eltinin kıskandırmaya çalışması kulak asmalımıyım

ceylin0033cte

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2016
233
144
53
33
merhaba ben 4 aydır evliyim eşimle çok iyiyiz kaynanamlada öyle fakat eşimin kardeşinin hanımı sürekli kendine alınan eşyaları över oturdukları evin yarısı eşimin üstüne eşim memur abisi sorumsuz evine bakmaz mutluda değiller sürekli evim var diye hava atıyor sinir oluyorum kaynanam kulak asma o eşiyle mutsuz geleceği karanlık siz ikinizde memursunuz her istediğinizi alırsınınz diyor. bana yaptığı herşeyi gizli saklı yapıyor kaynanam eltim kıskanmasın diye ama o evine alınan iğne ile bile hava atma derdinde geçen ay eşime resmen sen ölürsen karın bizi sokağa atabilir tapunun diğer yarısını ver diye tuturdu.kaynanam ve eşim çok sinirlendi bu sözüne vermiyoruz dediler.kadın evi terk etti salak abisi dönmezse kendimi öldürürüm diye eşime baskı yapınca o da vasiyet yazarım ölümümden sonra karıma değil anneme kalacak diye annem zaten atmaz sizi evden dedi.ama eşimde bende biliyoruz ki bu vasiyet geçersiz eşi olduğum için beni mirastan men edemezler. ne yapayım ben bu eltiyle uğraşıyımmı yoksa geriden durup salaklığınımı izleyeyim ben zaten istesem evden ayımı alırım.

ozman ev ortak yani eltin niye sorun çıkartyor ki alla allah
eşim zamanında abisi çalışmadığından ölene kadar oturun demiş . eşim eğer mecbur kalsak gider otururuz der bana hep.Allah muhtaç etmesin tabi. 2 aile bir evde yaşamak zor.ama kadın çok şımarmış vaktinde kocası çalışmadığından evi kendinde bir hak olarak görüyor.kaynanam ve eşim abisi yüzünden kadına hep boyun eğmişler kumar oynuyor eve bakmıyor diye.Eşim abisine acımış evin tapusunu vermesede evi onlara bağışlamış gibi yani.

hmm anladım sizin eviniz varsa doğru olalir eşiniz iyi niyetli birisi. ama siz kiradaysanız haksızlık olur tatlım malesef ev kiraya verilip parası paylaşılmalı doğrusu bu ama siizn eviniz varsa eşiniz abisine iyilik etmiş güzel etmiş... bu durumda senin sorun çıkaracağına eltin çıkarıyosa hiç lafını sözünü esirgeme bnce kendinide ezdirme

Cahile ne anlatırsan anlat nasıl söylersen söyle onun anladığı kadardır. Yani anlatamazsın. Sinirlerin dahada gerilir. Boş ver takma o kendi kendine söylensin dursun. Seviyesine inme derim. Sen takmadıkça o daha deli olacak :) Eğlenirsin bile :) Orada sizin hakkınızda var onu biliyor. Kıskançlığından bunları yapıyor.

biz kredi ile yakın bir zamanda ev aldık. Borçluyuz yani ama işin garip tarafı kadın biz ev aldıktan sonra tapu diye tutturdu .kaynanam kıskanmış olabilir diyor ama mantıken rahatlaması gerek kendi evimiz varken niye onlrn oturduğuna göz dikelim.dediğiniz gibi eşimin hakkı var ama abisinin durumu olmadğndan onlar oturuyor ama ev değerlenir ya da satılırsa hakkımızı alırız diyor evin şu anki değeri 75-80 bin arası

bende kararsız kaldım bir gönül diyor her fırsatta git evlerine laf sok bir gönlümde zaten allah korusun eşime birşey olsa istesem hakkımı alrım uğraşma diyor. Ama ona yapılan bu iyilik karşısında arsızlığı beni deli ediyor.Tekrardan düşünüyorum kocasında hayır yok zaten çekiyor ondan. kadının kocası eve bakmıyor diye kaynanamla eşimede çektiriyordu kendini acındırıyor bizi yalnız bırakmayın deyip her türlü masrafı onlara yüklüyordu. ne minnet ne şükür hiç biri yok ama .

ee cnm kudursuz yaa ne rahatlıcak yaa evde ne emeği var ki çıakrtırsa dye korkuyor. şuana kadar kirasız oturdguna şükretsin. kuzucum benim eltide hep bizim sayemizde ev sahibi oldular ama sorsan beni kıskancına hep sorun yaratır. takmıcaksın bizim oturdgumuz evde eşimin abisin üstüne ama ortak iki katlı yaptık ev kredisi abisin ustune olsun dye maaşından kesilsin çnkü ödemeyebilirdi btun borc bze kalabılırdı o yuzden abisini ustune yaptık aklımın ucundan gecmez eşim ölürse sokakta kalırım dye =)) Allah gecim versin töbe töbe yaa =)

sizin durum daha iyiymiş biz abisinden bir hayır görmedik düğünde bile birşey atmadı kardeşine .karı - koca tek ortak yanları başkalrının sırtından geçinmek birde bunu hak görürler. bize bakmak zorundalar derler çocukları var diye.abisi kumar oynar borç yapar ödeyen olmayınca beni tek bıraktınız der ailesine ama kendinin hiçkimseye hayrı yok işine gelmez. eltide aynı benim kocam kumarda oynasa yalnız bırakmayın destekleyin kocama karşı vicdansız olmayın der. eşim evini bağışlamş daha ne yapsın birde kumar borcunu karşılamıyor elektriklerini ödemiyor diye vicdansız olur. Gerçekten bu zihneyetle uğraşması zor ya çok zekiler ya da çok cahil.

sizlere birşey daha danışıcağım aslında. benimde babamın bahçe ve tarlaları var toplamda 10 dönüm falan ve 2 erkek kardeşim var ben memurum onlar asgari ücretle çalışıyorlar ve eşim abisini düşünmüş onlara bağışlamış evi bende kardeşlerimi düşünüp bu bahçelerden hiç pay almayayım diye düşünüyorum eşimin bu açıdan ev meselesini fazla uzatmasam benim için dahamı iyi olur....

yok cnm bizde bi hayır görmedik ortak ev yapttık ama hep bizm paramızla biz dha 2 yıllık evlyiz ben 23 eşim 24 yaşında bu yaşta sorumluluğumuz cok onların cocukları var dye gecınemıyolar bız ıkı kısı calısyoz cocuk yok dye paramızı onlarla paylaşmak gbi zorunluluk veryolar aynıyız yani seninle am aben helal etmıyorum.. çünkü didinerek kazanıyorum çalışan hakeder herkes kendi durumunu kendi ayarlasın hiç umrum da deil...

eşin nye bukadar fedakarlık yapıyokı verdiği ettiğini geç artık... ama bu saatten sonra hakkınızı yedirme canım oldu o gtsin kumar oynasın siz çalışın kazanın onlarla paylaşın böyle bsey yok yani ozaman sende git harca harcayabıldgın kadar harca beş kr kazandırma. sen de kardeşlerine bağışla bağışlamasan bile eşine bağışlıcam de bakalım ne dicek bi ağzını ara

aynen canım ben kendimi enayi gibi hissediyorum çocuk yapan yan gelir yatar başkalarından geçinir diye birşeymi var inan onlara gıcık olsun diye çocuk yapmayı düşündüm.bakalım neyi bahane edecekler diye ama evin borcu bitmeden sıkışmayalım diye vazgeçtim çünkü çocuk yaparsam ücretsiz izin almak istiyorum.bizim eşimle kavgalarımız hep onlardan çıkıyor eşimi sonunda vazgeçirdim bu asalaklardan sadece yeğenime arada okul harclığı veririm dedi .yengeside eşimin eskisi kadar onları umursamadığını farkettiğinden yediremiyor. eşim şimdi kaynamıda ikna etti o da sadece torunumun masrafını çekerim elektrik su ödemem deyince eltim kaynanama küstü bu kadar çıkarcılık olur.Ama allah şükür bilmeyenin elindekinide alırmış kısmet bu dünyada olmasa öbür tarafta bende hakkımı helal etmiyorum

eşime benmde kardeşlerimin evi yok bende onlara vericem senin gibi dedim.önce ben tapuyu vermedim diyor.vermesen nolur bize bir faydasımı var dediğmde tamam dedi ikisinede birer ev alın para artarsa ondan payını al bari diyo ama ben hiç almamaktan yanayım

hıı tamam gözü korkmuş yok cnm verme sen yınede seninde çoluğun çocugun olcak onlara kalsın senden bişeyler eşine kızıp şey yapma :) ayy valla bizde hep bu konudan kavga edyoruz eşim dunya iyisi bi insan çok seviyorum ama abisinin sorumsuzluğu eşimin vicdan duygusu biz enayi gbiyiz valla eşime dedim verdiğin hiç bir parayı ben helal etmıyorum haram zıkkım olsun dedim. cimri deilim hayır yapmayı severim ama bu iş çıakrcıılığa giriyo üstümüzden geçiniyolar ben buna susmuyorum ve bu yuzden hep para harcıcam hep harcıcam tutumlu olmak istesemde olamıyorum çnkü paramız kalınca eşim aibisine acıyo vermek istyooo yok kardeşim dibine kadar harcıcaksın onlar yıcene ben yerimmm

dedin gibi :)durumumuz çok benziyor benm eşimde çok iyidir.iyilerin kaderi bu sanırım vicdan onlar bize karşı çok vicdansız ama biz borç içindeyiz yine kaynanam olsun eşimin başka akrabaları ona acırlar hep. adam hasta değil açıkta değil kumarda batırıyorsa borca giriyorsa ben acımam.ilk baslar eltime acırdım eşi hiç ilgilenmiyor kadınla hep küfürlü konuşuyor hatta ilerde araba falan alacak olurlar yardım bile ederiz dedim bu kadar da saftım ama baktım ki kadın acıtasyonu bunu ticarete çevirmiş bide kendine acınarak yapılan herşey üzerinden bana hava atmaya çalışıyor benim evim var benim eşyam var laf arasına sıkıştırıyor bu cümleleri , kendi kendime düşündüm acınacak halde olan bnmişim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…