eminevimden ev sahibi olmak

melekper34

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
413
330
18
Merhaba hanımlar
Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum.
Eminevimden evmi alsak diye düşündük eşimle ama şartları tam bilmiyoruz. Bilenler yardımcı olabilirmi acaba.
Örneğin 120.000 tl değerinde bir ev almak istesek 120 ayda ödeyecek olsak taksitler neye göre belirlenecek her ay 1000 tl mi ödeyeceğiz. Eve girene kadar daha az girdikten sonra daha fazla ödeme yapılıyor yazıyo bir sitede doğrumudur?
Sıralama kura ilemi belirleniyor? Ne zaman alacağımıza kendimiz karar verebiliyormuyuz?
Birde bir iki ay ödeme yapamadığımız oldu diyelimki bu durumda ne olacak faiz vs. varmı ?
Cevaplarınız için teşekkürler

konu geriye düşmesin diye yorum yapmak istedim

ama bu konuyla ilgili hiç bir fikrim yok
şimdiden hayırlı olsun

Sitesinden veya iletişim no sundan daha detaylı bilgi alabilirsin.Bürosuna gitsen yüzyüze daha iyi olur.Onların mutlaka tanıtım turları vardır.

Bildiğim kadarıyla 4 yıl her ay düzenli para yatırıyorsunuz. 4 yılın sonunda kura çekiliyor . Toki gibi değil. Hem evin içinde oturup hem de taksidini ödeme gibi bir durum yok.

Bu konu bidaha acilmisti.
Sirayla aliniyomus evler galiba siz baskasinin oturdugu evi odeyip oda sizinkini mi ne oduyomus ole biseydi galiba.
riskli bisey degilmi.

yakın zamanda bununla ilgili bir konu açılmıştı ve oldukça detaylı bilgiler vardı. araştırın isterseniz.
hatırladığım kadarıyla tavsiye edilmemişti.

Yanlış bilgi vermiş olmayayım ama benim duyduğum kadarıyla altın gününe benzer şekilde kura çekiliyor. Mesela almak istediğin evi 60 ayda ödemek istiyorsan o kadar ayda ödemek isteyenlerle kuraya giriyorsun, sana ilk ayda çıkabilir son ay da. Ev ilk aylarda çıkarsa en son çıkanlara haksızlık olmaması için biraz fazla tutarda ödeme yapıyormuşsun. Ben de tavsiye edilmediğini duymuştum

Merhaba
Her sorunu bilmiyorum ama bildiklerimi yazayım
120 diyosan 120 lik tercih edenlerle bi gruba giriliyo galiba
Ama kura yöntemi var
İlk çıkan yaşadı
Son çıkan için ise hiç iyi değil
Bugün 120 olan ev seneye 150 yi geçiyo
Ama elde var 120 sen 2.katsa alamayıp bahçe katına mecbur kalıyosun
Örnek için yazdım yani

ben de merak edıyorum .
evler sırası ıle alınıyor sanırım
yanı 200 bın tl lık ev ısteyenler bır gruba dahıl oluyorlar
kura ile ev cekılıyor bir de sanırım aylık ödeme gucunuze gore dıye bılıyorum

ben ev fıyatı sabıtlenıyor dıye bılıyoru m ama emın değilim

Kuraya katıldığın diğer insanlara kira yardımı yapmak sözkonusuymuş bir de işlem ücreti gibi birşey vardı..yorumculardan bazıları yine faiz diye yazmışlar başka bir sitede. Ben de olumsuz izlenim edindim ve düşünmedim açıkçası

bu altin gunu gibi bisey.kirayida dusunerek butcenizi esnek tutuyolar ve sira size gelip evinizi alinca kira derdiniz kalmiyo haliyle ve odemeyi bi miktar yukseltiyolar tabi bastan size bilgisini veriyor.tanidiklarimiz aldi bu sekilde ve gayet mantikli

Öncelikle randevu alın ve görüşmeye gidin daha detaylı bilgi alıyorsunuz.

Bir havuz sistemi gibi düşünün. Aynı şartlarda kişiler bir araya getiriliyor. Pesinat miktarı, ödeme miktarı v.s hesaplanıyor.

Mesela kaba bir hesapla 100 tl.ilk bir ev alacaksınız. Ayda 600 ödeniyor. Pesinat 10 bin kadar veriliyor. Kura çıkana kadar bu miktar ödeniyor , bu süre zarfında da size kira yardımı yatmış oluyor , devamında ise ev çıkınca bu defa ödeme.miktarının artıyor bir başkasının evini almak için havuzda para birikiyor.

Bana anlatılan buydu. Çok sayıda arkadaşım bu şekilde ev sahibi oldu.

Ödeme yapilmayacagi zaman dondurma yapabiliyorsunuz. Faiz yok.

Kızlarr mide yanmasından başım fena halde dertte.İşyerindeyim ilacımda evde normalde gece oluyordu şimdi gün içindede olmaya başladı

yakın zamanda bununla ilgili bir konu açılmıştı ve oldukça detaylı bilgiler vardı. araştırın isterseniz.
hatırladığım kadarıyla tavsiye edilmemişti.
baktım siteye ama 2014 te açılmış bi konu vardı tekrar bakayım çok sağol canm

eminevi nemin evi tavsiye etmem. içinde oturmadıgın senin olmayan bir şey için para ödüyorsun. saçma.

Biz eşimle bir ara bayağı ciddi düşündük ordan ev almayı ama,çarşıdaki hesap uymadı!şöyle en fazla 120 ay ;atıyorum evin fiyatı 120bin ise her ay 1000 tl ama peşinat vermen durumunda,değişiyor kalanı taksitlendiriyor...60 kişilik kura oluşturuluyor her aydı sanırım kurada 10 kişi çekilişte ev sahibi oluor...sonrasında kura sana çıktığında evi beğenip parayı yatırıyorlar hesabınıza ve tapuyu almadan hipotekli vaziyetteydi sanırım, siz ödemeye devam ediyorsunuz ama evde oturarak!

Benim bildiğim kadarylada aynı miktarda ev isteyenler toplanıyor mesela 100 bin e 100 kişi her ay 1000 tl ödeniyor kurayla her ay 1 kişi ev sahibi oluyor yani 100. Aydada ev sahibi olablrsn 60. Aydada birsürü teferruat

Ben de çok detaylı bilmiyorum ama saçma sapan bişey bu. Hem çok karmaşık hem de ölme eşeğim ölme. Ev sahibi olacağız diye böyle taklalara gerek yok. Varsa alabilecek durumun, peşinatın, git bankadan konut kredisi çek. Faiz meselesine gelince; gülü seven dikenine katlanır diyebiliyorum ancak. Ben faiz meselesine karşı olmadığım için bana tuhaf gelmiyor. Sana 10-15 yıl vade veriyor neticede, başka türlü olsa nasıl tutup da 120 bin lirayı peşin olarak vereceksin, misal? Çok zor.

Eminevim gibi saçma sapan bir sistemle ev sahibi olmak için kırk takla atacağına ya kiracı olarak devam et en azından kiranı ödediğin müddetçe kafan rahat olur, ya da dediğim gibi şartlarını uygunlaştır ve banka aracılığıyla yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…