Eltimle basim dertte!!

Sihirlidegnek

Cok Sükür Bin Sükür
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
956
894
53
Slm Kizlar,

yorumlariniza ihtiyacim var. Benim büyük Kaynimla evli olan Eltim benden 2 yas kücük (Esiyle aralarinda 10 yas var) . Hatta kaynim evlensin diye biz esimle iki sene beklemek zorunda kaldik (Suan yaklasik 1 senelik evliyiz).
Bizden büyük iki tane eltimiz daha var, ama eltim onlara hic bana davrandigi gibi davranmiyor. Beni her ne konuda olursa olsun hep baskalarinin karsisinda kücük düsürmeye calisiyor. Esimle ilgili konularda bile, esimi benden daha iyi taniyormus havasina giriyor, Esimde bundan rahatsiz olmuyor degil. Okadar uyarmamiza ragmen bu huyundan vazgecmiyor. Bana nikah büyüklügü oldugunu farkettirmeye calisiyor, ki bu sadece benim farkina vardigim bi durum degil. Diyer eltilerime karsi gayet olumlu yaklasiyor, ama bana karsi hicde öyle degil. Mesleki acidan ondan cok daha yüksek oldugum halde, birsey dedigimde (benim bilgi alanimin icinde olan), hemen tersini söylüyor, ve zaman zaman sesini bile yükseltebiliyor. Kendisi kavgaci ve esine veya KV/KP veya kendi Ailesine karsida sesini utanmadan yükseltebilen biri.

Eminimki böyle durumda olan sadece ben degilimdir. Bana karsi tutumunun degismesi icin ne yapmam gerekiyor? Yardimci olursaniz sevinirim kizlar.

selam :)
seni çok ama çok kıskanıyor,
eğer sen çalışıyor o ev hanımıysa,eğer sen yeni evlisin eşyaların onunkinden daha modernse,eğer sen ondan daha alımlı güzelsen, sen daha şık o daha kötü giyiniyosa ,kıskanclıgından böyledır ,seni kabullenememiştir daha,nede olsa o eski gelin , yenileri kabul edemiyo malesef bu elti milleti , benimkide aynı öyleydi hele bir araya girelim tribe girerdi ,eli ayagı ayrı oynardı ,zamanla snein varlıgına alısıcak ,alışmayı ögrenıcek merak etme,sen sabırlı ol ,cok muhattap olma ,ozaman senınle ıyı olmak ıcın sana yanaşıcak ,tavsiyem bu :)

Oluruna bırakman gerekiyo derdim ama bazen böyleleri "sustukça azıyo" gerçekten..Ona dişini göstereceksin bi kere gerçekten ne kadar rahatsız olduğunu ifade edeceksin sert bi şekilde o zaman o kuyruğu öyle bi yere iner ki..Benim yengem mesela annemler sesini çıkarmadığı için üste çıkmaya çalıştı.Babamla ben bi ara fazla şımarma sustuğumuz gibi ağzının payını vermesini de biliriz gibilerinden hiç beklemediği bi anda hamle yaptık neye uğradığını şaşırdı dumur oldu:)) o gün bugündür eskisi gibi yüz bulamaz.Yine eleştrecek bişyler bulur ama biz o yokmuş gibi davranırız.Bişey söylediğinde yüzümüze bakar onay bekler biz hiiç oralı olmayız.En büyük tepki tepkisizlktr derler eğer bundan anlayacak biriyse o yokmuş gibi davran.Ama arsızn tekiyse hiç beklmedği bi anda lafını esirgeme yapıştır! sen üzülüp dert edeceğine bi kere de o yansın yaptıklarına..

Sizinkinin tersi bi durumla da biz karşı karşıyayız.
Benimki büyük olduğu halde kardeşi birden evlenmeye karar verdi e ortada birikim olmayınca da alelade düğün yapıp evlendiler hemen.
Tam biz aileleri tanıştırmayı düşündüğümüz sıra üstelik.Ben bencillk olarak görüyorum bu durumu.
Hadi abisinin eş adayı sevgilisi flan olmasa ya da artık yaşı geçmiş olsa neyse kardeşi önden gitsin denir.
Ama bu büyük bi engel oldu bizim için.
Benim eş adayım da biz beklediğimiz halde acele etmediğimiz halde(birikim yapalım da içimize sine sine yapalm diye)benden kardeşinin yaptığı gibi mütevazi bi düğün yapmamı bekliyo.
E ben bilmiyo muydm onlar gibi "hadi evlenelim" deyip işi aceleye getirip evlenmeyi.
İnşallah hayırlı biridir (elti hanım) bana sorun yaşatmaz ilk ben evlendim asıl evin gelini benim havalarına girmez umarım.Annenin kaderi kızının çeyizi olur demişler Allah ım sen koru.Annem şu dünyada eltisinden çektiği kadar kimseden çekmemştir..

yaw madem her açıdan ondan eksik kalır yanın yok neden kafana takıyorsun? kocanda farkında? yani gerçekten öyleyse seni ksıkanıyor ee bunu biliyorsun daha ne sorun ediyorsun? s***r et gitsin afedersin. ne güzel entrikalar çevirmiyor, kocanla aranı ayırmıyor daha ne istiyorsun ki. sürekli elti konuları çıkıyor. beni kıskanıyor vs vs hiç mi okumadınız, okuduğunuzdan ders çıkarmadınız mı?

Allah başka dert vermesin.

aynen canim böyleleri sustukca aziyor.. cok arsiz biri, nekadar ikaz edersen et veya nekadar onu duymamazliktan gelsenden o yokmus gibi davransanda o okadar cok kendini göstermeye calisir. Böyle durumlarda sesini gereginden fazla yükseltir ki duyuldugundan emin olsun. Herkezde yasi kücük oldugu icin onu alttan alir.

kimi eltiler felaket kıskanç oluyor
en güzeli umursamamak ama toplulukta da yapıyorsa
ağzının payını nazikçe vereceksin
yukarıda bir arkadaş yazmış sustukça azıyor kimileri de
senin uzmanlık alanında bişey konuşuyorsa gözlerinin içine keskin bakıp
"benden daha mı iyi bileceksin" diyeceksin
otutturmadan susmaz canım
çare yok...

Kiskandigini zaten cok belli ediyor canim, ne alirsam veya ne yaparsam hemen aynisini almaya veya yapmaya calisiyor.
Kendisi benden kücük oldugu halde benden daha büyük duruyor. Kendiyle hic memnun olmayan biri, ama bunu hic itiraf edemiyor. Benden cokca kilolu ama bunu görmezden gelir, benim durmadan kilo alip almadigimi sorar. Esi bakimli kadinlardan hoslanir ama o tam tersi, bakimim Bsi yok kendisinde. Özgüveni sifir..
Elimden geldigi kadarinca muhattap olmuyorum, ve sIk sIk görüsmüyoruzda. Esimde pek sevmez onu, hatta gicik olur. Esim ondan 4 yas büyük oldugu halde, onu bile kücük düsürmeye calisir.

Allah yardimcin olsun canim, bizde tam tersiydi iste. Kaynim bizim evlenmek istedigimizi duyar duymaz evlenmeye karar verdi. Ve biz iki sene eltimin resit olup evlenmesini bekledik. Allah yardimcin olsun..

seni delice kıskanıyo bence.bunun baska bi aciklamasi yok.bu arada diger eltilerin nasi?yani hem sana karsi,hemde egitim durumu felan

denedim canim ama tinlamiyor. Beni en cok sinir eden sey ise, baskalariyla konusurken birden konuya dahil olup benim dedigimin yanlis oldugunu söylemesi. Cok dedim "benden daha mi iyi bileceksin" diye, ama yok nato kafa nato mermer..

denedim canim ama tinlamiyor. Beni en cok sinir eden sey ise, baskalariyla konusurken birden konuya dahil olup benim dedigimin yanlis oldugunu söylemesi. Cok dedim "benden daha mi iyi bileceksin" diye, ama yok nato kafa nato mermer..

ıyyyyyyyyyy delim mi ne?
boğuveresim gelir öylesini
o zaman şöyle yap hiç sinirlendiğini belli etme
ve o anlatsın dursun sen de gül diğer insanların yüzüne bakarak
ya da kahkaha at :))
iyice umursamadığını ve küçümsediğini hisseder...

konuyuilk açtığımda alla alla dedim ben ne zaman yazdım bunu..yaş farkı eşiyle olan vss aynı ben.fark ben nişanlıyım..ben unv mezunuyum o ise lise bile okumadı.ben hiç yanında bahsetmem ama o hem bilmişlik taslar hemde bende dışardan okuyacam der.saygıszlıkları da aynı eşine ailesine..bence takmamaya çalış hatta sende onun gibi yap ama gözle görülür değil tavrını koy..bariz kıskançlıkk..ne yaparsa yapsınn tınlama.benimki hep der eşi memnun demekki bu huyundan halinden bize ne uzak dur diye sende öyle yap

Kıskanıyor açık ve net.Ne olacak bu kıskanç eltilerin hali? Kendi kendilerini yiyip bitiriyorlar :))) Bendede vardı 1 tane,bütün sülale küstüde kurtulduk.

seni delice kıskanıyo bence.bunun baska bi aciklamasi yok.bu arada diger eltilerin nasi?yani hem sana karsi,hemde egitim durumu felan

Evet kiskaniyor, ve o yüzden benden daha iyi oldugunu kanitlamaya calisiyor.

Biz 4 eltiyiz. En büyük eltim kiskandigini acik acik belli eder, gider Kayinvalideme söyler neyi kisandigini. Orta Okulu bitirmis, ev hanimi bir meslegi yok. 10 senelik evli ve 3 cocuk annesi. Makyajsiz cöp atmaya bile cikmaz. Kayinvalidem ve Kayinpederim emrine amade onun. Cok kiskanc oldugu icinde durmadan bir acik arar. Kendigi oldugundan daha zeki görür
Diger eltimle aram iyidir, kimseyi kiskanmaz ama biraz icten pazarliklidir. Herkezin bir kusuru var. Onu severim ben oda beni sever, en cok onla fikirlerimiz uyusur, o üniversite bitirmis ama bunlada övünüp durmaz.
Diger eltim iste malum anlattigim..

bende zor tutuyorum kendimi, esim hemen anlar sinirledigimi, noldu yine ates püskürüyorsun bakarken der :)
bu dedigini denicem canim en kisa zamanda, insallah etki veriri :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…