Emzik

Tesekkur ederim :)

Bebekler Memeyi emzik yerine, oyalanma amaçlı kullanmazlar

http://www.lllturkiye.org/2015/12/memeyi-emzik-gibi-kullanmak-ne-anlama.html?m=1

Bana doktorumuz önermişti. Parmak emmesinden çok daha iyi ve üstelik psikolojik açıdan birçok faydası var.
Emziğe alıştırmak istiyorum,bağımlı yapmayı düşünmüyorum.
Eğer bağımlı olursa dediğiniz şeyler olur.

Aynen gece uykusuna gecerken resmen oyalanmak için beni emiyor. Süt fazla geldiğinde sinirleniyor! Yani istiyor ki boş memeyi emip dursun uyuyana kadar :))

Kızım da nuk markayı sevmişti. Yumuşak ve damaklı olanını. Alışır inşallah bi an önce. Büyük rahatlık emzik gerçekten:)

İnşallah alışır ya :) çok sık vermem zaten. Sadece akşamları çok emmek istediğinde veririm.
Parmaklarını yiycek bu gidişle kundaklamadan uyutamam asla. Tam uykuya dalıcak parmakları ağzına sokup uyanıyor :))

Amiinnn insallah :) biz sadece uyumak amacli kullaniyoruz asiriya kacmadan onu emzik bagimlisi yapmadan. Zaten dalinca o atiyor emzigini ve uykusuna devam ediyor :)

Hem uyumasına hemde psikolojik açıdan baya iyi geliyormuş doktorumuz öyle söylemişti :)
Psikolojik yönünü bilmem de uyumasina fayda sagladigini daha kisa sürede uyudugunu gordum. Diger turlu hep kucagimda uyuyordu. Yerine yatirdigimda da agzinin bos oldugunu farkedip uyaniyodu. Emzikle bu sorun ortadan kalkti ve bebegim de derin uykuya daldi sonrasinda da emzigi agzindan atiyor zaten. Yani emzigi uykuya geçişte bi arac olarak kullaniyor isi bitince de atiyor :)

Ben de şimdi hatırlıyorum siz deyince. Benim kızım da baş parmağını emiyordu çılgınca. Ben de emziğe karşıydım fakat evet biz de dr demişti hani bi deneyin diye yoksa parmak gidecek:) 3.5 sene oldu ama unutmuşum çoğu şeyi ben.

Tek dileğim bu bahsettiğin günleri görebilmek :)) biz de kucağa bayıltana kadar sallıyorum tam dalmadan koyuyorum kendi kendine dalıyor ama o zamana kadar da canımı çıkarıyor :) bugün sinirlendim dalmayınca yerine koyup emziği verdim 1 dk içinde uykuya daldı. 1 dk emdi sonra uyanıp bidaha almadı

Evet zaten parmak yüzünden bende iatemeye başladım. Vazgeçer dedim ama yok vazgeçeceği filan git gide daha da şiddetli emiyor :)
Bende karşıydım yoksa ilk ginden alıştırırdım. Ve sonra keşke alıştıraaymışım da dedim o kadar vermem diye direndikten sonra

Insallah :) sen ara ara teklif et ona eger kisa sureli de olsa kabul ettiyse bir gun kabul eder diye dusunuyorum cunku bizde oyle oldu :) 1 dk emer atar 2 dk emer atar derken bi gun aldi :) hemde vazgecmisken oylesine verdigim bi gunde :) insallah alir da uyku konusunda daha rahat edersin sen de :)

Öyle yapıcam ümitlendim yine dur bakalım :))

benim kizim da bas parmagini emiyordu agzina emzik verince oguruyordu:)) ek gidaya baslayinca parmak emmeyi kesti cok sukur.

Çene ve diş yapısı bozduğu doğru, hatta damak yapısı da bozuluyor uzun süre emzik ve biberon kullanan bebeklerde, en yakın örneği benim, damağım biberon memesi şeklini almış, hem hafif dişleğim hem de ön alt ve üst dişlerim birleşmiyor :))) emzik de biberonda bebeklerde bıraktırmayı zor bir bağımlılık haline gelebiliyor.

Ahahha müne demek ki çok emmişsin emziği :)) benim de dişlerimin arası açık hafif. Bende çok emmişim :)
Ama ben alıştırırsam çok vermeyi düşünmüyorum bitek gece uykusuna geçerken düşünüyodum çünkü çok fazla emiyor ve bu sebepten dolayı git gide sütim artıyo.

Fırsat bulunca okuycam öyle bi baktım ama çok uzunmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…