Eltimin sorumsuzlugu yuvami huzursuz ediyor

cnm umarim dedigin gibi oulr...ben bastan cok taviz verdim bu benim en büyük hatam...dilerim senin evliliginde hersey yolunda gider....evlilik kolay bi oyun degilmis....

evlılıgınızde buyuk bır ıletısım sorunu var
sorunların farkındasınız
yasadıgınız her krızde ıletısıme gecmek yerıne kendınıze cekılerek sıddetle ınat yoluna gıdıyorsunuz
sonunda ya mudahale ya da duygusal bezgınlıkle anlık cozumler uretıp sorunun uzerıne kapatarak yola devam etmeye calısıyorsunuz

ama unutmayın kı arabanın bır lastıgı patladıgında en fazla akan trafıkten kenara cekene kadar ıdare eder, yola devam edemez.
ıletısım sorununuzu cozdugunuzde gercekten evlılıgı hıssedecegınızı ve bır aıle olabıldıgınızı gorecegınızı umuyorum

Son düzenleme:

yorumun icin tsk ederim...evt gercekten bi iletisim kopuklugu var...her icimden geleni yapamiyorum örnegin...bazi seyleri gururuma yediremedigimden inatlasiyorum o da öyle...herseyi bi kenara birakip sirf kendimizi düsünmeiyoruz ikimizde...

bu durum sevgiliyken öyle degildi...tabiki o zamanda tartisiyorduk ama evliligin getirdigi birakamaz düsüncesimidir bilmem ikimizdeki eski halimizden malesef eser yok...

bi es terapistine basvurdum haber bekliyorum umarim ise yarar....

sizce nasil bi adim atmaliyim....

(sizin yorumlariniz bana iyi geliyor tsk ederim)

bu iletişim sorunu tek taraflı çözülebiliyor mu?

oluyorsa nasıl?

:44::26:

bu iletişim sorunu tek taraflı çözülebiliyor mu?

oluyorsa nasıl?

:44::26:

tek tarafli cözülebilecegini pek zannetmiyorum...ben zamaninda babamla cok problem yasadim....psikiloga gittim...babam bi kac kez gitti sonra birakti gitmeyi...dolayisiyla pek bisey cözülemedi giderek ben sadece kendimi rahatlatiyordum....

bence sorunun buyugu sızde (sorunlusunuz demıyorum yanlıs anlamayın)
ama sızde farkındasınız ılıskınızde bu noktaya gelmenızın buyuk payının sızde oldugunun
esınız sıze hata yapmıs olabılır sebebı cok eften puften de bır sebeb olabılır
ama sızın bunyenız bu hatayı cok buyutuyor hatta esınızın bıle buyutmesıne sebeb olacak kadar cok buyutuyor

gercekten haksızlıga ugramıs % 500 haklı bıle olsanız kı yasananları sadece sızın bakıs acınızla bılıyoruz
bu davranıslarınız sızı her zaman haksız yapacagı gıbı evlılıgınızın altına da en tahrıbatlı dınamıtlerı yerlestırmıs olacak

once bır durup dınlenın
ıcınızde cok bırıktıgınız sey var
bırınden kacsanız dıgerınden kacamıyorsunuz
sorunlarınızı kendı ıcınızde cozmeden karsınızdakıne ıstedıgınız kadar kendınızı ıfade etmeye calısın cozum bulamazsınız
cunku ıcınızde kı ofke ve kırgınlık onların ıyı nıyet cabalarını da gormenızı engellıyor

otorıter bır karakterınız ve gururlu bır yapınız var gorunende
oncelıkle ınsanları asla degıstıremeyecegınızı hıc kımsenın sızın onlara davrandıgınız gıbı ve ya sızın ıstedıgınız gıbı davranamayacagını kabul edın
sız guzel davranıyorsanız bu sızın guzellıgınızdır
karsınızdakıyle alısverıs yapamazsınız kı ben sana guldum sen de bana gul dıye
karsılastıgınız durumlar sızın canınızı cok acıtsa bıle sız bır baskasının sucunu esınıze kesmeyın
sız esınıze yuklendıkce kendı elınızle esınızı aılesıne yoneltıyor karsı tarafa gecmesını saglıyorsunuz
hırcınlasmadan uzuntunuzu dıle getırmenız yeterlı olacaktır sadece anlayana

ınsan ılıskılerı zor ama evlılıkte cıkmaza gırmesı de kacınılmaz oluyor
ama her zaman sakınlıkte fayda vardır
hırcınlık ıcın atalarımız ne guzel soylemı
"keskın sırke kupune zarar"

bızler baktıgımızı degıl de bakısımızı duzeltırsek herseyın daha kolay olacagına ınanıyorum

ne demek istediğinizi çok net anladım da;

karşı tarafın iletişim problemi varsa,bizim bakışımız yetecek mi?:26:

yani sorununu konuşarak çözmeyip de öfkeyle bağırarak çözmeye çalışan birine;

bakış açımızı değiştirerek mutlu olmayı mı seçmeliyiz acaba?:26:

evt haklisiniz yasadiklarim zaman zaman bana cok fazla geliyor yapim geregi...herseyi cok fazla kafasina takan bi tipim malesef...ha bana hic haksizlik yapilmiyor degil bunu belirtmek istiyorum ama....esim de bende birbirimize nasil yaklasmamiz gerektigini bilmiyoruz sanirim...bu sorunlarin kaynagi ne bilmiyorum...diger konumu okumusmuydunuz bilmiyorum o konu benim icin bi yikim oldu ve toparlamaya calisiyorum...bilmiyorum belikde esimden cok fazla destek bekliyorum ama ondan da beklemiceksem kimden alicam diye düsünüyorum...ilerisini düsünüyorum...cocuklarimizin olacagini belki daha farkli problemlerle karsilasacagimizi...kolay yikilan biriyim ama esimden destek görsem biliyorum ki herseyin üstesinden gelicem tipki sevgiliyken gibi...

biz birbirimizi cok sevdik...ben babama karsi cok savastim bu is olsun diye...Allahima sükür telli duvagimla gelin oldum ama o zamanlar savastigim zamanlar esim arkamdaydi...ben suan o destegi hissedemiyorum...

eskiden mesajlasmalarimizi kagida yazardim...gecen gün elime gecti...tarihlere bakiyorumda sanki kötü sihirli bir degnek dokunmus bize evlendikten sonra bütün sihir gitmis...

böyle mi olacaktik diye düsünüyorum...kendimi sucalmiyor degilim sucluyorum ama yine o da tek tarafli olmuyor....

offf kötüyüm ben bugün....

bana bir aile dostumuz kadınlar mars erkekler venüs diye bi kitap hediye etti.erkekleri tanımak için güzel bir kitapmış ben okuyamadım . okumak istiyorum ama benim ufaklık kitabı elime alınca ben de okucam diyor..... evde eşinizle birlikte okuyun. belki size yardımcı olur...

sahsı gorusum sudur benım
evlılıgım benım cocugum gıbıdır
sancıları olsa da dort gozle beklenen dogum yapmak gıbı beklemedık mı dugunumuzu esımıze kavusmamızı dugun arefesındekı her turlu yorgunluk ve strese ragmen
herkesın ıcınden bır tek onu secıp onu kendımıze en yakınımız yaptıysak eger onemlı demek kı bızım ıcın
yasanan her mutluluk ve uzuntu de ustesınden gelınmesı gereken bırer sınavdır dıye dusunuyorum
evladımız hasta olsa ya da bıze karsı hırcın olsa, gıttıgımız yerde bızı utandırıyor aglatıyor bıle olsa
o bızım evladımızdır, kımselere laf soyletmez amannn ne halı varsa gorsun dıyemeyız
ugrasırız, uykusuz kalırız, gızlı gızlı aglarız belkı ama yıne de en ıyı evlat olması ıcın ugrasırız ya
evlılıkte bunun gıbı
sorunsuz, dort dortluk evlılık yok
onemlı olan o sorunları asgarıye ındırıp hasarsız atlatabılmek
ha bır hasar bıter dıgerı baslar her zaman ama bu kısır donguye de mudahale sansımız yok
demek kı her kıs grıp olmamak ıcın korunmaya calıssak ta
grıplı bır yakınımızla gorusunce vırusu alıp grıp olmak gıbı bır sey ınsanlarla yasadıgımız sorunlar
onemlı olan tedbırımızı alıp asımızı olmak,
yıne de grıp oluyorsak bu bızım elımızde degıldır zaten

yani benim yaralarimi kendimmi sarmam gerekiyor alismammi gerkiyor...evliligi hic bi zaman tozpembe görmedim...biliyordum elbette sorunlarin yasanacagini ama bu sekilde beklemiyordum...icimden geleni yapsam..sadece boynuna sarilir aglarim...

''evime gelmek için beni aramadı eşimi aradı'' diye düşündükçe bu bi adım olarak görülemez ki canım bunun yerine, '' benim evime gelmek istiyor'' diye düşünsen?? hadi hiçbir şekilde bunu yapamadın, eltin seni çağırmış, bizzat seni aramış evine buyur etmiş ee bunu da mı adım olarak göremiyorsun?

daha öncede dediğim gibi önce eltinle konuşmalısın yüz yüze yoksa bu sorunlar daha da büyüyecek. eltinle konuşup sorunlarınızı hallettikten sonra eşinle de sorunların çözülecek bence, işte o zaman eşinin karşısına geçip, '' sen bana destek olsan da olmasan da, ben sorunlarımı halledebiliyorum. destek olmaman sadece sana olan güvenimi kırdı'' diyebilirsin. şuanda eşine söylediğin her söz, büyük ihtimalle seni ''dırdırcı'' sıfatına sokuyor, bu da eşinle aranı açıyor. bence...

kitap gibisiniz okudukça ufkum açılıyor....Çok hoşuma gitti yazdıklarınız;
biraz duygulandım ama sanki güçlü kıldı yazdıklarınız beni,tutunmam gerektiğini anladım,en düştüğüm zamanlarda;

yüreğine sağlık...teşekkür ederim..
arasıra yorum istersem sizden kızmayın olur mu bana...
Bakış açınız çok etkiledi beni...:13:

Son düzenleme:

terrakota arkadasimizin yorumlari gercekten öyle degilmi...insani baska bi bakis acisi sagliyor....Allah razi olsun...

tabiki diger yorum yazanlardan da Allahim herkesi feraha cikarsin....

''evime gelmek için beni aramadı eşimi aradı'' diye düşündükçe bu bi adım olarak görülemez ki canım bunun yerine, '' benim evime gelmek istiyor'' diye düşünsen?? hadi hiçbir şekilde bunu yapamadın, eltin seni çağırmış, bizzat seni aramış evine buyur etmiş ee bunu da mı adım olarak göremiyorsun?

daha öncede dediğim gibi önce eltinle konuşmalısın yüz yüze yoksa bu sorunlar daha da büyüyecek. eltinle konuşup sorunlarınızı hallettikten sonra eşinle de sorunların çözülecek bence, işte o zaman eşinin karşısına geçip, '' sen bana destek olsan da olmasan da, ben sorunlarımı halledebiliyorum. destek olmaman sadece sana olan güvenimi kırdı'' diyebilirsin. şuanda eşine söylediğin her söz, büyük ihtimalle seni ''dırdırcı'' sıfatına sokuyor, bu da eşinle aranı açıyor. bence...

nerde cagirmisti hatirlamiyorum...kafam allak bullak....

estagfırullah :26:
guzel gorusunuz ıcın tsk ederım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…