Eltiyle Anlaşma Sanatı

Hic elti olaylarina girmeyin mesafeli olun.3 eltim var hicbiriyle samimi degilim.bana sorsaniz hic sevmiyorum akrabalik iliskilerini.cekirdem ailem disinda akrabalik bana gore dunyanin en sacma seyi.sirf birileriyle kan bagimiz var diye onlari sevmek zorunda degiliz😃
Not:bugun akrabalarima cok doluyum.

Biz eşimle her şeyimizi kendimiz yaptık.Kvdem Allah var manevi olarak elinden geleni yaptı.Kp hiç bir şey diyebilirim.Misafir gibi geldi gitti.Amaa eltime neler neler yapıldı.Her çeşit altın diyebilirim.Kp kaç defa kredi çekti kapısında kurbanlar kesti.En güzel Koltuk takımlarını kendi secti aldi.Saatine kadar kp düşünüp aldı.Bana hiç bir şey yapmadı.Umrumda oldu mu?Tepki verdim mi?Asla vermem.Ben hesap gününe inanırım.O kuyumculara girdiğinde bir tane uyruduk bile olsa küpe alabilirdi.Amac gönül almak olsaydı yapardı.Davranisim her şeyim bana verilen değere göre.Sen de hiç ses etme boşver gören yazan var.Ben hakkıyla gittim yardım ettim.Dugunde de bulundum güldüm geçtim.Bosverr en azından hak iddia edecek maddi manevi bir şeyleri yok üstümüzde
Çok kırıcı değil mi ya
Neden yapıyorlar ki bunu.

Hic elti olaylarina girmeyin mesafeli olun.3 eltim var hicbiriyle samimi degilim.bana sorsaniz hic sevmiyorum akrabalik iliskilerini.cekirdem ailem disinda akrabalik bana gore dunyanin en sacma seyi.sirf birileriyle kan bagimiz var diye onlari sevmek zorunda degiliz😃
Not:bugun akrabalarima cok doluyum.
Bende sevmem akraba ilişkilerini bu tamamen yaşadığımız kötü deneyimlerden kaynaklı.
Harika akraba ilişkileri var gıpta ile baktığım.

Yeni gelinim ASLA suçu yok,
ona bişey dediğimde yok.
Eşimle ikimiz yaptık herşeyi işte.
Salon parasını üzerimize takılan parayla ödemiştik. Düğün sonrası milletin cicim ayı dediği zamanlarda, biz borç yüzünden sürekli kavga ederek geçirdik yıprandık yorulduk.
Edilmeseymis iyimis.
Benim de salon parasi uzerime takilanlardn odendi,ustelik dugun istemem dedgim halde.
Evet isguzarlik.Ama olan olmus bu saatten sonra bunlari dusunmek bi tek insanin kendine zarar.

Herkesin düğünü masrafları aile yapmalı bakış açısı beni mahvediyor ya. Geçen de konuda damat tarafı 50 gram altın yapmadı diye tavır yapan bir gelin vardı. Zorundalar mı? Evlenen sizsiniz masraf etmesi gereken sizsiniz. Ailelerde ellerinden gelen hediyeyi yapar ancak size. Çıkın bu zihniyetten. Düğüne masraf yapanın altını istemeye de hakkı olur sonuçta. Altın da sizin olsun düğün de.

Çok kırıcı değil mi ya
Neden yapıyorlar ki bunu.
Benim annem babam yoktu.Önce ve sonra ondan faydalandı galiba 😅Ama diom ya hesap günü var.Telafi etmek için uyduruk küpe falan da alsaydı yeni gelinine alırken düşünseydi inan yeterdi bana.O zaman durumu yoktu derdim siler atardim kafamdan.Amaa boşver elbet Rabbim karşılarına çıkarır

İşte tam olarak anlatmak istediğim.
Bizde göreceğiz yapılanları sonra mesafeli bir ilişkimiz olucak. Kii birbirimizi tanıyamadan.
Anlatmak istediğim yakın olmak isteseydi bir adım atardı. Bak çok geçerli sebepler varken. Oğlum ameliyat olunca kaynim eşimi aradı o anda bende yengemle konuşayım diyebilirdi. Demek ki o da yakın olmak istemiyor. Siz de duruma göre hareket edersiniz. Yine de başlangıçta mesafeli olmak en güzeli.

Herkesin düğünü masrafları aile yapmalı bakış açısı beni mahvediyor ya. Geçen de konuda damat tarafı 50 gram altın yapmadı diye tavır yapan bir gelin vardı. Zorundalar mı? Evlenen sizsiniz masraf etmesi gereken sizsiniz. Ailelerde ellerinden gelen hediyeyi yapar ancak size. Çıkın bu zihniyetten. Düğüne masraf yapanın altını istemeye de hakkı olur sonuçta. Altın da sizin olsun düğün de.
Gelinlerin icinde genelde takamadiklsri,dugun borclarina giden takilari oluyor.
Ben kendi adima tmm borclari oderim ama takilari vermem dedim😅
Taktim mi hayir ama en azindan o kasada duruyolar.
Hem borc ode hem takilari ver yapmasinlar😑

İşte tam olarak anlatmak istediğim.
Bizde göreceğiz yapılanları sonra mesafeli bir ilişkimiz olucak. Kii birbirimizi tanıyamadan.
Yok ya benim düğünüm ile diğer eltiler arasında da fark vardı eşim askerden gelince evlendik belki ondan birçok şeyi az bütçede hallettik ilk kaynın ilk çocuk olduğu için Her şeyi dört dörtlük yapılmış benden sonraki eltilerimin ki de daha her istekleri olan bir düğün oldu ama bizim aramız çok iyi

Eşiniz kardeşine yol uzaklığı çocuklar ve masrafları göz önünde bulundurarak tek geleceğini söylesin önceden. Elti ile neden samimi olasınız ki olmayın zaten hata olur görünce hoş beş iki günlük sohbet yeterli.

Onun haricinde ona yapılan bize yapılmadı içimde ukte kaldı kafasına hiç girmeyin kendi huzur mutluluğunuz için. Kimseye minnetiniz yok öyle düşünün. Bazı şeyler bizim elimizde değil karşı taraf ile ilgili eşim 2 erkek kardeş birine ev verdiler eşim cokk az bir miktar altın borcu istedi vermedi annesi biz ev alırken 😁 (elinde var önce veririm dedi sonra vazgeçti). Bu en basit örnek düşünün. Ee ne yapalım bu benim ve ya eşimin elinde olan bi şey değil. Eşim çok üzüldü ama yapacak bi şey yok. O yüzden çok da takılmayın bunlara

Edilmeseymis iyimis.
Benim de salon parasi uzerime takilanlardn odendi,ustelik dugun istemem dedgim halde.
Evet isguzarlik.Ama olan olmus bu saatten sonra bunlari dusunmek bi tek insanin kendine zarar.
İşte şimdi bize yapılmayan bunlara yapılırsa kii hakkı tekrar söylüyorum. Ben ister istemez buna takılırım.
Evet bana zarar ama elimde deil.

Biz hiç kimseden bişey talep etmedik.
Şimdi de aynı şekilde davranılırsa sorun yok ama yapılırsa üzücü değil mi.

İşte şimdi bize yapılmayan bunlara yapılırsa kii hakkı tekrar söylüyorum. Ben ister istemez buna takılırım.
Evet bana zarar ama elimde deil.
Ben 10 senelik evliyim kvdem bana hala soz bohcasi yapcak dkdkdk
Tmm bitti gitti diyorm soz ,10 sene once evlendik diyorm.Nerde gelin gorse sana soz bohcasi yapcm diyo fjfjjfjf
10 sene sonra sunu anladim bisyi istiyorsan gidip kendin yapacaksin.
Kimseye eyvallahin olmayacak.

Ortada hiçbir şey yokken kızın günahı ne. Sizin sorununuz kp ve kv ile. Belki iyi anlasirsiniz. Bende sekiz tane var. Hepsiyle farklı ilişkin var. Kimiyle çok yakınım kimiyle selam bile vermiyorum. İstemede filan orda olmanız iyi olur.

Eşiniz kardeşine yol uzaklığı çocuklar ve masrafları göz önünde bulundurarak tek geleceğini söylesin önceden. Elti ile neden samimi olasınız ki olmayın zaten hata olur görünce hoş beş iki günlük sohbet yeterli.

Onun haricinde ona yapılan bize yapılmadı içimde ukte kaldı kafasına hiç girmeyin kendi huzur mutluluğunuz için. Kimseye minnetiniz yok öyle düşünün. Bazı şeyler bizim elimizde değil karşı taraf ile ilgili eşim 2 erkek kardeş birine ev verdiler eşim cokk az bir miktar altın borcu istedi vermedi annesi biz ev alırken 😁 (elinde var önce veririm dedi sonra vazgeçti). Bu en basit örnek düşünün. Ee ne yapalım bu benim ve ya eşimin elinde olan bi şey değil. Eşim çok üzüldü ama yapacak bi şey yok. O yüzden çok da takılmayın bunlara
eşimin kardeşine de ev verilecek keza arabada.
Oda çalıştı bu zamana kadar.
Yapılan haksızlık üzücü, bakın sizde üzülmüşsünüz.

Ben 10 senelik evliyim kvdem bana hala soz bohcasi yapcak dkdkdk
Tmm bitti gitti diyorm soz ,10 sene once evlendik diyorm.Nerde gelin gorse sana soz bohcasi yapcm diyo fjfjjfjf
10 sene sonra sunu anladim bisyi istiyorsan gidip kendin yapacaksin.
Kimseye eyvallahin olmayacak.
Çok şükür istediğimi alabilirim ama beynime anlatamıyorum bunu. Sürekli kurup duruyorum.

Ortada hiçbir şey yokken kızın günahı ne. Sizin sorununuz kp ve kv ile. Belki iyi anlasirsiniz. Bende sekiz tane var. Hepsiyle farklı ilişkin var. Kimiyle çok yakınım kimiyle selam bile vermiyorum. İstemede filan orda olmanız iyi olur.
Hiç bir suçu yok.
Ne isterse en doğal hakkı.
Onu hiç tanımıyorum orda olursam kaynım kayınvalidem in hatrına olacak ya.
Onların bende hatırı yok.

Back
X