Eltinin evinden ceyiz gunu kovulma

Aman ne diye ağlıyorsunuz?
"Canıma minnet siz yapın madem ben de oturur kahvemi içerim. Canım sıkılırsa giderim zaten sizin kaşınıza gözünüze gelmedim" deseydiniz..

Şu anda konuşmadığım eltim beni idareten çağırmıştı çeyiz sermeye. Çok sevdiğinden değil tabi ki. Haftaiçi gündü ben de işten izin alamayacağımı benim için program bozmamaları gerektiğini söyledim. Haftasonu olsaydı da bir şey uydururdum.

Çeyiz serildiği gün eşimle akşam uğradık kayınvalidem ve eşimin teyzesi sinir küpü olmuş onların tavırlarına..
Hiç sevmem böyle ortamlara girip kız tarafı erkek tarafı hiyerarşi kasmaları..

Düğüne gidin ve çok çok oynayın. Hiç bir şeye karışmayın. Zamanı gelince tane tane "canım sen bir kenara çekil" dersiniz..

biri bana iş yapma dese -ki yapmam zaten genelde- teşekkür eder bırakırım. seninki biraz işgüzarlık, elti dediğin elin kızı, evlendikten sonra yardım istese ağır gelirdi ama şimdi yeni eve eşya yerleştirilince merak oluyor tabi :) düğüne gitmemek gereksiz uzatmak olur ama eltilik gibi gereksiz bir müesseseyi alışılageldiği üzere çekişmeli bir şekilde sürdürmek istiyorsan devam et.

fazla nezaket nezaketsizliktir. durumunuz tam olarak bu. israr neden yani? sen diyeblrsin diye duzeltmeler.hala daha bez nerde diye sormalar. dugune gitmeyecekseniz de ömur boyu darginligi baslatmis olursunuz. bunu bilerek hareket edin

Başlıkta kovulma demişsiniz ama siz kovulmamışsınız ki.
Siz de kız tarafı oldunuz, keşke anlayış gösterseydiniz. İnsanlar stresli olabilir, erkek tarafını karıştırmak istemeyebilir. Böyle her şeye alınıp abartırsanız akrabalık ilişkisi kurulmaz.

Yaptıkları çok ayıp olmuş tümünün tavrı yanlış ama siz onları görmezden gelip umursamazssnız onları mutlu etmemiş olursunuz

Ben de benzer bir şey yaşamıştım. Bazen ıyi niyetten kaybediyoruz. Git düğüne eğlen evine gidersen oturduğun yerden kalkma. Hatta kaynanada beraber olursanız orada da otur. Bizde küçük gelinler hizmet eder de.

Siz oraya davet edildiniz mi edilmediniz mi anlayamadim.

Davet edilmeden gittiyseniz haklilar. Isim gucum varken ben de elimin altinda elti melti istemem. Yakinen tanimadigim kisinin de dolabima tabagima yatagima vs el surmesinden tiksinirim. Yaptigi temizlige guvenemem. Kisisel almayin. Evine mahremine samimi olmadigi kisiyi sokmak istememek anormal bir davranis degil.

Ama yardima gel diyip sonra boyle davrandilarsa haklisiniz.

Benim bildiğim erkek tarafının çeyiz yerleştirmede işi olmaz. O işi gelin ve yakınları halleder. Erkek tarafı yemek verir. (En azından bende ve yakınlarımda sistem bu şekilde işlemişti)
O sebeple tribinizi yersiz buldum.

Aynen öyle benim evimide görümcem ve kızkardeşimle birlikte dizmiştik. Zaten böyle bir adetten haberimde yok. Yurtdışında büyüdüm adetleri hiç bilmem belkide o yüzden yapılan hiç birşeye ne sinir oldum nede alındım.

Bu sekilde olan yorumlari anlamıyorum resmen bir mala anlatir gibi ve bagirarak tamamen iyi niyetle gittiginiz yerde tepki gorseydiniz hic deduginiz gibi olamazdiniz bence ..bize de onceden soylenseydi gitmezdik ama soyleyis sekli cok.onemli

Trip atan yok ki durum zannettiginiz gibi trip dyrumu degil,ortada bagirna ve yapilan saygisizlik var

K
Kv tarafindan edildik eltiyle telefon iletisimimiz henuz olmadi..ne denduyse onu yaptik acikcasi esimin annesi gelin ddi ve gittik

Çok fena bir gelinsin sen belli :)
Eve almakla oyle mi nasil kafalar bunlar ne kotu dusunceler huc boyle olamadik vallahi..millette iyi cesaret var acikcasi,bagirulmasi his olmadi daha once de yazdigim gibi guzelce anlatilsaydi o sekilde yapilirdi kimsenin tabak canaguna temizligini yapmaya merakli degildik ama yardimlasma olsun diye gittik,yapmasak yapmadi olur yapsak boyle oluyor nasil zihniyetler yaranamayiz bizim insanlarjmiza en uyisi uzak durmak herkesten

Erkek tarafini bende istemezdim. Bana yardima annem ve yengem geldi ama keske yanliz gelseymisim dedim icimden..yatak odasi filan cok gereksiz.
Evet, eltini, ve ablasi cok dolmus olabilir. Hakli olarak.
Ama koskoca insanlar bunlar. "Canim hic zahmet etme gercekten cok naziksin, aslinda biz kendi basimiza yapsak ciksak inan daha rahat oluruz. Malum dügün telasi yanlis anlama olurmu. Kendim dizsem daha cok icime siner ama buyukleride kirmak istemedim"deseler amenna.

Benim ablam veya kardesim eltime öyle çatsa "sende abartma tamam anladik yoruldun ama ayip oluyo germeyelim birbirimizi"derdim
Eltin orda susmamaliydi. Yada en azindan hersey bittikten sonra bi msj atardi. Islerine geldi demek.

Kisisel algilamayin. Size sadece laf gecirebildiler o an.ama sizde bundan sonra ona göre davranirsiniz.
Seviyeli, cool ve kendiyle barisik.

Aynen bundan bahsediyroum bende boyle guzel anlatilsa sorun degil anlariz ama olay cikarmak yersizdi ve briileri onu durdurmaliydi yapan olmadi bende olay cikarmadim gittim bu oldu kisacasi.. durumu iyi anlatmissiniz ne isiniz vardi bosuna alindiniz trip attiniz diyenler de bu yaziyi okusun lutfen surekli ayni seyleri yaziyorum ..siz ozetlemissiniz sagolun

Siz iyi niyetli davranmişsınız bence bi hatanız yok. Siz bu gelinden bence bi yakınlık beklemeyin ona görede davranın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…