• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eltisinden çeken bayanlar var mı

şimdi eltim 12 haftalık hamile,çoook kıskandım acaba bende mi yapıvarsem hemencik? ama yok ya cinsiyetini öğrenelimde öyle yapayım,eğer kızı olursa bende hemen kız yaparım iki tane oğlum var zaten :1: :1:

inadına çocuk yapmak,kırk yıl düşünsem aklıma gelmez.

anlamadığım bu görümceler eltiler kocacım görüyon mu onlar bebek yapmış bizimde yapmamız lazım diyip üstlerine mi atlıyorlar :27:

bebek fikri bu kadar mı basit

siz hamilesiniz diye isterseniz akrabalara yazılı emir çıkartın,korunma yollarından birer paket yollayın hamile filan kalmasınlar :37:

anlamadığım bu görümceler eltiler kocacım görüyon mu onlar bebek yapmış bizimde yapmamız lazım diyip üstlerine mi atlıyorlar :27:

bebek fikri bu kadar mı basit

siz hamilesiniz diye isterseniz akrabalara yazılı emir çıkartın,korunma yollarından birer paket yollayın hamile filan kalmasınlar :37:

belki eltisi ondan önce hamile kalmıştır konu sahibenin haberi bile yok :33:

Ben bu tür düşünceler içinde olan insanlara çok özeniyorum aslında. Ne güzel hiç dertleri tasaları yok hayatlarında uğruna uğraş verdikleri hiçbir şeyleri yok oturup akşama kadar o beni kıskandı bu bana özendi bu beni taklit etti diyerek hayatlarını böyle harcıyorlar. Keşke benim de tek derdim bu olsaydı. Yapmayın Allah aşkına hiç inat uğruna çocuk yapılır mı ya. Bunu düşünebilen bir yapıdaysanız demek ki eltiniz sizden önce hamile kalsa siz sırf o hamile kaldı diye hamile kalırdınız. Anne olmak ve hamilelik çok kutsal birşeydir. Ama günümüzde biraz ünlülerin buldumcuk tavırları yüzünden gereksiz bir moda anlayışı olmaya başladı. Bu hayatta ilk siz hamile kalmıyorsunuz sizden sonra da binlerce kadın doğurmaya devam edecek. Hamileliği bir statü gibi görmekten vazgeçin bence. Kimse size inat hamile kalmaz kendinizi bu kadar abartmayın.

arkadaşlar siz benim eltimi tanısaydınız bana hak verirdiniz ben kime söylediysem herkes aynı şeyi düşünüyor yani sadece ben değil bu kişiler arasında görümcem ve kayınvalidem de var yani bunu düşünen sadece ben değilim...

Tamam belki başka şeylerde seni taklit ediyor olabilir. Bazı konularda anlaşmazlıklarınız olabilir onu sevmiyor olabilirsin. Gayet normal ama hamilelikte taklit edilmez ki hem sen daha yeni hamilesin hamilelik gidip bakkaldan bir ekmek almak kadar basit değil ki. Gitmiş benim eşyamın kıyafetimin aynısını almış beni taklit ediyor desen tamam da bu düşünceni biraz yadırgadım

arkadaşlar siz benim eltimi tanısaydınız bana hak verirdiniz ben kime söylediysem herkes aynı şeyi düşünüyor yani sadece ben değil bu kişiler arasında görümcem ve kayınvalidem de var yani bunu düşünen sadece ben değilim...

aranızda hiç zaman yok mantık olarak imkansız. ama sen hamile kalmayı düşünüyorsundur o da küçük çocuğu olmasına rağmen bile isteye bir tane daha yapmıştır onu bilemem. yine de emin olamazsın kasıtlı yaptığından..

Son düzenleme:
Kıskançlıktan hamile kalınır mı ya anlamıyorum. Bana mantıksız geldi. Hadi farz edelim çok kıskanç, çok fesat sırf sizden geri kalmamak için korunmadı ve pat hemen hamile kaldı (bu yazdığıma hala inanamıyorum. Siz 1 aylık hamileyseniz onun bir gecede falan hamile kalması lazım çok ballıymış :nazar:) diyelim. Eee burada sizi gerecek birşey göremiyorum ben. Size nasıl bir sıkıntı verebilir? Gülün geçin. Başka işiniz, derdiniz yok mu?

Bence onun hamileliğini siz kıskanmışsınız ilgiyi tek başınıza çekmeyeceğiniz, odak noktası olamayacağınız için.

aranızda hiç zaman yok mantık olarak imkansız. ama sen hamile kalmayı düşünüyorsundur o da küçük çocuğu olmasına rağmen bile isteye bir tane daha yapmıştır onu bilemem. yine de emin olamazsın kasıtlı yaptığından..

peki neden ozaman benim hamile olduğumu öğrenene kadar herkese ikinci çocuğu kesinlikle istemiyorum hazır değilim eşim de hazır değil diye söylüyordu acaba herkes mantık olarak bunu anlayamıyor diyorlar ki ne değişti de bu kız hamile kaldı

peki neden ozaman benim hamile olduğumu öğrenene kadar herkese ikinci çocuğu kesinlikle istemiyorum hazır değilim eşim de hazır değil diye söylüyordu acaba herkes mantık olarak bunu anlayamıyor diyorlar ki ne değişti de bu kız hamile kaldı

Kıskançlıktan hamile kalınır mı ya anlamıyorum. Bana mantıksız geldi. Hadi farz edelim çok kıskanç, çok fesat sırf sizden geri kalmamak için korunmadı ve pat hemen hamile kaldı (bu yazdığıma hala inanamıyorum. Siz 1 aylık hamileyseniz onun bir gecede falan hamile kalması lazım çok ballıymış :nazar:) diyelim. Eee burada sizi gerecek birşey göremiyorum ben. Size nasıl bir sıkıntı verebilir? Gülün geçin. Başka işiniz, derdiniz yok mu?

Bence onun hamileliğini siz kıskanmışsınız ilgiyi tek başınıza çekmeyeceğiniz, odak noktası olamayacağınız için.

beni rahatsız eden şey mutluluğumu doyasıya yaşayamam ilk yaptığı şeyi anlatayım mı beni istemeye geldiklerinde kendisi 7 aylık evliydi ve herkese dedi ki "ben daha yeni gelinim niye bu kadar acele ediyorsunuz onu istemekte" işte herşey ozaman başladı benim mobilyalarım takılarım gelinliğim herşeyim kendisine dert oldu ki bu insan köydem indim şehire olan ev kadını ve marka takılan biri ben ise öğretmenim çalışıyorum herkes tarafından da seviliyorum kıskanması normal değil mi

bazen burdaki arkadaşlara şaşırıyorum. sanki adam öldürmüş gibi topa tutmuşlar sanki hiç çevrenizde böyle insanlar yok.. evet kimi kıskançlığına çocuk dahi yapar yahu.. sizin karşınıza şimdiye kadar iyi insanlar çıktıysa ne mutlu size yani..

en iyisi siz ona tın olacaksınız. sizde hiç sormayın kaç haftalık kaç kilo. çünki bu karşılaştırmalar çok olur. onu yokmuş gibi farz et. boşvercen kardeş kıskançlık haset insanın ancak kendine zarar verir. sen uzaktan seğret bakalım neler olacak...

beni rahatsız eden şey mutluluğumu doyasıya yaşayamam ilk yaptığı şeyi anlatayım mı beni istemeye geldiklerinde kendisi 7 aylık evliydi ve herkese dedi ki "ben daha yeni gelinim niye bu kadar acele ediyorsunuz onu istemekte" işte herşey ozaman başladı benim mobilyalarım takılarım gelinliğim herşeyim kendisine dert oldu ki bu insan köydem indim şehire olan ev kadını ve marka takılan biri ben ise öğretmenim çalışıyorum herkes tarafından da seviliyorum kıskanması normal değil mi

e siz kendinizden eminseniz, size evliliğinize zararı yoksa ne yaparsa yapsın size ne kendi hayatınıza bakın... ama sizin gözünüzde onda anladığım kadarıyla ve bu şekilde mutlu olamazsınız...

aslında ben de buna benzer bir durum yaşadım, ama ben kıskanç eltiyi oynuyordum...:9:

yeni evlendim, etraftan sürekli soruyorlar çocuk düşünüyor musunuz, ben de hayırlısı olsun diyorum... hiç sevmem insanların özeline bu kadar müdahale edilmesine... isterim istemem, kimseyi ilgilendirmez... neyse bir gün eltimin annesi gelmiş, yine sorular başladı, ama o kadar sıkıştırdı ki, istemiyoruz dedim... :19:

sonra yakın zamanda eltimin hamile kaldığını duydum... bir iki ay sonra atandım ve mali sıkıntı derdi ortadan kalktığı için bebeğimiz olsun istedik,çok şükür rabbim de verdi... :49::49:

aramızda beş ay vardı... şimdi bana da böyle demişlerdir... kıskandı diye... :39:

herkesin özel hayatı, bazısı paylaşmak istemez... istediğinin tam tersini söyler.. niçin bu kadar zan üzerine eltinizi suçluyor ve mutsuz oluyorsunuz... ayrıca görümceniz ve kayınvalideniz de hatalı... onu size çekiştirip, sizi dolduruyorlar...

ayrıca ev hanımı olması, onu sizden aşağı yapmaz... ben ne ev hanımları biliyorum, hem evinde hem sosyal hayatta benden çok daha aktifler, hemde bunu bir ücret karşılığı yapmıyorlar... saygı duyuyorum... lütfen böyle şeylere takılmayın.. bebeğinizin mutluluğunu kendiniz yaşayın...

bazen burdaki arkadaşlara şaşırıyorum. sanki adam öldürmüş gibi topa tutmuşlar sanki hiç çevrenizde böyle insanlar yok.. evet kimi kıskançlığına çocuk dahi yapar yahu.. sizin karşınıza şimdiye kadar iyi insanlar çıktıysa ne mutlu size yani..

en iyisi siz ona tın olacaksınız. sizde hiç sormayın kaç haftalık kaç kilo. çünki bu karşılaştırmalar çok olur. onu yokmuş gibi farz et. boşvercen kardeş kıskançlık haset insanın ancak kendine zarar verir. sen uzaktan seğret bakalım neler olacak...

evet haklısın ben de dün aynen öyle yaptım uzun aradan sonra eltimle bir araya geldik hiç lafını bile açmadım hiçbirşey yokmuş gibi davrandım baktı duramadı kendisi konuyu açtı aslında biz çocuk istemiyorduk kazara oldu hatta ne zaman olduğunu bile söyledi benim hamile olduğumu öğrendiğim günmüş ağzıyla düştü yani ben yine birşey demedim iyice kudurdu hiç oralı bile olmadım yani ne hali varsa görsün Allah büyük...

aslında ben de buna benzer bir durum yaşadım, ama ben kıskanç eltiyi oynuyordum...:9:

yeni evlendim, etraftan sürekli soruyorlar çocuk düşünüyor musunuz, ben de hayırlısı olsun diyorum... hiç sevmem insanların özeline bu kadar müdahale edilmesine... isterim istemem, kimseyi ilgilendirmez... neyse bir gün eltimin annesi gelmiş, yine sorular başladı, ama o kadar sıkıştırdı ki, istemiyoruz dedim... :19:

sonra yakın zamanda eltimin hamile kaldığını duydum... bir iki ay sonra atandım ve mali sıkıntı derdi ortadan kalktığı için bebeğimiz olsun istedik,çok şükür rabbim de verdi... :49::49:

aramızda beş ay vardı... şimdi bana da böyle demişlerdir... kıskandı diye... :39:

herkesin özel hayatı, bazısı paylaşmak istemez... istediğinin tam tersini söyler.. niçin bu kadar zan üzerine eltinizi suçluyor ve mutsuz oluyorsunuz... ayrıca görümceniz ve kayınvalideniz de hatalı... onu size çekiştirip, sizi dolduruyorlar...

ayrıca ev hanımı olması, onu sizden aşağı yapmaz... ben ne ev hanımları biliyorum, hem evinde hem sosyal hayatta benden çok daha aktifler, hemde bunu bir ücret karşılığı yapmıyorlar... saygı duyuyorum... lütfen böyle şeylere takılmayın.. bebeğinizin mutluluğunu kendiniz yaşayın...

arkadaşım senin durum çok farklı 5 ay koca bir zaman benim eltim hamile olduğumu duyduğu gün korunmamış ve hamile kalmış

Bir eğitimcinin böyle düşünmesi çok acı. "Ev kadını" olunca ne oluyor yani? Yazdıklarınızdan sanki siz onu kıskanıyormuşsunuz gibi geldi. Zaten bir kişi de "elitm bende iyi" demez ki, hep eltiler, çirkin, kimse tarafından sevilmeyen, kıskanç, cahil vs kişiler oluyor nedense.

eltiler arasında genellikle bir çekemermezlik kıskançlık durumu olur ama sen çok kafana takıyorsun gibi geldi bana biraz da karşı tarafı hor görüyor gibi konuşmuşsun.bu da doğru değil:50:
sana tavsiyem bebeğine evdeki huzuruna odaklan hamileliğinin tadını çıkar 3. kişileri çok umursama :31:

burda millet elti kıskançlıktan hamile kalmış derdinde, ALLAHIM herkese versin ne insanlar var anne olmak için güzel bi evlat sahibi olmak için umutla bekleyen ALLAHIM her bayana tattırsın yeterki o tatlı duyguyu elti felan bahane yani bırakın kim hamile kalırsa kalsın herkes bakacağı kadar doğurur zaten israfa lüzum yok

konu sahibi farkettiniz mi bilmem ama beğenmediğiniz eltinizi, ev hanımı diye hakir gördüğünüzü.eltinizi bilmem ama aslında siz kıskanıyorsunuz.bir de eğitimci olacaksınız tam bir mahalle kavgasına çevirmişsiniz.biraz daha gelişime açık olun yani meslek sahibi olmak herşey değildir sizde de görüldüğü üzere...

Back
X