• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimle artık baş edemiyorum lütfen yardım edin :(

uzak durmak en güzeli gerçekten de

konu sahibi mesafe candır.. gidip gelmeyin biribirinize mecbur kaldıkça merhaba merhaba
kv denize de anne yeteri kadar görüşüyorum lütfen müdahale etme diyin
Herkese mesafeli olmak lazım haklısınız çok muhabbet tez ayrılık getirir diye boşuna dememişler elbette.

kaynananız bir anne
pişman da olsa oğlunun mutluluğu için susması normal
size yapılana siz tavır gösterin ama kaynana ne yapsın
gelin küçük galiba zamanla olgunlaşır biraz zaman verin
kendinizi bilemeyin
kaynananıza da anlam veremiyorum diye kendinizi bilemeyin oğlu varken arada kadın ne yapsın evlilik çocuk oyuncağımı gidip kolundan dışarı mı atsın ne yapsın ?
Ben aralarında düşmanlım olsun demiyorum ama insan o kadar eziyet çektiren nişanlılığında yapmadığını bırakmayan evlendikten sonrada 3 aydır strese boğan insanlada can ciğer kuzu sarma olmaz olamaz buna şaşırıyorum ben

Arkadaşlar merhaba nasıl bir insan karşı karşıyayım bilmiyorum daha 2.5 - 3 aylık gelin ama huzur kalmadı ailemizde.
Sürekli bi dengesizlik anlam veremiyorum ve en çok anlam veremediğim yeride şu ki kaynanamın bana karşı eltimi kötüleyip ama onunla karşı karşıya gelince hiçbirşey yokmuş gibi davranması..
Gelin geldiğinden bu yana eşimle kaynımın arası hep limonu hep kavga benimlede ne yapmak istiyor anlamış değilim başlarda nişanlılığında yaptığı şeyleri yutup bir abla gibi yeni evli diye destek oldum sonrasında kaynanam ben eltim aynı ortamda olduğumuzda sanki ben yokmuşum gibi davranmalar aksine birşey gördünmü gidiyorum paylaşıyorum bak felan yok zamanla farkettimki kız benle anlaşmak istemiyor neyse birgün evinin oraya gittik eşimle aramızda hiçbirşey yoktu ama beni gördü ama yüzüme bile bakmadı gitti evine hızlıca kapısını kapattı (bildiğin suratıma kapatır gibi) bende bu meseleden sonra arama mesafe koydum artık onunla muhattap bile olmak istemiyorum kaynanam bu son meseleyi bilip başalarda bana destek verdiği halde şimdi işte ben eltilerimle çok iyiydim aleme karşı olmaz böyle şeyler sanki ortada çok büyük birşey var gibi laflar etmeye başladı ardından eltim (kaynanamın zoruyla olduğunu biliyorum) 2 kere misafiri geldi aradı gel diye ama bu kadar isteksiz çağrılır insan emin olabilrsiniz. Bende musait değildim birindede rahatsızdım gitmedim aslında zaten gitmek istemiyordum aklıma evinin oraya gittiğim gün geliyor insan köpek olsa bir dönüp bakardı ya..
Sonrasında kaynanam geldi eltim ona diyormuşki ikidir çağırıyorum gelmiyor resmen bildiğin şikayet ediyor beni bunu ilk yapışı değil böyle yaparak kendini paklıyor güya. nasıl bir üçgenin arasına düştüm bilmiyorum arkadaşlar kaynanam desen eltimi aldığından bu yana pişmanmış öyle söylüyor ama gel görki görünende öyle birşey yok
Eltim desen dengesizmi denir ne denir bilemedim kafam çok karışık ne yapmalıyım kv karşı genede saygıda kusur etmeme çalışıyorum ama bu bildiğin düpedüz yüzsüzlük ne yapmalıyım yardım edin :KK43:
kaynananızla eltinizin dedikodusunu yapmayın ablalık yaptığınızı söyleyip sonra oturup kv ile bunları konuşmayın kulağına gitmiştir bence

İyi de görüşmeyin, kim ne derse desin. Ben eltimle hiçbir şekilde görüşmüyorum, bayramlarda görsem bile suratımı çeviriyorum asla bakmıyorum. Ama eşimle kardeşinin arası süper. Biz konuşmuyoruz diye onlar neden kavga etsin ki?
Kayınvalidem bazen bana diyor konuş diye ama diyorum sakın sakın böyle bir şey bir daha söyleme. Ben affetmem diyorum. O da bir şey demiyor artık.
Kv yde kesin bir dille söylemem lazım arada kalmış gibi hissediyor kendini anlaö veremiyorum buna ama işte.Ben 1.5 yıldır evliyim inanın aralarında hiçbir şey yoktu onlar evlenene kadar kardeşlerin arası bozuldu sonumuz hayrolsun ne diyeyim..

Kv yde kesin bir dille söylemem lazım arada kalmış gibi hissediyor kendini anlaö veremiyorum buna ama işte.Ben 1.5 yıldır evliyim inanın aralarında hiçbir şey yoktu onlar evlenene kadar kardeşlerin arası bozuldu sonumuz hayrolsun ne diyeyim..
Amin. Siz eşinize sürekli kardeşinle aran bozulmasın vs derseniz eşiniz sizden yana rahat olur. Arada kalmaz. Gerisi onun insiyatifine kalmış.

kaynananızla eltinizin dedikodusunu yapmayın ablalık yaptığınızı söyleyip sonra oturup kv ile bunları konuşmayın kulağına gitmiştir bence
Ben en başında ablalık yaptım sonrasında o bunu istemedi kv yle anlaşmak istedi benimle muhattap olmadı ben bu yüzden geri çektim kendimi

Amaaaaan hepsi aynı bu eltilerin.. 4 aylık evliyim 2 ayda nişan süreci ... benim eltim benim 6 senelik yakın arkadaşım ama aile içine girince görüyorsun gerçek yüzünü bana ölürdü biterdi eşimle nişan olayımız olmaya başladı dedikoduların biri bin para vay efendim bana yapılan onunla diğer eltilerime yapılmamış vay şu vay bu sürekli herkesi fişekledi şimdi 4 şudur yüzünü görmüyorum bu eltilerin çekememezliği kıskançlığı ne ben anlamıyorum yaşadıklarımı anlatsam roman olur resmen boşver sen takma onu

Kendi annemde böyle diyor ama ben yediremiyorum kendime yaptığı yenilir yutulur birşey değildi beni gördüğü halde birde kendi kapısında yüzüme bile bakmadı kapıyıda öyle böyle kapatmadı suratıma çarpar gini nasıl politik olayım bunu yaptığı halde. :KK43:

Merak etme herseyım bı zamanı var zamanı gelınce sende farklı şekilde ona yaparsın . Ama zaman bu zaman değil . Senin kinin 2kat fazlası bende var üstelik herşeyimiz ortak gelirler bir oda aynıydı ama ben hep ortada durdum sonra o kıskanıyor sen hep iyisin oldu adım gözle görülecek bişey kesınlıkle yapmadım kimsenin yanında sessızlıgımı korudum ama tekken hep tatlılıkla böyle yapmandan hoşlanmıyorum yada o gün niye öyle yaptın anlam veremedım diye sorunlarımı çözerek halletmeye çalıştım üstelik yeni ılan ben 10 senelik evli olan eltimdi .. değişti zamanla oda beni gorur görmezden gelirdi hoşgeldin demezdi ellerimle yaptığım şeyleri ikram etmezdi vs .. bi çok şey

Ama yakın değilsiniz dir belkide inanın kv yle siz altlı üstlü otursanız o ev ev üstüne olmaz deyip başka yerde ev yaptırsın kaynananız her fırsatta keşke daha uzağa yaptırsaydım evlerini desin eltiniz için ama yüzüne karşı hiçbirşey yok ama gene onlar iyi olsunlar nasıl hissederdiniz
Valla bişey hissetmezdim k.v ile uzağız ama 2 eltimle çok yakın oturuyoruz haftada en az 2 gün görüşürüz.. Kv. ile hergün telde konuşurum en yakın benim galiba k.v ile bu açıdan bakınca.. İlk başlarda diğer eltilerimi eleştirirdi bana dedikodu yaptırmaya çalışırdı ama haklarında kötü tek kelime alamadı ağzımdan, -ki bi tane eltimi ailede hiçkimse sevmez- Onun hakkında bile konuşturmadım kv mi.. Boşver anne, öyle demek istememiştir anne, öyle yapmak istememiştir anne, onun yaşı küçük hoşgörmek lazım anne diye diye ağzını kapattım zamanla artık tek kelime etmez bana kimse hakkında.. Geçen gün bizde kalıyodu annemler geldi anneme beni öve öve bitiremedi nasıl bi çocuk yetiştirmişsin diye.. Siz kimseyi sevmek zorunda değilsiniz o konuda haklısınız ama sözkonusu aile olunca anlaşmaya çalışmak lazım ilerde sorun olmaması açısından.. Tabi siz bilirsiniz bu benim naçishane fikrim bu güne kadar bu fikrimden hiç zarar görmedim çok şükür..

Eltini kaynananız görüp beğenip mi aldı yoksa kaynınla tanışıp mı evlendiler?
Valla sen büyüksün eltiyi şımartma kimseye abla olmak zorunda değilsin. Kaynanana da nötr davran onunla oturup eltini kötüleme.
Bence kaynanan eltinden çekiniyor onun yüzüne bişi söyleyemiyor.
Sen ikisinide kafana takmadan mutlu mesut hayatına devam et.

sana bi tavsiye ne eltiyle samimi ol ne kv.ben eltimle yalniz kaldigimda eltim kv ve gorumcelerime oyle seyler soyler ki dersin bunlar ilk gordugu yerde birbirlerini oldurur.ayni sekilde kv ve gorumcelerimde eltilerime oyle laflar ederlerki donup kalirsin.baslarda inanirdim ama baktim ki her iki tarafta yan yana gelince can ciger kuzu sarmasi oluyorlar.o yuzden iki tarafa da mesafeliyim.anlatiklarinda himm evet falan diyorum.sende oyle yap ikiyuzlu insanlardan nefret ederim kv oyle galiba

Arkadaşlar merhaba nasıl bir insan karşı karşıyayım bilmiyorum daha 2.5 - 3 aylık gelin ama huzur kalmadı ailemizde.
Sürekli bi dengesizlik anlam veremiyorum ve en çok anlam veremediğim yeride şu ki kaynanamın bana karşı eltimi kötüleyip ama onunla karşı karşıya gelince hiçbirşey yokmuş gibi davranması..
Gelin geldiğinden bu yana eşimle kaynımın arası hep limonu hep kavga benimlede ne yapmak istiyor anlamış değilim başlarda nişanlılığında yaptığı şeyleri yutup bir abla gibi yeni evli diye destek oldum sonrasında kaynanam ben eltim aynı ortamda olduğumuzda sanki ben yokmuşum gibi davranmalar aksine birşey gördünmü gidiyorum paylaşıyorum bak felan yok zamanla farkettimki kız benle anlaşmak istemiyor neyse birgün evinin oraya gittik eşimle aramızda hiçbirşey yoktu ama beni gördü ama yüzüme bile bakmadı gitti evine hızlıca kapısını kapattı (bildiğin suratıma kapatır gibi) bende bu meseleden sonra arama mesafe koydum artık onunla muhattap bile olmak istemiyorum kaynanam bu son meseleyi bilip başalarda bana destek verdiği halde şimdi işte ben eltilerimle çok iyiydim aleme karşı olmaz böyle şeyler sanki ortada çok büyük birşey var gibi laflar etmeye başladı ardından eltim (kaynanamın zoruyla olduğunu biliyorum) 2 kere misafiri geldi aradı gel diye ama bu kadar isteksiz çağrılır insan emin olabilrsiniz. Bende musait değildim birindede rahatsızdım gitmedim aslında zaten gitmek istemiyordum aklıma evinin oraya gittiğim gün geliyor insan köpek olsa bir dönüp bakardı ya..
Sonrasında kaynanam geldi eltim ona diyormuşki ikidir çağırıyorum gelmiyor resmen bildiğin şikayet ediyor beni bunu ilk yapışı değil böyle yaparak kendini paklıyor güya. nasıl bir üçgenin arasına düştüm bilmiyorum arkadaşlar kaynanam desen eltimi aldığından bu yana pişmanmış öyle söylüyor ama gel görki görünende öyle birşey yok
Eltim desen dengesizmi denir ne denir bilemedim kafam çok karışık ne yapmalıyım kv karşı genede saygıda kusur etmeme çalışıyorum ama bu bildiğin düpedüz yüzsüzlük ne yapmalıyım yardım edin :KK43:

Eltinle iyi olmak zorunda diilsin.Bulunman gereken ortamlar olur bayram yada hastalıklarda mesafeli bi şekilde gidersin.Bu kaynanalar zaten hep çok iyi oluyolar eskiden eltileriyle.Bi tanede benim başımda var nişanlı bile diil şimdiden soktu aileyi birbirine ama ben mesafemi koydum yüz bulamıyo yaklaşamıyo.Sende öyle yap iki kardeşin arası bozulmasın dicekler büyük ihtimal onlar kardeş bozmasınlar aralarını.Olan senin sinirlerine olacak.

Ben en başında ablalık yaptım sonrasında o bunu istemedi kv yle anlaşmak istedi benimle muhattap olmadı ben bu yüzden geri çektim kendimi
ablası değilsiniz sonuçta ki olmadığınız içinde kv ile dedikodu yaptınız kv belkide sizinde onunla dedikodunuz yaptı söylediklerinizi yetiştirdi

Yapabilrdim öylede olabilrdi ama ben başta dedim ona kv yi araya sokma bir sıkıntın varsa gel bana söyle nasıl bir insanla karşı karşıyayım gerçekten farkında değilsiniz ya aynı ortamda aranızda hiçbirşey yokken siz yokmuşsunuz gibi davranırsa hoşunuza gidermi ben rahatsızlık duyuyorum iyiysem iyiyim kötüysem kötü arası olmazki bunun
evliliğim boyunca 4 kez bebeğimi kaybettim.. İlkinde az önce bahsettiğim bu kimsenin sevmediği eltim arayıp geçmiş olsun tenezzülünde bile bulunmadığı gibi (ki normalde sık görüşürdük) 1 ay beni ne aradı ne sordu k.v.de hergün sordu tuğçe aradımı tuğçe aradımı diye aramadı anne işi gücü vardır müsait değildir dedim yine izin vermedim laf söylemesine 1 ay sonra biz onun d.gününü kutlamaya gittik eşimle evlerine sürpriz gibi pasta alıp.. Bronzlaşmıştı tatile falan gitmiş yani işi gücü de yokmuş.. bana hiçbişey olmamış gibi davrandı bebeğin bahsini dahi açmadı.. Ben de o nasıl davranıyosa öyle davrandım.. sonra ikinci bebeklerimi kaybettiğimden 1 ay sonra (ikizlerdi) kendisinin hamilelik haberini aldık (büyük şatafatla ilan etti) bana cinsiyet öğrenme partisi organize etmemi rica etti onu bile kabul ettim acımın üstüne ( zaten orda herkes tüm aile tepki verdi ben yine kimseye laf söyletmedim) KV bi laf arasında anlattı heberini söylediğinde Allah gibigibiyime de nasip etsin inşallah demiş de tuğçe de demiş ki merak etme anne ben seni torun sahibi yapıcam gibi bi laf etmiş güya ne kadar doğru bilemem ama bunu gelip bana söyleyince bile inşallah sağ sağlim doğsun da dedim başka da bişey demedim.. 3. gebeliğimde riskliydi kendisinin doğumuna herkesten önce gittim.. Akabinde yine bebeğimi kaybettim ve bu eltim bu defa beni hüngür hüngür ağlayarak aradı dualar etti.. Belki de pişman oldu bana ettiği hasetliklere.. yani ben öyle anlamak istiyorum.. Cahille cahil omamak lazım.. İyiliğin karşılığı bigün size döner.. Yani niye anlatıyorum bunları kimsenin etrafındakiler mükemmel değil belki başkası olsa benim yerimde, bu olaylardan çok büyük olaylar çıkartırdı ama ben çıkartmadım.. Noldu yani şimdi birbirimizin yüzüne bakıcak yüzümüz oldu.. Bayramda seyranda bi ara geldiğimizde fitneli fesatlı bakışlar yok ortada herkes kendince mutlu.. Benim de incilerim dökülmedi böyle yaptım diye ;)

Kaynanan fena eltinle iyi anlaşmanı istemiyor ikiz birinize düşün gayreti içinde 2sinede güvenme mesafeli ol

siz kendi evinizin huzuruna bakarsaniz emin olun her sey cozulur . yok elti boyle demis yok kaynana soyle demis . hi hi deyip gececeksiniz .

Ben tam tersi kv ni takdir ettim. Kötü olsa da gelinine laf söylemiyor gönlünü hoş tutuyor. Zaten öyle olmalı 2 tarafında ortasını bulmalı.
O da bi el kızı sonuçta iyi davranmak zorunda ki öyle yaptığı çok büyük şeylerde yok

Ya bırakın Allah aşkına ne hali varsa görsün. Siz niye bu kadar canınızı sıkıyorsunuz, oturup düşünüyorsunuz. Elti davası bir başlarsa bitmez. O havasını atıyor, siz de rüzgarından hasta olup nasıl iyileşeceğinizi düşünüyorsunuz. Kapatsanıza pencerenizi? Atamasın havasını?

Ben kaynanaya suç bulamadım. Çünkü o işler öyle yürüyor, kadın ne yapsın. Gelinden ne kadar da şikayetçi olsa rol yapıyor ki başı ağrımasın. Akıllı kadın.. Keşke benim kaynanam da öyle olsa. Etliye sütlüye karışmasa. Bırakın karışmasın, dahil etmeyin. Kaynananızdan bir şey beklemeyin. Ona da her şeyi anlatmayın. Ne gerek var?

Back
X