embriyolarım bölünmeyi durdurmuş,12 gün bile olsa razıydım umut etmeye

duru2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
529
17
96
Kocaeli
canım çok sıkkın. İnanın neden yazdığımı bile bilmiyorum ama yapacak başka bişeyim yok.... 11 tane embriyom vardı ve blastosis yani 6. güne kadar bekliycez demişlerdi. o kadar güveniyorlardı ilk gün. bu gün 2 günleri ama sadece 2-3 hücreli olduğunu söylüyorlar.. ve flagmantasyon denen (hücresel atıklar) varmış etraflarında.. yani çok kalitesiz.. yinede yarın biz transferi yapalım dediler... yarın gitmek bile istemiyorum aslında... bu ikinci denemem...
arkadaşlar embriyolarınız kaliteli ise ve size transfer edildiyse gerçekten çok şanslısız, ne olur kıymetini bilin. ve umutlu olun. benim gibi daha yolun başında yenilmek de vardı unutmayın..

hayırlısı olsun be güzelim. hemen yelkenleri indirme öyle. muhakak bir hayır vardır. hayırlı zaman vardır. ne kadar evlisin kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 1 sini 6 yıl bekledim. 2 sinide öyle 33 yaşındayım ve şimdi hamileyim. ne yapalım bizim imtihanımızda buymuş. hiç yumurtlaması olmayanlar var. hiç spermi olmayanlar var. en azından embriyo oluşuyor. tıpta çözüm çok yoktan sperm yada yumurta yaratamazlar ancak başkasınınkini kullanırlar ki oda bizim dinimizde yasak. ama embriyolarının sağlıklılarını bulurlar yada tedavi edilir diye düşünüyorum. yani sende başkalarına göre şanslısın. hemen pess yok yola devam. rabbim muhakkak hayırlı bir zamanı bekliyor.benim bir arkadaşaım var tam 12. denemede oldu. inşallah senin o kadar beklemezsin ama onun kadar aim dilerim sana Allahtan

çok haklısın duru2,yaşadıkların hiç kolay değil.zaten normal yollarla çocuk sahibi olamayacağını bilmek zor bir durumken,tüp bebeklede bunu başaramamak insanı çok üzüyor.ben de senden çok farklı değilim.iki kez tüp bebek denemesi yaptığımız halde embriyomuz bile oluşmadı bizim.ilkinde 11 tane ikincisinde 6 tane yumurtam toplanmıştı.eşiminde spermlerinin iyi durumda olduğu söylenmişti,ancak malesef her ikisindede döllenme oluşmadı.yani transfer aşanmasına gelemeden bitti tüp bebek denemelerimiz.kendini şanssız olarak görme.sadece vakti gelmemiştir bazı şeylerin.şimdi pes edersen olmaz.Allah nasip ederse inşallah günün birinde biz de evlat sahibi olacağız.sakın umudunu kaybetme.ben haftaya 3. denemeye başlayacağım.bakarsın bu kez Rabbim "ol" der.belki sende transferden sonra güzel haberler alırsın.lütfen pes etme.güzel haberlerini alırız inşallah...

canım bzim şansımıza çok güzel yumurtalar oldu düşük olan perm sayımız da o gün 29 milyon çıktı mucize gbi.. 14 yumurta döllendi. şansımız çooktu.. umudumuz da.. ama olmadı işte.. zamanı değil demek ki ucundan döndük. o kadar kaliteli değilmiş demek embryolar ki dşük yapmak üzereyim. sevinemeden.. demem o ki kıısmette var ise her şekilde olur.. diğer türlü olsa bizim 3 üz olurdu.. demek ki sadece tıp değil bi de herşeyden büyük yaradan var.. biz bişe yapamıyoruz işte o ol demeden.. belki bu defa sana ol diyicekk inşallahhh

hepinize çok teşekkür ederim, benzer şeyleri paylaşıyor olmak yada en azından moral vermeniz biraz olsun rahatlattı. eşimle konuştum ne olursa olsun transfere gidelim diyo... gidicem de zaten ama umutsuz. bu aşamalara geleceğimi hiç düşünmezdim..

git tabi ya tatlımm.. bak ben 2 haftadır bi iniş bi çıkış öyle umutlandım artık bebeğim benimle diye ama düşüyo şimdi.. böylesi daha zor.. şimdi diyorum ki keşke ilk gün negatif olsaydı ağlar üzülür atlatırdım ama ne var başa gelen çekiliyor..inşallahh burdan müjde verirsinn. şansın bol olsun canım.

üzülme arkadaşım her şerde vardır bir hayır...
ama göremiyoruz işte acıdan...

Duru burada çöpe atılacak kalitede denilen arkadaşlara 1 tane embriyo transfer edilmişliği var.Biliyor musun şimdi o arkadaşlar bebişlerini kucağına aldı.Rabbim ol dediyse senin de olacak , kalitesine takılıp kendine stres yaratma.Nasibinde varsa şimdi yoksa inşallah sonra olacak...

O hiç belli olmaz ne malim belki yarına yetişecekler umutsuz olma benimde 5.gün transferi yapilcakti ama malesef 3.gün yapılacağını ogrendinde çok üzülmüştüm anne rahiminde daha iyi gelişme ihtimallei var dualarım seninle bide başarırsan bı düşünsene çok dua et inancını bilmiyorum ama elham oku bol bol yeterdi yaradan ol desin o istesin melekler dualarına âmin desin ins

hepinize çok teşekkr ederim. gerçekten ya bir mucize olursa... transfere gidicem. yarın 11 de.. en azından ben sonuna kadar görevimi yerine getireyim.. gerisi rabbime kalmış. boynumuz kıldan ince..
rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin. olumsuz sonuçları olan bizlere de sabır ve umut ihsan etsin...

Benim yaşım 26. ılk tüp bebek tedavisine başladığımda doktor;herşeyin yolunda gittiğini, çocuğu cebinizde bilin dedi. 3 tane iyi kalitede embriyo transferinin yapıldığı söylendi.Ama sonuç negatif. Bütün sonuçlarımı(Transfer edilen embriyoların bilgileri dahil herşey) Çapadaki bir profa gösterdiğimde 3 embriyonun sadece 1 tanesinin tutma olasılığı olduğunu söyledi. Erkek infertilitesi olduğunda oluşan embriyoların kalitesi daha da düşüyormuş. Yaşadığın zor bir durum ama emin ol bizlerde senin yaşadıklarını yaşıyoruz. Allahım sabır versin sana ve hepimize....

canım yaaa bak kızdım ama sana.......onlar kalitesiz dedi diye umudu kesip atmışsın........oysa canı veren Rabbim.....onlar ne derse boş.........kaliteli dedikleri tutunuyomu sanki...........sen şimdi Allaha tevekkül et ve transferinide içinde çok büyük umutlarla yaptır lütfen.....

canım üzülüp moralini bozma sakın
benim ilk denememde hiç döllenmemişti
yumurtalarım okadar kalitesizdi ki döllenmediler bile
2.de 3 tane döllendi ama tutmadı
3.denememde de 3tane döllendi ve su an 12 haftalık iki bebeklerime hamileyim
sakın ümidini kaybetme sen iste rabbim verir inşallah

sağolun, ilk başta buraya yazmanın anlamsz olduğunu düşündüm ama ne iyi yapmışım. Allah hepinizin gönlüne göre versin... gidicem . sabah gidicem ve sanki bana bunlar hiç söylenmemiş gibi transferimi olucam. ve dinlenicem. sonrası nasip kısmet.
Rabbim hepinizden razı olsun, paylaşımlarınız için...ve hepinizin muradını versin.

umudunu kaybetme.. burda bir yazı okumuştu.. tek embriyo oluşmuş ve doktor çok kalitesiz çöp diyebiliriz buna demiş.. o embriyo şu anda bir bebek olarak dünyada diye bir yazıydı..Allahın mucizeleri o adar çok ki.. ol dedikten sonra olur...olmazsa da umudunu kaybetme..denemeye başlamadan önce yumurta ve sperm kaitesini artırmaya yönelik beslenme egzersiz spor vitamin kürleri vs ile çok iyi sonuçlar alanları okuyoruz..Allah yardımcın olsun...

Canım hayırlısı olsun inşallah bebişlerin sana tutunur sağlıkla kucağına alırsın sen pozitif düşünki sonucunda pozitif olsun dualarımız seninle.

canım hayırlı cumalar..................
ınş rabbım ol der olur canım kalıtesız nıce tutunan var..ınş rabbım umutlarını bosa cıkarmasın ..................dua ıle...........

hepinize ayrı ayrı teşekkür edeiyorum. dualarınız, iyi dilekleriniz ve canım eşim sayesinde daha iyiyim. transferim oldu, hemde hücre sayıları artmış. ancak kalitelerinin çok kötü olduğunu açık açık söylediler. kaliteyi belirleyen bir çok faktör varmış hücre sayısı dışında.. neyse şuan için yine de dinleniyorum. belki belki güzel Allah ımın bir mucizesi olur. yada hayırlısı budur..

inşallah sana bebiş olarak dönerer canım.......................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…