- 14 Şubat 2011
- 1.260
- 1.015
- 333
Herkese merhaba.
25 yaşındayım. Hep ''Bir 10 kilo verse mükemmel olacak'' denen ama asla o 10 kiloyu veremeyenlerdenim.
Balık etli, yüzü çok güzel olanlardan, ''Kilo sana yakışıyor'' denenlerden.
Çikolatasız yaşayamayanlardan bir de.
Bir kavanoz Nutella' yı kaşıklarken dünyanın en mutlu insanı olanlardan.
Yaptığı saçma diyetler yüzünden kansız kalıp 2 yıl ilaç tedavisi gördükten sonra tartıda 80 kilo gelince, kilo vermesi gerektiğini anlayanlardan...
Pantolonların içine giremeyince göbeğini içeri çekmek yerine yediklerine dikkat etmesi gerektiğini fark edenlerden.
Şimdi 71 kiloyum.(71 sanıyordum kendimiiii ama 74.5 mişimmmmm) Boyum 168. Hedefim 57-58 kilo olmak.
Bugüne kadar hep kuralsız diyet yaptım. En son geçtiğimiz aylarda şu meşhur yüksek protein diyetiyle 66 kiloya indim ve zayıfladım derken tekrar kansız kaldım.
Bazen asla kilo veremeyeceğimi, her kilo verişimde kansız kalacağımı düşündüm.
En kötüsü de belime inen saçlarımın azalması.
Ta ki geçen hafta İstanbul' a iş görüşmesine gidene kadar üzüldüm durdum. İstanbul' da ne mi oldu?
Kuzenimin diyetisyene gidip 6 ayda 24 kilo vermesi beni motive etti ve ben de üç gün önce kahvaltıda mıhlama yiyip üstüne de 4 çikolatalı gofret yedikten sonra yine çoğu kıyafetin içine giremeyince sağlıklı beslenip kilo vermeye karar vererek diyete başladım. 29.01.2012 benim için karar günü oldu. Ve bu kez öyle aç kalacağım, yalnızca yumurta ve et yiyeceğim, başımı döndüren diyetlerden yapmıyorum.
İşte sağlıklı beslenme reçetemiz

Sabah 8 gibi uyanıp bir bardak ılık su içiyorum ve demir ilacı kullandığım için 1 kuru kayısı ve 1 kaşık pekmez atıyorum ağzıma.
09:00 Kahvaltı
2 dilim tam tahıllı ekmek (kepek ekmeği yemiyorum çünkü demiri düşürüyor )
2 dilim peynir
5 adet zeytin
Bol domates, salatalık
Bitki çayı (yeşil çay tercih ediyorum, şekersiz elbette)
11:30 Ara öğün
1 meyve
14:00 Öğle yemeği
8 yemek kaşığı sebze yemeği
1 kase yoğurt
Bol salata, bir dilim ekmek
16:30 Ara öğün
2 adet kepekli galeta
1 meyve
19:00 Akşam yemeği
Öğle yemeğinde sebze yediğim için akşam et yiyorum. Tam tersi de olabilir
Et/balık/tavuk
1 kase yoğurt
Bol salata
1 dilim ekmek
21:30 Ara öğün
1 meyve
22:00
1 bardak yarım yağlı süt veya 1 kase yoğurt
Bol bitki çayı,günde bir tane şekersiz türk kahvesi içiyorum ve her gün muhakkak 2.5-3 litre su
Bu listeyi görünce ''Ben bunları yersem kilo vermeyi bırak kilo alıp çıkarım'' demiştim; ama kuzenimin 24 kilo verip 68 kilodan 44 kiloya indiğini (Boyu 152) görünce sustum ve hemen diyete başladım

Kilo verip veremediğimi, gidişatı sizlerle paylaşacağım.
Herkese düşük kalorili, bol sağlıklı günler

Son düzenleme: