Hayır yanlış anlatmışim görüşmek istemiyorum değil aile ortamında mecburen bir araya gelicez dedim herkes o konuda saygılı olacak dedim. Yoksa tutup da onu çağıracak ya da beni çağıracak durum yokSiz konuda haklısınız ama oda sizinle görüşmek istemediğini söylemiş. O kısımda sizin saygılı falan filan demeniZ gereksiz olmuş
Yapısal olarak sinirlenince ağlıyorum elimde değilIyi de niye agladiniz ki? Ne gerek var aglamaya, o kadar özgüvensiz misiniz millet sizi kolayca aglatabiliyor, yoksa drama queen mi? Ikisi de cok loser tavirlar yani hic hos degil.
Neden önemli olan biz olmayalım. Önce terbiyesizliği o yapıyor bende karşılık veriyorum. Ben bı ortam da geriliyorsam canım sıkılıyorsa neden tek kendimi geriyim. Burda görmuyor muyuz neden bir şey demedin sende karşılık verseydin demek. Üstelik bence böyle bir şey söylemeye hakkı yoktepkiniz çok abartı geldi , eltiniz fikrini söylemiş. terbiyesizlik ettiyse sizde etmişsisniz. ortamı germenin anlamı yoktu. başka insanların içinde hoş olmamaış . daha sonra telefon açıp konuşabilirdiniz.
Aceba hamile olduğu için duygusal ve hassas olmuş olabilir mi .tepkisini ayarlayabilse zaten hamilelik görece tüm duyguların kontrol altında tutulabildiği çok basit bir şey olurdu. Kime ne sizin kaç yıl arayla çocuk yapmamızdan eltinize mi düşmüş bu karar .kendisi çocuk yaparken size mi danışmıştepkiniz çok abartı geldi , eltiniz fikrini söylemiş. terbiyesizlik ettiyse sizde etmişsisniz. ortamı germenin anlamı yoktu. başka insanların içinde hoş olmamaış . daha sonra telefon açıp konuşabilirdiniz.
İşte ben de buna sinirlendim bana böyle konuşmaya üstelik bakın yüzüme de değil arkamdan böyle konuşuyorAceba hamile olduğu için duygusal ve hassas olmuş olabilir mi .tepkisini ayarlayabilse zaten hamilelik görece tüm duyguların kontrol altında tutulabildiği çok basit bir şey olurdu. Kime ne sizin kaç yıl arayla çocuk yapmamızdan eltinize mi düşmüş bu karar .kendisi çocuk yaparken size mi danışmış
Fikrini söylemiş beğenir beğenmezsiniz.Yazdığınız gibiyse terbiyesiz kelimesi ağır kaçmış.Görüşünüzü daha sakin ifade edebilirdiniz. Biz eşimle beş yaş aranın normal olduğunu düşündük gibi diyebilirdin.Aile arasında biraz abartılı olmuş tepki..Onun yanlışı varsa sizin de var yazdığım gibi..Merhaba biz 4 eltiyiz bir de gorumcemiz var. Ailece kayınvalidemler de oturuyorduk. Bende daha çok yeni hamileyim 2. Bebeğime oğlum 5 yaşında. Yarında hamilelik için ilk kontrolüm var. İşte kadınlar oturuyor herkes hayırlı olsun falan dedi. Büyük eltim dışında 35 yaşında 2 kızı var. Ben kalktım mutfağa gidicem kapıdan çıkar çıkmaz 2. Çocuğa nasıl bakacak ne kadar erken ne gerek varmış hemen çocuk yapmaya( kendi çocukları arasında 2 yaş var ve çok net alaycı kötü bı niyetle söyledi) bende içeri girip şu ana kadar benim çocuğuma 1 bardak su vermemişsindir. Sen mi bakıp büyüttün de bu şekilde bunu söylüyorsun bı hayırlı bile olsun demeden bu nasıl terbiyesizlik dedim ve ağladım. Kayınvalidem bile 5 dk bakmamıştır benim oğluma ben nereye o oraya hiç kimseye asla bırakmam nasıl böyle saygısızca konuşuyor. Bundan sonra dedim karşılıklı saygılı konuşalım ben nasıl saygılı konusuyorsam sende saygılı konuş benimle dedim. Ben seninle konuşup görüşmem yolun açık olsun dedi bana. Bende çocuk muyuz biz kocalarimiz kardeş tabi ki aynı ortama girip konusulucak ama saygılı konusucaz dedim. Sonra da eşime söyledim ben eve geçmek istiyorum diye eve geçtik herkes bana hak verdi çünkü nasıl bı tavırla konuştuğu ortadaydı. Ben mi yanlis bı tepki verdim anlamıyorum
Zaten şaka yollu bana söylese asla bir şey demem diğer eltim hayırlı olsun 2. Çocuk offf ya diyince bende şaka yollu aldık başımıza bı iş diyebiliyorsam. Oda öyle bı tepki aldı işteSanamı kaldı benim çocuğumu düşünmek deseydin fesatyaa. Aynı benim görümce gibi oda aman 2 çocuk yapma diyor, bende dedimki niye senmi bakacaksın ikiz olsaydı ilk çocuğum tekini hastaneyemi bağışlayacaktım dedim sustusıkma canını herkes haddini bilecek kimse kimsenin yatağına, seksine hamiliğine karışmayacak
O da şaka yollu ya da doğrudan bana söylese emin olun bende öyle derdim ama fesat bana hayırlı olsun demeden kapıdan çıktığım an arkadan konuşuyorTepkiniz biraz abarti olmus aglamaniz falan.ben olsam totoma takmazdim gulerek dogru diyosun ilkini sen buyuttun simdi nasil tek basima bakicam ikisine derdim.
Diyorum ya konuya dikkat ederseniz bana söylemiyor arkamdan böyle konuşuyor. Fazla tepki vermis olabilirim ama etkiye tepkiFikrini söylemiş beğenir beğenmezsiniz.Yazdığınız gibiyse terbiyesiz kelimesi ağır kaçmış.Görüşünüzü daha sakin ifade edebilirdiniz. Biz eşimle beş yaş aranın normal olduğunu düşündük gibi diyebilirdin.Aile arasında biraz abartılı olmuş tepki..Onun yanlışı varsa sizin de var yazdığım gibi..
Çok şükür anlayan biri çıktı sağolun. Neden iyi niyetli dusunuyum ki ben iyi niyetle söylenmemiş bir şeye. Bu insan bir ay önce taşındı evini taşıdık evim gibi yemek yapıp götürdüm yeni ev hediyesi alıp gidiyorum. Ben bunları yazma gereği duymadım bu konuya. Ama kadın hayırlı olsun demeden arkamdan böyle konuşuyor. Pardon ama neden cevap vermeyim.benAgzina saglik. Insan önce bir hayirli olsun, saglikla kucaga almayi nasip etsin felan der. Ama yok. Bazilari böyle bos bos konustugunda cevabini verip oturducaksin, yoksa haddini asmaya devam ederler. Iyi olmus. Herkes yerini bilsin.
Çok şükür anlayanlar da çıktı. Benim takildigim noktalar da bu zaten arkamdan konuşulması ve hayırlı bile olsun demeden benim çocuğuma bebeğime laf edilmesi. Ağlamama takılmış herkes sinirlenince ağlayan bir yapım var ne yapabilirim bu konudabi akilli o ya aklinca akil dagitmak istemis arkanizdan. Hayirli olsun bile dememis. Sadece bu sebepten bile haklisiniz kaldi ki sanane sizin cocugunuzdan. Gorusmeyin siz de. Ayni ortamda bile selamlasmayin. Konusmak zorunda degilsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?