Embriyo kalitesini arttırmak için dhea+diyet+femara?

maşallah :nazar:inşallah güzel katlanır. değerin de hiç düşük değil. 12. değeri olarak en az 100 demektir bu. inşş sağlıkla kucağına alırsın :CüvCüv:

sağol canm moral oldun bana. hemşire de öyle dedi. 12. gün de 100 filan olur normal dedi. tabi mühim olan katlanarak artması.. ben şuanda inanamıyorummmmm.

öyle kalpten diliyorum ki rabbim sizlere de tez vakitte tattırsın. benim de inşallah sağlıcakla ilerler.

Çok şükür canım tebrik ederim. Hayırlı olsun. İnşallah sonuna kadar sağlıklı devam eder gebeliğin ve Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder. Uuzn yollardan gelen bebişinle bir ömür boyu ayrılmayın inşallah.
Allah hepimize, bu hasreti çeken herkese nasip eder inşallah anne olmayı...

Çok şükür canım tebrik ederim. Hayırlı olsun. İnşallah sonuna kadar sağlıklı devam eder gebeliğin ve Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder. Uuzn yollardan gelen bebişinle bir ömür boyu ayrılmayın inşallah.
Allah hepimize, bu hasreti çeken herkese nasip eder inşallah anne olmayı...

amin canım inşallah.
sizlere de dua ediyorum. ben halen inanamıyorum. demekki gerçekten umut kesmemek lazım. 3 aşılama üzerine 3. tüp bebek... ben şansım azaldı diyodum. ama önce rabbim sonra doktorumun sayesinde mucizem gerçekleşti. inşallah değerim artar.

Yarın mı tekrarlayacaksın testini canım ? ınşallah katlayarak gider değerin..

Heyecanın azalınca ve müsait olunca tedavinle ilgili ayrıntıları yazabilir misin..? Benim durumum da benzer de :) Dhea'yı dr.un mu önerdi ? Ne kadar kullandın ? Bir de nasıl bir diyet yaptın ?

Yarın mı tekrarlayacaksın testini canım ? İnşallah katlayarak gider değerin..
Heyecanın azalınca ve müsait olunca tedavinle ilgili ayrıntıları yazabilir misin..? Benim durumum da benzer de :) Dhea'yı dr.un mu önerdi ? Ne kadar kullandın ? Bir de nasıl bir diyet yaptın ?

ah sağol canım. 11. gün :75 12.gün :103 bide bu gün baktırcam. sonrada nasip se 15 gün sonra kese görmeye gitcem .

tedavime gelince, aşağıda anlatıcam ama arkadaşlar ne olur yanıltıcı olmasın. doktorlar kişiye özel hazırlıyoruz diye üstüne basa basa söyledi. doktorlarımıda yazıcam her seferinde çünkü benim mucizemin mimarları onlar (önce Allahın izniyle) "halit fırat erden (kadın doğumcu), murat berksoy(aile hekimi)" çok doktor merkez dolaştım. ilk defa sonuç aldım.

TEDAVİ ÖZETİM: 1- hipoglisemi tespit edildi ; ben pco hastasıyım , buna yönelik glucobay kullandım.
2- adet düzenleyici ilaç kullandırdılar
3-femara
4-dhea kullandım 4 ay.
5- diyet : endometriosis var bende ; yoğurt ve peynir hariç tüm hayvansal gıdalar kesildi, bitki çayları, haşlanmış sebze.. sık öğün.... ama ÖNEMLİ : bunların yerine geçebilecek sebzeler ve omega 3 gibi kapsüller yazıldı..
6-spor . bu benim tercihimdi, kendimi çok yormadan hafif spor yaptım.
bu diyet de kilo kaybı hedeflenmedi ama benim gibi kırmızı et düşkünü biri yapınca 10 kg yakın verdim. ama yağ yaktım. bu önemli çünkü kas kaybı çok tehlikeli. her gittiğimde ölçüm yaptı doktor.

kabaca yazdığm bu tedavi günlük kullanım dozları, süreleri, ilaç değiştirme, diyet listesi değiştirme.. her muayenede ayarlanan şeylerdi. yani sanırım bunun için doktor kontrolü şart.
biraz karışık yazdım ama idare et:)

duru arkadaşım hayırlısı olsun allah tamamına erdirsin
sağol canım. inşallah. heyecanım azaldı biraz. biraz da kendimi kaptırmak istemiyorum. nolur nolmaz.. mücadele yeni başlıyo.. Rabbim sana da tez vakitte,sağlıcakla nasip etsin.

duru2 canim
ne kadar sevindim bilemezsin
insallah bebeginide kucagina saglicakla alirsin
Allahim bizede tattirir insallah

sevincimi paylaştığını tahmin edebiliyorum canım. valla beraber zaman geçirdik. Amin, Allahım tez vakitte, sağlıcakla sana da nasip etsin..

merhaba hanımlar, kısaca tedavi geçmişimden bahsedeyim : 3 klasik ovilasyon+ 3aşılama+2 tüp bebek. maalesef sonuç negatif. ben pco luyum ve endometriosis şüphesi var. sorun embrio kalitemiz çok kötü.. ve sayı az.
3. tüp bebeğe başlıycaz farklı bir merkezde öncesinde sıkı bir diyet (48 kg oldum)+ dhea+ omega 3+ folik asit+ glukobay+ agnucosyon ilaçlar başlandı. femara da kullandıracaklar anladığım kadarıyla..
doktorlarım halit fırat erden ve murat berksoy..
benzer durumda olanlar var mı? tedavi sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim. olumlu yada olumsuz bilmek te fayda var...
hepinizin meleklerinize sağlıcakla kavuşmanızı diliyorum. sevgiler.

merhaba duru2 ;
sanırım benzer problem ve benzer bir mücadele yaşıyoruz.eylülde 3. denememizde 10 yumurtanın 9 u döllendi fakat sadece 1 tanesi 5. güne ulaştı ve blastokist halinde donduruldu.yeni bir yumurtlama programı ile daha kaliteli bir kaç embriyo daha yapmak istedik.murat berksoyun verdiği programla eşim ve ben 10 kg verdik.omega 3, folik asit avandamet ,bol vitamin sebze meyve vb...murat bey ve mustafa bahçecinin müthiş moral dopingi ile famera ile yumurtlama tedavisine aralık ayında başladık.herşey yolunda 6 yumurta toplandı.ve birsonraki gün laboratuvardan verilen bilgi olumsuz oldu.embriyoların hiçbiri bölünmedi.oysaki 3 aydır kilo verip murat beyin söylediklerine uymak için canımı dişime takmış uğraşmıştım.bu kez tamamen çöktüm.müthiş bir hayal kırıklığı.diyeti de ilaçları da herşeyi şu anki psikolojimle bıraktım.çöktüm kısacası.herhalde artık en kısa sürede dondurulmuş tek embriyoyu transfer yaptırmayı deneyeceğiz.pek umudum da kalmadı artık ya...Hayırlısı.Doktorlara göre sadece bir şanssızlık bana göre umutların tükendiği bir nokta .tekrar denermiyim bilemiyorum...Murat beyin tüm teorileri benim sonucumla çürümüş oldu bana göre.iyi bir beslenme iyi embriyolar getirir dendi ama en kötü denemem oldu maalesef ...üzgünüm...umarım siz amacınıza ulaşırsınız bol şans!!!!!

merhaba duru2 ;
sanırım benzer problem ve benzer bir mücadele yaşıyoruz.eylülde 3. denememizde 10 yumurtanın 9 u döllendi fakat sadece 1 tanesi 5. güne ulaştı ve blastokist halinde donduruldu.yeni bir yumurtlama programı ile daha kaliteli bir kaç embriyo daha yapmak istedik.murat berksoyun verdiği programla eşim ve ben 10 kg verdik.omega 3, folik asit avandamet ,bol vitamin sebze meyve vb...murat bey ve mustafa bahçecinin müthiş moral dopingi ile famera ile yumurtlama tedavisine aralık ayında başladık.herşey yolunda 6 yumurta toplandı.ve birsonraki gün laboratuvardan verilen bilgi olumsuz oldu.embriyoların hiçbiri bölünmedi.oysaki 3 aydır kilo verip murat beyin söylediklerine uymak için canımı dişime takmış uğraşmıştım.bu kez tamamen çöktüm.müthiş bir hayal kırıklığı.diyeti de ilaçları da herşeyi şu anki psikolojimle bıraktım.çöktüm kısacası.herhalde artık en kısa sürede dondurulmuş tek embriyoyu transfer yaptırmayı deneyeceğiz.pek umudum da kalmadı artık ya...Hayırlısı.Doktorlara göre sadece bir şanssızlık bana göre umutların tükendiği bir nokta .tekrar denermiyim bilemiyorum...Murat beyin tüm teorileri benim sonucumla çürümüş oldu bana göre.iyi bir beslenme iyi embriyolar getirir dendi ama en kötü denemem oldu maalesef ...üzgünüm...umarım siz amacınıza ulaşırsınız bol şans!!!!!

:( .. inan çok üzüldüm. ama kesinlikle sonuna kadar dene. benim de umudum kalmamıştı, hatta izine çıkarken amirime şaka ile karışık takıldım 8 tedavide (ikisi tüp bebek.) olmayan 9. da olmaz, işime dönerim merak etmeyin diye... ama oldu. evet rabbim kucağıma almayı nasip etsin, daha yolun başındaıyım.
murat beyin istekleri, uygulamaları konusunda sonuna kadar katılıyorum sana. son derece yorucu, fedakarlık isteyen ve uzun bi süreç. maddi, manevi, fiziki fedakarlık. belkide tuttuğu için ben bu kadar pozitifim, çektiklerimi biraz unutuyorum.ama neyleyelim ki bu yolda bir medet uğruna deniyoruz. benim de dondurulmuş çıkmadı, aslına bakarsan embrio kalitesi üzerine mucizeler almadık, bunu önceki sayfalarım da paylaşmıştım. çıkan 1-2 orta kalite kaldı elimizde. belkide tutunmasını kolaylaştıran ilaçlar, belkide kalitesini arttırdılar..bilmiyorum işte... ben sadece tek bir örneğim. Allah kolaylık versin, inanıyorum ki senin nasibin o dondurulmuş embrio. ve ona inan. ben çok stresli bi insanım. bu sefer pozitifdim garipdir. ve oldu.. uzun oldu kusura bakma :1rolleyes:

duru cum hayırlı olsun.........fsh kaçtı canım senin.......

sağol canm. bu tedavide 5. daha öncekilerde de ortalama aynı. benim hep iyiyidi fsh ım, ama eşit büyümüyodu yumurtlar. 17-18 yumurtadan 18-20 mm olanlar 5-6 taneydi.

:Saruboceq:
duru canim
insallah sounsuz bir sekilde devam edersin yoluna
bugun test yaptiracaktin ne oldu merak ettim

sağol canm:
11. gün 75
12.gün :103
13. gün: 180 :nazar: iyi dedi doktor. benim tahmininm tek gebelik. tabi kimyasal filan değilse, yani keseyi görürsek..

bu satırları hep okudum bu güne kadar, bunları yazmak bana nasip olmayacak diye düşündüm. ama oluyomuş. en kötü durumda olan bile umutsuz olmasın. bu iş Allahın taktiri.. bana yapılacak bişey yoktu, sperm var yumurta var döllenme var... ama kalite yok. yapacak bişey yok denildi...defalarca denemek de vardı belki kaderde ama tuttu.. inşallah tez vakitte sendende iyi haberler alırım.:Saruboceq:

:Saruboceq:

sağol canm:
11. gün 75
12.gün :103
13. gün: 180 :nazar: iyi dedi doktor. benim tahmininm tek gebelik. tabi kimyasal filan değilse, yani keseyi görürsek..

bu satırları hep okudum bu güne kadar, bunları yazmak bana nasip olmayacak diye düşündüm. ama oluyomuş. en kötü durumda olan bile umutsuz olmasın. bu iş Allahın taktiri.. bana yapılacak bişey yoktu, sperm var yumurta var döllenme var... ama kalite yok. yapacak bişey yok denildi...defalarca denemek de vardı belki kaderde ama tuttu.. inşallah tez vakitte sendende iyi haberler alırım.:Saruboceq:

insallah yakinda pit pit diye atan melegini kalbini sesinide duyarsin:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
tatlim benimde birinci tedavimde dolleniyodu ama hatta ucuncu gun transferi olmustum
ama kaliteli degildi
ikinci tedavimde de oncekine gore embriyo biraz daha kaliteli dendi ama bu kezde
ucuncu gun bolunmeyi durdurdu
biraz karisik korkuyorum ama yinede Allahtan umut kesilmez
canim subatta bahceciye gelmeyi dusunuyorum bir aksilik cikmazsa
insallah banada ugur getirir

inşallah uğur getirir ve inşallah burdan bağırırsın hamileyimmm diye.... rabbim hayırlısını versin.

Back
X