once stres olma. emiyosa emsin. emmeyi reddetmedigi surece aglamadigi surece doyuyo olabilir. cocuk hergecen gun daha fazla sut gereksinimi duyar. senin emzirmelerinle paralel gidecek sutun. sut yoksa bebek acsa mama da verilmeli. ac kalmasin. saglikla buyusun
AminSürekli emsin ki sütün artsin mamayı bıraksın :) sağlıkla büyüt
ilk zamanlqar hemen doymuyorlar. cunku sut az geliyo bebek emerken yoruluyo tam icemiyo derken ilk zamanlar saatler surebilio doymasi. sutunu kontrol et geliyosa ver emsin. ama sıktıgonda sut yoksa bebek araniyosa actir mama ver.Aç mı değil mi anlayamıyorum ki
Yerine bırakır bırakmaz başlıyor meme aramaya
Alıyorum kucağıma ama bıraksak iki saat emer öyle ama
Tik ederimMerhaba arkadaşım hayırlı olsun bebeğin güle güle büyüt.
Ben de 3 hafta önce doğum yaptım. Mama takviyesi de yapıyorum. Doyup doymadıgini kakasindan da anlayabilirsin.
30 cc az ama.. 45-60 cc içiyorlar 1 haftalıkken.
Şimdi şöyle birşey diycem sana :) Sütüm yetersiz diye düşünüp mama verme diyen bir çok insan var. Ama sütünü yetirmeye çalışan ve strese girip olan sütü de azalan bir çok anne de var. Bu cocuk doyacak doymak zorunda diyip, saatlerce meme başında tutan anneler.. Ben de onlardan biriyim. Ama bize de yazık günah. Artmıyorsa, doyurmuyorsa, bebek açlıktan ağlıyorsa yapabilecek ne var? Tabi ki takviye yapıcaz. El kadar yavruyu sırf sütüm yetecek diyerek inat edip aç bırakacak halimiz yok ya.. Emzirdikce gelir, emzir, pes etme, mama verme vs. gibi sözleri hep duyuyorum. İlla ki bir anne bebeğini emzirmek ona yetmek ister ama yok artmıyor işte, tükenmeye de gerek yok ki.
Mutlu anne mutlu bebek demek :) Anne ne kadar mutluysa bebeğiyle o kadar güzel ilgilenir.
Ben emziriyorum bol bol. Bazen doyuyor, bazen az geliyor. Takviye yapıyorum 30 cc. Ama emdiği sütle birlikte 60 cc felan oluyor, hatta daha fazla da geliyordur bazen.
Stres yapacak birşey yok. Elinden geldiğince emzir, doymazsa mama takviyesi yap. İnan ki karnı tok ve huzurlu şekilde uyuması kadar güzel birşey yok.
YokNeden mama veriyorsunuz doktorunuz mu söyledi yoksa siz mi veriyorsunuz? Doğumdan sonra bebeğin bir miktar kilo vermesi normalmiş. Doktorunuzun kontrolünde tabii. Mantıken yazıyorum mama vermezseniz çocuk acıkır ve memeyi iyi çeker böylece sütünüz de iyi gelmez mi?
Hay Allah zamanla meme sütünü bebeğe göre ayarlıyor diyorlar ama siz stres olmayın yine de doktorunuz söylemiş zaten. Bebeğinize sağlıklı mutlu ve uzun bir ömür diliyorumYok
Dr söyledi
Hastanede başladık zaten sezeryan doğumdu ama yinede sütüm az benim
Sinir oluyorum yemin ederim
Kocaman memeler bi işe yaramıyorlar
Yeni dogan bebeklerin cogu boyle malesef surekli emme ihtiyaci ac oldugundan degil oyle guvende hissediyo kendini10 gün önce doğum yaptım.Bebeğim 3300 grdı doğduğunda.3 gün önce 3170 gr için dr gayet iyi demişti.Mama destekli gidiyoruz iki biberon günde.60 cc mamayı bitiriyor tek seferde.Ama kilo alıyor gibi gelmiyor bana.
"Sürekli emmek istiyor doymuyor mu acaba"dedim."Erkek bebekler öyle meme emzik gibi ağzımda dursun der" dedi.1 ay sonra emzik verebilirmişiz.
Doysa memeyi bırakmaz mı bebeğim?
Biraz önce sağdım sütümü 10 dkk da her ikisinden de 30 cc süt çıktı.Çok yetersiz değil mi?Ne içeceğimi şaşırdım artık.Ne yapmalıyım?
İlk çocuğumda da süt kıtlığı çektik biz yine öyle olsun istemiyorum çok stresliyim
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün bende ilk bebeğimde aynı hatayı yaptım ve bebeğim biberonu tercih etti emiyorsa eğer mamayı hiç vermeseniz ilk zamanlar bebek doyup doymadığını bilmez ve henüz midesi zaten çok küçük 30 cc hiç azımsanacak bi miktar değilTik ederim
Sizinse bebeğiniz hayırlı olsun
Mamadan tek korkum biberon
Emziği 1 numara ama yinede korkuyorum alışıp beni bırakır diye
Kızımda öyle oldu çünkü
Süt az diye biberonla mama verdik memeyi reddetti bir süre sonra
Aç mı değil mi anlayamıyorum ki
Yerine bırakır bırakmaz başlıyor meme aramaya
Alıyorum kucağıma ama bıraksak iki saat emer öyle ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?