Emetofobi(Kusma korkusu) lütfen bakın cesaret verin

Psikolojik yardim alin bence. Bu da vucudumuzun dogal refleksinden biri. Tabiki toplum icinde kusup rezil olma korkusu herkeste vardir. Ama bulanti cekerken tek isteyeceğiniz kusmaktir.
İlk cocuguma gebelikte zamanli zamansiz kustum. 9. Hafta basladi 17. Haftaliga kadar sürdü. Sabah ogle aksam farketmiyordu.
İkinci gebelikte 6. Haftadan sonra bulanti basladi. Asıl o en zoruymuş. Kussamda rahatlasam diye cok dua ettigim zamanlar oldu. Yine bu gebelikte de epey süre kustum.
Ciddimisin ya ben de seviniyordum geç başladı diye Allahimm😔 ilk çocuğunda 5 6 .haftada başladı

Hayatınızı etkileyecek boyutlarda bir korkuya donuştuyse lütfen bir yardım alın. Evet kusmak hoş değil ancak sizin dediğiniz kadarda korkunç hayatı etkileyecek bir şey değil

Başlıkta gördüğünüz şeyden var bende emin oldum artık.
Herkes kusmaktan bulantıdan korkar çekinir sanıyordum.Belki de gerçekten öyledir bilmiyorum.Ama ben biraz fazla çekiniyorum.Gün içinde bile aklıma geliyor.
Anksiyetem var sanıyordum,aslında var da ama o anksiyete ve panik atak krizlerini yapan şey emetofobiymiş.Sürekli kusma ve bulantı korkusu yaşıyorum yiyeceklerin bozuk olmamasına çok özen gösteriyorum ve her et,balık ve özellikle tavuk yedikten sonra korkmaya başlıyorum bu besinleri hiç tüketmemeye çalışıyorum.Evdekilere de tükettirmemeye çalışıyorum.Dışarıdan mümkün olduğunca yemiyorum.
Bu korku genelde geceleri oluyor,çünkü yaşadığım çoğu kusma olayını gece yaşadım.Bu durumu çok sık yaşayan biri değilim aslında.Ama inanılmaz korkuyorum.
”Kalan hayatın boyunca her gün başka bir hastalıkla cebelleşeceksin,her gün her gece şiddetli regl ağrılarıyla yaşayacaksın ama hiçbir zaman mide bulantısı ve kusma yaşamayacaksın” deseler anında kabul ederim.
Dışarıda rahatça yiyenleri anlamıyorum hiç mi korkmuyorlar ? İçki içenleri de anlamıyorum,nasıl oluyor da kusma riskini göze alıyorlar ? Hamileleri anlamıyorum bulantılarla kusmalarla nasıl baş ediyorlar ? Midesi bulanıp kusup da hayatına rahat bir şekilde devam eden,kusarken acı çekmeyen boğulacakmış gibi hissetmeyen var mı ?
“Kusmak çok da kötü bir şey değil” diye düşünen var mı ? Varsa lütfen cesaret verip açıklasın vücudumuzun bu özelliğiyle nasıl barışık olabiliyorsunuz ?
Bu arada kendimin kusması gibi başkalarının kusmasından da korkuyorum.Ama hangisi daha korkunç karar veremedim.
Kusmak benim içinde çok kotu kalbim çarpıyor nefesim kesiliyor sanki bende kusmaktan çok çok korkarım neyseki hamileliklerimde bulantı kusma yaşamadım sayılır
Annemle kızkardeşim çok hassastır ve sürekli kusarlar bunun onları rahatlattigini söylüyorlar

Kusmak çok kötü bir şey değil. Hatta midemi bozmuşsam, üşütmüşsem lavaboya gider öğürüp kusmaya çalışırım. Kustuktan sonra mutlaka midem daha iyi olur, rahatlarım.

Aile hekimi bana açıklamıştı. Midenize bozuk bir yiyecek girmişse, veya üşütüp içerideki yiyecekleri bozmuşsak, kusarak veya bağırsak yoluyla onlar tamamen çıkana kadar vücut atmaya çalışır dedi. İshal ve mide bulantısı bizim savunma mekanizmamız. Bunu baskılamak, ishali, kusmayı durdurmaya çalışmak çok iyi bir şey değil demişti. Yani kusmaktan korkmam. Belki kendinizi sıktığınız için öyle hissediyorsunuz. Rahat bırakırsanız kendinizi vücut işini yapacaktır.

Yazdıklarım okuyan birilerini rahatsız etmişse hakkınızı helal belki iğrenç gelmiştir.

lisede yemek yeyip kusanlardandım. sırf kilo almamak için. o dönem öyle bir saçma akım vardı. insanlar bulumik olup tedavi gördüler. çok şükür bende ilerlemedi. o sürece kadar kusmaktan korkmadım. daha doğrusu rahatsız olmadım. ama çok kustuğum için sanırım şuanda hasta olduğumda bile kusmamaya çalışıyorum. kusma aslında altında fiziksel bir sebep varsa vücudun kendini rahatlatma yöntemidir. zehirlenmelerde kusma olmasının sebebi de bu. vücut aslında kendini koruma altına alıp zararlı gıdayı dışarı atmaya çalışıyor. kusarken boğulmalar sadece bilinç kapalıyken yada bebeklerde olur. o da yatma ve duruş pozisyonu kaynaklıdır. kusarken kolay kolay boğulmazsınız. nefessiz kalmazsınız.
kusma korkunuzun sebebi küçükken hatta bebekken kusmuğunuzun boğazınıza kaçması ve kısa süreli de olsa nefesiz kalmanızdan kaynaklı olabilir. travma geçirmiş olabilirsiniz. muhakkak bir alt gerekçesi vardır. uzman desteği alırsanız sorunu çözersiniz.sebebi çok küçük yaşlara dayansa bile hatırlamasanız bile, size nasıl başaçıkacağınız konusunda destek sağlarlar.

Başlıkta gördüğünüz şeyden var bende emin oldum artık.
Herkes kusmaktan bulantıdan korkar çekinir sanıyordum.Belki de gerçekten öyledir bilmiyorum.Ama ben biraz fazla çekiniyorum.Gün içinde bile aklıma geliyor.
Anksiyetem var sanıyordum,aslında var da ama o anksiyete ve panik atak krizlerini yapan şey emetofobiymiş.Sürekli kusma ve bulantı korkusu yaşıyorum yiyeceklerin bozuk olmamasına çok özen gösteriyorum ve her et,balık ve özellikle tavuk yedikten sonra korkmaya başlıyorum bu besinleri hiç tüketmemeye çalışıyorum.Evdekilere de tükettirmemeye çalışıyorum.Dışarıdan mümkün olduğunca yemiyorum.
Bu korku genelde geceleri oluyor,çünkü yaşadığım çoğu kusma olayını gece yaşadım.Bu durumu çok sık yaşayan biri değilim aslında.Ama inanılmaz korkuyorum.
”Kalan hayatın boyunca her gün başka bir hastalıkla cebelleşeceksin,her gün her gece şiddetli regl ağrılarıyla yaşayacaksın ama hiçbir zaman mide bulantısı ve kusma yaşamayacaksın” deseler anında kabul ederim.
Dışarıda rahatça yiyenleri anlamıyorum hiç mi korkmuyorlar ? İçki içenleri de anlamıyorum,nasıl oluyor da kusma riskini göze alıyorlar ? Hamileleri anlamıyorum bulantılarla kusmalarla nasıl baş ediyorlar ? Midesi bulanıp kusup da hayatına rahat bir şekilde devam eden,kusarken acı çekmeyen boğulacakmış gibi hissetmeyen var mı ?
“Kusmak çok da kötü bir şey değil” diye düşünen var mı ? Varsa lütfen cesaret verip açıklasın vücudumuzun bu özelliğiyle nasıl barışık olabiliyorsunuz ?
Bu arada kendimin kusması gibi başkalarının kusmasından da korkuyorum.Ama hangisi daha korkunç karar veremedim.
Bende de var maalesef... Çocukken daha çok vardı. Midem bulandığı zaman ağlardım. Biri kustuğu zaman içeri odaya kapanır elimle kulaklarımı kapardım. En son 2 yıl önce yediğim etten zehirlendim. Hiç hayatımda bu kadar kustuğumu hatırlamıyorum. İşin garibi tek başıma kusmaktan korkuyorum.:KK53: Kusarken hep yanımda annem oldu. Nedense kusarken nefes alamayıp öleceğimi düşünürüm.:KK17:

Ciddi bir psikolojik sorun haline gelmiş evet kimse kusmaktan hoşlanmaz ama kusacağım diyede hayatını mahvetmez aklına bile gelmez. Kusmaktansa hergün başka hastalık çekeyim, kolumu bacağımı kessinler daha iyi falan bunlar abartı düşünceler. Kolay mı hastalık çekmek kusmaya razıyım dersiniz o zamanda. Neyi dilediğinize dikkat edin. Çözümü olan şeyler için yıpranmaya gerek yok. Öncelikle bir gastroentereloji bölümüne görünün mide, bağırsak araştırılsın belki gluten hassasiyetiniz vardır. Gastritte çok hazımsızlık ve bulantı yapar. Ben hamileliğin başından sonuna kadar bulantı kusma çok fenaydı sonunda reflü oldum sabahları çok midem bulanır kalkınca ılık limonlu su içerim bastırır ve yediklerime çok dikkat ettiğim için sorun yaşamıyorum. Kısaca hem anatomik hemde psikolojik destek alın uzatmayın kendinize yazık bu stresle ömür geçmez.

Bende rahatsızlık da yok ama arada olabiliyor işte bir şey dokunabiliyor vs.
Dikkat etmeye çalışıyorum ama ileride hiç mi hamile kalmayacağım ya da alkol almak istersem bu sebeple mi vazgeçeceğim garip bir durum,antiemetik ilaçlar da her zaman işe yaramayabiliyor.
iyice fobi olmuş sizde
yardım alsanız?

Aha bu ben vallaha ben. Bu ara herşeye midem bulanır oldu. Yeni evliyim, hani dedim ki yoksa hamilelik falan mı o da değil. Artık midem bulandikca ağlamaya başladım. En son eşim aldı beni sakinlestirmeye çalıştı. Neden ağlıyorsun diyor, midem bulanıyor kusmak istemiyorum diyorum ağlıyorum bebek gibi oluyorum o an iyice gülmeye başlayıp sarılıyor. 27 olan yaşım otomatik 07 oluyor o an😂😂 Bir haftadır bu döngü her akşam oluyor artık. Vallaha midemin bulanmadığı kendi kendine takıldığı zamanları özledim ne büyük nimetmis.

Aylar önce bdv de böyle bir konu açtığım için banlandığım geldi aklıma :D
Hamileliğin ilk zamanlarıydı. Normalde de kusma fobim var hamilelikte ağlama krizlerine giriyordum bu korku yüzünden.
Neyse ki geçti.
Sizi çok iyi anlıyorum. İnsanlar dalga geçiyor ama gerçekten kötü bir fobi

Yaaa herkes mi emetofob 😂😂
Bir tane bile mesaj gelmedi “kusmak çok kötü bir his değil aslında” tarzında
eger kusamasak cok kotu seyler olabılır vucut tepkı olarak kendını korumak ıcın o eylemı gerceklestırır ıyıkı kusabılıyoruz cıkarıyorsak zaten rahatsızlık var demektır ve o anda rahatlatır temızler

dusunsenıze kusup atmanız gereken seyın mıdenızde kaldıgını bence asıl kotu ve korkunc olan bu bagırsakta atıklarımızın kalması mesanede ıdrarımızın kalması cıkaramamak gıbı oyle dusunun bence kusamamak daha kotu

hamıleyken cok kustum ve her kustugumda sonra o agrım halsızlıgım gectı . dusunsenıze kusamasak o halsızlıgı agrıyı hep cekecektım

vucut otokontrolu bu , korkulacak bırsey degıl
yoo geldı ben yazdım :)

Oyyy zor bir fobiymis ama anliyorum fobiler cesit cesit, ben de jinekologa bir saat gitmek yerine uc gun kusmaya raziyim yeter ki o aletler icime girmesin asiri huylaniyorum (eski vajinusmus hastasiyim).

Bence kusmak korkunc bir sey degil ya, yani biraz rahatsizlik verir o esnada tamam ama sonrasinda rahatlatiyor, mesela alkol aldigimin ertesi gunlerde cok aksamdan kalmaysam kusup rahatlamaya calisirim genelde.

lisede yemek yeyip kusanlardandım. sırf kilo almamak için. o dönem öyle bir saçma akım vardı. insanlar bulumik olup tedavi gördüler. çok şükür bende ilerlemedi. o sürece kadar kusmaktan korkmadım. daha doğrusu rahatsız olmadım. ama çok kustuğum için sanırım şuanda hasta olduğumda bile kusmamaya çalışıyorum. kusma aslında altında fiziksel bir sebep varsa vücudun kendini rahatlatma yöntemidir. zehirlenmelerde kusma olmasının sebebi de bu. vücut aslında kendini koruma altına alıp zararlı gıdayı dışarı atmaya çalışıyor. kusarken boğulmalar sadece bilinç kapalıyken yada bebeklerde olur. o da yatma ve duruş pozisyonu kaynaklıdır. kusarken kolay kolay boğulmazsınız. nefessiz kalmazsınız.
kusma korkunuzun sebebi küçükken hatta bebekken kusmuğunuzun boğazınıza kaçması ve kısa süreli de olsa nefesiz kalmanızdan kaynaklı olabilir. travma geçirmiş olabilirsiniz. muhakkak bir alt gerekçesi vardır. uzman desteği alırsanız sorunu çözersiniz.sebebi çok küçük yaşlara dayansa bile hatırlamasanız bile, size nasıl başaçıkacağınız konusunda destek sağlarlar.
Bebekken yaşadığım bir şey bile mi olabilir bunun sebebi ? :O

Oyyy zor bir fobiymis ama anliyorum fobiler cesit cesit, ben de jinekologa bir saat gitmek yerine uc gun kusmaya raziyim yeter ki o aletler icime girmesin asiri huylaniyorum (eski vajinusmus hastasiyim).

Bence kusmak korkunc bir sey degil ya, yani biraz rahatsizlik verir o esnada tamam ama sonrasinda rahatlatiyor, mesela alkol aldigimin ertesi gunlerde cok aksamdan kalmaysam kusup rahatlamaya calisirim genelde.
Fobiler gerçekten çeşit çeşit :(

Gözümden kaçmış :)
Peki kusma hissine alışabildiniz mi yani o anki hisse ?
bırkac sanıye suren bırsey :KK70: hıc dusunmedım o hısse alıstım mı dıye anıden oluyor bıtıyor ve sonrası rahatlama
kusmaya alısmak da bır hastalık olur habıre kendını kusturanlar varya onlar gıbı ... ben herseyı akısına bırakırım dedıgım gıbı ınsanı bırsey ve vucut onu dısarı atmak ıstıyorsa atmalı bırkac sanıye suruyor bu kadar buyutulecek hıc bırsey yok :)

Bebekken yaşadığım bir şey bile mi olabilir bunun sebebi ? :O
ben öyle olabileceğini düşünüyorum. bebekken uykuda yan yatırmadılarsa filan belki de kustunuz. kusmuk geçici boğaz yolunuzu tıkamış o da siz farketmeden travmaya sebep olmuş olabilir. varsayım tabi. böyle bir olay yaşadığınızı hatırlamadığınız için söyledim. en iyisi destek almanız

Back
X