Eltiyle Anlaşma Sanatı

Hiç bir suçu yok.
Ne isterse en doğal hakkı.
Onu hiç tanımıyorum orda olursam kaynım kayınvalidem in hatrına olacak ya.
Onların bende hatırı yok.
Sizi hiç tanımayan insanlar bunu bilmez ki. Sizden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünürler. Kiskandiginizi bile dusunebilirler

Benim annem babam yoktu.Önce ve sonra ondan faydalandı galiba 😅Ama diom ya hesap günü var.Telafi etmek için uyduruk küpe falan da alsaydı yeni gelinine alırken düşünseydi inan yeterdi bana.O zaman durumu yoktu derdim siler atardim kafamdan.Amaa boşver elbet Rabbim karşılarına çıkarır
İnşallah

Ahh ya bunu hiç istemem.
Ama isteme töreninde neyi kıskanxam ki
Bunu sadece siz bilirsiniz. Sizin dışınızdaki herkes böyle düşünecek. Hem eş ailesi sorunlu ise o kıza da sorun olacak ilerde. Belki birbirinize destek olursunuz.

İstemeye gitmezseniz elti size tavır alabilir gidin bence. Elti ile mesafeli olun ve asla kv , kp hakkında ilerde de birşey konuşmayın. Açık vermeyin nasıl biridir bilemezsiniz arkanızdan iş çevirebilir vs. Yani eş ailesi ile ilgili dertleşmeyi kendi arkadaşlarınızla yapın.

Bunu sadece siz bilirsiniz. Sizin dışınızdaki herkes böyle düşünecek. Hem eş ailesi sorunlu ise o kıza da sorun olacak ilerde. Belki birbirinize destek olursunuz.
Eltiye destek olmak benim kv kardeş gibiler diye söylenirdi iyiki eltim varmış yanımda zor günlerimde hep yanımda oldu ikisini de çok seviyorum

Kızlar yakın zamanda eltim olucak gibi, gibi diyorum çünkü kaynım daha önce sözlenip ayrıldı kayınvalidem kayınpederim geçimsiz olağanüstü cimri tipler olduğu için sonuca erememe ihtimali de var.

Kayınvalidem ve kayınpederimi seviyorum desem yalan olur çok üzdüler beni. Ama eşim hatırına bayramdan bayrama görüşürüz.

Kaynımla hiç bir sorunum olmadı iyi niyetli biridir. Mutlu olmasını isterim kalben.
Yeni gelecek etlimle yaş olarak birbirimize yakınız. Arkadaş gibi olmak isterim ama kayınvalidem ve kayınpederimle yaşadıklarım yüzünden istemesine gitmiycem gitmek içimden gelmiyor yani.

Şimdi eğer haksızlığa uğrarsam,ki ihtimal yüksek. Benim düğünüme misafir gibi gelip gittiler. Eşim farklı şehirde yaşıyordu ne yaptık ne ettik hiç bilmediler. Hiç bişeye karışmadılar. Oğullarını evlendirdiler ama hiç bir şekilde bir zorluk çekmediler.

Şimdi bu evlenen oğulları yanlarında.
Haliyle herşeye müdahil olucaklar maddi manevi. Bize yapılmayan bir çok şey yapılacak belkide.

Bu durumda ne yapılmalı nasıl davranılmalı,
Yeni gelicek gelinin hiç suçu yok yapılsada hakkıdır yeni gelin hevesleri vardır eminim.

Ama benimde vardı ve bir çoğu içimde ukte kaldı. Nasıl davrandınız, üzüldünüz mü, haksızlığa uğramış hissettiniz mi?
Ooo elti hanım sizsiniz şimdiden hesap kitap

eşimin kardeşine de ev verilecek keza arabada.
Oda çalıştı bu zamana kadar.
Yapılan haksızlık üzücü, bakın sizde üzülmüşsünüz.
Eşiniz üzülebilir bu normal. Anne onun baba onun ayrılan o. Farkında iseniz eşim üzüldü dedim. Benim duygum daha çok şaşkınlıktı açıkçası. Çok da takılmadım. Başka yollar planlar düşünmeye başladım. Benim üzüldüğüm tek nokta eşimin herhangi bi nedenle üzülmesi oldu. Bu işleri bi düşünmeye başlarsanız daha bi ömür beraber olacaksınız en çok size zarar olur :( bu arada bu ayrımı tabii ki normal karşılamıyorum insan nasıl evlat ayırır aklım almıyor. Ama bu bizim elimizde olan ve ya değiştirebileceğimiz bi şey değil.

Kızlar yakın zamanda eltim olucak gibi, gibi diyorum çünkü kaynım daha önce sözlenip ayrıldı kayınvalidem kayınpederim geçimsiz olağanüstü cimri tipler olduğu için sonuca erememe ihtimali de var.

Kayınvalidem ve kayınpederimi seviyorum desem yalan olur çok üzdüler beni. Ama eşim hatırına bayramdan bayrama görüşürüz.

Kaynımla hiç bir sorunum olmadı iyi niyetli biridir. Mutlu olmasını isterim kalben.
Yeni gelecek etlimle yaş olarak birbirimize yakınız. Arkadaş gibi olmak isterim ama kayınvalidem ve kayınpederimle yaşadıklarım yüzünden istemesine gitmiycem gitmek içimden gelmiyor yani.

Şimdi eğer haksızlığa uğrarsam,ki ihtimal yüksek. Benim düğünüme misafir gibi gelip gittiler. Eşim farklı şehirde yaşıyordu ne yaptık ne ettik hiç bilmediler. Hiç bişeye karışmadılar. Oğullarını evlendirdiler ama hiç bir şekilde bir zorluk çekmediler.

Haliyle herşeye müdahil olucaklar maddi manevi. Bize yapılmayan bir çok şey yapılacak belkide.

Yeni gelicek gelinin hiç suçu yok yapılsada hakkıdır yeni gelin hevesleri vardır eminim.

Ama benimde vardı ve bir çoğu içimde ukte kaldı. Nasıl davrandınız, üzüldünüz mü, haksızlığa uğramış hissettiniz mi?
Canım kayın validenden uzak oturman bir nimet bence otur kalk haline şükret, evet doğru şimdi ona yapılacaklar, alinacak eşyalar seni çok üzecek neden bana yapmadılar diyeceksin ama o gelin onlara yakın oturacak, inan bana eş ailesiyle bir arada oturmak dünyanın en zor işi olsa gerek insanı ruh hastası ediyorlar

Gerçekten bu kafayı hayatımın hiçbir döneminde anlayamayacağım sanırım.🤐
Yapılsın arkadaşım bırak yapılsın
Daha neyin ne sonuca varacağı bile belli değilken sana yapılmayanlar ona yapılırsanın korkusunu yaşıyorsun ya😮‍💨
Pes
Bence sen hiiç gitme. Bırak istemeyi, evlense düğününe bile gitme.
Maazallah.🤜

Bayiliyorum eltime. Benden 2 sene sonra evlendi. Benimle hic diyalogu yok. Bayramda seyranda bir araya geldikce. 6 senelik eltim daha birbirimizde telefonumuz yok. Hic gerek gormuyorum diyaloga.

Sözüm meclisten dışarı ama eşimin ailesi şunu yaptı, bunu yapmadı diye dert edenler, eş ailesinden çok şey bekleyenler bana garip geliyor. Eşlerin ikisi de çalışıyorsa ailelerden bir şey beklememek lazım. Ben kendi ailemi de müdahale ettirmem maddi olarak. Diyelim bana ve eşime yapmadılar ama kaynıma yaptılar, bu da eşimin sorunu. Benim değil

Ben dedim ki eşime eğer eltim olaydı ilk ona sorardım bu aile nasıl diye,
Sonuçta yollardır içlerinde en iyi o tanır,
Evlatlar kötüyü kondurmaz
Kaynım zaten 39 yaşında kıza gerçekleri anlatsam ve iş bozulsa bana tamamen düşman olurlar evde kalmışlığının faturası bana kesilir. Diğer yandan genç bir kızın hayatı. Bana değilde oturduğu çevreye bile sorsa anlar neyin ne olduğunu. Zira çok yeni karakolluk oldular ailece.

Kayinvalidenin yapmadiklariyla eltinin ne alakasi var sizde potansiyel eltisiniz he daha simdiden ortada hicbisey yokken bunca hesap kitap..
Konumu, hatta yorumlarımıda okumamış ama ahkam kesmişsiniz.
Defalardır onun suçu yok demişim ne yapılırsa hakkı.

Mesafe iyidir herkes durmasi gereken yeri bilir. Ancak sizin eltiye karsi zaten daha simdiden azar azar bana yapilmayan ona yapilirsa kaygisi ile tavriniz sekillenmis gibi.. bence gerek yok kapatin kapinizi oturun
Allah evinize yuvaniza huzur versin gerisi hikaye..

Benim de bi eltim var aynı sizin gibi.
Bana yapılan herşeye küstü, kızdı, surat asti vs...
Adı cıktı kıskanç diye..
Belki o zaman durumları yoktu yapamadılar ona , benim zamanimda kayınpederin işleri rast gitmiş yapmış sağolsun.
Şimdi eltimin herşeyi var ama memnun değil hala söylüyor ona yaptınız bana yapmadınız diye 😂
Dipnot : o da nişan törenime katılmamıştı.

Mesafe iyidir herkes durmasi gereken yeri bilir. Ancak sizin eltiye karsi zaten daha simdiden azar azar bana yapilmayan ona yapilirsa kaygisi ile tavriniz sekillenmis gibi.. bence gerek yok kapatin kapinizi oturun
Allah evinize yuvaniza huzur versin gerisi hikaye..
Yok yok gerçekten değil.
Hatta yapılsın ki bari onun içinde kalmasın.
Ben nasıl davranmam gerektiğini anlıyorum yorumlardan.

Back
X