Ya birakmaz sa erken mi acaba biraz daha mı beklesem emzik içinParmağını birkaç gun emip birakti bizimki.
Onunla uyumaya alıştığı için nasil uyuyacagini bilemez ve huysuzlasir.
Bir kacgun uykuya dalmakta zorluk cekmisti benim kizimda.
Emzigi ortadan kaldirip yok mu dediniz.Boyle yaparsaniz zor olabilir.
Bir şekilde emzikten kendisinin vaz gecmesini saglayi.
Ben emzigi hafif ucunu yirtip vermistim
Kizim havhav yemis bunu dedi.
Biraz ugrasti o sekilde emmek için sonra kendisi goturup atti çöpe.
Evet bende ondan korkuyorumHımm
Parmak emmesi için bişey diyemeyeceğim
Başka bi tanıdığımızın kızıda 10 yaşında falan hala emiyordu parmağını
Ona alışırsa kolay kolay bırakmayabilir gibi
Baş parmağı emme alışkanlığı olan tüm çocukların, parmakları çok kötü evriliyor, tırnak yapısı, parmak şekli hep bozuk.Ya birakmaz sa erken mi acaba biraz daha mı beklesem emzik için
Benim kizimda iki yasini gecti suan. Biz 19 aylikken biraktik.Büyüdükçe emzigi birakmasi zorlasir diye dusunuyorum.Ya birakmaz sa erken mi acaba biraz daha mı beklesem emzik için
Baş parmağı emme alışkanlığı olan tüm çocukların, parmakları çok kötü evriliyor, tırnak yapısı, parmak şekli hep bozuk.
Parmağa yumuşak baharat, emziğine de rujla çözüm bulan tanıdıklarım var.
Yazi için çok teşekkür ederim çok faydalı olduİĞİ NASIL BIRAKTIRABİLİRİM?
Emzik alışkanlığı genellikle 3 yaşına doğru tamamen terk edilir. Böyle bir durumda en ideal yöntem, aşamalı bir program uygulamaktır. Örneğin, çocuğunuz 2,5 yaşına geldiğinde emziği bir süre için küçük ayıcığına hediye etmesini önerebilirsiniz. Bunun için tatlılıkla harekete geçip "o daha küçücük, sen yanında olmadığında çok ağlıyor" gibi bir formül uygulayabilirsiniz ya da o minik elleriyle emziğini çöpe atacağı küçük bir tören düzenleyebilirsiniz. Emzik konusunda sert bir tavır takınmaktan kaçınmalı ve "Bu yaşa geldin hala emzik kullanıyorsun, ne kadar ayıp" gibi sözler söylememelisiniz. Yapmanız gereken, bebeğin emziği reddettiği zaman kendisiyle gurur duymasını sağlamaktır. Bu, bebek için, büyük bir zafer, "büyüklerin dünyası"na doğru attığı bir adımdır.
PARMAĞINI EMİYORSA…
Bazı bebekler emzik yerine parmaklarından birini emmeyi tercih ederler. Çünkü hem aynı güven duygusunu verir, hem de daima el altındadır. Başparmak, dişler ve damak üzerinde emzikten daha büyük etkiye sahiptir. Yine de endişe edilecek bir şey yok. Bu alışkanlığından vazgeçtiğinde, bütün olumsuz etkiler kaybolacaktır. Eğer bebeğiniz bu huyunu terk edeceğini gösteren bir işaret vermiyorsa, dikkatini dağıtacak ya da ellerini meşgul edecek faaliyetler bulabilirsiniz. Yap - boz bilmeceler ve parçaları birbirine monte etmeyi gerektiren oyuncaklar bunun için idealdir. Okul çağına geldiği halde hala parmağını emiyorsa, ümitsizliğe kapılmayın. Okul arkadaşları onu oyunlarına alarak bu sorunu çözeceklerdir.
Yok istemedi kendisi attigi için.Ama birkaç gün havhavlari babasina sikayet edip durdu...Oooo çok güzel taktik. Sonra bi daha istemedi mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?