• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Empati kuramayan, anlayışsız bir düşman gibi görüyor beni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
- Çok kez ağladım, bana göre yersiz ona göre ben buyum diye tabir ettiği öfke patlamaları oluyor. Arabada trafikte özellikle, ben sakin bir aileden geliyorum kavga gürültü olmaz ses yükselse elim ayağım titrer bunu biliyor buna rağmen trafikte tartışmaya girince korkuyorum ve lütfen sus yapma sakin ol deyince bana öyle bir bağırdı ki bir kere sinirden gözlüğünü kırdı o hırsla benim avımla arama girme olan sana olur diyor hep ben de susuyorum sinirlenince artık kendimi sakinleştirmeye calısıyorum. Üzdüğü kadar da tam tersi günler olunca sevgisini öyle bir hissettiriyor ki diyorum beni kimse bu kadar sevmedi sevemez de. Ki sevdi daha önce onları ben istemedim.

- Bence yok sadece fazla empati kuruyorum sanırım, o tek başına biri fazla arkadaşı yok annesi ile görüşmüyor ablası yurtdısında. Benden başka kimi var ki diyorum.
Şimdi buraya neden yazdın?

1-Biraz dertleşelim, çok bunaldım.
2-Adama hep beraber saydıralım.
3-Yardım edin, doğru yolu bulamıyorum.

- Üzdüğü kadar da tam tersi günler olunca sevgisini öyle bir hissettiriyor ki diyorum beni kimse bu kadar sevmedi sevemez de. Ki sevdi daha önce onları ben istemedim.

- Bence yok sadece fazla empati kuruyorum sanırım, o tek başına biri fazla arkadaşı yok annesi ile görüşmüyor ablası yurtdısında. Benden başka kimi var ki diyorum.

Tabi sevgisini çok hissettirecek bunu sen ondan ayrılama diye yapıyor.Kesin size daha önce hiç böyle sevilmedim dedirtecek kadar abartılı göstermiştir sevgisini.. Ona göre o ilişkiyi uçuruma sürükledikçe sen “bir zamanlar bu adam beni çok seviyordu şimdi neden böyle oldu?demekki hata bende” diye düşün ve düzeltmek için sürekli sen çabala diye yapıyor.adam narsist mi bilmem ama profesyonel bir manipülatör olduğuna eminim.

Bu benim koyacağım bir tanı zaten değil kolay konulan bir tanı da değil. Okuduğum kitaplardan makalelerden bu sonuca ulaştığımı belirttim zaten ben.
Psikolojik yardım aldınız mı? Anlattıklarınızdan yola çıkarak uzman da bir tanı koyabilir kendisine.

Durup durup aynı şeyle ilgili niye konu açıyorsun ki aç eski konularını oku, sayfalarca dil döktük ki biz sana, ne yaşıyorsan kendin tercih ettin 🙄

Öfff böyle konu sahiplerine denk gelmekten nefret ediyorum, boşa yazıyormuşum gibi hissediyorum
Hem devamlı konu aç hem de hem de söylenenleri asla dinleme
Benim zamanım kıymetli, teşekkürler uyarınız için

Bu benim koyacağım bir tanı zaten değil kolay konulan bir tanı da değil. Okuduğum kitaplardan makalelerden bu sonuca ulaştığımı belirttim zaten ben.
Tanı koymak sizin işiniz değil. Doktor değilsiniz anladığım kadarı ile. Doktorculuk oynamak yerine kendinize değer verin. Hayat bir insana harcamak için çok kısa.

Şimdi buraya neden yazdın?

1-Biraz dertleşelim, çok bunaldım.
2-Adama hep beraber saydıralım.
3-Yardım edin, doğru yolu bulamıyorum.
Çok bunaldım evet, sürekli suçlanmaktan çok bunaldım kendimi gerçekten hiç bişeye yaramayan yapamayan herşey elinde patlayan biri gibi görmeye başladım. Adama saydırınca elime hiç bişey geçmiyor farkındayım. Bana yapılan suçlamaları kabul edemiyorum bu böyle değil diye bağırasım geliyor yine olmuyor belki kendimi doğru anlatabilmek ben böyleyim ama sen göremiyorsun diyebilmek için devam ediyorum bu ilişkiye.

Bu ilişkiye devam etmekte ki ısrar ve motivasyonununuz nedir ? Hadi diyelim adam narsist siz de mazoşist falansınız sanırım. Görünen köy kılavuz mu istiyor yani nedir ?

Tanı koymak sizin işiniz değil. Doktor değilsiniz anladığım kadarı ile. Doktorculuk oynamak yerine kendinize değer verin. Hayat bir insana harcamak için çok kısa.

Çok bunaldım evet, sürekli suçlanmaktan çok bunaldım kendimi gerçekten hiç bişeye yaramayan yapamayan herşey elinde patlayan biri gibi görmeye başladım. Adama saydırınca elime hiç bişey geçmiyor farkındayım. Bana yapılan suçlamaları kabul edemiyorum bu böyle değil diye bağırasım geliyor yine olmuyor belki kendimi doğru anlatabilmek ben böyleyim ama sen göremiyorsun diyebilmek için devam ediyorum bu ilişkiye.

Tanı koymak tabiki benim işim değil bunu net bir dille belirttim. Kitaplar makaleler bu düşünceye beni sevketti. Ve kendisine terapi alacağımı söylediğimde doktor narsist bu adam mesafe koy diyecek sana ama kimse benim ne yaşadığımı bilmiyor anlamıyor diyerek savunmaya geçti. Bu da tetikledi bu düşüncemi.

Narsist bu diyip bırakmak ne kadar doğru bilmiyorum. Zaten düşük beni de düşürdü mod olarak bunu kabul ediyorum ama ona yardım edebilirim diyorum. Çok güzel günler zamanlar yaşadık geçirdik o zamanları özlüyorum hep. Belki yine bunu yaşayacağız diye düşünerek geçiyor günler.

Ve kendisine terapi alacağımı söylediğimde doktor narsist bu adam mesafe koy diyecek sana ama kimse benim ne yaşadığımı bilmiyor anlamıyor diyerek savunmaya geçti.
Yaşamış daha önce. Onun ne yaşadığı kimsenin umru değil. Efendi olsun.

Tanı koymak tabiki benim işim değil bunu net bir dille belirttim. Kitaplar makaleler bu düşünceye beni sevketti. Ve kendisine terapi alacağımı söylediğimde doktor narsist bu adam mesafe koy diyecek sana ama kimse benim ne yaşadığımı bilmiyor anlamıyor diyerek savunmaya geçti. Bu da tetikledi bu düşüncemi.

Narsist bu diyip bırakmak ne kadar doğru bilmiyorum. Zaten düşük beni de düşürdü mod olarak bunu kabul ediyorum ama ona yardım edebilirim diyorum. Çok güzel günler zamanlar yaşadık geçirdik o zamanları özlüyorum hep. Belki yine bunu yaşayacağız diye düşünerek geçiyor günler.
Adam narsist olabilir ama şu nokta da sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Artık bunu bir kabullenin. Derdinizi anlatmak , kendinizi anlatmak karşınızda ki kişi için boş bir çaba. Hiç burada okumuyor musunuz narsist insanlarla yapılan evlilikleri ?
Neden bir ilişkiye verdiğiniz değeri ve çabayı kendiniz için göstermiyorsunuz mesela ? Güzel şeyler yaşanmış geçmiş gitmiş. Şuan güzel şeyler yaşamıyorsunuz ki. Geçmişte mi yaşıyorsunuz yoksa siz ?
Narsist yahut değil eliniz de normal bir insan yok. Siz onu düzeltemezsiniz. Onu iyileştiremezsiniz. Dizi değil bu gerçek hayat.
Eninde sonunda yıpranan , elde 0 kalan , iteklenen kakaklanan , değeri düşürülen siz olacaksınız. Bunları göremiyor musunuz ? Görmekten de öte yaşamıyor musunuz zaten ?
Üzgünüm ama değil daha güzel çok daha kötülerini yaşayacaksınız siz bu gidişle.

Olmuyor olmadığı gibi herşeyde beni suçluyor. Ben kendimi savunmaya kalktığımda hem suçlu hem güçlü herşeye bir lafı olan sivri dilli oluyorum hadsizlikle suçlanıyorum.

Koç burcu.
Benim eski erkek arkadaşımdan bahsediyorsun sandım. O da koçtu ve birebir aynı, siğile kadar. Konu sahibi, bunlar manyak. Narsistin önde gideni, psikopat. Benim iki yılımı mahvetti şimdi nefretle anıyorum. Ondan kurtulamayacak kadar nasıl basiretim bağlanmış kendime inanıyorum. Ne olur vur tekmeyi aşkı meşki boş ver. Ruh sağlığın gidiyor. Bu manyak hayatı zindan etmeye devam edecek sana.

Adam narsist mi bilemem de sen kendine hiç değer vermiyorsun bence.
Bu adam gider başkası gelir.
Önemli olan sensin bunu öğrenmelisin.

Adam narsist olabilir ama şu nokta da sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Artık bunu bir kabullenin. Derdinizi anlatmak , kendinizi anlatmak karşınızda ki kişi için boş bir çaba. Hiç burada okumuyor musunuz narsist insanlarla yapılan evlilikleri ?
Neden bir ilişkiye verdiğiniz değeri ve çabayı kendiniz için göstermiyorsunuz mesela ? Güzel şeyler yaşanmış geçmiş gitmiş. Şuan güzel şeyler yaşamıyorsunuz ki. Geçmişte mi yaşıyorsunuz yoksa siz ?
Narsist yahut değil eliniz de normal bir insan yok. Siz onu düzeltemezsiniz. Onu iyileştiremezsiniz. Dizi değil bu gerçek hayat.
Eninde sonunda yıpranan , elde 0 kalan , iteklenen kakaklanan , değeri düşürülen siz olacaksınız. Bunları göremiyor musunuz ? Görmekten de öte yaşamıyor musunuz zaten ?
Üzgünüm ama değil daha güzel çok daha kötülerini yaşayacaksınız siz bu gidişle.
İnanın benim yaşadıklarımı yaşayan arkadaşım olsa kafasına vura vura kendine gel özüne dön sen böyle bi insan değilsin diyerek açardım gözünü. Benim gözüm kapalı kör değil, sevgimi aşkımı bi kenara koydum zaten. Hoş aşk sevgi şuan konusu bile değilmiş onun bitik halde çünkü kendisi. Psikolojik fizyolojik maddi olarak bitmiş tükenmiş. Pişman değilim diyor ama bunu derken beni başka kelimelerle suçlama derdinde.
Yaşıyorum hepsini bana ne oldu bi bilsem, aklım hep o ilk günlerde. Love bombing aşaması dedikleri.

Benim eski erkek arkadaşımdan bahsediyorsun sandım. O da koçtu ve birebir aynı, siğile kadar. Konu sahibi, bunlar manyak. Narsistin önde gideni, psikopat. Benim iki yılımı mahvetti şimdi nefretle anıyorum. Ondan kurtulamayacak kadar nasıl basiretim bağlanmış kendime inanıyorum. Ne olur vur tekmeyi aşkı meşki boş ver. Ruh sağlığın gidiyor. Bu manyak hayatı zindan etmeye devam edecek sana.
Benim de bağlandı.
Siz nasıl başardınız ? Ben de herşeyi görüyorum ama yalnız kalacak diyorum üzülüyorum artık acıyorum ona.

İnanın benim yaşadıklarımı yaşayan arkadaşım olsa kafasına vura vura kendine gel özüne dön sen böyle bi insan değilsin diyerek açardım gözünü. Benim gözüm kapalı kör değil, sevgimi aşkımı bi kenara koydum zaten. Hoş aşk sevgi şuan konusu bile değilmiş onun bitik halde çünkü kendisi. Psikolojik fizyolojik maddi olarak bitmiş tükenmiş. Pişman değilim diyor ama bunu derken beni başka kelimelerle suçlama derdinde.
Yaşıyorum hepsini bana ne oldu bi bilsem, aklım hep o ilk günlerde. Love bombing aşaması dedikleri.
O zaman size diyecek bir şey yok. Ateşe yürüyecek iseniz elbet ki yanacaksınız. Gerekilen yapılmadıktan sonra gözünüz açık ya da kapalı pek önemli değil.

Bu tarz insanları ikna edemezsiniz.
Tam şuan hayatınızdan gönderip güzel bir keyif kahvesi yapıp kendinizi övdüğünüz bir yazı yazmak ve müthiş hissetmek gerçekten sizin elinizde

Öfff böyle konu sahiplerine denk gelmekten nefret ediyorum, boşa yazıyormuşum gibi hissediyorum
Hem devamlı konu aç hem de hem de söylenenleri asla dinleme
Benim zamanım kıymetli, teşekkürler uyarınız için

Kesinlikle boşa yazıyoruz, sadece şikayet etmek istiyor ayrılmaya bi arpa boyu yol almaya niyeti yok, bi de yorum yapanlara haklısın filan diyor zannediyorsun ki hora geçiyor söylediğin ama resmen o da bizi manipüle ediyor bi cacık olduğu yok 🙄

Kesinlikle boşa yazıyoruz, sadece şikayet etmek istiyor ayrılmaya bi arpa boyu yol almaya niyeti yok, bi de yorum yapanlara haklısın filan diyor zannediyorsun ki hora geçiyor söylediğin ama resmen o da bizi manipüle ediyor bi cacık olduğu yok 🙄
Burası bir derdim var bölümü ve herkes istediği konuyu açmakta cevap yazmakta özgür. Ne yapıp yapmayacağına kendi karar vermekte yetkin. Arkadaşlarımla da paylaşıyorum beni hiç tanımayan insanlarla da paylaşmak istedim. Kırıcı yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın.

Burası bir derdim var bölümü ve herkes istediği konuyu açmakta cevap yazmakta özgür. Ne yapıp yapmayacağına kendi karar vermekte yetkin. Arkadaşlarımla da paylaşıyorum beni hiç tanımayan insanlarla da paylaşmak istedim. Kırıcı yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın.
İlişkinin sonu , olayın sonu az çok belli olduğu ve siz bazı şeyleri görüp ısrarla devam ettiğiniz için tepki alıyorsunuz. Amaç kırıcı olmak değil. Gerçekler yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X