emlakçı meselesi

burcudalli

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
476
52
318
39
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdi bi dairemiz vardı satması için emlakçı ile telefonda konuştuk ve bir kaç kişiye evi gezdirmiş son müşteri illa eşimle konuşmak istemiş ve tlda konuştular sonra tanıdık çıktık alıcıyla bi şekilde sonra emlakçı fiyatta anlaşamıyor siz anlaşın diye tl numaralarını veriyor iki tarafa da neyse alıcı geldi emlakçıyı aradan çıkaralım o şekilde anlaşalım dedi ben ne kadar olmaz desemde eşimle anlaştılar. Sorun bundan sonra başlıyor emlakçı duyuyor o kişinin daireyi aldığını aramaya başlıyor devamlı eşim açmıyor falan filan en mesaj atıyor işte avukata falan vereceğim mesajlarınız falan var diye. Aramızda yazılı bi anlaşma yok sadece tl dan dairenin resimleri ve alıcının tl numarasını gönderdiği mesajlar var. Emlakçı avukata verirse bunlar mahkeme de bir delil olur mu acaba. Acil bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Keske esiniz evi satmadan once karsi tarafinda dedigi gibi aradan emlakciyi cikartsaydi evi satmaktan suan da vazgectim falan deseydi iptal etseydi sonra evi satsaydi. Emlakcida biraz hakli bence. Hem adama evimi sat de hemde sonra haberi olmadan aradan cikart ustune evi sat. Bence emlakci hakli.

Bende emlakçıyı haklı görüyorum ama elimden o konuda bişey gelmiyor maalesef sadece bu mesajlarla mahkemede bişey elde edebilir mi onu merak ediyorum

Müşteriyi bulan emlakçı ve günümüzde sizde olduğu gibi emlakçı yı aradan çıkartmak isteyen kişiler çok fazla olduğu için emlakçı lar bunun için bir evrak imzalatıyor. Sizin aranızdaki anlaşma konuşma nedir bilmem ama emek harcayan emlakçı o yüzden haklı

Aramızda imzalanan herhangi bir sözleşme yok sadece tl mesajları ve konuşma dışında

Haklısınız ama şuan elimden bişey gelmiyor

Aynısını biz yaşadık, biz ev sahibi değil satın alan taraftık. Evi internetteki ilandan gördük aradık, emlakçı evi gezdirdi meğer ev sahibini tanıyormuşuz. Emlakçı sadece bize evi gösterdi. Ama biz ücretini ödedik. Siz yanlış yapmışsınız. Hukuki olarak da evet delil satılır.

Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için ben elimden geleni yapacağım emlakçı için

Eşimle bu konuda ters düşündüğüm için olabilir mi acaba

Eşimle bu konuda ters düşündüğüm için olabilir mi acaba

Olamaz bence. Sonuçta adam hakkını arıyor, siz de hakkını alsın istiyorsunuz. Eşiniz de ya davayla ya kendi isteği ile paşa paşa verecek adamın hakkını. Eşiniz ve sizinle ilgili bir durum yok ortada.

Ayni sey babamin basina gelmisti adama o kadar evi gezdirdi herseyi yapti alin terini doktu dil doktu arabasinin mazotunu git gel harcadi sonra ev sahipleri kendi aralarinda anlasti.babam cok uzuldu.babam hakkini helal etti ama ben cani gonulden o evden hayir gelmemesini cok diledim. Insanlarin emegini hic edenler hayir gormesin diliyorunm

Insallah adam haklılıgını ıspat eder.
Sızın ıcın ugrasmıs sız adamı aradan cıkarmısınız, terbıyesızlık bu

Resmen kul hakkı, emek hakkı, biz de bir ay önce ev tuttuk üstelik tanıdık birinin eviymiş. Yine de gidip abi emlakçıyı aradan çıkaralım demedik. Yazılı anlaşma olup olmadığını sorgulamadık çünkü adamın emeğinin hakkı o. Madem tanıdık biriymiş gelip sizi kendisi bulsaymış. Önce adamla anlaşın evinize talip bulsun sonra yazılı anlaşmadık diyip çıkın aradan. Açıkçası ahlaki değerlerinizi sorguladım. Umarım yasalar emlakçı yönünde olur ama sanmam, bizim yasalarımız emekçiyi korumuyor malesef.

Emlakçıları hiççç sevmem ama eşinizin yaptığı hoş olmamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…