• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimle Sorunlarım

Sözleşmeli öğretmenlik yapanlar yazın maaş almıyor ama kadrolu olanlar alıyor.
Evet alıntı yaptığınız kişi sanırım yanlış biliyor
Ücretli öğretmenler yazın maaş almıyor sözleşmeliler kadrolu gibi alıyor yazın maaş. düzeltmek istedim :)

Ay şu İzmirli takıntısı nedir yahu. Evet bencede güzel kızları diyip geçmek varken peki ya Balıkesir diye sorgulamanın mantığı nedir anlamadım.
Sizi bir izmir havası çarpmış kendinize gelememişsiniz. Takıntı yapmayın kendi havanıza bakın

Konuya yorum yapmayacağım da öğretmen maaşına takıldım. Evet yazın ek ders yok da dönem içi 4.800'ü buluyor maaşım. Sadece 6 saat kurs 26 saat dersim var, 3 buçuk gün çalışıyorum. Okulda 5.000 üstü alanlar var. Bizim memur mu yanlış hesaplıyor yoksa. Bazı öğretmen arkadaşlar da taş çatlasa 3.500 demiş de..

Kızlar daha önce de böyle bir konu açmıştım. Ama daha sonra kafaya takmak istemedim, belki de sorun bendedir diye üzerinde durmadım.
Ama şu son zamanlarda eltim bana bir değişik davranıyor. Kayınvalidemlere gidiyorum, onu da çağırıyor mesela kayınvalidem bana soğuk konuşuyor. Ben ondan 5 yaş kadar küçüğüm kendisi öğretmen, ben laborantım. Ben küçük olduğum için bazen bir şeyler söylüyorum yada soruyorum muhabbet açmaya çalışıyorum daha doğrusu. Ama o mesela iki üç kelimelik cevaplar veriyor. Kendisi öğretmen ve benden daha çok para kazanıyor haliyle ama o bunu bana karşı kullanıyor gibi. Ben özel bir gıda şirketinde çalışıyorum laboratuvarda, 2500 lira kadar maaşım var, eşim de 3 bin alıyor ve bu bize yetiyor ev kendimizin vs. Allah'a çok şükür hiç bişeyimiz de eksik değil yani, onlar neyse bizde o şekilde geçiniyoruz, tabi herkesin birikimi ayrıdır o ayrı. Geçen konu açıldı eşimin kuzenleri filan bizdeydi, herkes işte çok şükür geçiniyoruz falan diyor eltim ay valla ben şanslıyım şu whatsappa altın bilezik yapsalarda duruma onu koysam falan diyor, bana da bakıyor, bir göz göze geldik onu söylerken anlatamam nasıl sinirlendim. Maaşı benden iyi olmasına rağmen hani normalde benim komplekse girmem gerekirken o beni kıskanıyormuş gibi davranıyor. Benim evimin eşyası olsun o tür şeylerim ondan daha güzel. Zaten daha yeni döşendi evimiz, e eşyalarımda haliyle yeni. Ama bu benim suçum değil sonuçta. O öyle deyince sonra konu bana geldi, bende bizde kendi kendimize geçiniyoruz çok şükür, gösterişe gerek yok her şey ortada dedim. Sonrada keşke böyle demeseydim diye düşündüm ama demiş bulundum. Sadece bu da değil bir çok kez mesleğiyle , aldığı maaşla bana gösteriş yapmaya çalışıyor. Hadi onu geçtim, bana mı öyle geliyor acaba diye düşünücem ama kısa ve soğuk cevapları, ben mesela kayınvalidemleri oturmaya çağırdığımda mutlaka onları da çağırırım. Ayrı gayrı olmasın diye. O bizi pek çağırmaz. Arada sırada bile demiyorum çok nadirdir çağırmaları. Birazda havalı bir kız, Allah var yukarda güzel olmasına güzelde. Kendisi İzmirli ben Balıkesirliyim. Bir kaç kez kayınvalidemin yanında izmirin kızları güzeldir bende güzelim işte Cansu'dan daha güzelim demeye getirdi, kayınvalidemde güzellik öyle memleketle olmaz, güzellik insanın duruşundadır diye cevap verdi. Böyle hareketleri çok yani. Benim sizden beklediğim, bundan sonra ben ona nasıl davranmalıyım, nasıl yaklaşmalıyım, hareketlerim nasıl olmalı bu konuda fikir bekliyorum. Çok uzattım şimdiden teşekkürler :)
Önemseme onu ve bunu hissettir.

Konuya yorum yapmayacağım da öğretmen maaşına takıldım. Evet yazın ek ders yok da dönem içi 4.800'ü buluyor maaşım. Sadece 6 saat kurs 26 saat dersim var, 3 buçuk gün çalışıyorum. Okulda 5.000 üstü alanlar var. Bizim memur mu yanlış hesaplıyor yoksa. Bazı öğretmen arkadaşlar da taş çatlasa 3.500 demiş de..
Valla hocam ek dersle birlikte olsun 3.750 olsun
Kurs yok destek egitim yok sadece maas ve ek ders.
Sizin okul neresiyse tayin isteyesim geldi:halay:

Kızlar daha önce de böyle bir konu açmıştım. Ama daha sonra kafaya takmak istemedim, belki de sorun bendedir diye üzerinde durmadım.
Ama şu son zamanlarda eltim bana bir değişik davranıyor. Kayınvalidemlere gidiyorum, onu da çağırıyor mesela kayınvalidem bana soğuk konuşuyor. Ben ondan 5 yaş kadar küçüğüm kendisi öğretmen, ben laborantım. Ben küçük olduğum için bazen bir şeyler söylüyorum yada soruyorum muhabbet açmaya çalışıyorum daha doğrusu. Ama o mesela iki üç kelimelik cevaplar veriyor. Kendisi öğretmen ve benden daha çok para kazanıyor haliyle ama o bunu bana karşı kullanıyor gibi. Ben özel bir gıda şirketinde çalışıyorum laboratuvarda, 2500 lira kadar maaşım var, eşim de 3 bin alıyor ve bu bize yetiyor ev kendimizin vs. Allah'a çok şükür hiç bişeyimiz de eksik değil yani, onlar neyse bizde o şekilde geçiniyoruz, tabi herkesin birikimi ayrıdır o ayrı. Geçen konu açıldı eşimin kuzenleri filan bizdeydi, herkes işte çok şükür geçiniyoruz falan diyor eltim ay valla ben şanslıyım şu whatsappa altın bilezik yapsalarda duruma onu koysam falan diyor, bana da bakıyor, bir göz göze geldik onu söylerken anlatamam nasıl sinirlendim. Maaşı benden iyi olmasına rağmen hani normalde benim komplekse girmem gerekirken o beni kıskanıyormuş gibi davranıyor. Benim evimin eşyası olsun o tür şeylerim ondan daha güzel. Zaten daha yeni döşendi evimiz, e eşyalarımda haliyle yeni. Ama bu benim suçum değil sonuçta. O öyle deyince sonra konu bana geldi, bende bizde kendi kendimize geçiniyoruz çok şükür, gösterişe gerek yok her şey ortada dedim. Sonrada keşke böyle demeseydim diye düşündüm ama demiş bulundum. Sadece bu da değil bir çok kez mesleğiyle , aldığı maaşla bana gösteriş yapmaya çalışıyor. Hadi onu geçtim, bana mı öyle geliyor acaba diye düşünücem ama kısa ve soğuk cevapları, ben mesela kayınvalidemleri oturmaya çağırdığımda mutlaka onları da çağırırım. Ayrı gayrı olmasın diye. O bizi pek çağırmaz. Arada sırada bile demiyorum çok nadirdir çağırmaları. Birazda havalı bir kız, Allah var yukarda güzel olmasına güzelde. Kendisi İzmirli ben Balıkesirliyim. Bir kaç kez kayınvalidemin yanında izmirin kızları güzeldir bende güzelim işte Cansu'dan daha güzelim demeye getirdi, kayınvalidemde güzellik öyle memleketle olmaz, güzellik insanın duruşundadır diye cevap verdi. Böyle hareketleri çok yani. Benim sizden beklediğim, bundan sonra ben ona nasıl davranmalıyım, nasıl yaklaşmalıyım, hareketlerim nasıl olmalı bu konuda fikir bekliyorum. Çok uzattım şimdiden teşekkürler :)
Ben bu elti gemisini ata sözü de vardır çözemedim ikinizde gelin geldiniz bu aileye yani daha çok kenetlenmek gerekmezmi senin için söğlemiyorum genel olarak söğlüyorum sen yakın davran mesala Artı bu maaşla Şunla bununla hava atmak hiç hoş degil eltin bunu yapıyorsa sen zaten yapmıyorsun umursama herkesin kısmeti ayrıdır nasibi ayrıdır güzel bir davranış degil Maaş dan güzellikten bahsetmek Gine'de sen yakın davranmaya devam et iyi niyetli birine benziyorsun yazdıklarından Anladığım kadarıyla

Valla hocam ek dersle birlikte olsun 3.750 olsun
Kurs yok destek egitim yok sadece maas ve ek ders.
Sizin okul neresiyse tayin isteyesim geldi:halay:
Hesaplamalara çok vakıf değilim öğrenemedim bir türlü. Memur getiriyor imza atıyorum. 3.000 maaş 1.760 tl de ek ders aldım geçen ay. Lise de çalıştığım için ek ders ücretleri daha yüksek olabilir mi??

Umursamamak bu tip insanlara verecegin en güzel cevap olurr Ayrıca evinede davet etme hersey karsilikli ...

Fazla gereksiz. Bak geçen eltim üzerime atlicakti, dovebilirdi ciddiyim..:işsiz:
Ama ben naptim konu bile açmaya gerek duymadım düşün o kadar gereksiz geliyo bana etti muhabbetleri...görüşme olsun bitsin. Bak ben öyle yapiyom kafam kulagim rahat....

Tamam elti bariz görgüsüz de siz de çok abartmissiniz abla kardeş filan hayatta oalamazsiniz.
Ben onun sizin hakkınızda hiç iyi düşünmediğini düşündüm nedense küçümsüyor aklınca çağırmıyor filan.
Siz de hala iyi niyet vs.geciniz efendim iyi niyet hak edene gösterilir.
Ben olsam mesafemi koyardım zaruri haller dışında da gorusmezdim eltilik müessesesi çok gereksiz .

Eltinizi takıntı yapmaktan vazgeçerseniz sorun kalmaz.
Kadının altın emojisi muhabbeti de güzellik muhabbeti de kendini bağlar. Onun fikri, onun hayatı, yani bundan size ne ki üstünüze alındınız? Kadının size bariz lafı yok, problem çıkarmıyor, kendi hayatına bakıyor. Siz de eltiyi bırakıp kendi hayatınıza bakın biraz. Ayrıca sizinle arasında mesafe istemesi, abla kardeş olmak gibi bir niyetinin olmaması, evine her zaman sizi çağırmaması onu kötü veya sorunlu biri yapmaz. Hani demişsiniz ya ben iyi niyetli yaklaştım diye, olabilir. Demek ki kadın elti samimiyetinden hoşlanmıyor. Gayet normal. Onun da niyeti iyidir belki, sizle yüzgöz olup gereksiz sorun yaşanmasını önlüyordur. Kaldı ki zaten pek iyi anlaşabilecek insanlara da benzemiyorsunuz. Kadın anlamıştır belki anlaşamayacağınızı, uzak duruyordur. En güzelini yapıyor. Artık ortaya söylediği her lafından da nem kapmayıverin.

Emin olun gerçekten niyeti kötüyse siz takmayınca kendi kendini yiyecektir.
İnsanları yok saymak bazen onlara verilecek en iyi derstir.
Eltinizi takıntı yapmaktan vazgeçerseniz sorun kalmaz.
Kadının altın emojisi muhabbeti de güzellik muhabbeti de kendini bağlar. Onun fikri, onun hayatı, yani bundan size ne ki üstünüze alındınız? Kadının size bariz lafı yok, problem çıkarmıyor, kendi hayatına bakıyor. Siz de eltiyi bırakıp kendi hayatınıza bakın biraz. Ayrıca sizinle arasında mesafe istemesi, abla kardeş olmak gibi bir niyetinin olmaması, evine her zaman sizi çağırmaması onu kötü veya sorunlu biri yapmaz. Hani demişsiniz ya ben iyi niyetli yaklaştım diye, olabilir. Demek ki kadın elti samimiyetinden hoşlanmıyor. Gayet normal. Onun da niyeti iyidir belki, sizle yüzgöz olup gereksiz sorun yaşanmasını önlüyordur. Kaldı ki zaten pek iyi anlaşabilecek insanlara da benzemiyorsunuz. Kadın anlamıştır belki anlaşamayacağınızı, uzak duruyordur. En güzelini yapıyor. Artık ortaya söylediği her lafından da nem kapmayıverin.
Ben zaten kendisinin sorunlu yada kötü biri olduğunu söylemedim. Karakteri hakkında hic bir şekilde laf etmedim hatta etmemde. Biraz üstteki yazılara bakarsanız bana karşıt olan görüşlere de saygı duyup hak verdim arkadaşlara. Artık eskisi kadar sık çağırmam ve mesafeli olurum diye de belirttim. Her şeyden nem kaptığımı düşünmüyorum bana bariz bisey söylememiş, bir insanın sizi rahatsız edecek bir sey söylemesi için illa ki adınızı söylemesi gerekmez bunu anlayabileceğinizi düşünüyorum. Ve bu söylediklerim de benim rahatsız olduğum bana söylediğini bildiğim şeyler. Siz beni tanımadan etmeden bu kadar ön yargılı olup her şeyden nem kapan biri olduğuma nasıl inandınız anlayamadım. Evet bana karşı bir görüşte bulunabilirsiniz buna saygı duyarım ama hiç tanımadan ve ne kadar iyi niyetle yaklaştığımı anlamak bile istemeden, kötü bile denediğim bir insanı bu kadar göklere çıkarıp benim kendi icimde sorunlarım olduğunu söylemeye calışmışsınız neyse saygı duyarım size de
Ama bu kadar on yargılı olmayıp biraz iyi niyetli düşünmenizi öneririm

O bence mesafe koymuş
Ayni mesafeden devam edin siz de.
Soru bile sormayin ona muhabbetiniz hep genel olsun.
Siz de aynisini yapin kisa konuşun.Samimi olmaya değmez.Daha bu mesafeden bile neler neler düşünülüyor demek samimi olunsa neler neler olur.
Mesafe candır can.

Sana yakınlık göstermeyenden neden sıcak bir ilişki bekliyorsun . Beklentilerini düşür , sen kendi esine , ailene , hayatına bak . Onu umursama , takma . Böylelikle söyledikleri , yaptıkları umurunda olmaz . Bazılarına karşı mesafe iyidir , gereklidir .

Evet aslında abla kardeş gibi olmak isterdim. Güzel olurdu
Sonuçta aynı ailede aynı konumdayız. Bu yüzden böyle olmasındansa daha yakın daha samimi olmak isterdim.

Elden abla kardeş olmaz. Hele elti adı ustunde el.. ben gorumcemi ablam olarak gormek cok istedim ablam yoktu ama benzer mevzular bizde de var. İlk sene cok takinti yaptim ama artik umrumda bile degil. Bende ona onem vermiyorum her zaman kayinvalidemi cagirdim diye cagirmiyorum yada evine surekli gitmiyorum. Ozel zamanlarda gorusmek yetiyo

Back
X