Elysion' ın Fotoğraflı Diyet Günlüğü ( 78'den 57'ye)

elysion

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.260
1.015
333
63.webp
78.webp
EDIT: Aşağıdaki yazılarım 2012 senesine ait. Yani kg verip geri almışım. 64' e 63' e inip gaza geldim bıraktım. Son 2-3 ayda eşimle boşanma sürecinde kendimi yemeklere, tatlılara verdim. 2012' den beri ne güzel maksimum 65 olup sonra 63' e inerken 70.1' e fırladım. Bu defa sıkı diyetisyen takibindeyim. 13 Nisan 2015' te diyetisyene giderek güzel bir listeyle 1 ayda 3 kg verdim. Hala da vermeye devam ediyorum. Hedef hala 57. Boy hala 1.68. Ama 25 değil 28 oldum. Hey gidi hey. İlk mesajıma 78 kg ve 63 kg hallerimi de koyuyorum motivasyon olsun tez zamanda 57-58 göreyim diye. Buyursunlar

Herkese merhaba.
25 yaşındayım. Hep ''Bir 10 kilo verse mükemmel olacak'' denen ama asla o 10 kiloyu veremeyenlerdenim.
Balık etli, yüzü çok güzel olanlardan, ''Kilo sana yakışıyor'' denenlerden.
Çikolatasız yaşayamayanlardan bir de.
Bir kavanoz Nutella' yı kaşıklarken dünyanın en mutlu insanı olanlardan.
Yaptığı saçma diyetler yüzünden kansız kalıp 2 yıl ilaç tedavisi gördükten sonra tartıda 80 kilo gelince, kilo vermesi gerektiğini anlayanlardan...
Pantolonların içine giremeyince göbeğini içeri çekmek yerine yediklerine dikkat etmesi gerektiğini fark edenlerden.

Şimdi 71 kiloyum.(71 sanıyordum kendimiiii ama 74.5 mişimmmmm) Boyum 168. Hedefim 57-58 kilo olmak.
Bugüne kadar hep kuralsız diyet yaptım. En son geçtiğimiz aylarda şu meşhur yüksek protein diyetiyle 66 kiloya indim ve zayıfladım derken tekrar kansız kaldım.
Bazen asla kilo veremeyeceğimi, her kilo verişimde kansız kalacağımı düşündüm.
En kötüsü de belime inen saçlarımın azalması.
Ta ki geçen hafta İstanbul' a iş görüşmesine gidene kadar üzüldüm durdum. İstanbul' da ne mi oldu?
Kuzenimin diyetisyene gidip 6 ayda 24 kilo vermesi beni motive etti ve ben de üç gün önce kahvaltıda mıhlama yiyip üstüne de 4 çikolatalı gofret yedikten sonra yine çoğu kıyafetin içine giremeyince sağlıklı beslenip kilo vermeye karar vererek diyete başladım. 29.01.2012 benim için karar günü oldu. Ve bu kez öyle aç kalacağım, yalnızca yumurta ve et yiyeceğim, başımı döndüren diyetlerden yapmıyorum.

İşte sağlıklı beslenme reçetemiz :KK34:

Sabah 8 gibi uyanıp bir bardak ılık su içiyorum ve demir ilacı kullandığım için 1 kuru kayısı ve 1 kaşık pekmez atıyorum ağzıma.

09:00 Kahvaltı
2 dilim tam tahıllı ekmek (kepek ekmeği yemiyorum çünkü demiri düşürüyor )
2 dilim peynir
5 adet zeytin
Bol domates, salatalık
Bitki çayı (yeşil çay tercih ediyorum, şekersiz elbette)

11:30 Ara öğün
1 meyve

14:00 Öğle yemeği
8 yemek kaşığı sebze yemeği
1 kase yoğurt
Bol salata, bir dilim ekmek

16:30 Ara öğün
2 adet kepekli galeta
1 meyve

19:00 Akşam yemeği
Öğle yemeğinde sebze yediğim için akşam et yiyorum. Tam tersi de olabilir
Et/balık/tavuk
1 kase yoğurt
Bol salata
1 dilim ekmek

21:30 Ara öğün
1 meyve

22:00
1 bardak yarım yağlı süt veya 1 kase yoğurt

Bol bitki çayı,günde bir tane şekersiz türk kahvesi içiyorum ve her gün muhakkak 2.5-3 litre su

Bu listeyi görünce ''Ben bunları yersem kilo vermeyi bırak kilo alıp çıkarım'' demiştim; ama kuzenimin 24 kilo verip 68 kilodan 44 kiloya indiğini (Boyu 152) görünce sustum ve hemen diyete başladım :KK1:

Kilo verip veremediğimi, gidişatı sizlerle paylaşacağım.
Herkese düşük kalorili, bol sağlıklı günler
:KK3:

Son düzenleme:
Günaydın herkese,
Bugün kendimi çoooook iyi hissediyorum, çünkü ilk kez gece dışarı çıkmama rağmen diyeti bozmadan sağlıklı şeyler tükettim.
Dün, arkadaşımın doğum gününü kutladık ve akşam yemeğinde 2 tavuk çöp şiş ve çok az püre yedim.
Dayanamadım bir kadeh bira aldım amaaaa içemedim. Alkol tüketmemek gerekiyor kesinlikle, yoksa bu göbekler asla erimiyor :)
Yemekte püre olduğu için akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemedim
Kendimi tebrik ediyorum :46:

Geldik bugüne

Sabah 09:00
2 dilim tam tahıllı ekmek
2 ince dilim peynir
5 zeytin
Bol domates salatalık
Yeşil çay

Öğle yemeğine henüz karar vermedim :)

Eveeeet, ne yediklerimize bakıp günü kapatabiliriz :)

Kahvaltıdan sonraki liste

11:30 1 elma

14:00 8 yk kapuska, 1 dilim tam tahıllı ekmek, bol salata, yoğurt

16:30 2 kepekli galeta ve 1 portakal

19:00 5 köfte, 1 dilim tam tahıllı ekmek, yoğurt, bol salata

21:30 2 mandalina

22:00 yoğurdumu yiyip yatacağım

Sabah tahlil yaptırmaya gideceğim, hayırlı sonuçlar olur inşallah

Herkese iyi geceler

Herkese iyi akşamlar diliyorum, akşam yemeğimi yedim, listemize bakabiliriz :)

09:30 Kahvaltı
2 dilim çavdar ekmeği
2 dilim peynir
5 zeytin
domates-salatalık
yeşil çay

11:45 ara öğün 1 portakal

2 dilim çavdar ekmeği
1 tabak bezelye (bezelye diyette tüketilir mi emin olamadım)
bol salata

16:30
2 kepekli galeta
2 mandalina

1 tabak mantarlı soğanlı tavuk sote
salata yerine brokoli
1 kase yoğurt
1 dilim çavdar ekmeği

Akşam 21:30 da 1 elma, 22:00 da 1 kase yoğurt yiyeceğim.

Ben bu diyeti yapınca kilo alacağım gibi geliyor

Günlüğüme günaydınlar olsun :1:
Sabah 8:30' da uyandım, hemen 2 kuru kayısı yiyip ılık suyumu içtim.

09:00 Kahvaltı
2 dilim çavdar ekmeği
5 zeytin
peynir
bol domates
yeşil çay

Vitamin ilaçlarımı da içtim, korkuyorum bu ilaçlar kiloyu tutar mı diye :44:

Regl olacağım bugün yarın, karnımda şişlik hissediyorum, o yüzden tartılmam hayatta ben bu hafta :34:

Kızlar biri bana akıl versin lütfen :14:

Bu diyete geçen hafta başladım, bu hafta biraz inmiştir kilo derken diyetten önce giydiğim pantolona göbeğim yüzünden giremedim
Bugün yarın regl olacağım, sebebi sizce bu mudur? Yoksa bu diyet kilo yapar mı, yanlış bir şey mi yapıyorum? Yediklerim de normal, anlamadım ki.

Bugün kahvaltıdan sonra yediklerim:

11:30 1 elma

14:00
1 tabak zeytinyağlı pırasa
1 dilim ekmek
bol salata
yoğurt

Kuaföre gittiğim için ara öğün saatim kaçtı, meyve yiyemedim, 1 tane kepekli galeta yedim.

19:00
5 küçük köfte
1 dilim ekmek
bol salata
yoğurt

Nolur akıl versin biri, bu diyet zayıflatmaz mı insanı? Neden giremedim pantolonun içine, regl dönemime yaklaştığım için mi? Çok canım sıkıldı çooooooook :14:

vücudun su topluyor olabilir, diyet listen güzel görünüyor, yanlız akşam 7den sonra yememeye bak bence... moral bozmak yok:) ne pantolonlara giricez daha dur bakalım:)

aa sende bendensin, az nutella kavanozu bitirmedim ben de:) bir oturuşta koca kavanoz:) 44 beden pantolon ve boş kavanoz... 36 olmak lazım, olmadı 38. çok istiyorum çok...

Aynennnnn, o kavanoz bitmeden içim rahat etmiyorduuu :1:
Of ama karnım nasıl şiş anlatamam, umarım su toplamadandır bu, kuzenimin 24 kilo verdiğini görmesem hayatta yapmazdım bu diyeti, bu kadar yemezdim ama dediğin gibi 7' den sonra yememek lazım.
Neden 21:30' da meyve vermiş anlamadım ben dee

Bugün sabahki menüm güzeeelll

Uyanır uyanmaz ılık su ve 2 kuru kayısı

An itibariyle de 2 dilim çavdarlı ekmek arasına beyaz peynir ve domates konarak yapılmış yağsız tostu hüpletiyorum :56:
Yanında 1 bardak yeşil çay
5 zeytin

Kahvaltıdan sonra yediklerim:

11:30 ara öğün
2 mandalina

yine pırasa
1 dilim çavdar ekmeği
salata
yoğurt

16:30' daki ara öğünüm dışarda olduğum için kaçtı. 2 kepekli galeta ve meyve yiyecektim. Yiyemedim, onun yerine sahilde denize karşı 1 şekersiz türk kahvesi höpürdettim. Böyle güneşli gün her zaman bulunmaaz :1:
Sonra 1 tane soda içtim limonlu, bir de adaçayı.

mantarlı et sote
1 dilim çavdar ekmeği
salata
yoğurt

Akşam da 21:30' da meyvemi yoğurdumu yiyeceğim. Yalnız yarın iş başlıyor, yıllık izin bitti. Bakalım saatler değişince ne olacak? Merak ediyorum veee korkuyorum :18:

zorlu yolculugunda basarilar, umarim kolayca verirsin kilolari

Okuyup cevap yazma nezaketi gösterdiğin için çok teşekkür ederim, umarım dediğin gibi en kısa sürede hafiflerim :1:

emin ol cabucak gidecek kilolar, ben de gunlukler arasinda gezip, biraz motivasyon toplamaya calisiyorum:)

Bu diyetle ben kilo alırım gibi geliyor, hayatımda hiç bu kadar yemek yemedim ben:1:
İnşallah dediğin gibi kısa sürede gider.
Sen kaç kilosun ki?
Burda insan okudukça motive oluyor cidden, buraya yazacağını bildiği için de yiyemiyor :1:

benim kilom cokca 82 kiloyum. kilo vermeye calismak, hele bu kista kiyamette yuruyemiyoken zor geliyor. ama yeni pedometre aldim, her gun 10000 adim hedefim var, o beni zayiflatir. bundan once ben hic hareket etmiyor musum.

Sen yediklerim sismanlatir deme, diyetisyenlerde oyle tavsiye veriyolar. benim yedigimden daha cok yemem gerekiyor ama daha saglikli beslenince kilo veriyorsun.

Cidden kışın zayıflamak çok zor geliyor; ama yazın da tombik tombik olunca askılı giyemiyorum denize gidemiyorum utancımdan :17:
Dediğin de doğru, diyetten önce yemek yemezdim ama aç karna 3 tane çikolatalı gofreti götürürdüm mideme.
Sürekli tatlı yiyordum ben. Şimdi vücut şaşırıyordun bu kız ne yapıyor, sürekli yiyor ama bizlik şeyler değil diye :1:
Akşam akşam mutlu oldum şimdi sen öyle diyince, teşekkür ederimmmmm :34:

merak etme kilo vermeye baslamissin bile bu iyiye isaret.
Tatlilar cok tehlikeli yedikten bir iki saat sonra tekrar canin tatli bir sey istiyor. en azindan hamurisleri icin oyle. ben de saf karbonhidrat alimimi azaltmaya calisiyorum. pilav yiyecegim zaman bulgur pilavi, ekmek yiyecegim zaman cavdar ekmegi yemeye basladim. sanki daha dinc hissediyorum o tatlilari yemeyince. Eminim senin de yakinda enerjin artar.

Günaydın günlük,
Dün yazamadım sana, benim için zor bir gündü.
Yıllık izinden sonra işe başlayınca hem ilk iş günü hem de yoğunluk yüzünden ara öğün falan yiyemedim. Çok kötü bir beslenme oldu. Yazalım hemen

06.02.2012
07:30 Kahvaltı
2 dilim çavdar ekmeği
beyaz peynir
5 zeytin
domates salatalık
yeşil çay

12:30 Öğle yemeği
haşlanmış tavuk
salata
yoğurt

Sonra saatlerce aç kaldım, ancak saat 8 buçuk 9 a doğru yarım tabak kabak yemeği ve 2 minik dilim çavdar ekmeği yedim yoğurtla.

Bugün telafi etmeye çalışacağım

07.02.2012

Sabah uyanınca 2 kuru kayısı ve 1 bardak ılık su

10:00 Kahvaltı
2 dilim çavdar ekmeği
5 zeytin
beyaz peynir
domates
yeşil çay

12:00
1 kırmızı elma

14:00
köfteeeeeee
2 dilim minik çavdar ekmeği (Uno ekmek büyüklüğünde)
bol salata
ayran

20 dakika sonra da 2 kepekli galeta yiyeceğimmmm meyveyle birlikte.

Akşam ne yediğimi ancak yarın yazabileceğim çünkü bugün gececiyim.
20:00 /09:00 çalışıyorum :18:

Yarın sabah geldiğimde geri kalanını yazarımmmmmm, hala regl olamadığım için tartılmıyorum, şişti her yerim :14:

Dün akşam 20:00' dan sonra ofiste 1 türk kahvesi, 1 nescafe, 1 armutlu ıhlamur içtim. 1 tane de kepekli galeta yedim. Bunların hepsi 13 saat içinde.

Şimdi de yorgunluktan ölmüş bir şekilde geldim eve çooook acıktım hemen kahvaltı :56:

Sonra da biraz uyku
Yediklerimin hepsini akşam yazacağım, uyanabilirsem tabiiiiiiiiiiiiiii :37:

Back
X