Emlakçı problemi?

eslem89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
1.940
1.549
53
36
Arkadaşlar evimi kiraya vereceğim çok anlamıyorum bu işlerden. Sahibinden e koydum. Emlakçılar arayıp duruyor. Bir tanesi hiçbirşey talep etmeden ilgileniriz evinizle dedi. Diğeri de illa biz ilgilenelim temiz olur sözleşmenizi yaparız filan diyor. Komisyon ücretini sormadım. Açıkçası emlakçılara da güvenemiyorum. 2 hafta sonra taşınıyorum uzaktan yönetmek zor olacak. Ne yapsam bilemedim :( Emlakçıya vermek mantıklı mı?

Emlakci zaten siz mal sahibi oldugunuz icin sizden bir sey talep edemez. Ancak emlakcidan kiralanmasi durumunda evin emlakci kiracidan 1 aylik bedeli ya da fazlasini hizmet bedeli olarak alir.

Komisyon ödemiyorsunuz Zaten verin ama siz bulun emlakçıyı bölgede iş yapan kurumsal bazı firmalar var onlada verin. Onların müşteri ağı geniş daha hızlı olabilir. Sözleşmeli çalışırlar haklı olarak çünkü emekleri boşa gitsin istemezler.

Zaten ev sahibinden kiralark2n hicbir şey alınmıyor ki. Ücret yani. Öyle bir konuşmuş ki. Sanki herkesten alıyor da sizden almayacak gibi.

ben bunu hiç bilmiyordum lütuf gibi söylüyordu çok teşekkürler

Emlakçıların mal sahibinden para aldığı nerde görülmüş ki lütfediyor sanki. Üç kağıtçı.. Bulunduğum apartman komple bir kişinin ve ilgilenecek vakti olmadığı için her şeyle emlakçı ilgileniyor. Her kiracıdan bir kira bedeli komisyon alıyor çünkü. Daire başı neredeyse 2000 lira yani. Ev sahibinin de işine geliyor tabi

Arkadaşlar evimi kiraya vereceğim çok anlamıyorum bu işlerden. Sahibinden e koydum. Emlakçılar arayıp duruyor. Bir tanesi hiçbirşey talep etmeden ilgileniriz evinizle dedi. Diğeri de illa biz ilgilenelim temiz olur sözleşmenizi yaparız filan diyor. Komisyon ücretini sormadım. Açıkçası emlakçılara da güvenemiyorum. 2 hafta sonra taşınıyorum uzaktan yönetmek zor olacak. Ne yapsam bilemedim :KK43: Emlakçıya vermek mantıklı mı?
Emlakcı karsı taraftan alacak.
Emlakcıya verirdim ben olsam.

Uğraşacak vaktiniz varsa elden kiraya verip bir aileyi daha emlakçı teröründen koruyabilirsiniz 😂😂 Ha yok uğraşacak vaktiniz yoksa da yapacak bişey yok mecbur verin. Uzaktaysanız zaten evi gösterme vs. Emlakçı daha iyi uğraşır vermeniz mantıklı gibi

Uğraşacak vaktiniz varsa elden kiraya verip bir aileyi daha emlakçı teröründen koruyabilirsiniz 😂😂 Ha yok uğraşacak vaktiniz yoksa da yapacak bişey yok mecbur verin. Uzaktaysanız zaten evi gösterme vs. Emlakçı daha iyi uğraşır vermeniz mantıklı gibi

Peki birkaç emlakçıya aynı anda vermek sıkıntı olmaz değil mi?

Kendiniz verseniz daha iyi olur. Sonuçta emlakçı kime verdiğine çok bakmıyor. Düzgün insanlara denk gelmeyince de insan kirayı alacam diye uğraşmak zorunda kalıyor. Bizim de farklı bir şehirde evimiz var, karşı komşuya anahtar bıraktık o sağolsun gösterdi etti. Kendisine komşu geleceği için de titiz davrandı

Kesinlikle emlakci ile calisin derim ama o bolgeyi bilen duzgun bir firma olsun. Biz kendi sehrimizde oldugu halde hep emlakci ile calistik kiracilarimiz da duzgun insanlar cikti.

Arkadaşlar evimi kiraya vereceğim çok anlamıyorum bu işlerden. Sahibinden e koydum. Emlakçılar arayıp duruyor. Bir tanesi hiçbirşey talep etmeden ilgileniriz evinizle dedi. Diğeri de illa biz ilgilenelim temiz olur sözleşmenizi yaparız filan diyor. Komisyon ücretini sormadım. Açıkçası emlakçılara da güvenemiyorum. 2 hafta sonra taşınıyorum uzaktan yönetmek zor olacak. Ne yapsam bilemedim :KK43: Emlakçıya vermek mantıklı mı?
komisyonu sizden degil karşı taraftan alacaklar
bende evi satiliga koymustum surekli emlakci ariyordu
emlakciya vermek istesem kendim gelir veririm yani ne demeye ariyosun anlamadim ki.
uzakta olacaksaniz verin emlakciya ben masrafa karismam diyin olsun bitsin

Bence emlakçıya vermeyen. Ben de kiralık ev bakan biri olarak söylüyorum kira+depozito+ komisyon çok zorluyor ev bakan insanı. Gözüm hep sahibinden olan ilanlara kayıyor ama istanbulda çok az malesef. Aynı anda birden fazla emlakçıya da veremezsiniz bu arada

Back
X