- Konu Sahibi KRoNiKDeLi
-
Açıkcası arkadasın kayınvalidesinin alacağı çok degil, sizin babanızın aldığı ikramiye az geldi bana :26: Memurlardan emekli olunca emekli ikramiyesinden ne kesiyorlar ki ekstra? Emekli ikramiyesi dediğiniz bildiginiz kidem tazminatidir ve ondan da damga vergisinden başkaca kesinti olmaz benim bildigim. Memurlarda farklı mı ki?
yok 65 alması mümkün değil,sınıf öğretmenleri ilksana üyeler ve ondan bile o kadar ikramiye alamazlar.babam alamadı örneğin,annem de.ve bu zamlar böyle giderse 50 yl sonra bende alamıycam o kadar para
kayınvalideniz ne kadar ikramiye alır ne zaman alabilir bilmiyorum ama çok iyi bir anneymiş kıymetini bilin
bana da miktar çok gibi geldi ama sınıf öğretmenlerinin ilksan dan da ayrı bir emekliliği oluyor sanırım toplamı böyle tutmuş..
ne güzel ya düşünceli bi kayınvalide
dernekten alacağını bilemem canım ama devletten 64 bin lira ikramiye alamaz.
tahminim 35 bin civarıdır en fazla.
amakli olduktan sonraki bir kaç ay içinde alır.
hayırlı olsun bu arada.
yok 65 alması mümkün değil,sınıf öğretmenleri ilksana üyeler ve ondan bile o kadar ikramiye alamazlar.babam alamadı örneğin,annem de.ve bu zamlar böyle giderse 50 yl sonra bende alamıycam o kadar para
canım şimdi aradım sordum babama.
annem 27.yılında emekli olmuş 35 bin L.almış
babam bu sene yani 38.yılında emekli olmuş ki idarecelikten emekli oldu bilmem ücret farkı olur mu 54 bin L.almış..yani 65 mümkün değil.
Kendisi 37 senelik öğretmen... Kendi şartlarında emekli olan arkadaşları o civarda almış... Alamaz mı diyorsunuz
dernekten alacağını bilemem canım ama devletten 64 bin lira ikramiye alamaz.
tahminim 35 bin civarıdır en fazla.
amakli olduktan sonraki bir kaç ay içinde alır.
hayırlı olsun bu arada.
arkadaşlar yanlış yönlendirmeyin...
konus ahibi arkadaşım, k.valideniz ne öğretmeni bilemiyorum ama ben annemden örenek vereyim. Annem ilkokul öğretmeniydi ve geçen yıl, 33. yılını çalışıp emekli oldu. 47-48bin civarı emekli sandığından, 12-13 bin civarı ilksandan aldı. Yani annem yaklaşık 60bin lira para aldı. O nedenle k.valideniz de 34 yıl sonunda o parayı alabilir.
Zaten emekli ikramiyesi, hizmet yılı il son alınan temel maaşın çarpımına tekabül ediyor yaklaşık olarak. İlksan olmadan bile, en az 45-50 alacaktır. Annem temmuz gibi almıştı ödemesini, tahminim sizinki de öyle olur.
Bu arada ben de memurum. Ve 2008den sonra memuriyete başlayanlar zaten emekli ikramiyesi alamayacak, çünkü bordrolarında emeklilik kesintisi yok. Bu nedenle aynı ünvanla çalıştığım yeni memur arkadaş benden 200TL fazla maaş alıyor, brütümüz aynı ama onun neti fazla, kesintisi az olduğu için.
arkadaşlar yanlış yönlendirmeyin...
konus ahibi arkadaşım, k.valideniz ne öğretmeni bilemiyorum ama ben annemden örenek vereyim. Annem ilkokul öğretmeniydi ve geçen yıl, 33. yılını çalışıp emekli oldu. 47-48bin civarı emekli sandığından, 12-13 bin civarı ilksandan aldı. Yani annem yaklaşık 60bin lira para aldı. O nedenle k.valideniz de 34 yıl sonunda o parayı alabilir.
Zaten emekli ikramiyesi, hizmet yılı il son alınan temel maaşın çarpımına tekabül ediyor yaklaşık olarak. İlksan olmadan bile, en az 45-50 alacaktır. Annem temmuz gibi almıştı ödemesini, tahminim sizinki de öyle olur.
Bu arada ben de memurum. Ve 2008den sonra memuriyete başlayanlar zaten emekli ikramiyesi alamayacak, çünkü bordrolarında emeklilik kesintisi yok. Bu nedenle aynı ünvanla çalıştığım yeni memur arkadaş benden 200TL fazla maaş alıyor, brütümüz aynı ama onun neti fazla, kesintisi az olduğu için.
neyi yanlış yönlendiriyoruz arkadaşım? diğer mesajlarımı okumadan böyle bir yorum yapamazsın..bilmeden konuşmuyorum,ben de öğretmenim! babam da bu sene emekli oldu,38.yılında üstelik sınıf öğretmeniydi,ilksana bağlıydı ve 54 bin lira aldı.ben bildiğimi söylüyorum.yanlış yönlendirme gibi bir amacım niye olsun?
Edit: ben ilk cümlenize takıldım.diğer yazdığınız şeyler doğru olabilir.hatta babamı şimdi tekrar aradım ilksanla birlikte mi 54 dedim evet dedi..gönül ister ki keşke diğer bir çok kesim gibi 100 bin falan alsak ama...
9 yıllık öğretmenim hanımefendi :)) diyorum ve artık bu konudaki son mesajım bu..darısı başıma olamaz sanırım çünkü o emeklilik yaşına kadar ben ölmüş olurum:)) demek ki babamda bir sorun var,sizin anneniz daha fazla aldığına göre.belkide yanlış biliyorumdur babam öğretmen değildir..iyi günler.
niçin ısrarla ters cevap vermeye çalıştığınızı inanın anlamıyorum :44::44: son derece normal ve ılımlı bir mesaj yazmama rağmen üstelik???! herhalde kullandığım yazı dili yeterince açık değil...
babanızla ilgili bir sorun olduğunu ifade ettiğimi hatırlamıyorum, aynı hizmet yılına sahip 2 öğretmen kesintileri nedeniyle farklı ikramiye alabilirler, belki ilksan yüzünden belki başka bir sebepten. konu sahibi hanımefendinin k. validesi daha fazla bir mebla da alabilir...olayı getirdiğiniz nokta hakikaten takdire değer...
neyse konu sahibinden bu gereksiz mesajlar için de özür dilerim...
saygılar
yukarıdaki mesajımda ters olan ne gördünüz söyler misiniz? konuya espiri katayım dedim ama başaramadım galiba?siz konuya giriş mesajınıza bir bakın sonra getirilen noktayla ilgili konuşalım.konuya girişteki ilk cümleniz "yanlış yönlendrimeyin" diye başladı,üstelik bizim mesjlarımızdan alıntı yaptınız..bu güzel bir başlangıç mıydı?bu konu buraya geldiyse sizin sayenizdedir.bu zamana kadar olan diğer mesajlarımı hep espiri içerisinde yazmaya çalıştım ama bu mesajımda gerçekten gerildim..lütfen artık konuyu bölmeyelim..iyi günler.
"yukarıdaki mesajımda ters olan ne gördünüz söyler misiniz?" ifadeniz bir cevap gerektirdiğinden yazıyorum, "belki de babam öğretmen değildir, yanlış biliyorumdur, anneniz daha fazla ikramiye aldığana göre" ifadeniz, iğneleyici bir yaklaşım değil de, sadece konuya "espri" katmak ise, ben sözümü geri alıyorum elbette. yazı dilinde vurgu yapmak kolay olmadığından, okuyanın yorumuna kalıyor cümleler. eğitimciyseniz, zaten iyi bilisiniz. O nedenle bazen niyeti açıkta ifade etmekte fayda vardır. Ben, herhangi bir mesajınıza ters bir ifade kullanarak cevap verme taraftarı olmadım. Genelde bu forumda böyle bir üslup kullanmam zaten. Belki cümle yapılarınız bana bu tersliği hissettirmiştir.
Gerilmenize gerek yok, ben öyle bir duruma sebebiyet verecek ifadeler kullanmaktan imtina ediyorum, tekrar belirteyim. Bu forumdan kendim de fazlaca faydalanıyorum, bildiğim konularda insanlara da faydalı olmaya çalışıyorum, buradaki birçok insan gibi. Eminim siz de öylesinizdir. Bu durumu, yanlış anlaşılma olarak yorumluyor, keyifli paylaşımlar diliyorum...
Bir de bu aralar gözü devamlı gebelik testlerinde çıkacak bir pozitifi kovalayan biri olarak, ikizlerinizle sağlıklı ve mutlu bir ömür...
Hoşçakalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?