Eltiyle nasıl anlaşılır bilen varsa beri gelsin!

öncelikle onların çocuğu yok diye eltine hamile olduğunu söylememen hoş değil...
bende çok uzun süre bekledim bebek için herkes biliyodu olmadığını ve bana bu yapılsaydı gerçekten çok çok daha fazla üzülürdüm...
sonra eltin hamile kalıyo sen kaynını tebrik ediyosun....
2 bebek düşürmüş bi kadının hemen düzelmesini beklemek hata olur...
anlaşmak istiyosan biraz daha ince düşünceli olabilirsin..

Elti/Görümce fark etmez neden anlaşmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi? Elektrik tutmadıysa tutmamıştır, görüşmezsiniz olur biter. Zorlamayla olmaz bu işler.

ben söylemek isterdim fakat kayınvalidem söylemeyin üzülür dedi ben napabilirim..
onu da aradım açmadı benim aradığım hiçbir teli açmıyor ki..
ben yeterince düşünceli olduğumu düşünüyorum biraz da onun çocukluklarından sıyrılması gerekmez mi..

hep yazıyorum yine yazacağım biz aramak istedik kayınvalidem engel oldu.. ben de o bana aileyi birbirine katardın deyince nispet yaparcasına aramak istemedim dedim.. kayınvalidem aramayın dedi demedim.. her yaşadığı düşükte de aradım fakat hiçbir zaman telefonunu açmadı.. bense ona ulaşamayınca eşini aradım hatta yanınızdaysa konuşayım dedim o da şuan uyuyor deyip kapattı... adama da eşin üzülür diyen kayınvalidemizdi.. biz eşimle ne aradık ne bişey dedik.. Rabbim biliyor niyetimi...

eğitim durumunu şundan yazdım buna tepki verileceğini biliyordum bana her şeyi sen biliyorsun her zaman her şeyi bildiğini sanıyorsun asıl hiçbir şey bilmiyorsun ukalalnın tekisin yazmış.. konumun içinde bağdaştırmamış olabilirim ama sebep buydu... geçmiş olsuna da tam 5 kez aradım ama telefonum açılmadı....

buna şüphe yok ki.. hamile kaldığımı öğrendiğimde sevinemedim bile.. şimdi onlar üzülcek biz yanlarında nasıl kucağımıza alcaz o çocuğu diye.. hava atmak asla..! Rabbim ona da tüm bekleyenlere de hayırlı evlatlar nasip etsinn..

ben aradım fakat açmadı ben de mesaj attım hatta mesajla kalmasın diye eşini aradım.. beni onlarda aramadı eşimi aradılar bana da selam söyleyip kapattılar ben hiç takmam ki ha eşim ha ben... onun tebriği benim de tebriğimdir ..

yapman gerekenı yapmissin sen...dusunme bile belkidi dusuk yapmasinin etkisi vardır senınde gebeligini duyunca oyle bir tepki vermistir ustunde durma hic....uzuntu haliliyle olabilecek seyler....aradan zaman gecince duzelir...

bizimkilerde sürekli o cahil sen sus sen dur kocasının hatrına sus diyorlar ama o bundan güç buluyor ne yapsam nasılsa kimse kızmıyor diye ağzına geleni söylüyor keyfine geleni yapıyor.. ben bu tavırdan rahatsızım birinin hatası varsa söyleceksin kardeşim bana nasıl kayınvalidelik yapıyrsan ona da yapacaksın..!

onun psikolojisini anlayamazsın inan okurken kendi yaşadıklarım aklıma geldi eltimin biri benden hamile olduğunu sakladı beraber ona birşeyler almaya gittik ben onun hamile olduğunu biliyorum ama o benim bildiğimi bilmiyor kıyafet alırken diyor ki biraz büyük alayım belki kilo alırım o an kendimi çok kötü hissetmiştim..diğer eltim hamile kaldı ilk bana söyledi hiç üzülmedim aksine çok sevindim rabbim isteyen hrkese versin.. farklı bir psikoloji bir yerde eltinede hak veriyorum bebek konusunda...diğer durumları bilemem tabi...

psiklojisini anlamaya çalışıyorum ama bana saldırmasına hak veremiyorum... ben ondan uzun süre zaten gizleyemezdim gizlemek gibi bi amacım da yoktu kayınvalidem tarafından itildim bu yola ama onun da beni bu kadar hırpalamasına nasıl hak verilir bilemiyorum.. Rabbim tüm dileyenlere nasip etsin inşallah

seni hırpalamaya hakkı yok tabi rabbim yardımcın olsun tez zamanda hayırlısıyla eltinede bir evlat versin seninle uğraşamasın ...bebişlerinizle uğraşın ..

balık baştan kokar derler ya olayın bu raddeye gelmesinin en önemli sebebi ilk hamilelik ve düşükten sonrası. yani ilk aramada sizin kaynınızı aramanız. kv nederse desin kendisinin aman siz onlardan önce çocuk yapmayın lafının nekadar saçma olduğunun farkına nasıl vardıysanız. söylemeyin üzülür bilmem ne demesininde okadar saçma olduğunu anlamalıydınız. bence eltinizle bi şekilde bir araya gelip geçmişten bu yana yaptığınız hatalar ve hatalı konuşmalar için özür dilemelisiniz. tabi siz hala yaptığınız hatalar dizisinin farkında olmadığınızdan bunu yaparken son telefon konuşmanızdaki gibi iyi sandığınız ama aslında yaralayacak sözler söyleyebilirsiniz. eltinizde çok sakn sessiz biri değil ama yaşadığı acıya vermelisiniz bunuda. bakın hala çocukluklarını bir kenera bırakmalı diyosunuz. allah size sağlıklı doğum versin ama eminimki onunki çocukluk değil pskolojik çöküntü. siz empati yapmadığınız sürecede aranız kötü olacaktır.

hep yazıyosunuz yine yazıyosunuz ama şu kırmızıyla renklendrdiğim yazınızın hangisini baz almalıyım.

Son düzenleme:

kırmızı ile renklerdiğiniz kısım şu demekti kayınvalidem dedi aramayın diye fakat ben eltime kayınvalidem dediği için aramadım demedim demekti... fkrinize saygı duyuyorum fakat uzun süredir yaşadığım bir çok şeyi burada aktaramadığım için ondan özür dilemek zzorunda olmadığımı düşünüyorum... psikolojik çöküntüsüne hak verebilirim ki bu bayramdada gel bak aramızda bi sorun varsa konuşalım diye karşısına oturup konuşmuş biri olarak bana haksızlık yapıldğını düşünmekten kendimi alamıyorum.. eşimle sevgili olduğumuz günlerden bu yana aramızda kötü bir elektiğin varlığı aşikardı ve masef kayınvalide etkisi ve belki bazen benim bazen de onun hataları yüzünden bu kadar büyüdüğünü düşünüyorum... yani sadece şunu diyeyim eşime ya sen bu kızı napcaksın zayıf sıska çocuğu bile olmaz ya diyecek kadar abartmış biridir...ciddi anlamda ırk, dil, din ayrımı yapıp benim onlardan farklı olduğum bir konuda ve bunu bildiği halde evimde masamda 'onların hepsini ellerimle boğasım var kansızlar' diyebilecek kadar ileri gitmiş biridir.. neysee daha bir çok şeyler.. yorumlarınız için teşekkürler

haklısınız sadece yazdıklarınızdan yola çıkarak cevap verebiliyoruz. hakkınızda hayırlısı diyim ozaman.

sağlıklı doğum sağlıklı bir bebek dilerim.

Eltiniz telefon konusunda haklı,neden elti değilde eşi aranır ki?
Doğru söylemiş,kadın kendi doğuracak,madem öyle iki tarafıda ayrı ayrı arasaydınız.
Sizden bir ayrımcılık sezmiş ki,oda hırçınlaşmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…