Eltiyle Anlaşma Sanatı

zaten sizi çağırmadılar ki sadece eşiniz gelsin dediler içinizden gelmesin o kadar laf ettikten sonra zaten
Tanışma içindi o.
Bize yapılmayanların ona yapılma ihtimali olduğundan suratım düşer diyeymiş.bunu söyeleyen eşimdi.
İstemeye davet ettiler. Konumda yazmıştım.

İstemeye gitmediğiniz eltinizle arkadaş olamazsınız.
ben mesela eltim benden önce evlendiği ve istemesine gitmediğim için arkadaş olma çabam 😂😂yok aynı ortama girince gayet anlaşıyoruz ama onun dışında aynı ortama gireyim kanka olayım falan demiyorum evlendim diye niye birileriyle arkadaş falan oluyoruz

Eltim yok kaynimda yok eltim hic olmayacak. Ama olsaydi boyle bi durumda giderdim . Diger arkadaslarin dedigi gibi bastan tavir almasin bu sefer gitmeyerek hakkinda doldurulusa getirilirse inanir beni tanimadan gelmedi bile diyebilir kv k.peder sorununu bilmez kendi ustune alinir. Giderdim bakardim ısındigm biriyse arada bi sohpet ederdim yada illa denk gelincek denk gelindigi yerlerde iki yabanci gibi olmamak adina en azindan.

Keske en bastan oyle aciklasaymis. Dank diye soylemisti halbuki. Birseyi soylemenin en az 2 yolu var. Eşiniz kaba olani secti. Bu konuyu aranizda hallettiyseniz problem yok. Ancak yinede istemeye gitmemeniz daha iyi olur
%100 haklısınız.

ben mesela eltim benden önce evlendiği ve istemesine gitmediğim için arkadaş olma çabam 😂😂yok aynı ortama girince gayet anlaşıyoruz ama onun dışında aynı ortama gireyim kanka olayım falan demiyorum evlendim diye niye birileriyle arkadaş falan oluyoruz
Çünkü ben kayınvalideme gittiğimde ( ki mecburen gidiyorum bayramlarda) intaharın eşiğine geliyorum sıkıntıdan.
Yeni gelinle aynı şehirde olacaklar anlaşabilirsem en azından canım sıkılmaz diye düşündüm.

kış günü 2 çocukla gelemedim derseniz kimse size tavır almaz
hı siz kendinize müttefik arıyorsanız durumu komple anlatırsınız elti de anlar şimdi den kv kp nasıl insanlarmış
Müttefik aramıyorum mutlu olsunlar.
Gerçekleri anlatırsam eşimle aram bozulabilir ne gerek var ortalık karıştırdın der. Bunu hiç istemem. Belki bana yanlış gelen şeyleri o hoş karşılar. Kaynımda kızda 30 lu yaşların sonlarına yaklaşmışlar belki tek dertleri evlenmektir.

Gerçekleri anlatırsam eşimle aram bozulabilir ne gerek var ortalık karıştırdın der. Bunu hiç istemem. Belki bana yanlış gelen şeyleri o hoş karşılar. Kaynımda kızda 30 lu yaşların sonlarına yaklaşmışlar belki tek dertleri evlenmektir.
karşınızdaki insanın nasıl biri olduğunu anlayana kadar uzaktan bakın bence sonrasında anlaşırsanız karşılıklı görüşürsünüz

Eltilerimi severim. Ama senede bir iki kez ancak görüşürüz yüzyüze. Farklı şehirlerdeyiz. Telefonla iletişimimizde çok nadirdir. Ama him sevgimizi saygınızı kaybetmedik. Hatta eşimin abisi yakın zamanda boşandılar. Yine de konuşuyoruz çünkü hiç birbirimizin sınırlarına geçmedik.
Öte yandan ben 3.gelinim. Ama diğer ikisine yapılan hiç bir şey bana yapılmadı.
Bunu eşim biliyor ben de minnet etmiyorum. Benim de içimde ukte kalan duygular oldu. Mal mülk altın vs değil hissettirdikleri duygular açısından ukte kalan şeyler.
Ama bunları hayatımın odak noktası yapmadım. Zaman içinde de herkes birbirini daha iyi tanıyıp ona göre hareket ediyor artık.

Haklısın canım yeni tanıdığın birine içini dökemezsin zaten yıllar geçmiş üstünden o olmadı bu yapılmadı kısmında takılı kalma bir araya geleceksiniz arada birde olsa o yüzden gitmelisin bence

Benim kocamin boyle konularda fix lafi var,ne istedin de olmadi🤣
Oyle hanlarim hamamlarim olmadi tabi ama,dugunumde isteyip de olmayan bissy olmadi(sadece borclari ortak odedik o olamayaydi iyidi fkfkkf)
Siz ne istediniz de olmadi?Esiniz yapmadi mi?Yeni gelinin sucu yok burda.
Esiniz yapmadiysa ,icinizde ukte biraktiysa onla cozun bu konuyu(ben onla bile cozmem,gider ne yapamadiysam kendim yaparim.)

Kızlar yakın zamanda eltim olucak gibi, gibi diyorum çünkü kaynım daha önce sözlenip ayrıldı kayınvalidem kayınpederim geçimsiz olağanüstü cimri tipler olduğu için sonuca erememe ihtimali de var.

Kayınvalidem ve kayınpederimi seviyorum desem yalan olur çok üzdüler beni. Ama eşim hatırına bayramdan bayrama görüşürüz.

Kaynımla hiç bir sorunum olmadı iyi niyetli biridir. Mutlu olmasını isterim kalben.
Yeni gelecek etlimle yaş olarak birbirimize yakınız. Arkadaş gibi olmak isterim ama kayınvalidem ve kayınpederimle yaşadıklarım yüzünden istemesine gitmiycem gitmek içimden gelmiyor yani.

Şimdi eğer haksızlığa uğrarsam,ki ihtimal yüksek. Benim düğünüme misafir gibi gelip gittiler. Eşim farklı şehirde yaşıyordu ne yaptık ne ettik hiç bilmediler. Hiç bişeye karışmadılar. Oğullarını evlendirdiler ama hiç bir şekilde bir zorluk çekmediler.

Şimdi bu evlenen oğulları yanlarında.
Haliyle herşeye müdahil olucaklar maddi manevi. Bize yapılmayan bir çok şey yapılacak belkide.

Bu durumda ne yapılmalı nasıl davranılmalı,
Yeni gelicek gelinin hiç suçu yok yapılsada hakkıdır yeni gelin hevesleri vardır eminim.

Ama benimde vardı ve bir çoğu içimde ukte kaldı. Nasıl davrandınız, üzüldünüz mü, haksızlığa uğramış hissettiniz mi?
Senin yaşadıklarının benzerini yaşadım. Bizde uzaktaydık ve misafir gibi geldiler gittiler. İki yaz önce kaynim nişanlandı. Eşim yapılan hazırlıkları görünce çok zoruna gitti. Ailesi ile arasına mesafe koydu. Geçtiğimiz yaz düğününe gittik. Sadece misafir gibi gittik. Eşimin ailesi köyde olduğu için de sadece kaynimi kınada ve düğünde gördük ve taki takılırken takımızı takip bahçeye çıktık. Kim ne yaptı görmedik.

Benim eşim de giderken çok hevesliydi ama orada yapılan bariz ayrımcılığı görünce çok zoruna gitti. İnşallah senin de eşinin kafasına dank eder.

Ve ben yeni gelini toplamda 3 defa gördüm. Yazın oğlum ameliyat oldu yakın zamanda teyemi kaybettim bunun bahanesi ile arayabilirdi ama aramadı. Bende aramıyorum numarası bile yok bende. Sosyal medyada da ekli değil. Yakın olmak isterse o adım atar. Bence sende hiç uğraşama.

karşınızdaki insanın nasıl biri olduğunu anlayana kadar uzaktan bakın bence sonrasında anlaşırsanız karşılıklı görüşürsünüz
Benim kocamin boyle konularda fix lafi var,ne istedin de olmadi🤣
Oyle hanlarim hamamlarim olmadi tabi ama,dugunumde isteyip de olmayan bissy olmadi(sadece borclari ortak odedik o olamayaydi iyidi fkfkkf)
Siz ne istediniz de olmadi?Esiniz yapmadi mi?Yeni gelinin sucu yok burda.
Esiniz yapmadiysa ,icinizde ukte biraktiysa onla cozun bu konuyu(ben onla bile cozmem,gider ne yapamadiysam kendim yaparim.)
Yeni gelinim ASLA suçu yok,
ona bişey dediğimde yok.
Eşimle ikimiz yaptık herşeyi işte.
Salon parasını üzerimize takılan parayla ödemiştik. Düğün sonrası milletin cicim ayı dediği zamanlarda, biz borç yüzünden sürekli kavga ederek geçirdik yıprandık yorulduk.

Kızlar yakın zamanda eltim olucak gibi, gibi diyorum çünkü kaynım daha önce sözlenip ayrıldı kayınvalidem kayınpederim geçimsiz olağanüstü cimri tipler olduğu için sonuca erememe ihtimali de var.

Kayınvalidem ve kayınpederimi seviyorum desem yalan olur çok üzdüler beni. Ama eşim hatırına bayramdan bayrama görüşürüz.

Kaynımla hiç bir sorunum olmadı iyi niyetli biridir. Mutlu olmasını isterim kalben.
Yeni gelecek etlimle yaş olarak birbirimize yakınız. Arkadaş gibi olmak isterim ama kayınvalidem ve kayınpederimle yaşadıklarım yüzünden istemesine gitmiycem gitmek içimden gelmiyor yani.

Şimdi eğer haksızlığa uğrarsam,ki ihtimal yüksek. Benim düğünüme misafir gibi gelip gittiler. Eşim farklı şehirde yaşıyordu ne yaptık ne ettik hiç bilmediler. Hiç bişeye karışmadılar. Oğullarını evlendirdiler ama hiç bir şekilde bir zorluk çekmediler.

Şimdi bu evlenen oğulları yanlarında.
Haliyle herşeye müdahil olucaklar maddi manevi. Bize yapılmayan bir çok şey yapılacak belkide.

Bu durumda ne yapılmalı nasıl davranılmalı,
Yeni gelicek gelinin hiç suçu yok yapılsada hakkıdır yeni gelin hevesleri vardır eminim.

Ama benimde vardı ve bir çoğu içimde ukte kaldı. Nasıl davrandınız, üzüldünüz mü, haksızlığa uğramış hissettiniz mi?
Biz eşimle her şeyimizi kendimiz yaptık.Kvdem Allah var manevi olarak elinden geleni yaptı.Kp hiç bir şey diyebilirim.Misafir gibi geldi gitti.Amaa eltime neler neler yapıldı.Her çeşit altın diyebilirim.Kp kaç defa kredi çekti kapısında kurbanlar kesti.En güzel Koltuk takımlarını kendi secti aldi.Saatine kadar kp düşünüp aldı.Bana hiç bir şey yapmadı.Umrumda oldu mu?Tepki verdim mi?Asla vermem.Ben hesap gününe inanırım.O kuyumculara girdiğinde bir tane uyruduk bile olsa küpe alabilirdi.Amac gönül almak olsaydı yapardı.Davranisim her şeyim bana verilen değere göre.Sen de hiç ses etme boşver gören yazan var.Ben hakkıyla gittim yardım ettim.Dugunde de bulundum güldüm geçtim.Bosverr en azından hak iddia edecek maddi manevi bir şeyleri yok üstümüzde

Senin yaşadıklarının benzerini yaşadım. Bizde uzaktaydık ve misafir gibi geldiler gittiler. İki yaz önce kaynim nişanlandı. Eşim yapılan hazırlıkları görünce çok zoruna gitti. Ailesi ile arasına mesafe koydu. Geçtiğimiz yaz düğününe gittik. Sadece misafir gibi gittik. Eşimin ailesi köyde olduğu için de sadece kaynimi kınada ve düğünde gördük ve taki takılırken takımızı takip bahçeye çıktık. Kim ne yaptı görmedik.

Benim eşim de giderken çok hevesliydi ama orada yapılan bariz ayrımcılığı görünce çok zoruna gitti. İnşallah senin de eşinin kafasına dank eder.
O farkında zaten ama kimseye zerre tenezzülü yok.
Adamların kendi parası istediğine harcar istediğine verir zorla kendime değer verdiremem diyor.
O benim tek kardeşim abilik görevimi yapmak istiyorum diyor.

Ve ben yeni gelini toplamda 3 defa gördüm. Yazın oğlum ameliyat oldu yakın zamanda teyemi kaybettim bunun bahanesi ile arayabilirdi ama aramadı. Bende aramıyorum numarası bile yok bende. Sosyal medyada da ekli değil. Yakın olmak isterse o adım atar. Bence sende hiç uğraşama.
İşte tam olarak anlatmak istediğim.
Bizde göreceğiz yapılanları sonra mesafeli bir ilişkimiz olucak. Kii birbirimizi tanıyamadan.

Back
X