Emzikten kurtulamıyoruz

Hiisaarr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
1.447
1.538
48
Kızlar ; 2 yaşındaki kızım emzik olmadan uyumuyor,

Bugün ilk günü emzik vermeyi kestim, Sabah hiç sormadı emzik nerde diye ama uyutamadım öglen .
Şimdi de parmağını emmeye başladı sizce ne yapmalıyım?? Kararli olamıyorum ne tuvalet eğitimi vere bildim ne de emzikten kese bildim
Çok huysuzlaştı uyutamıyorum
Fikir verin lütfen !!!

Bazen olmayınca olmuyor gerçekten. Ben ilk okula giderken bile emiyordum tövbe Allah'ım çantamda taşırdm teneffüslerde gizlice emerdim. Evde de biri ağzımda diğer ikisi burnumda uyurdum... Şimdi benimki de emziksiz uyumuyor korkmaya başladım. Şöyle köşeye geçeym ben takipte kalayım...

Kizim da parmağınıemicek belli napicam bilmiyorum hiçte kararlı olamıyorum ki kalkip vericem zor tutuyorum kendimi

Onunla uyumaya alıştığı için nasil uyuyacagini bilemez ve huysuzlasir.
Bir kacgun uykuya dalmakta zorluk cekmisti benim kizimda.
Emzigi ortadan kaldirip yok mu dediniz.Boyle yaparsaniz zor olabilir.
Bir şekilde emzikten kendisinin vaz gecmesini saglayi.

Ben emzigi hafif ucunu yirtip vermistim
Kizim havhav yemis bunu dedi.
Biraz ugrasti o sekilde emmek için sonra kendisi goturup atti çöpe.

Bi akrabamız kaybetmiş emziğini uyutacağı zaman
Evi beraber aramışlar bulamamışlar
Kızım kayboldu yok demiş bak bulamadık falan diye
Öylelikle uyumuş bidaha da istememiş
Bi deneyin isterseniz

Denedim emzik istemedi ama bu kez de parmağını emiyor

Emsin kendi parmağını onu da kendi kendine bırakır çekmeyin. Keske emzige hiç alistirmasaydiniz. Bu arada belki hikaye kitabı okuyabilirsiniz sakin bi ses tonuyla

Hımm
Parmak emmesi için bişey diyemeyeceğim
Başka bi tanıdığımızın kızıda 10 yaşında falan hala emiyordu parmağını
Ona alışırsa kolay kolay bırakmayabilir gibi

Oooo çok güzel taktik. Sonra bi daha istemedi mi ?

Ya birakmaz sa erken mi acaba biraz daha mı beklesem emzik için
Baş parmağı emme alışkanlığı olan tüm çocukların, parmakları çok kötü evriliyor, tırnak yapısı, parmak şekli hep bozuk.

Parmağa yumuşak baharat, emziğine de rujla çözüm bulan tanıdıklarım var.

Zor olucağını tahmin etmişsinizdir.Yılmayın hemen.Kararlı tavrınızı sürdürün.En geç bir haftada düzene girersiniz tekrar

İĞİ NASIL BIRAKTIRABİLİRİM?

Emzik alışkanlığı genellikle 3 yaşına doğru tamamen terk edilir. Böyle bir durumda en ideal yöntem, aşamalı bir program uygulamaktır. Örneğin, çocuğunuz 2,5 yaşına geldiğinde emziği bir süre için küçük ayıcığına hediye etmesini önerebilirsiniz. Bunun için tatlılıkla harekete geçip "o daha küçücük, sen yanında olmadığında çok ağlıyor" gibi bir formül uygulayabilirsiniz ya da o minik elleriyle emziğini çöpe atacağı küçük bir tören düzenleyebilirsiniz. Emzik konusunda sert bir tavır takınmaktan kaçınmalı ve "Bu yaşa geldin hala emzik kullanıyorsun, ne kadar ayıp" gibi sözler söylememelisiniz. Yapmanız gereken, bebeğin emziği reddettiği zaman kendisiyle gurur duymasını sağlamaktır. Bu, bebek için, büyük bir zafer, "büyüklerin dünyası"na doğru attığı bir adımdır.

PARMAĞINI EMİYORSA…

Bazı bebekler emzik yerine parmaklarından birini emmeyi tercih ederler. Çünkü hem aynı güven duygusunu verir, hem de daima el altındadır. Başparmak, dişler ve damak üzerinde emzikten daha büyük etkiye sahiptir. Yine de endişe edilecek bir şey yok. Bu alışkanlığından vazgeçtiğinde, bütün olumsuz etkiler kaybolacaktır. Eğer bebeğiniz bu huyunu terk edeceğini gösteren bir işaret vermiyorsa, dikkatini dağıtacak ya da ellerini meşgul edecek faaliyetler bulabilirsiniz. Yap - boz bilmeceler ve parçaları birbirine monte etmeyi gerektiren oyuncaklar bunun için idealdir. Okul çağına geldiği halde hala parmağını emiyorsa, ümitsizliğe kapılmayın. Okul arkadaşları onu oyunlarına alarak bu sorunu çözeceklerdir.

Benim kızımda 2 yaşına gircek emziksiz uyumaz. Kaç defa sakladım vermedim emzik yok emzik yok diye evde dolaşır koltuk altları dair her yeri arar. Sonuç hala emzikli ve yastıklı. Yastığının ucunu koklar emzik ağızda. Parmak emme işide sıkıntı benim kızım emmez ama kız kardeşim 20 yaşında hala parmak ağızda öyle uyur

Alakası yok. Bende emmisim parmaklarım da tırnaklarım da düzgün. Ayrıca önerileriniz hoş değil yani baharat veya ruj. Ruj emsin cocuk ya da baharat mi tatsin şaka falan mı?

Yazi için çok teşekkür ederim çok faydalı oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…