Eğer şehir dışındaysaniz emlakçı işinizi kolaylastirabilir.
Beni bilen bilir, kendim yapacağım şeye gereksiz para vermeyi asla sevmem,gerekirse üç gün ararim her şeyin daha ekonomiğini bulmaya çalışırım:)
Ama öğrenciyken ilk evimi emlakcidan tuttuğum için çok memnundum. Çünkü ev eskiydi ve devamlı bir sorun çıkıyordu.
Misal elektirk tesisatı bozuktu, bir gün su borusu patlamıştı,evi su basmisti, kışın camlardan soğuk giriyordu-macun çekilmişti...bir ton olay.
Ev sahibimiz zaten yaşlı bir amcaydi ve uzak ilçede oturuyordu. Emlakçı olmasa her sorunda adamı arayıp arayıp bunaltirdik, adam bize tesisatci arama derdine düşerdi, uzaktan uzağa işi zor. Günlerce beklerdik. Ya da bize 'siz bulun,ben kiradan düşeyim masrafi' derdi,biz iki onsekizlik kız, ara dur tesisatçı peisne duserdik, belki genç ve yapayalnız olduğumuzu anlayan bir tesisatçı musallat olurdu...
Oysa emlakçımiz olduğu için hemen ona telefon acardik. İki saat içinde yardımcısını gönderirdi,anlaşmalı tesisatciyla beraber (başımızda dursun diye). Sonra bu parayı ay sonunda ona verdiğimiz kiradan kendi keser ev sahibine gönderirdi. Ev sahibinin de kafası rahattı haliyle
Yani bence emlakçının bir ton artısı var.
Ayrıca zirt pirt ev bakmaya gelecekler, hicbiriyle siz uğraşmamis olursunuz
Geçen sene sevgilime birkaç aylık ev aramıştım. Bulana kadar hiç abartısız 18 ev gezmisimdir. 100den fazla kere de telefon açtım. Emlakçı için hadi meslek ama ev shaibi için devamlı evin kapısını birine açmak (hele de kendi evi çok yakin değilse) oldukça zor olsa gerek. Bir de uyuz uyuz insanlar...benim sevgilim misal, kombiyi açtırdı,kaç dk ısınıyor diye. Sıcak suyu açtı bekledi, sifonlara bastı on kere, wifi istedi,hız testi yapti,ocakların hepsini denedi falan. Üstelik 'flat is very old,closets are terrible' Diye mizirdandi durdu. Az kaldı yaka paça 'sittir lan' diye atacaklardi da,emlakciyla uzun zamandir konuştuğum için hatrıma sustular (bunu da söyledi adam
)
Yani düşünsene bu bahsettiğim adam gibi on kişiye ev gezdirdigini. İnsan kafayı yer..
Çok stresli bir süreç.
O yüzden bence emlakciya vermeyi dusunebilirsin. Zaten uzaktasın,kafan rahat eder