Emzik

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.968
298
konu aradım ama bulamadım o yüzden açmak istedim.
3 bucuk aylık bebeğim var,ellerini ağzından çıkarmıyor hatta işi abartıp kolunu emmeye bile başladı :)
Bazen parmağını öyle derin sokuyor ki öğürmeye başlıyor. İlk zamanlar geçer diye düşündüm ama bu gidişle bırakmicak gibi :)
Emzik alıştırmak istiyorum,bayadır da uğraşıyorum. 1 2 dk emiyor atıyor bidaha da almıyor. Genelde ellerini kundakladığım zaman bir süre kabul ediyor. Ben bir süre ağzında tutuyorum 2 dk sonra emmeye başlıyor. Nasıl alıştırabilirim emziğe? Bu aydan sonra alışan bebekleriniz var mı?

Canm pes etme o attıkça sen ver alisicak tir

Öyle mı dersin? Baya uğraştım zamanında. Almayınca da bir süre vermiyorum unutuyor sanrım.
Unutturma emzik en büyük kurtarıcı ver sen atıcak istemeyecek belki kusacaktır ama pes etme benm kizim 4 kesk küstü emzik almamak için ama ben pes etmedim şimdide emziksiz uyumuyor

Unutturma emzik en büyük kurtarıcı ver sen atıcak istemeyecek belki kusacaktır ama pes etme benm kizim 4 kesk küstü emzik almamak için ama ben pes etmedim şimdide emziksiz uyumuyor

Demek ki ısrarlı davranmamışım :)
Biraz daha ısrarlı davraniym madem.bazen ağladığında veriyorum hemen emiyor ama atıyor. Daha fazla ısrarlı davranıcam bakalım alışıcak mı :)

Benim bebegim de 4 aylikken ayni bu sebeplerden oturu emzigi agzina vermemle bi tuttu o gun bugundur sorunsuz emiyor :)

Ayy benimki de öyle olsun inşallah :))
Insallah canim insallah :) ayyy ne ugrastim alsin diyeee simdi aklima geldi bak :) ben verdim o atti, verdim öğürdü, verdim deli gibi ağladı beni kullandi emzik yerine :) sonra Allahtan bi gun aldi da bende rahat ettim darisi basina insallah :)

Alışmasa daha iyi tabi ama alışınca büyük kolaylık. Yaptığınız gibi böyle böyle zaman uzayacak alışacak. 2 dk 5 dk.... Birde emzik değiştirin mesela damaklı damaksız deneyin. Bakalım hangisine alışacak. Benim kzıım damaklı olana alışmıştı.

Beni de emZik gibi kullanmaya başladı :) gece uykusuna geçmeden önce 3 kez emiyor beni. 20 şer dk.
Emziği de ısrarla kabul etmiyor ama zorlicam artık böyle olmuyor kendi kendine dalamıyor bu sefer sürekli memede uyuya kalıyor.

Ya o kadar çok emzik var ki evde hiçbirini almadı bitek nuk markayı ilk verdiğimde emdi ama çok uzun sürmedi tabi :)
Ona alıştırıcam çünkü bitek onu 2 dk kadar emdi şimdiye dek :)

Emzik büyük kolaylık diyenler nasıl kolaylıkları var anlatabilir mi?

Ya o kadar çok emzik var ki evde hiçbirini almadı bitek nuk markayı ilk verdiğimde emdi ama çok uzun sürmedi tabi :)
Benimki de sadece nuk u aldi. Kaucuk uclu olanindan :) ve evet uyumasina cok cok faydasi oluyor :)

Kızım da nuk markayı sevmişti. Yumuşak ve damaklı olanını. Alışır inşallah bi an önce. Büyük rahatlık emzik gerçekten:)

Uykuya kolay dalabilmesi icin vermistim ben cunku hep memede uyumak istiyordu biraktigim an uyaniyodu ama simdi ki artik 6 aylik, 4. ayından beri emiyor sadece uykuya geçişte onun haricinde zaten vermiyorum o da emzik isteginde bulunmuyor zaten :)

Normalde bazen anne göğsünü oyalama amaçlı istiyor. Sürekli göğüs açık bebek kucakta gezemeyeceğimize göre devreye emzik giriyor. Emme refleksini geliştiriyor. Dişleri kaşımaya faydası var. Bi yandan da konuşma geriliği ve dişlerin yapısını bozma boğaz enfeksiyonu durumları var. Emzik işini abartmadan kullanmak gerek.

Anladim. Genelde cevremde aglamasin diye emzik tıkıyorlar bebeklerin ağzina. ben dedigini yapmaya calistim ters tepki emzik dalmasina engel oldu. uyuyor emzik dusunce uyaniyordu, bende bir daha vermedim. bugun 1 yas dogum gununu kutladik( rabbim size de gostersin o gunlerini:)

Alıştırma.
En önemlisi meme reddine sebep oluyor
Anneyi daha az emmesini sağlıyor
Ayrıca zamanı gelince bıraktırması büyük işkence
Çene ve diş yapısının bozuk olmasına sebep oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…