Empati yeteneği olan kk hatunları fikirlerinize ihtiyacım var

Bir tek çocuk annesi olarak eşinizin psikolojisini tahmin edebiliyorum. Oğlum 7 yaşında gerçi ama :) şimdiden hep bir geniş aile isteği, özenme. Küçüklükte olmayınca, şimdi kendisi kurmak istiyor muhtemelen. Hatta geçmişte içinde kalmış oyun oynama arzusunu çocuğuyla doldurmak bile isteyebilir. O yüzden büyük hayal kırıklığına uğramıştır.

Benim tavsiyem ertelemeyin. Gebelikte ailenizin yanında olabilecekseniz, destek biri olacaksa eşiniz olmayınca bir şey olmaz. Yemek, ütü derdi olmadan güzel bir gebelik geçirebilirsiniz. Ama hastaneye filan tek gittiğinizde sorun etmemeniz lazım. Ben gebeliğimde genelde tektim. Eşimin sıkıntıları olduğu için beden olarak yanımda olsa da, zihin olarak yanımda değildi hiç. Bir zararını görmedim. Acil durumda sizin yanınızda olabilecek birileri varsa, gerisi mühim değil. İstediğiniz an olmayabilir.
Bilmiyorum ben hep kalabalık ailedeydim ondan mı tam anlayamadım eşimi sanırım
Aslında tek başıma baş edebilirim sanırım ben liseye başladığımdan beri ailemden uzaktaydım zorlandığım oldu ama hep kendi işimi kendim hallettim
Acil bir durum olsa ailem koşar annemde kızgın bana bu düşüncemden dolayı damat tarafındalar
Ama eşimin tepkisi çok büyük değil mi
Yani düşündükçe deliriyorum
Sinirliyim üzgünüm şaşkınım
Birden uzaklaştı normalde şimdiye kadar bin kez arardı ne ses ne mesaj yok

Ben şuan hamileyim bir aydır hiçbirsey yapamıyorum herşeyi eşim yapıyor her kontrole geliyor benimle ama şimdi işiyle ilgili bir proje var ve yüksek ihtimalle 2 ay sonra yurtdışına gidecek. 1yıllık bir süreç tahminen ama artma veya azalma ihtimalide var. Ve öyle sık sık da gelemeyecek malesef. Hamileliğimin geri kalanı doğumum hepsi beni düşündürüyor. Hepsinde yanımda olsun istiyorum. Oda çok üzgün ama evladımızın geleceği için gitmeside gerekiyor. İnan zor bir durum. İmkanın varsa dönüşünü bekleyin derim
Hamilelik hariç aynı durumdayız
Hayat ne getireceği belli olmuyor
Erteleyelim dedim ama pişmanım sanırım

Hata degil tabi ama belki o yanlis anladi. Onu da cok iyi anlayabiliyorum seni de. Simdi o deli gibi baba olmayi bekliyor. Sen de hamileligini yalniz gecirmek istemiyorsun. Ama inan o kadar da zor olmaz diye dusunuyorum. Ben kendimi alistirdim bile yalnizliga hatta esim gidince ben de calismaya baslayinca zaman daha cabuk gececek gibi geliyor bana. Korkularindan bahset esine "sence de zor olmaz mi, acaba kolay gecirmenin bir yolu olur mu ki sen yokken" gibi cumlelerle fikrini sor. Ya seni rahatlatacak seyler soyler ya da sana hak verip o da ertelemeyi dusunur
İletişime kapalı şuan resmen gece arabada uyudu sabah üstünü değiştirmek için geldi konuşmayı reddetti
Şimdi ne arıyor ne mesaj atıyor
Bende aramadım tepkisi beni kırdı
Saçma sapan bir durum ne haklı var ne haksız

Hamilelik hariç aynı durumdayız
Hayat ne getireceği belli olmuyor
Erteleyelim dedim ama pişmanım sanırım

Peki sen bütün bu süreci tek başına üstlenebilecek misin buna hazır mısın? Eşyaları alınacak elbiseleri doğum sancın gelecek tek başına yapabileceksen eğer anne olacağın zaman için gün saymak bile eşsiz güzellikte birsey. En kısa zamanda tat bu duyguları. Zaten istiyorsunuz da eşinde kırılmasın yapın diyeceğim ama en önemlisi senin hazır hissetmen. Zor bir süreç çünkü.
Peki eşin kalp atısında tekmesinde yanında olamayacağı konusunda ne düşünüyor.

Bekleyin canım. O ilk kalp atışını, cinsiyet öğrenme anını, hatta belki doğum sancısını, doğumu hep eşin olmadan yaşamak zorunda kalacaksın. Hiç kolay değil. Eşine maddi ve manevi olarak en çok ihtiyaç duyacağın dönemler bunlar. Hele ki muayene sırası beklerken yanlarında eşi olan hamileleri gördükçe daha çok canın yanacak... ben 1 defa eşimsiz gittim. Yanımda annem olmasına rağmen içim burkulmuştu.

Bence eşinle konuş ama direkt istemiyorum deme. Bebeğin ilk kalp atışlarını seninle duymak istiyorum. İlk tekmelerini seninle hissetmek istiyorum. Bunu sen de istemez misin? Dersin. Anlayış gösterecektir...

Yaş önemli bir faktör. Birde ha deyince hamile kalmama ihtimalide.

Ertelense daha iyi sanki.

Aa yorumları okumamıştım. Eşin beni hayal kırıklığına uğrattın demiş. Ben olsam hamilelikle ve bebekle ilgili tek hayal kuran sen değilsin der üste çıkardım.

Ben hamilelik haberini eşime göz göze değil telefonla vereceksem, ilk kalp atışlarını eşimin ellerini tutarak dinleyemeyeceksem,
birsey aserdiğimde eşimden isteyemeceksem, psikolojik olarak ona en ihtiyaç duyduğumda hasretini çekeceksem ne anlamı var ki hamile olmamın?

Bende problemli hamilelik gecirenlerdenim 4aydir annemde kaliyorum esim ilk zamanlat haftada 4gun falan kaliyordu benle ama inanin surekli yaninizda olmadini istiyorsunuz simdi hergun kaliyor isden gelsin diye gozlerim kapida tabi siz belki boyle hissetmeye bilirsiniz insallah siz cok rahat hamilelik gecirirsiniz ama ben bir daha hamilelik dusunsem esimde net en fazla 4gun kalabilirim yaninda sartlardan dolayi dese ben sartlar duzelene kadar beklerim

Peki sen bütün bu süreci tek başına üstlenebilecek misin buna hazır mısın? Eşyaları alınacak elbiseleri doğum sancın gelecek tek başına yapabileceksen eğer anne olacağın zaman için gün saymak bile eşsiz güzellikte birsey. En kısa zamanda tat bu duyguları. Zaten istiyorsunuz da eşinde kırılmasın yapın diyeceğim ama en önemlisi senin hazır hissetmen. Zor bir süreç çünkü.
Peki eşin kalp atısında tekmesinde yanında olamayacağı konusunda ne düşünüyor.
Ne düşünüyor hiç bilmiyorum sadece benı hayal kırıklığına ugrattın dedi ağzından başka laf çıkmadı
Halada konuşmadık
Hiç bilmiyorum ne kadar hazırım bazendr ne kadar zor olabilir ki diyorum bu şekilde olan bir sürü insan var bende yaparım
Kafam bi hayli karışık

Aa yorumları okumamıştım. Eşin beni hayal kırıklığına uğrattın demiş. Ben olsam hamilelikle ve bebekle ilgili tek hayal kuran sen değilsin der üste çıkardım.

Ben hamilelik haberini eşime göz göze değil telefonla vereceksem, ilk kalp atışlarını eşimin ellerini tutarak dinleyemeyeceksem,
birsey aserdiğimde eşimden isteyemeceksem, psikolojik olarak ona en ihtiyaç duyduğumda hasretini çekeceksem ne anlamı var ki hamile olmamın?
Hiç beklemediğim bir tepki verdi şuandada konuşmuyoruz

İletişime kapalı şuan resmen gece arabada uyudu sabah üstünü değiştirmek için geldi konuşmayı reddetti
Şimdi ne arıyor ne mesaj atıyor
Bende aramadım tepkisi beni kırdı
Saçma sapan bir durum ne haklı var ne haksız

Henüz hamile değilsiniz anladığım kadarıyla
Doğmamış çocuk üzerinden mi kavga ettiniz, ilahi
Bir olsun önce, çocuk dediğin şıp diye olmuyor, gebelik öyle kolay bir şey değil, insanlarca aylarca deniyor bazen

Ne düşünüyor hiç bilmiyorum sadece benı hayal kırıklığına ugrattın dedi ağzından başka laf çıkmadı
Halada konuşmadık
Hiç bilmiyorum ne kadar hazırım bazendr ne kadar zor olabilir ki diyorum bu şekilde olan bir sürü insan var bende yaparım
Kafam bi hayli karışık

Aslında onuda anlıyorum. İki yıl boyunca ses çıkartmadan seni bunaltmadan beklemiş. Onunda haklı tarafları var. Belki kırılmış bile olabilir. Onun yerinde sen veya ben olsaydık bu kadar istediğimiz birşey bize bukadar yakınken birden uzaklaşsaydı bizde kırılırdık. Gönlünü almak senin elinde. Yanlış anladığını aslında onu düşündüğünü bütün bu duygulardan mahrum kalmasını istemediğini uzakda olsa sana çok destek olacğından emin olduğunu ama bu heyecandan mahrum kalmasını istemediğini söylersen yumuşayabilir.

Halada konuşmadık
Kafam bi hayli karışık
Benim eşimde yıllarca istedi 1. Den sonra, kavga da ettik. Ben hazır değildim, ailemin dolduruşuna geldim. Uzun süre bekledim. Şimdi olmuyor, tedaviyle uğraşıyorum. Çok ertelemeye gerek yok benim fikrim bu konuları, başlamak lazım, sebep her zaman çıkacaktır.

Kendini üzme muhakkak ortak bir nokta bulacaksınız ve sana hak verecektir diye düşünüyorum. Ben de o süreçte doktor kontrollerini gerçekleştiririm gerekli bir şey varsa vitamin alımı vesaire onları hallederim döndüğünde çalışmalara başlarız falan desen? Bir an bu geldi aklıma :)

Hiç beklemediğim bir tepki verdi şuandada konuşmuyoruz
Bence eşinizin dönüşünü beklemek daha doğru hamile kalmak için. Ayrıca eşiniz bencillik etmiş, ben iki çocuk annesiyim, hamilelik öyle hoop oldu bitti diye kolayca geçiveren bir süreç değil, bunun bulantıları var uyku hali var uykusuzluğu var aşermesi var kramp girmesi var yalancı sancıları var... varoğlu var!

Erkekler hamile eşlerinin yanında süreci geçirirken bile empati özürlü gb davranırken uzakta nasıl davranırlar tahmin bile edemiyorum! O kadar sıkıntılı süreçleri tek başına geçirmenizi beklemek çok büyük bencillik ve haksızlık.

Ayrıca düşünün şu içinde bulunduğunuz durumda bile "küstüm oynamıyorum" der gb gidip gece gelmeyen adam koşulsuz şartsız baba olmak istiyor, ne büyük çelişki.

Ben olsaydım ne olursa olsun o geri dönmeden gebe kalmazdım.

Henüz hamile değilsiniz anladığım kadarıyla
Doğmamış çocuk üzerinden mi kavga ettiniz, ilahi
Bir olsun önce, çocuk dediğin şıp diye olmuyor, gebelik öyle kolay bir şey değil, insanlarca aylarca deniyor bazen
Öyle oldu
O kısmıda var tabi haklısınız onuda düşünüyorum elbette ama bu işin birde korunma kısmı var sonuçta
Korunmaya devam edip etmemek mevzu daha çok

Aslında onuda anlıyorum. İki yıl boyunca ses çıkartmadan seni bunaltmadan beklemiş. Onunda haklı tarafları var. Belki kırılmış bile olabilir. Onun yerinde sen veya ben olsaydık bu kadar istediğimiz birşey bize bukadar yakınken birden uzaklaşsaydı bizde kırılırdık. Gönlünü almak senin elinde. Yanlış anladığını aslında onu düşündüğünü bütün bu duygulardan mahrum kalmasını istemediğini uzakda olsa sana çok destek olacğından emin olduğunu ama bu heyecandan mahrum kalmasını istemediğini söylersen yumuşayabilir.
Bakalım bi akşam olsunda konuşmayı deneyeceğim
Tam tersi olsa evet ben daha fazla tepki verebilirdim galiba

Benim eşimde yıllarca istedi 1. Den sonra, kavga da ettik. Ben hazır değildim, ailemin dolduruşuna geldim. Uzun süre bekledim. Şimdi olmuyor, tedaviyle uğraşıyorum. Çok ertelemeye gerek yok benim fikrim bu konuları, başlamak lazım, sebep her zaman çıkacaktır.
Rabbim hayırlı zamanda nasip eder sanada inşallah

Kendini üzme muhakkak ortak bir nokta bulacaksınız ve sana hak verecektir diye düşünüyorum. Ben de o süreçte doktor kontrollerini gerçekleştiririm gerekli bir şey varsa vitamin alımı vesaire onları hallederim döndüğünde çalışmalara başlarız falan desen? Bir an bu geldi aklıma :)
Mantıklı akşamı bekleyeceğim yüzyüze konuşmak daha iyi olacak
Mesaj atayım dedim yaz sil yaz sil vazgeçtim
Kızgınımda arabada yatmak nedir ya :63:

Cok rahat bir hamilik gecirdim .buna ragmen hamileyken bambaska biri oldum. Esim yanimda olmasaydi kismini hayal bike edemiyorum. Kesinlikle beklemelisiniz. Ama arads gelirse deneyin ornegin 5 ayda 6 ayds gibi :)

Back
X