Eltiyle Anlaşma Sanatı

Benim de bi eltim var aynı sizin gibi.
Bana yapılan herşeye küstü, kızdı, surat asti vs...
Adı cıktı kıskanç diye..
Belki o zaman durumları yoktu yapamadılar ona , benim zamanimda kayınpederin işleri rast gitmiş yapmış sağolsun.
Şimdi eltimin herşeyi var ama memnun değil hala söylüyor ona yaptınız bana yapmadınız diye 😂
Dipnot : o da nişan törenime katılmamıştı.
Bende sizin bu tavrınıza anlam veremedim.
Neden kıskanç olsun, o zaman durumları yoksa olduğu zaman yapılabilir gönlü alınabilirdi.
Şimdi size yapıldıysa o evin gelini sizsiniz herşeylerine siz koşacaksınız onun öyle bir sorumluluğu yok.

Bende sizin bu tavrınıza anlam veremedim.
Neden kıskanç olsun, o zaman durumları yoksa olduğu zaman yapılabilir gönlü alınabilirdi.
Şimdi size yapıldıysa o evin gelini sizsiniz herşeylerine siz koşacaksınız onun öyle bir sorumluluğu yok.
Hayır yanlış anladiniz ben ona kıskanç demedim ki çevreden geldi bu tepkiler.
Ona da sonradan yapıldı ama hala geçmişin kinini tutuyor.
O evin 4 tane gelini var inanın ki hiçbirimiz koşmuyoruz biseylerine oğullarına yaptılar diye her işlerine koşmak zorunda değiliz ki..

Hayır yanlış anladiniz ben ona kıskanç demedim ki çevreden geldi bu tepkiler.
Ona da sonradan yapıldı ama hala geçmişin kinini tutuyor.
O evin 4 tane gelini var inanın ki hiçbirimiz koşmuyoruz biseylerine oğullarına yaptılar diye her işlerine koşmak zorunda değiliz ki..
Sonradan yapıldı ise evet yaptığı yanlış.
Eğer benim düğünüme misafir gibi gelip eltime yada kaynıma herşeyi yaptılarsa bak çok netim zerre umrumda olmaz.
Ne koydun elime ne vuram yüzüne der geçerim.
Benim yapacakları hiç bişeye ihtiyacım yok şuan Allaha şükür.
Yapmak zorundada değillerdi bunada OK.
Ama adaletsizliğe gelemiyorum ben.

Şöyle mi olsun böyle mi olsun diye hiç kendinizi doldurmayın
Nasılsa dünyanın en iyi insanı olsanız da karşınızdaki insanın tavrına göre ilişkinin seyri belirleniyor
Şimdiki aklım olsa merhaba merhabadan öteye geçmezdim
Eşimden de kaynaklı tabi biraz aman iyi olalım gelelim gidelim vs istedim sonuç görüşmüyoruz şimdi
Belki biz de akışına bıraksaydık aman gerek yok deseydik böyle olmazdı

Siz burada kayınvalide sebebiyle eşinizden olmayacak şeyler gördüğünüzü iddia ediyordunuz. Şimdi böyle bir kadının adaletinden falan bahsediyorsunuz, söze sizi çağıran olmadığı için gidemiyorsunuz.
Bu aileyi bu kadar düşünmeniz çok enteresan geliyor bana.
Elti ile zaten farkli şehirlerdesiniz, çağrılırsanız gidersiniz düğünlerine normal davranırsınız, aranızda üzerine düşünülecek bir ilişki olacağını da sanmıyorum.

Şöyle mi olsun böyle mi olsun diye hiç kendinizi doldurmayın
Nasılsa dünyanın en iyi insanı olsanız da karşınızdaki insanın tavrına göre ilişkinin seyri belirleniyor
Şimdiki aklım olsa merhaba merhabadan öteye geçmezdim
Eşimden de kaynaklı tabi biraz aman iyi olalım gelelim gidelim vs istedim sonuç görüşmüyoruz şimdi
Belki biz de akışına bıraksaydık aman gerek yok deseydik böyle olmazdı
Yaşananlardan dolayı şuan kayınvalidemle öyleyiz. Çok eski kafalı ve nankör biridir kendisi. Aramam sormam numarası dahii yoktur bende.
Bayramda mecburen eşimin hatırına gidiyorum gitmeyince klasik erkek problem çıkıyor. Gidince sohbet muhabbet ediyoruz kimse kimseye tavırlı değil ama uzaklaşınca aramak sormak yok.
Bu kız da akran sayılır gidince en azından sohbet edebilelim sıkılmayayım dedim ama onlada mesafeli olmakta fayda var görüyorum ki.

Siz burada kayınvalide sebebiyle eşinizden olmayacak şeyler gördüğünüzü iddia ediyordunuz. Şimdi böyle bir kadının adaletinden falan bahsediyorsunuz, söze sizi çağıran olmadığı için gidemiyorsunuz.
Bu aileyi bu kadar düşünmeniz çok enteresan geliyor bana.
Elti ile zaten farkli şehirlerdesiniz, çağrılırsanız gidersiniz düğünlerine normal davranırsınız, aranızda üzerine düşünülecek bir ilişki olacağını da sanmıyorum.
Hayır konumu güncelledim sanırım görmemişsiniz.
Eşim bize yapılmayanların ona yapılma ihtimali olduğunu ( kiii 40 lı yaşlar iş bozulmasın diye) benim suratım asılabileceğini buda huzursuzluk yaratacağını söylemişti. Tanışma merasimi içindi bu olay.
Şuan isteme söz nişan yapılacak ve eşimi arayıp sizde gelirseniz güzel olur demiş annesi.
Zaten gitmek istemiyorum ki.
Onca yolu çekip yorulmama değecek insanlar değiller.

Yaşananlardan dolayı şuan kayınvalidemle öyleyiz. Çok eski kafalı ve nankör biridir kendisi. Aramam sormam numarası dahii yoktur bende.
Bayramda mecburen eşimin hatırına gidiyorum gitmeyince klasik erkek problem çıkıyor. Gidince sohbet muhabbet ediyoruz kimse kimseye tavırlı değil ama uzaklaşınca aramak sormak yok.
Bu kız da akran sayılır gidince en azından sohbet edebilelim sıkılmayayım dedim ama onlada mesafeli olmakta fayda var görüyorum ki.
Şu son birkaç ayda yaşadıklarım şunu öğretti
bana
Kimse için üzülmeye evinin huzurunu bozmama değmiyor
Çünkü kimsenin umrunda değil bence yani aman nazenine şunu dedim de üzdüm kırdım gibi düşünmüyorlar ben önceden çok düşünürdüm artık ben de düşünmüyorum
Düğünde bayramda merhaba nasılsın diyecek kadar bir iletişim olsa yetermiş aslında
Biz büyüğüz diye herkes bizden daha farklı hal tavır beklendi bizde kendimizce iyi olduk ama şimdi kötü olan biz olduk olsun
Eşimle iyiyiz şükür eğriyi doğruyu o biliyor gerisi boş
Kimseye bir şey anlatmayın dert yanmayın şöyle yapılmıştı demeyin
Görmek isteyen siz söylemeden görüyor zaten
İstemiyorsa da ne derseniz deyin görmüyorlar boşa çaba
Bu arada ayrımcılığın dibini yaşıyoruz ama çok şükür biz kendimize yetiyoruz

Hayır konumu güncelledim sanırım görmemişsiniz.
Eşim bize yapılmayanların ona yapılma ihtimali olduğunu ( kiii 40 lı yaşlar iş bozulmasın diye) benim suratım asılabileceğini buda huzursuzluk yaratacağını söylemişti. Tanışma merasimi içindi bu olay.
Şuan isteme söz nişan yapılacak ve eşimi arayıp sizde gelirseniz güzel olur demiş annesi.
Zaten gitmek istemiyorum ki.
Onca yolu çekip yorulmama değecek insanlar değiller.
Madem gitmek istemiyordunuz niye tanışmaya sizi çağırmamalarına üzüldünüz?
Tanışma için şehir değiştirme saçma olurmuş zaten.
Onca yolu gitmeye değecek insanlar değilse üzerine düşünülecek bir şey de yok ortada.
Söze gitmeyeceksiniz ama şimdiden düğün zamanı nasıl davranayım diye düşünüyorsunuz. Benim kafam basmıyor bunlara sanırım. 🤷🏽

Onca yolu gitmeye değecek insanlar değilse üzerine düşünülecek bir şey de yok ortada.
Söze gitmeyeceksiniz ama şimdiden düğün zamanı nasıl davranayım diye düşünüyorsunuz. Benim kafam basmıyor bunlara sanırım. 🤷🏽
Yok yok değişik düşüncelere de ihtiyacım var.
Sonuçta bu insanlar eşimin ailesi ben sevmediğim halde bayramlarda da hatra binayen gidiyorum ya onlardanda bunu bekliyorum belkide.
Eşim şuan onunla gitmemi istiyor ben istemiyorum ama bu ilerleyen günlerde gündeme gelip sorun olabiliyor.
Benim bir tane kardeşim var yanında olmak istiyorum diyor haklı.
Ama ben hiç birşeyde yanımızda olmayan ailesinin yanında olmak istemiyorum.

Düğünde çok uzak bir tarih değil.
1-2 aya olur.
40 lı yaşlarda bu işlerin çok uzayacağını sanmıyorum.

Özür dilerim ama şimdiden kıskanıyorsunuz elti olacak kişiyi. Bize yapılmadı niye onlara yapılıyor diye içten içe kendinizi dolduruyorsunuz. Sizin kaç yaşınızda evlendiniz ? Adamlar gelmiş 30 lu 40 lı yaşlara. Sizce sizin Kv veya kp e ihtiyaçları var mı ? Onlar da oğullarına yapıyorlar diye kötü ilan ediyorsunuz. Bu bir art niyet oluyor. Bu ilerde eltiniz ile iyi olacağınız varken bile kötü olmanıza sebep olur.

Söz yapılacak yer uzak ise gitmeyin. Telefon ile tebrik eder çocuklardan dolayı gidemediğinizi söyleyebilirsiniz. Şimdiden düğünü falan da düşünmeyin. Alın bir örgü falan yapın. Bir hobi edinin. Başka şeyler düşünün. Çoçuklarınızın be eşinizin varlığına şükredip geçmişe hayıflanmayın.

Özür dilerim ama şimdiden kıskanıyorsunuz elti olacak kişiyi. Bize yapılmadı niye onlara yapılıyor diye içten içe kendinizi dolduruyorsunuz. Sizin kaç yaşınızda evlendiniz ? Adamlar gelmiş 30 lu 40 lı yaşlara. Sizce sizin Kv veya kp e ihtiyaçları var mı ? Onlar da oğullarına yapıyorlar diye kötü ilan ediyorsunuz. Bu bir art niyet oluyor. Bu ilerde eltiniz ile iyi olacağınız varken bile kötü olmanıza sebep olur.

Söz yapılacak yer uzak ise gitmeyin. Telefon ile tebrik eder çocuklardan dolayı gidemediğinizi söyleyebilirsiniz. Şimdiden düğünü falan da düşünmeyin. Alın bir örgü falan yapın. Bir hobi edinin. Başka şeyler düşünün. Çoçuklarınızın be eşinizin varlığına şükredip geçmişe hayıflanmayın.
Estagfurullah buda farklı bir bakış açısı saygı duyarım.
Ben 22 yaşında evlendim.
Oğullarına yapmadılarında sakınca yok ki.
Ben adaletsizliğe kızıyorum.
Bencede yeni evlenen insanların işleri kolaylaştırılmalı.

Estagfurullah buda farklı bir bakış açısı saygı duyarım.
Ben 22 yaşında evlendim.
Oğullarına yapmadılarında sakınca yok ki.
Ben adaletsizliğe kızıyorum.
Bencede yeni evlenen insanların işleri kolaylaştırılmalı.
Buda sizin kp ve Kv nizin adaletsizliği. Er geç adalet de yerini bulur.

Erken bir evlilik olmuş. Şimdi ki aklınız olsa belki de daha farklı olurdu sizin ki de.

Hakkınızda hayırlısı olsun 🌸

Eltilerimi seviyorum gercekten iyi insanlar. Ama buna ragmen az gorusuyorum. Gorustugumuzde de gereksiz samimiyete girmiyorum. Yine sakalasiriz egleniriz ama elti sonucta, ben de onlarin eltisiyim. Fazla samimiyet zarar getirir.

Eltilerimi seviyorum gercekten iyi insanlar. Ama buna ragmen az gorusuyorum. Gorustugumuzde de gereksiz samimiyete girmiyorum. Yine sakalasiriz egleniriz ama elti sonucta, ben de onlarin eltisiyim. Fazla samimiyet zarar getirir.
Bir komşum var eltisiyle kardeş gibi anlaşıyor. Çok gıpta ediyorum onlara.
Kayınvalidemle anlaşamadık bari onunla anlaşalım dedim ama yorumlara bakılırsa oda zor.

İstemeye gitmemeniz elti için niye problem olsun ben onu anlamadim.
Esimin ailesi icin fedakarlik yapamam diyorsunuz esiniz de gidecekmis ama bence siz fedakarlik olarak gormuyorsunuz
Aksine o kadar cok gitmek istiyorsunuz ki naza cekiyorsunuz kendinizce.

İsteme toreninde eltiyi nasil doldurabilirler ki neden boyle bir cekinceniz var
Varsayalim ki o pek bize karismaz soguk biridir vs demis olsun kv veya kp
Elti de size soguk yapsin falan
Ee ne oldu ne kaybettiniz
Siz yuvanizda mutluysaniz kac gr altin bunu degistirebilir ki

Elti sizin muttefikiniz olmayacak bunu silin aklinizdan kardesiniz de olmayacak
Kayin aile ona o da kayin aileye yaranmak isteyecek ya da belki gercekten birbirlerini sevecekler
İstedigi her seyi yapacaklar eltiye
Ee?
Yani buna nasil engel olabilirsiniz ki
Adaletsizlik diye de dusunmem ben olsam
Siz evlenirkenki sartlar baskaydi simdi baska
Benim huzuuruma tehdit degilse kim ne yapiyorsa yapsin

Yaslarini vurgulayip durmussunuz ama siz de yeni gelin halinizi dusunun
Cok tatli gunlerdi sonucta
Elti de su an o kafada
Yasi kac olursa olsun
Mutlu olsun, sevilsin, istekleri de yapilsin daha ne
O da bir annenin evladi diye dusunuyorum ben

Caniniz istiyorsa gidin
Simdiden kendinizi bosuna kurup uzuluyorsunuz.

Back
X