Eltimin sorumsuzlugu yuvami huzursuz ediyor

çok bariz söylüyorum. kendimi sizin yerinize koydum. eltimle konuşurdum. inanın ona derdim ki " ben, eşimle konuşmandan hoşlanmıyorum, ben senin eşinle bu tarz muhabbetler yapıyor muyum? hayır. biz bir aile isek herşey ortada olmalı gizli saklı birşey istemiyorum. " bunu hem eşine hem eltine söyle. harekete geçmen gereken birşeyler var canım gözünü aç. gerekirse kaynına bile danışabileceğinizi onun fikrini alabileceğinizi söyle bakalım ne olacak? elbette kimseye bir suçlama yöneltme. anlayan anlar zaten allah yardımcın olsun canım

ben yeni evliyken büyük eltimin eşimle muhabbetinden rahatsız olmuştum. mizaç olarak ben kıskancımdır. konuşma içersinde büyük eltim kardeş gibiyiz vs gibi laflarla kendini ifade etmeye çalışırken ben dedim ki" kayın kardeş olmuyor maalesef. eşi öldüğünde kaynıyla evlendirilen kadınlar var. bizde kayın kardeş değildir. o da namahremdir. kendimizi sakınırız. ben kayınlarımla yakın muhabbete girmem. girilmesinden de hiç hoşlanmam" ne oldu en baştan tepkimi koymuş oldum. iki eltimde huyumu bildiklerinden mesafelidirler. onların eşleriyle de ben mesafeliyimdir. ben odaya girince toparlanırlar. allaha şükür problemimiz olmadı ama olacak gibiydi. son olarak efendimiz(s.a.v.) kayınbirader için "o ölümdür, ondan sakınınız" buyurmuştur sakın mahal vermeyin olur mu? koyun tavrınızı olsun bitsin

canim sana daha oncede dedim birsey olmamis gibi konus.hakliyken haksiz konuma dustun hemde esinle kavga ettin yok yere..sende sisi davran,kartlarini acik oynama.duygusal davranma.eltin akillica davranmis.takma kafana bu kadar,umursamaz gorun sonra bir sekilde acisi cikart..seninde alamadigin birsey olur ararsin rica edersin o da eline bir koz verir gunu gelince kullanirsin..ne guzel son dakika gelmis..merhaba,nasilsin diyip cikacaktin,birsey kaybetmezdin.esini arayip durmasi cidden sinir bozucu amaci da zaten sinirlerinizi bozmak.
bak orada eger sahte sekilde davransaydin kavga etmeyecektiniz.devamli da ilgilenme bu konuyla esin sen hakli da olsan onu hakli gorecek o telefonda iyi konusuyordur esine,kusus diye uzuluyorum diyordur.sen boyle davrandigin icin hem esini kizdiriyorsun hemde sorun cikartan taraf gorunuyorsun.

sorun su ki daha önce bu aramalar bu kadar siksada gözüme batmiyordu...dolayisiyla ben esimin karsisina ilk defa böyle bi konuyla cikiyorum ve esim benim arkamda durmuyor....sen konusmuyorsun diye bende küsecek degilim diyor....

hakli olabilirsin ama yapmacik davranamiyorum iste...ama gün gelecek devran dönecek....o zaman esime bunu hatirlaticam....

merhaba kizlar,

hafta sonu foruma giremedigim icin ancak yaziyorum....hafta sonu yine olanlar oldu....cuma günü isten ciktim...annemgile yemek götürecektim...o gece türkiyeye ucacaklardi...yemek yapip götürecektim...evde bi kac eksik var diye markete gittik...ne tesadüfki ben görmek istemedikce karsima cikiyordu...eltimde marketteydi...diger eltim ve annesiyle birlikteydi....eltimin annesinin yanina gidip elini öptüm halini hatirini sordum....eltimlede konustum ama öpmedim...digeriyle de konusmadim tabi...esime naber moruk diyerek konustu....sonra ben konusmayinca esim yanima gelip konusun dedi en azindan bi selam ver dedi....bende vermek istemedigimi söyledim...sonra onun yanina gitti ona da aynisini dedi...oda ben ne konusayim dedi....hani esime göre birtek ben kinciyim ya...ama esim hala anlamadi...marketin ortasinda tartismaya basladik...eltim ortaligi sakinlestirmeye calisti...esim bana hakaretler etti tabi...ben daha da sinirlendim sonra marketten cikiyorduk...Allahin selamini versen ne olur dedi...büyüklük bende kalsin dedim marketin önünde bekledim biraz...o sirada tabi hala esimle tartisiyorduk...neyse biraz yürüdüm arabaya dogru sonra tekrar durdum....selam verecektim...eltim yanimdan gecti gitti suratima bile bakmadan ondan sonra daha da sinirlendim....esime dönüp benim suratima bile bakmayanami selma vericem dedim bindim arabaya....kaldigimiz yerden tartismaya devam ettik...neyse o gün konu kapandi öylece...annemlere bahsetmek istemedim gider ayak canlari sikilmasin diye....

ertesi gün yani cumartesi günü disaridaydik...telefon geldi arayan eltimdi....yemege davet ediyordu hemen cevap vermedim tabi...esim haber cevap bekliyordu...neyse eve gittik...ben biraz dolasmak istiyorum diyip evden ciktim....yürüdüm düsündüm....gitmeseydim kendimi haksiz duruma düsürecektim....eve gittim...neyse iftara oraya gittik....diger eltimler ve bi yasli amca vardi....bana hosgeldin yapti....yemeklerimizi yedik....ben hic dogru dürüst konusmadim....ister istemez surat astim tabi...eltim bana konussana lal niye konusmuyorsun dedi....bende ne konusayim dedim...bu sefer esim bozuldu kalktik eve geldik....oturma odasinda uzaniyordu....yatmiyormusun dedi bende hayir televizyon izlicem dedim....icin icin sinirden köpürdü beyefendi....ben yatmayinca battaniyeyi aldi koltugun üzerine atti....o gece koltukta yattim....sahura kalkmadim yemedim....ertesi gün patladi tabi...sacma sapan bi konudan tarisma cikardi....birbirimize girdik anlayacaginiz....cok kötü tartisdik....bana agzina geleni saydi....senden bana kadin olmaz dedi...evini bile toplayamiyorsun dedi...yani anlayacaginiz alakasiz bi yerde bi konuyla patladi ama asil sebep eltime surat asmamdi....evden gidicektim birakmadi...anlayacaginiz sonunda 3. bi sahis yüzünden kiyamet koptu....

bence de eşine çıkışma canım, erkekler başkalarına hayır demekte biraz zorlanır,
sen de işim var fln diyip yapamam deseydin, yüz vermemek gerek insanlara,
valla ben kendime bile zor yeterim bi de bırak eltimin bi de dıdının dıdısının alışverişini hayatta yapamam yani.
1 gün geç gelsin pztesi alışverişini yapsın o zaman o kadın banane bana mı güvenmiş allah allah!
bir iki kere yüzüstü bırakırsanız böyle şeylerde çat diye bi daha anlarlar.

ya önce mevlüt iptal olmus sonra tekrar okunacak demisler...ama bana ne ya beni ne ilgilendirir...esim bana kizdi eltimle konustum diye...madem diyecektin bastan söyleseydin yapamam diye bende ona sinirlendim tabi...
Allah iyiligini versin gulmekten gozumden yas geldi...insanoglu iste Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin...yapilan birseye bu kadar pismanlik duyuyorsaniz inanin yapmayin daha iyi abiye yazik onunda basinin etini yiyorsunuz...yani esinizin burada ne sucu var....bence hayir demeyi ögrenin..bu arada hayir yaptin diyormus ya eltiniz o hayri kendi yapsin...birde muhtacmiki hayir yapmissin insanlar acayip uyaniklasmis ezmye adam ariyorlar...bu arada alisveris parasini ne yaptiniz.........

anlamadim yengesinin numarasini silmesine neden kizdinizki...ne guzelm iste kurtulmussun...ama öncelik sende olmali anladigim kadariyla yeni evlisin bu donem biraz surebilir...esin icin önce sen olmalisin...öncedenn ani evde kaldilarsa kaldilar bunun icin sana baski yapmaya kimsenin hakki yoktur eltinin ne haber moruk demesi terbiyesini bayagi ortaya dokmus...ben olsam gitmemde cagirmamda su mubarek gun kotu birsey demek istemem ama hatasini anlasin esinde bayramda gitse yeter buyukse eger snde gidersin ama moruk demesi falan cok iticiii daha onunla nasil konusuyor esiniz...saygi yok birsey yok....

Siz tepkilerinizi haklı buluyor musunuz?

Kızmakta haklısınız, o iş kala kala size mi kaldı sonuçta.
O sırada olmaz da diyememişsiniz.

Ama sonrasını ne kadar büyütmüşsünüz öyle.
Yatak ayırmaya kadar varmış olay.
Üstelik eltinizle konuşmayacak ne var?
Kızmak başka şey, küslük başka şey.

Ben anlam veremedim yaptıklarınıza açıkçası...

cnm yengesinin numarasini silmis derken defterden tabiki silmemis....aranan numaralardan silmis....yani akli sira ben konustuklarini görmeyeyim diye....

bende bir eltimi pek sevmem. canımlı cicimli konuşmaları vardır. ben herzaman derim ben abine canım desem olurmu diye. bana yakıştıramıyor ama ona yakıştırıyor. bensiz gidip gelmesini istemiyorum. onlar geldimi kayınvalidem karşı dairede oturuyor ordan çıkmaz. onunla atışmayı filan çok sever eşim.iftara eşimi aradı davet etti. ben evin nesiysem. geçenlerde dedim eltim bana samimi gelmiyor yapmacık yapıyor sanki dedim bana da öyle geliyor dedi ama yinede onu korumaktan vazgeçmez. ne bileyim neden böyle yapıyorlar... ama senin ki biraz daha fazla.

fazla ki ne fazla....Allahim sana da sabir versin....ben bu zamana kadar cok deger verdigimden görememisim icin ciddiyetini....

aile huzurunu bozacak kadar kadınmısın sen dedirttecek kadar değerlimiymiş bu elin kızı. al kocanı karşına güzelce niçin yaptığını neden böyle davrandığını anlat. kendini onun yerine koymasını söyle. ben öyle yaptım bırak eltimi eltimin ailesine de aynı benim eşim. nerdeyse onlar kayınpederi kaynanası. evlendiğimizde el öpmeye götürecekti beni onlara senin dedim amcanmı dayın mı neden gidiyorum. çok samimilermiş banane. kaç defa kavga ettik. şimdi öyle ısrarları yoktur pek fazla da anmaz adlarını ama biliyorum içi gidiyor

hemen koy mesafeni, kendine onun hiç tanımadığı bi çevre yap mümkünse, gündüzleri eşin yokken asla görüşme, eşinin hatrı için asla saygısızlık etme ama tekrar söylüorum eşin aranızdaki tek ortak nokta olsun, asla arama ararsa aç ama sallama konuş kapat işim var diye,
garanti veriorum 2seneye çok güzel seviyeli bi ilişkin olur, kafan hep rahat olur, böle dedi şöle dedi, aradı etti sorunun olmaz.en güzeli de yakın olmadıın için hiç bi zaman kötü de olmassın birbirinizi uzaktan ii anarsınız:)))

eşine sakın bu kararlardan bahsetme, zaman içinde kendiliğinden gelişen bi uzaklaşma olsun.he bi de eşinle bu tarz onun ailesiyle ilgili sorunları hiç paylaşma derim erkekler hiç hoşlanmaz bu muhabbetlerden artı bişey de gelmez elinden.sen aklını kullan eşinle mutlu olmaya bak başka kimseyi kafaya takma önemli kişiler pozisyonuna sokma cahil insanları

su kadiniyabanci biri olarak gor merhaba de gec.sorun cikmaz o zaman.yapamiyorum deme yapman lazim.ya esinden degerli mi?anlamiyorum.onu umursadigini gosterdikce o esini aramaya devam edecek seni cildirtmak icin.esin ne dediklerini mantigina uyuyorsa yap.yine bir selam verseydin orada kavga etmeyecektiniz.belki de onlarda sahit oldu.kadinin eline devamli firsat geciyor.dusunme o kadini.oylesine biri oldugunu dusun.sen onu takmayip birsey yok gibi konustukca o icten ice sinir olacak bunu dusun.alttan alttan da zamani gelince eltinden yaptiklarinin acisini cikart bitti..

problem su ki esimde onu ariyor...küsmesini bekleyemem ama bu durumdan yine de rahatsiz oluyorum....

sizce bu normalmi?

arada gecen telefon görüsmeleri hep ben evde yokken calisirken geciyor...esimde onu ariyor....o da esimi...nispet yapar gibi...ama sunu söyleyeyim cok gözümden düstü....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…