diyo
kafamız iyice karıştı bizim bu çocuğu biz hangi okula göndermeliyiz
öğretmen arkadaşlardan ve konuyla fikri olan arkadaşlardan yardım istiyorum

nufus kağıdında neden engelli yazacakmış onu anlamadım .ilk defa duyyorum..

nufus kağıdında neden engelli yazacakmış onu anlamadım .ilk defa duyyorum..

sanırım engelli olduğunu belgeleyip okul değiştirmesi için çünki okula istemiyo çocuğu
bizim de ilk defa duyduğumuz bişey aklımız çok karışık iki okulda farklı bi şey sölüyo bu çocuk nerede eğitim alıcak

engelli okuluna kayıt için okulun bir doktoru falan vardır. ana okulu öğretmenleri ne kadar da eğitim alsalar durumunun normal okula mı özel okula mı uygun olduğuna karar veremezler. ya da okul müdürü. bu ciddi bir karar.eğitimcilere ya da ebeveyne bırakılmamalı bu karar. profosyonel öneri almanız gerekir.

Çocuk dr a gidiyor mu? ona sormanız lazım. Özel eğitimdeki öğretmenlerininin fikirleri yetmez kararını vermek için. Rehabilitasyon merkezlerinde dr değil psikolog ve özel eğitim veren öğretmenler var diye biliyorum.
%70 ne engeli sadece konuşma mı yoksa bedensel veya zihinsel engeli de var mı, raporunda ne yazıyor?

engelli okuluna kayıt için okulun bir doktoru falan vardır. ana okulu öğretmenleri ne kadar da eğitim alsalar durumunun normal okula mı özel okula mı uygun olduğuna karar veremezler. ya da okul müdürü. bu ciddi bir karar.eğitimcilere ya da ebeveyne bırakılmamalı bu karar. profosyonel öneri almanız gerekir.

çocuğun daha önce kontrolleri yapıldı ve ana okuluna gitmesi gerektiği yazılıyodu bu na rağmen müdürün inanılmaz bi uğraşı var çocuğu almamak için hiç bi belgeyi kabul etmiyo

Çocuk dr a gidiyor mu? ona sormanız lazım. Özel eğitimdeki öğretmenlerininin fikirleri yetmez kararını vermek için. Rehabilitasyon merkezlerinde dr değil psikolog ve özel eğitim veren öğretmenler var diye biliyorum.
%70 ne engeli sadece konuşma mı yoksa bedensel veya zihinsel engeli de var mı, raporunda ne yazıyor?

doktora götürdük çocuk nöröloğuna daha önce havale için ilaçları vardı ama başka bi doktora götürmek gerekir mi acaba
bedensel engeli yok tam konuşamıyo ama hareketlerle ve konuşarak derdini anlatabiliyo
zihinsel olarak ta üç buçuk yaşındaki çocuk durumunda diye raporunda yazılıyo

müdürün okula kayıt etmemesi gibi bi durum olamaz. elinizde ''kaynaştırma eğitimi almalı'' diye bir belgeniz var sonuçta. devlet okuluysa söyleyin müdüre, ''bu çocuk bu okula kayıt olmazsa gereken yerlere dilekçemi veririm'' diyin. hala ısrar ederse bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüklerine şikayet edin.

yalnız şöyle birşey de var, 20 kişilik bir sınıfa 1 tane engelli öğrenci alınabilir. eğer okul bu kapasitesini doldurmuşsa, öğretmen de insiyatif kullanmıyorsa o zaman kayıt yapmazlar fakat müdür size böyle birşeyden bahsetmemiş. demek ki kayıt yapmamak için bambaşka sebepleri var.

doktora götürdük çocuk nöröloğuna daha önce havale için ilaçları vardı ama başka bi doktora götürmek gerekir mi acaba
bedensel engeli yok tam konuşamıyo ama hareketlerle ve konuşarak derdini anlatabiliyo
zihinsel olarak ta üç buçuk yaşındaki çocuk durumunda diye raporunda yazılıyo

Zihinsel problemi varsa 3,5 yaşında çocuk durumunda ise devlet okulu almayabilir. Sadece konuşma problemi olsaydı alırlardı sizde sınıf öğrt. dışında kimseye bahsetmezdiniz. Rehber öğretmenleri var okulların çocuğu bir takım testlere tabi tutuyorlar devam edip edemeyeciği konusunda yönlendirirlerdi. Bence nörolog yada psikiyatriste gidip çocuğun normal mi yoksa engelliler okuluna mı gitmesi gerektiği konusunda bilgi alın derim. Eğer dr raporunda kaynaştırma eğitimi almalı diye yazarsa almaları gerekiyor...

toplumumuza okumuş ve müdür olmus olan böyle sahip cıkıyor işte yazık o okul müdürüne yazık o geldıgı müdürlük makamına yazık... engellıymıs engellıysse al eğit kardes okumakla adam olunmuyor ıste acaip pis tepem attı nıyemı cunku komsumun oglu var 8 yasında ama 3 yasında gibi cunku 5 yıl gerıden gelıyor demıs doktorlar hem özel okula gıdıyor hemde bızım mahalledekı anaokuluna ve ordakı öğretmen kabul edıyor cok mutlu oldum cocuk ve annesı adına bız sahip cıkmayacaksak kım sahip cıkacak evlatlarımıza okul müdürüne cok yazık... sımdı komsumun oglu ortamlara alısıyor ve gayette ılerleme var lafım müdüre şimdi al bakalım ilerleme olacaktır zaten bı egıt bı dene buda bır ana evladı de ama nerdee engellı yazacakmıs bır öğretmen yada mudur senın evladına dese bunu dunyaları yıkardın belkıde baslarına cenenle...

gidin dayanın mıllı egıtımın kapısına sahip cıkın cocugunuza yazdırması lazım anaokuluna alması lazım kı ortama alısma surecı olsun offf cok sinirlendım

6-7 yaşında çocugu nüfus cüzdanına "engelli" diye fişleyip onu diğer yaşıtlarından ayıranlar asıl engelli.Milli eğitime başvurun.Böyle birşeyi ilk defa duydum.Hem kaynaştırma eğitimleri var.Diğer cocuklarla birlikte eğitim verilip onlara yetişmesi sağlanıyor.Konusamayıp sonradan konusan tanıdıklarım var cevremde.Böyle bir ayrım yapılmamalı.

Cok üzüldüm.Ama bence bu isi iyi bilen birinden yardim alin,unutmayinki unlü fizikci stephen hawking de fiziksel engelli.Fakat dünyaca ünlü bilim adami su anda.Egitim cok önemli.egitimine dikkat edin. Annesine moral verin. Umarim hersey düzelir.

merhaba..ben özel eğitim veren bir devlet okulunda psikolojik danışmanlık yapıyorum.öncelikle hiç bir engelli bireyin kimliğinde engelli ibaresi bulunmaz bunu nerden çıkarmışlar anlayamadım..eğer bir devlet okuluna kayıp yaptıracaksanız buna okul müdürü değil o ilin rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüğü karar verir.orda çocuk 2 saatlik bir tanılama testine tutulur ve engel türü-derecesi ile ilgili bir rapor verilir.bu raporda eğitsel tanılaması ve gidebileceği okul türü yazar.örneğin kaynaştırma sınıfı mı uygun yazıyor eğitim uygulama okulu mu?bunu bilmek lazım öncelikle.yeğeninizin mutlaka RAM raporu vardır.eltinize söyleyin bir baksın.eğer kaynaştırma uygun diyorsa herhangi bir normal okul çocuğu kabul etmek zorunda.okul müdürünün tek bir laf bile deme yetkisi yok!

müdürün okula kayıt etmemesi gibi bi durum olamaz. elinizde ''kaynaştırma eğitimi almalı'' diye bir belgeniz var sonuçta. devlet okuluysa söyleyin müdüre, ''bu çocuk bu okula kayıt olmazsa gereken yerlere dilekçemi veririm'' diyin. hala ısrar ederse bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüklerine şikayet edin.

yalnız şöyle birşey de var, 20 kişilik bir sınıfa 1 tane engelli öğrenci alınabilir. eğer okul bu kapasitesini doldurmuşsa, öğretmen de insiyatif kullanmıyorsa o zaman kayıt yapmazlar fakat müdür size böyle birşeyden bahsetmemiş. demek ki kayıt yapmamak için bambaşka sebepleri var.

miyase'nin dediği sebepler yoksa hiç konuşmayın müdürle. Dilekçe vereceğinizi söylemeyin bile. Gidip direk verin. Soruşturma açsınlar başına bela alsın. Çocuklar -hele ki bize muhtaç olanlar- söz konusu olduğunda çook acımasız oluyorum. Eğer devlet okuluysa çocuğunuzu -istememe- şansı yok.:20:

merhaba..ben özel eğitim veren bir devlet okulunda psikolojik danışmanlık yapıyorum.öncelikle hiç bir engelli bireyin kimliğinde engelli ibaresi bulunmaz bunu nerden çıkarmışlar anlayamadım..eğer bir devlet okuluna kayıp yaptıracaksanız buna okul müdürü değil o ilin rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüğü karar verir.orda çocuk 2 saatlik bir tanılama testine tutulur ve engel türü-derecesi ile ilgili bir rapor verilir.bu raporda eğitsel tanılaması ve gidebileceği okul türü yazar.örneğin kaynaştırma sınıfı mı uygun yazıyor eğitim uygulama okulu mu?bunu bilmek lazım öncelikle.yeğeninizin mutlaka RAM raporu vardır.eltinize söyleyin bir baksın.eğer kaynaştırma uygun diyorsa herhangi bir normal okul çocuğu kabul etmek zorunda.okul müdürünün tek bir laf bile deme yetkisi yok!

merhaba
gittiği okul devlet okulu ram ın verdiği raporda anaoluna gitmesi gerekli diyo hatta gerekiyosa 32 ile 72 ay arası diye bi not ta var
testlerinin sonucu yüzde yetmiş hafif engelli üç buçuk yaş çocuk durumunda rapor yazılmış ayrıca engelli okuluna gitmesi gerekiyo yazmıyo
sorun galiba müdürde sizlerin de yazdıklarına bakarsak keyfi uygulama yapıyo bu adam bugün ilçe milli eğitime gidicez bakalım nolucak

okulda iki tane ana sınıfı var ve sadece bizim çocuğumuz engelli
müdürle konuşmak imkansız ben daha önce gittim kayıt yaptırırken elimizde raporlarımız var anasınıfına başlaması gerekli diye ben konuşmaya çalışınca beni odasından kov
hatta ilk okula kayıt yapmak istedi bende müdür bey ama bizim çocuğumuzun durumu belli ilk okulda nasıl adapte olucak okul öncesi eğitim alması daha iyi değil mi dememle bağııp beni odasından kovdu
yok efendim biz çocuğun önünü kesiyomuş bu çocuğun ilkokulda olması gerekiyomuş falan da filan bi sürü şey sonra bu adam engelli okula gitsin diye her gün eltime psikolojik baskı yapmaya başladı

Zihinsel problemi varsa 3,5 yaşında çocuk durumunda ise devlet okulu almayabilir. Sadece konuşma problemi olsaydı alırlardı sizde sınıf öğrt. dışında kimseye bahsetmezdiniz. Rehber öğretmenleri var okulların çocuğu bir takım testlere tabi tutuyorlar devam edip edemeyeciği konusunda yönlendirirlerdi. Bence nörolog yada psikiyatriste gidip çocuğun normal mi yoksa engelliler okuluna mı gitmesi gerektiği konusunda bilgi alın derim. Eğer dr raporunda kaynaştırma eğitimi almalı diye yazarsa almaları gerekiyor...

çocuğumuz 3 senedir özel eğitim alıyo ve her sene hem devlet hastanesinde hem de ram da testlere giriyo ve ram ın en son verdiği raporda ana sınıfına gitmesi gerekli diyo buna rağmen müdür kabul etmiyo

toplumumuza okumuş ve müdür olmus olan böyle sahip cıkıyor işte yazık o okul müdürüne yazık o geldıgı müdürlük makamına yazık... engellıymıs engellıysse al eğit kardes okumakla adam olunmuyor ıste acaip pis tepem attı nıyemı cunku komsumun oglu var 8 yasında ama 3 yasında gibi cunku 5 yıl gerıden gelıyor demıs doktorlar hem özel okula gıdıyor hemde bızım mahalledekı anaokuluna ve ordakı öğretmen kabul edıyor cok mutlu oldum cocuk ve annesı adına bız sahip cıkmayacaksak kım sahip cıkacak evlatlarımıza okul müdürüne cok yazık... sımdı komsumun oglu ortamlara alısıyor ve gayette ılerleme var lafım müdüre şimdi al bakalım ilerleme olacaktır zaten bı egıt bı dene buda bır ana evladı de ama nerdee engellı yazacakmıs bır öğretmen yada mudur senın evladına dese bunu dunyaları yıkardın belkıde baslarına cenenle...

bizim ki gibi gelişimi geride gelen çocukların biraz da daha fazla sabıra ve anlayışa ihtiyacı var ama bazı kendi bilmezler sayesinde malesef toplumda hep itilip geri planda kalıyolar
öğretmeninden allah razı olsun o kadar güzel ilgileniyoki saolsun tam da sınıfına ve arkadaşlarına alışmaya başladı çocuk müdür sahneye çıktı her şeyi alt üst etti
böle çocukların sosyalleşmesi ve toplumdaki yerini alması gerekiyo müdür gibi zihniyettekilerin yüzünden bu insanlar sokağa çıkırılmıyo bide insanların garip bakışları bazen çok rahatsız ediyo
galiba toplum olarak bilinçlenmemiz gerekiyo

Back
X