- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi Renklipuantiye
-
Yemin ederim şu toplumun elti, görümce, kaynana gibi hitaplarından, sıfatlarından nefret ediyorum.
Adı elti vs. ise potansiyel düşman (!)
Siz erkek tarafının dıdısının dıdısı olsaydınız eminim böyle davranmazlardı.
Keşke kimse kimsenin bişeyi olmasa ya herkesin sıfatı kendi adı olsa.
Toplum olarak şunları bi türlü aşamadık.
O yüzden de bu düğünle alakalı bütün adet, gelenek, göreneklerden nefret ediyorum. Hiç birini yapmadım kimse de kimsenin kalbini kırmadı. Düğünlere bakın; en büyük sorunlar hep bu tür adetler yüzünden çıkıyor. Hemen siz-biz çatışmaları içine giriyoruz.
Boşverin arkadaşım olayların dışında kalın, kimse sizden bişey istemeden hiç bişeye karışmayın. Belli ki şimdiden mimlenmişsiniz.
Bu sekilde olan yorumlari anlamıyorum resmen bir mala anlatir gibi ve bagirarak tamamen iyi niyetle gittiginiz yerde tepki gorseydiniz hic deduginiz gibi olamazdiniz bence ..bize de onceden soylenseydi gitmezdik ama soyleyis sekli cok.onemliBenim Agustosta kardesim evleniyor. Ve gelinimiz gecen gun bizde ceyizde evde sadece kiz tarafi kalir erkek tarafindan kimse kalmaz siz biraktiktan sonra gidince biz temizlige baslariz dedi. Direk siz kalmayacaksiniz yani demeye getirdi. Simdi benimde alinmam mi lazim? Oysa ben guldum ohh iyiymis valla hic temizlik yapasim yoktu benimde gozumde buyumustu dedim gulustuk. Ne o alindi ne ben. Adet oyle demek ki aglanacak ne var bunda? Baska derdim yok oturup buna mi aglayacagim. Lutfen ufacik konulara takilip birde aglamayin. Birde dugune gitmemek nedir? Uzatmaya gerek mi var? Sonra dugune gitmediniz yada gidip kus gibi soguk oldunuz diyr bukez diger aile buyukleriyle sorun yasayacaksiniz. Bunun sonu yok. Tabi ki de gidin. Ve bence normal iliskinize de devam edin.
Trip atan yok ki durum zannettiginiz gibi trip dyrumu degil,ortada bagirna ve yapilan saygisizlik varBenim bildiğim erkek tarafının çeyiz yerleştirmede işi olmaz. O işi gelin ve yakınları halleder. Erkek tarafı yemek verir. (En azından bende ve yakınlarımda sistem bu şekilde işlemişti)
O sebeple tribinizi yersiz buldum.
Kızcağızı dinlemediyse kaynana demek ki.. Bence en başta sizi eve almakla iyi bile davranmış.
Kv tarafindan edildik eltiyle telefon iletisimimiz henuz olmadi..ne denduyse onu yaptik acikcasi esimin annesi gelin ddi ve gittikSiz oraya davet edildiniz mi edilmediniz mi anlayamadim.
Davet edilmeden gittiyseniz haklilar. Isim gucum varken ben de elimin altinda elti melti istemem. Yakinen tanimadigim kisinin de dolabima tabagima yatagima vs el surmesinden tiksinirim. Yaptigi temizlige guvenemem. Kisisel almayin. Evine mahremine samimi olmadigi kisiyi sokmak istememek anormal bir davranis degil.
Ama yardima gel diyip sonra boyle davrandilarsa haklisiniz.
Trip atan yok ki durum zannettiginiz gibi trip dyrumu degil,ortada bagirna ve yapilan saygisizlik var
Eve almakla oyle mi nasil kafalar bunlar ne kotu dusunceler huc boyle olamadik vallahi..millette iyi cesaret var acikcasi,bagirulmasi his olmadi daha once de yazdigim gibi guzelce anlatilsaydi o sekilde yapilirdi kimsenin tabak canaguna temizligini yapmaya merakli degildik ama yardimlasma olsun diye gittik,yapmasak yapmadi olur yapsak boyle oluyor nasil zihniyetler yaranamayiz bizim insanlarjmiza en uyisi uzak durmak herkestenÇok fena bir gelinsin sen belli :)
Biz yapariz dendi onu o an bizi hepimiz yani evdeki herkes o an yapacak diye algiladim durumu anlamaya calismistim oyle oldu israr degildi ki amacİyi de, siz ısrarcı olmuşsunuz. İlk biz hallederiz dendiğinde geri durmalıydınız.
Erkek tarafini bende istemezdim. Bana yardima annem ve yengem geldi ama keske yanliz gelseymisim dedim icimden..yatak odasi filan cok gereksiz.
Evet, eltini, ve ablasi cok dolmus olabilir. Hakli olarak.
Ama koskoca insanlar bunlar. "Canim hic zahmet etme gercekten cok naziksin, aslinda biz kendi basimiza yapsak ciksak inan daha rahat oluruz. Malum dügün telasi yanlis anlama olurmu. Kendim dizsem daha cok icime siner ama buyukleride kirmak istemedim"deseler amenna.
Benim ablam veya kardesim eltime öyle çatsa "sende abartma tamam anladik yoruldun ama ayip oluyo germeyelim birbirimizi"derdim
Eltin orda susmamaliydi. Yada en azindan hersey bittikten sonra bi msj atardi. Islerine geldi demek.
Kisisel algilamayin. Size sadece laf gecirebildiler o an.ama sizde bundan sonra ona göre davranirsiniz.
Seviyeli, cool ve kendiyle barisik.
Eve almakla oyle mi nasil kafalar bunlar ne kotu dusunceler huc boyle olamadik vallahi..millette iyi cesaret var acikcasi,bagirulmasi his olmadi daha once de yazdigim gibi guzelce anlatilsaydi o sekilde yapilirdi kimsenin tabak canaguna temizligini yapmaya merakli degildik ama yardimlasma olsun diye gittik,yapmasak yapmadi olur yapsak boyle oluyor nasil zihniyetler yaranamayiz bizim insanlarjmiza en uyisi uzak durmak herkesten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?