- 7 Şubat 2022
- 958
- 1.771
- 63
- 70
Ailesiniz her an beraber olunacak.Ben sevmem aile arasındaki kırgınlıkları.Onun dediği hoş olmamış.Olmuş demedim.Ama sizde terbiyesiz demekle yanlış yapmışsınız.Bu kelimeyi kullanmadan ona cevap verebilmeliydiniz...Kaldı ki argümanlarınız da varmış.Onların çocuklarının yaş aralığı falan...Bana öyle diyorsun ama sizin çocukların arası iki değil mi deseydiniz ne diyecekti..Arkamdan konuştu diyorsunuz.Tamda tam vuracağınız konu işte.Gayet sakin, ben yokken konuştuğunu duydum.Arkamdan söylemene gerek yok direk söyleyebilirsin bana diyecektiniz.Şaşırtacak bozacaktınız onu ..Bunlar tecrübe ile elde ediliyor tabi.Diyorum ya konuya dikkat ederseniz bana söylemiyor arkamdan böyle konuşuyor. Fazla tepki vermis olabilirim ama etkiye tepki
Eltinize söylediginiz ilk cümle iyi olmus bazen dengesiz insanlara haddini bildirmek gerekiyor ama onun disinda aglamanizi ve "ayni ortamda konusulcak" demenizi pek hakli bulamadimMerhaba biz 4 eltiyiz bir de gorumcemiz var. Ailece kayınvalidemler de oturuyorduk. Bende daha çok yeni hamileyim 2. Bebeğime oğlum 5 yaşında. Yarında hamilelik için ilk kontrolüm var. İşte kadınlar oturuyor herkes hayırlı olsun falan dedi. Büyük eltim dışında 35 yaşında 2 kızı var. Ben kalktım mutfağa gidicem kapıdan çıkar çıkmaz 2. Çocuğa nasıl bakacak ne kadar erken ne gerek varmış hemen çocuk yapmaya( kendi çocukları arasında 2 yaş var ve çok net alaycı kötü bı niyetle söyledi) bende içeri girip şu ana kadar benim çocuğuma 1 bardak su vermemişsindir. Sen mi bakıp büyüttün de bu şekilde bunu söylüyorsun bı hayırlı bile olsun demeden bu nasıl terbiyesizlik dedim ve ağladım. Kayınvalidem bile 5 dk bakmamıştır benim oğluma ben nereye o oraya hiç kimseye asla bırakmam nasıl böyle saygısızca konuşuyor. Bundan sonra dedim karşılıklı saygılı konuşalım ben nasıl saygılı konusuyorsam sende saygılı konuş benimle dedim. Ben seninle konuşup görüşmem yolun açık olsun dedi bana. Bende çocuk muyuz biz kocalarimiz kardeş tabi ki aynı ortama girip konusulucak ama saygılı konusucaz dedim. Sonra da eşime söyledim ben eve geçmek istiyorum diye eve geçtik herkes bana hak verdi çünkü nasıl bı tavırla konuştuğu ortadaydı. Ben mi yanlis bı tepki verdim anlamıyorum
Çok yakın oturuluyor bayramda ramazan da görüşülür bide çok nadir böyle arada. Ama çocuk gibi konuşmam daha da yolun açık olsun diyen o ben diyorum çocuk muyuz kocalarimiz kardeş tabi ki bir araya mecbur gelicezAilesiniz her an beraber olunacak.Ben sevmem aile arasındaki kırgınlıkları.Onun dediği hoş olmamış.Olmuş demedim.Ama sizde terbiyesiz demekle yanlış yapmışsınız.Bu kelimeyi kullanmadan ona cevap verebilmeliydiniz...Kaldı ki argümanlarınız da varmış.Onların çocuklarının yaş aralığı falan...Bana öyle diyorsun ama sizin çocukların arası iki değil mi deseydiniz ne diyecekti..
Canim zaten bu eltilerin genelde anadan babadan cok fikirleri oluyor her halt icin.Hatta ne zaman cocuk yapmaniz gerekir,ne zaman ne esya almaniz gerekir onu bile hesaplayip soyluyorlar.Keske aglamasaydin dicem ama hamileligin verdigi hassasiyetle aglamis olabilirsin..Buyuk tepki vermeseydin gulup gecseydin keske cok takmaya gerek yok.Bir dahakine senden yazili izin aliriz de gul gec kinayeli sekilde yuz goz olmaMerhaba biz 4 eltiyiz bir de gorumcemiz var. Ailece kayınvalidemler de oturuyorduk. Bende daha çok yeni hamileyim 2. Bebeğime oğlum 5 yaşında. Yarında hamilelik için ilk kontrolüm var. İşte kadınlar oturuyor herkes hayırlı olsun falan dedi. Büyük eltim dışında 35 yaşında 2 kızı var. Ben kalktım mutfağa gidicem kapıdan çıkar çıkmaz 2. Çocuğa nasıl bakacak ne kadar erken ne gerek varmış hemen çocuk yapmaya( kendi çocukları arasında 2 yaş var ve çok net alaycı kötü bı niyetle söyledi) bende içeri girip şu ana kadar benim çocuğuma 1 bardak su vermemişsindir. Sen mi bakıp büyüttün de bu şekilde bunu söylüyorsun bı hayırlı bile olsun demeden bu nasıl terbiyesizlik dedim ve ağladım. Kayınvalidem bile 5 dk bakmamıştır benim oğluma ben nereye o oraya hiç kimseye asla bırakmam nasıl böyle saygısızca konuşuyor. Bundan sonra dedim karşılıklı saygılı konuşalım ben nasıl saygılı konusuyorsam sende saygılı konuş benimle dedim. Ben seninle konuşup görüşmem yolun açık olsun dedi bana. Bende çocuk muyuz biz kocalarimiz kardeş tabi ki aynı ortama girip konusulucak ama saygılı konusucaz dedim. Sonra da eşime söyledim ben eve geçmek istiyorum diye eve geçtik herkes bana hak verdi çünkü nasıl bı tavırla konuştuğu ortadaydı. Ben mi yanlis bı tepki verdim anlamıyorum
Mallasef keşke ağlamasam ama insanın üstüne cevap verme tamam konu kapansin falan denilince daha çok sinirleniyor. Bende sinirlenince ağlıyorum keşke ağlamasam vallaAğlamasanız iyiymiş ama tepki vermeniz doğru ve yerinde olmuş.
Aglamak korkaklik degil sucluluk degil zayiflik degil. Kim olsa uzulur yorulur bu tartismadan. Kaldi ki hayirli bir haber vermissiniz bu olaylari hic yasamamaniz gerekirdi. Sacma sapan uzmus bu olay sizi sinirlendirmisler. Aglayabilirsiniz tabiki kime ne. Sikmayin caninizi cok normal biseyÇok şükür anlayanlar da çıktı. Benim takildigim noktalar da bu zaten arkamdan konuşulması ve hayırlı bile olsun demeden benim çocuğuma bebeğime laf edilmesi. Ağlamama takılmış herkes sinirlenince ağlayan bir yapım var ne yapabilirim bu konuda
Ay yok artık ben olsam duymamazdan gelirdim herşeyi duyup.gormek.iyi değildir. Ben kendime güveniyorum elticim deseydin dalgaya vursaydin amaan hiç gereği yokmuşMerhaba biz 4 eltiyiz bir de gorumcemiz var. Ailece kayınvalidemler de oturuyorduk. Bende daha çok yeni hamileyim 2. Bebeğime oğlum 5 yaşında. Yarında hamilelik için ilk kontrolüm var. İşte kadınlar oturuyor herkes hayırlı olsun falan dedi. Büyük eltim dışında 35 yaşında 2 kızı var. Ben kalktım mutfağa gidicem kapıdan çıkar çıkmaz 2. Çocuğa nasıl bakacak ne kadar erken ne gerek varmış hemen çocuk yapmaya( kendi çocukları arasında 2 yaş var ve çok net alaycı kötü bı niyetle söyledi) bende içeri girip şu ana kadar benim çocuğuma 1 bardak su vermemişsindir. Sen mi bakıp büyüttün de bu şekilde bunu söylüyorsun bı hayırlı bile olsun demeden bu nasıl terbiyesizlik dedim ve ağladım. Kayınvalidem bile 5 dk bakmamıştır benim oğluma ben nereye o oraya hiç kimseye asla bırakmam nasıl böyle saygısızca konuşuyor. Bundan sonra dedim karşılıklı saygılı konuşalım ben nasıl saygılı konusuyorsam sende saygılı konuş benimle dedim. Ben seninle konuşup görüşmem yolun açık olsun dedi bana. Bende çocuk muyuz biz kocalarimiz kardeş tabi ki aynı ortama girip konusulucak ama saygılı konusucaz dedim. Sonra da eşime söyledim ben eve geçmek istiyorum diye eve geçtik herkes bana hak verdi çünkü nasıl bı tavırla konuştuğu ortadaydı. Ben mi yanlis bı tepki verdim anlamıyorum
Bence de bir daha böyle konuşamaz diye umuyorum teşekkür ederimİyi demişsiniz sizin çocuğunuzun derdi onu mu germiş?
Bir daha pat küt konuşamaz dersini almış .
Teşekkür ederim çok neşeli biriyim aslında ama arkamdan konuşulduğu için sinirlendimCanim zaten bu eltilerin genelde anadan babadan cok fikirleri oluyor her halt icin.Hatta ne zaman cocuk yapmaniz gerekir,ne zaman ne esya almaniz gerekir onu bile hesaplayip soyluyorlar.Keske aglamasaydin dicem ama hamileligin verdigi hassasiyetle aglamis olabilirsin..Buyuk tepki vermeseydin gulup gecseydin keske cok takmaya gerek yok.Bir dahakine senden yazili izin aliriz de gul gec kinayeli sekilde yuz goz olma
Herkes ağlamama takılmış yapısal bir durum bu elimde değil ki öyle salya sümük de ağlamadım yani 2 3 damla göz yaşı akmistir. Konudan çok ağlamam konu olduAglamak korkaklik degil sucluluk degil zayiflik degil. Kim olsa uzulur yorulur bu tartismadan. Kaldi ki hayirli bir haber vermissiniz bu olaylari hic yasamamaniz gerekirdi. Sacma sapan uzmus bu olay sizi sinirlendirmisler. Aglayabilirsiniz tabiki kime ne. Sikmayin caninizi cok normal bisey
Al Benden de o kadar.Bir yerde patliyor insan sadece kucuk bir sebep oluyor bazen buna.Bende korkuyorum bazen, cok fena tepki verecegim ama sirf esim ailesiyle kotu olmasin diye susuyorum ama daha beter yuz buluyorlar.Ne diyim hakkimizda hayirlisi Bunlar da bir sinav.Teşekkür ederim çok neşeli biriyim aslında ama arkamdan konuşulduğu için sinirlendim
Bende diyorum bir eltim daha var onunla çok iyi anlaşırız oda diyor ben alıştım artık onun bu laflarına sen takma ama ben susup oturamiyorum işteEltinin hamamda biti dovusur derler. Benim eltim iyidir ama yine de beklentiye girmemek gerek. Ben de cemkiririm affetmem. O yuzden yapmasaydin diyemiyorum. Iyi yapmissin ona mi danisacaktin
6 yıldır ilk defa bı olayda tepki verdim bende normalde şaka yollu her ailede olur cevap bizde de olur. Bu defa ciddi oldu çünkü tavır farklıydıAl Benden de o kadar.Bir yerde patliyor insan sadece kucuk bir sebep oluyor bazen buna.Bende korkuyorum bazen, cok fena tepki verecegim ama sirf esim ailesiyle kotu olmasin diye susuyorum ama daha beter yuz buluyorlar.Ne diyim hakkimizda hayirlisi Bunlar da bir sinav.
Çok şükür anlayan biri çıktı sağolun. Neden iyi niyetli dusunuyum ki ben iyi niyetle söylenmemiş bir şeye. Bu insan bir ay önce taşındı evini taşıdık evim gibi yemek yapıp götürdüm yeni ev hediyesi alıp gidiyorum. Ben bunları yazma gereği duymadım bu konuya. Ama kadın hayırlı olsun demeden arkamdan böyle konuşuyor. Pardon ama neden cevap vermeyim.ben
Bence hormonlarınızdan biraz alınganlık var. Milletin içinde hiç ıyı olmamış benceMerhaba biz 4 eltiyiz bir de gorumcemiz var. Ailece kayınvalidemler de oturuyorduk. Bende daha çok yeni hamileyim 2. Bebeğime oğlum 5 yaşında. Yarında hamilelik için ilk kontrolüm var. İşte kadınlar oturuyor herkes hayırlı olsun falan dedi. Büyük eltim dışında 35 yaşında 2 kızı var. Ben kalktım mutfağa gidicem kapıdan çıkar çıkmaz 2. Çocuğa nasıl bakacak ne kadar erken ne gerek varmış hemen çocuk yapmaya( kendi çocukları arasında 2 yaş var ve çok net alaycı kötü bı niyetle söyledi) bende içeri girip şu ana kadar benim çocuğuma 1 bardak su vermemişsindir. Sen mi bakıp büyüttün de bu şekilde bunu söylüyorsun bı hayırlı bile olsun demeden bu nasıl terbiyesizlik dedim ve ağladım. Kayınvalidem bile 5 dk bakmamıştır benim oğluma ben nereye o oraya hiç kimseye asla bırakmam nasıl böyle saygısızca konuşuyor. Bundan sonra dedim karşılıklı saygılı konuşalım ben nasıl saygılı konusuyorsam sende saygılı konuş benimle dedim. Ben seninle konuşup görüşmem yolun açık olsun dedi bana. Bende çocuk muyuz biz kocalarimiz kardeş tabi ki aynı ortama girip konusulucak ama saygılı konusucaz dedim. Sonra da eşime söyledim ben eve geçmek istiyorum diye eve geçtik herkes bana hak verdi çünkü nasıl bı tavırla konuştuğu ortadaydı. Ben mi yanlis bı tepki verdim anlamıyorum
Siz gençlere ben başka gözlükten bakarak birşey yazacağım .İki gelini olan ve ikisi de çok iyi meslek sahibi olan arkadaşım bu eltilerin yarattığı sorunlardan o kadar bunalmış ki anlatamam size.Bu elti olayının birde büyükler yanı var.Bana diyor ki geldiklerinde o kadar dikkatliyim ki ağzımdan çıkan her kelimeye.Yanlış bir şey diyeceğim diye aklım çıkıyor.Yanlışlık şu.Ona yaptın ona dedin bana demedin bana yapmadın.Bir tanesi felaket.Her şeyden sıkıntı yaratıyormuş.Kadın artık iki çocuğunu aynı anda yemeğe çağırmıyor.Bu kv de meslek sahibi bir anne.Bu ülkede şunu anladım ciddi elti sorunu var.Ailesiniz her an beraber olunacak.Ben sevmem aile arasındaki kırgınlıkları.Onun dediği hoş olmamış.Olmuş demedim.Ama sizde terbiyesiz demekle yanlış yapmışsınız.Bu kelimeyi kullanmadan ona cevap verebilmeliydiniz...Kaldı ki argümanlarınız da varmış.Onların çocuklarının yaş aralığı falan...Bana öyle diyorsun ama sizin çocukların arası iki değil mi deseydiniz ne diyecekti..Arkamdan konuştu diyorsunuz.Tamda tam vuracağınız konu işte.Gayet sakin, ben yokken konuştuğunu duydum.Arkamdan söylemene gerek yok direk söyleyebilirsin bana diyecektiniz.Şaşırtacak bozacaktınız onu ..Bunlar tecrübe ile elde ediliyor tabi.
Boşverin takılmayın artık olmuş bitmiş...size açarsa bu konuyu bu şekilde savunun işte.
Ağladığınız için veya tepki verdiğiniz için kendinizi suçlu hissetmeyin lütfen. Bazı insanlar zor ağlar ve tepkisini belli etmez bazıları da ağlayarak dışarı yansıtır. Asıl mesele hamile olan birisiNe hayırlı olsun bile demeyen üstüne üstlük arkadan çekiştiren birisine karşı tepkiniz gayet yerinde bence herkes haddini bilmeli6 yıldır ilk defa bı olayda tepki verdim bende normalde şaka yollu her ailede olur cevap bizde de olur. Bu defa ciddi oldu çünkü tavır farklıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?