• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimle Sorunlarım

Evet, ben ona iyi yaklaştığım halde o bana bu şekilde yaklaşınca üzüldüm doğru. Kendime dert ettim evet. Çünkü ben kendi ailemden de bu şekilde gördüğüm için, ortamdaki herkesin samimi olmasına öyle alıştım ki böyle soğukluklar pürüzler olunca kendimi o ortamda tam anlamıyla huzurlu hissedemiyorum bu da belki karakter meselesi olabilir, yani umursamamazlık yapamıyorum bu belki kötü bir özellik ama böyle.
Evet belki eltim hiç bişey yapmıyor ben buraya böyle yazıyorum
Ama ben belki hiç bir şekilde takıntı yapmayıp iyi niyetli düşünüp bura yazıyorum bunu bilemezsiniz.
Cevap vermemek ve üstüne bir de olması gerekenden iyi davranmak, sırf kimse üzülmesin kırılmasın diye evet bu bence bir saygıdır, edeptir, terbiyedir.
Kişi sana ne yaparsa yapsın, ona hep bir bardak suyla git şeklinde öğretildi bana
Evet iste ben de onu diyorum madem karsilik vermiyorsunuz dert de etmeyin. Oturup saymayin mesela beni kac defa cagirdi,ben onu kac defq cagirdim diye. Hic cagirmayin, o cagirinca da mazeret belirtip gitmeyin. Bayram seyranda karsilasinca merhaba merhaba yapin. Siz de ona iki uc kelimelik cevaplar verin. Izmirin kizlari guzel dediginde evet cok guzeller benim de uniden izmirli arkadaslarim vardi onlar da cok guzeldi deyin. O kadar ;)

canım ikinizinde meslegi var ve sende iyi alıyorsun tr sartlarında.hatta bazı ögretmenler senden düşük alır .

belki sana öylede geliyor olabilir sanki herkes ögretmen budevirse yani bir doktor degil arabızda cok fark yok

sen biye onu cagırıyorsun sendw cagırma kv ler yalnız gelsinler.

övünürse övünsün güzelliği ile de herkesin alıcısı almıs. bide övünen insan zatn bostur kendini ispat etmeye calısıyor bence tınlama dediklerine gül gec.

Haklısınız, gülüp geçmek en doğrusu.
Bundan sonra yine çağırıım, ama her kayınvalidemle kayınpederimi çağırdığımda çağırmam artık

Evet, ben ona iyi yaklaştığım halde o bana bu şekilde yaklaşınca üzüldüm doğru. Kendime dert ettim evet. Çünkü ben kendi ailemden de bu şekilde gördüğüm için, ortamdaki herkesin samimi olmasına öyle alıştım ki böyle soğukluklar pürüzler olunca kendimi o ortamda tam anlamıyla huzurlu hissedemiyorum bu da belki karakter meselesi olabilir, yani umursamamazlık yapamıyorum bu belki kötü bir özellik ama böyle.
Evet belki eltim hiç bişey yapmıyor ben buraya böyle yazıyorum
Ama ben belki hiç bir şekilde takıntı yapmayıp iyi niyetli düşünüp bura yazıyorum bunu bilemezsiniz.
Cevap vermemek ve üstüne bir de olması gerekenden iyi davranmak, sırf kimse üzülmesin kırılmasın diye evet bu bence bir saygıdır, edeptir, terbiyedir.
Kişi sana ne yaparsa yapsın, ona hep bir bardak suyla git şeklinde öğretildi bana
banada öyle ögretildi ama sınırlar var seni saymayan adam seni ezen hakkını yiyen yada kıran insna oldugun zaman dur diyeceksin kavga felan degil mesafe koy o nasıl davranıyorsa sende öyle davran

tecrübe ettim bunu ögrenene kadarda cok kırıldım

Evet iste ben de onu diyorum madem karsilik vermiyorsunuz dert de etmeyin. Oturup saymayin mesela beni kac defa cagirdi,ben onu kac defq cagirdim diye. Hic cagirmayin, o cagirinca da mazeret belirtip gitmeyin. Bayram seyranda karsilasinca merhaba merhaba yapin. Siz de ona iki uc kelimelik cevaplar verin. Izmirin kizlari guzel dediginde evet cok guzeller benim de uniden izmirli arkadaslarim vardi onlar da cok guzeldi deyin. O kadar :KK66:
Söylediğiniz gibi davranmam iki taraf için de en sağlıklısı haklısınız :)

banada öyle ögretildi ama sınırlar var seni saymayan adam seni ezen hakkını yiyen yada kıran insna oldugun zaman dur diyeceksin kavga felan degil mesafe koy o nasıl davranıyorsa sende öyle davran

tecrübe ettim bunu ögrenene kadarda cok kırıldım

O nasıl yapıyorsa bende o şekilde karşılık vericem bundan sonra.
Dertsiz başıma dert aramıyorum :)

Evet fazla önemsedim bende yeni yeni anlıyorum. İlla aramız çok çok iyi olucak diye bir şey yok ya, denk geldikçe konuşulur işte ne bu bendeki çaba anlamadım :)

Sen çok önemsediğin için inisiyatif onda, yapma, sorma o sorsun o ilgilensin hani bunu gündem de yapma at kafandan

Kızlar daha önce de böyle bir konu açmıştım. Ama daha sonra kafaya takmak istemedim, belki de sorun bendedir diye üzerinde durmadım.
Ama şu son zamanlarda eltim bana bir değişik davranıyor. Kayınvalidemlere gidiyorum, onu da çağırıyor mesela kayınvalidem bana soğuk konuşuyor. Ben ondan 5 yaş kadar küçüğüm kendisi öğretmen, ben laborantım. Ben küçük olduğum için bazen bir şeyler söylüyorum yada soruyorum muhabbet açmaya çalışıyorum daha doğrusu. Ama o mesela iki üç kelimelik cevaplar veriyor. Kendisi öğretmen ve benden daha çok para kazanıyor haliyle ama o bunu bana karşı kullanıyor gibi. Ben özel bir gıda şirketinde çalışıyorum laboratuvarda, 2500 lira kadar maaşım var, eşim de 3 bin alıyor ve bu bize yetiyor ev kendimizin vs. Allah'a çok şükür hiç bişeyimiz de eksik değil yani, onlar neyse bizde o şekilde geçiniyoruz, tabi herkesin birikimi ayrıdır o ayrı. Geçen konu açıldı eşimin kuzenleri filan bizdeydi, herkes işte çok şükür geçiniyoruz falan diyor eltim ay valla ben şanslıyım şu whatsappa altın bilezik yapsalarda duruma onu koysam falan diyor, bana da bakıyor, bir göz göze geldik onu söylerken anlatamam nasıl sinirlendim. Maaşı benden iyi olmasına rağmen hani normalde benim komplekse girmem gerekirken o beni kıskanıyormuş gibi davranıyor. Benim evimin eşyası olsun o tür şeylerim ondan daha güzel. Zaten daha yeni döşendi evimiz, e eşyalarımda haliyle yeni. Ama bu benim suçum değil sonuçta. O öyle deyince sonra konu bana geldi, bende bizde kendi kendimize geçiniyoruz çok şükür, gösterişe gerek yok her şey ortada dedim. Sonrada keşke böyle demeseydim diye düşündüm ama demiş bulundum. Sadece bu da değil bir çok kez mesleğiyle , aldığı maaşla bana gösteriş yapmaya çalışıyor. Hadi onu geçtim, bana mı öyle geliyor acaba diye düşünücem ama kısa ve soğuk cevapları, ben mesela kayınvalidemleri oturmaya çağırdığımda mutlaka onları da çağırırım. Ayrı gayrı olmasın diye. O bizi pek çağırmaz. Arada sırada bile demiyorum çok nadirdir çağırmaları. Birazda havalı bir kız, Allah var yukarda güzel olmasına güzelde. Kendisi İzmirli ben Balıkesirliyim. Bir kaç kez kayınvalidemin yanında izmirin kızları güzeldir bende güzelim işte Cansu'dan daha güzelim demeye getirdi, kayınvalidemde güzellik öyle memleketle olmaz, güzellik insanın duruşundadır diye cevap verdi. Böyle hareketleri çok yani. Benim sizden beklediğim, bundan sonra ben ona nasıl davranmalıyım, nasıl yaklaşmalıyım, hareketlerim nasıl olmalı bu konuda fikir bekliyorum. Çok uzattım şimdiden teşekkürler :)
Sizin tepkilerinizde kiskanir gibi olmus. Oda sizi kiskaniyor sanabilir. Bence ayni ortamdayken sanki eltiniz orada yokmus gibi davranin.

Sen çok önemsediğin için inisiyatif onda, yapma, sorma o sorsun o ilgilensin hani bunu gündem de yapma at kafandan
Haklısınız, fazla üzerinde durmamak daha mantıklı
Zaten kimseye bahsetmedim bu durumdan, bir buraya yazdım o da kendi kendime düşündüm sizden de fikir almak istediğim için
Arayıp sormamak en doğrusu, o bir adım atarsa bende atarım

Belki eltiniz sizden hoşlanmıyordur evine sık sık çağırmak zorunda değil.
Ve anlattıklarınız pek sorun gibi gelmedi. Alınganlık yapmışsınız gibi.. Gerçekten de niyeti sizi kıskandırmak bile olsa takılmayın, gülüp geçin. Bu kadar basit.

Belki eltiniz sizden hoşlanmıyordur evine sık sık çağırmak zorunda değil.
Ve anlattıklarınız pek sorun gibi gelmedi. Alınganlık yapmışsınız gibi.. Gerçekten de niyeti sizi kıskandırmak bile olsa takılmayın, gülüp geçin. Bu kadar basit.
Aynen sık sık çağırmak zorunda değil, bu durumda bende onu sık sık çağırmamalıyım
Evet aslında önemli bir sorun yok, tartışma bile yok ortada, sadece kendi kendime düşündüklerim bunlar. Belki de alınganlık yapıyorumdur evet ama ben bir kadın olarak bazı şeyleri o ortamda bana söylediğinin farkına varıyorum. Tabi burdan yazmakla bunu fazla anlatamadım, olsun. Dediğiniz gibi gülüp geçmek en doğrusu ve güzeli

Aynen sık sık çağırmak zorunda değil, bu durumda bende onu sık sık çağırmamalıyım
Evet aslında önemli bir sorun yok, tartışma bile yok ortada, sadece kendi kendime düşündüklerim bunlar. Belki de alınganlık yapıyorumdur evet ama ben bir kadın olarak bazı şeyleri o ortamda bana söylediğinin farkına varıyorum. Tabi burdan yazmakla bunu fazla anlatamadım, olsun. Dediğiniz gibi gülüp geçmek en doğrusu ve güzeli

Emin olun gerçekten niyeti kötüyse siz takmayınca kendi kendini yiyecektir.
İnsanları yok saymak bazen onlara verilecek en iyi derstir.

çok para önemli değildir.
parayı kaliteli harcamak önemlidir.
eğer kaliteli harcayıp mutlu oluyorsanız ona batmıştır işte.
mutluluğun parayla, altınla bağlantısı çok az bişey.
bu kadar basit :)

Kızlar daha önce de böyle bir konu açmıştım. Ama daha sonra kafaya takmak istemedim, belki de sorun bendedir diye üzerinde durmadım.
Ama şu son zamanlarda eltim bana bir değişik davranıyor. Kayınvalidemlere gidiyorum, onu da çağırıyor mesela kayınvalidem bana soğuk konuşuyor. Ben ondan 5 yaş kadar küçüğüm kendisi öğretmen, ben laborantım. Ben küçük olduğum için bazen bir şeyler söylüyorum yada soruyorum muhabbet açmaya çalışıyorum daha doğrusu. Ama o mesela iki üç kelimelik cevaplar veriyor. Kendisi öğretmen ve benden daha çok para kazanıyor haliyle ama o bunu bana karşı kullanıyor gibi. Ben özel bir gıda şirketinde çalışıyorum laboratuvarda, 2500 lira kadar maaşım var, eşim de 3 bin alıyor ve bu bize yetiyor ev kendimizin vs. Allah'a çok şükür hiç bişeyimiz de eksik değil yani, onlar neyse bizde o şekilde geçiniyoruz, tabi herkesin birikimi ayrıdır o ayrı. Geçen konu açıldı eşimin kuzenleri filan bizdeydi, herkes işte çok şükür geçiniyoruz falan diyor eltim ay valla ben şanslıyım şu whatsappa altın bilezik yapsalarda duruma onu koysam falan diyor, bana da bakıyor, bir göz göze geldik onu söylerken anlatamam nasıl sinirlendim. Maaşı benden iyi olmasına rağmen hani normalde benim komplekse girmem gerekirken o beni kıskanıyormuş gibi davranıyor. Benim evimin eşyası olsun o tür şeylerim ondan daha güzel. Zaten daha yeni döşendi evimiz, e eşyalarımda haliyle yeni. Ama bu benim suçum değil sonuçta. O öyle deyince sonra konu bana geldi, bende bizde kendi kendimize geçiniyoruz çok şükür, gösterişe gerek yok her şey ortada dedim. Sonrada keşke böyle demeseydim diye düşündüm ama demiş bulundum. Sadece bu da değil bir çok kez mesleğiyle , aldığı maaşla bana gösteriş yapmaya çalışıyor. Hadi onu geçtim, bana mı öyle geliyor acaba diye düşünücem ama kısa ve soğuk cevapları, ben mesela kayınvalidemleri oturmaya çağırdığımda mutlaka onları da çağırırım. Ayrı gayrı olmasın diye. O bizi pek çağırmaz. Arada sırada bile demiyorum çok nadirdir çağırmaları. Birazda havalı bir kız, Allah var yukarda güzel olmasına güzelde. Kendisi İzmirli ben Balıkesirliyim. Bir kaç kez kayınvalidemin yanında izmirin kızları güzeldir bende güzelim işte Cansu'dan daha güzelim demeye getirdi, kayınvalidemde güzellik öyle memleketle olmaz, güzellik insanın duruşundadır diye cevap verdi. Böyle hareketleri çok yani. Benim sizden beklediğim, bundan sonra ben ona nasıl davranmalıyım, nasıl yaklaşmalıyım, hareketlerim nasıl olmalı bu konuda fikir bekliyorum. Çok uzattım şimdiden teşekkürler :)

Allah aşkına öğretmen ya. özel ders vermese 4bini geçmez maaşı. ne havası bu. herkes kendi rızkını yer. senin bu konuda kompleksin yok ama eltin aşamamış olayı. salla gitsin.

Ya sen neden umursuyorsun ki bu kadar? Ben takıntı yaptığını da düşünmüyorum. Sadece yeni bir aileye girmişsin, herkesle iyi olmak istiyorsun. Yaşı büyük olduğu için de aranızda samimiyet olsun, dertleşilecek biri olsun istemişsin. Çok da masumane istekler.

Daha yeni evli olduğun için de o kadar fesatlanmamışsın. Daha yeni mobilyalarının, yeni hayatının tadını almaya çalışıyorsun.

Etlinin söyledikleri de bana hiç masumane gelmedi. Ne yani senden maaşı 500 lira fazla diye mi bu hava? Yazın o da yok, pırr yani.

Bence de samimi olma. O seninle samimi olmaya çalışsın.

Haklısınız, fazla üzerinde durmamak daha mantıklı
Zaten kimseye bahsetmedim bu durumdan, bir buraya yazdım o da kendi kendime düşündüm sizden de fikir almak istediğim için
Arayıp sormamak en doğrusu, o bir adım atarsa bende atarım

Birtek buraya yazdım demişsin ama fotodaki sensen, isimler doğruysa, şehirleri bile vermişsin. Dünya küçük tanıdık çıkar dikkat et bence..

Ay bende öğretmenim keşke hava atacak kadar çok maaş alabiliyor olsaydık :KK53: Klasik elti yahu boşver hiç büyütülecek bişey yok. O varken gül eğlen onu sinir et:süslü:
aynen öyle bende neyin havvasini attiğini anlamadım. Polis bile daha cok maş alıyor öğretmenden neyin havvası bu

SAkın bu bahsettiklerini başka kimseye söyleme kompleks yapmışın sen .. keşke benm elitimle en büyük problemi böyle yaşasaydım ben iftiraya dahi uğradım haline şükret. O çağırmıyosa sende çağırma sende kısa cwplar ver bu kadar basit. Biliyorum zor ama hayatının merkezinden çıkar o insanı.

Back
X