Emziren anneler bana yardım edin

Canim mamayı kes
Bende verdim mama kesemedm sonra mamayla doyuyo seni emmesi yeterli olmuyo sütun ona göre az uretiliyo
Sonra yavaş yavas sütun azaliyo
Çok pişman oldum
Gerekirse tüm gün memede durun en fazla 3 güne artar sütün mamaya ihtiyaç kalmaz

Her anne dusunuyo ac mi doymuyomu diye ama doyuyorlar

Ben ettim sen etme kes mamayı canım daha yolun basindasinz

Canim dogum mu yaptin, gule gule buyut. Tecrubem olmadigi icin hayirli olsun demeye geldim

Benim kızım ilk 1.5 ay emmedi. Sağıp verdim hep. Bir de mama takviyesi yaptık o dönem. Sonra sütüm çoğaldı. Memeyi de 21 ay aldı. Zor bıraktırdık hatta. Yalnız şu dönem aç kalmasın. Özel biberonlar var anne memesi gibi çekmeden mama gelmeyen. Onlardan alın.

Aç değildir. Bebek emerken sağma makinesine gore daha çok süt çıkarır. Yani onun midesine 30 ccden daha fazla gidiyordur ve ona yetiyordur, daha ne kadar ki midesi minicik. Ilk zamanlar sürekli emmek istiyolar, ac olmakla da cok alakali degil.

Canım eğer kilo alımında problem yoksa, sen sadece doyduğundan emin olamadığın için mama takviyesi yapıyorsan mamayı kes. Zaten çok vermiyormuşsun.

Ayrıca biberonun da meme reddi yaptığını kendin tecrübe etmişsin. emzik de aynı mantık. Neden emzik için çabalıyorsun??

Bebekler aç oldukları için meme istemezler sadece. Aç olduklarında, kızdıklarında, oyun istediklerinde, gazı kakası olduğunda, uyumak istediğinde ya da sadece annesini özlediğinde meme isteyebilir.

Benim oğlum 3 ay memede yaşadı. Emzik, biberon olmadan. 14 aylıktı hamile kaldım, emzirmeye devam ettim. Şu an 24 aylık ve 2 aylık kızımla beraber emiyorlar.Kızım memeye o kadar düşkün değil. Ama en çok kızdığı ya da uykusu geldiği zaman meme arar. Duygu durumlarını memede dengeler bebekler. Çünkü memeden ve anneden başka bildikleri birşey yoktur.

Açlık mevzusuna gelince..

Ek gıdaya geçene kadar kakalı değil çişli bezler baz alınır. Çünkü ek gıdaya geçene kadar bebeklerin günde 10 defa'dan 10 günde 1 defaya kadar kaka yapması normal aralıkta sayılır. Eğer çişli bezlerinde sorun yoksa doyuyor demektir.

Sütü gelen anneye mama verdiren ve “erkekler çok emmek ister” saçmalığını uyduran bi doktoru çokta dikkate almayın bence.

Sütünüz geliyorsa mama vermeyin. Sütün artması için göğüs ucundaki reseptörlerin uyarılması ve bebeğin emme isteğine göre sütün üeetilmesi gerekiyor. Sütünüzü boşu boşuna sağmayın. Bebek ondan fazlasını emiyoer.

Erkek bebekle alakası yok. Her bebek çok emer. 40 çıkana kadar diye bu yüzden diyorlar heralde. Biz o ilk 2 ay yapışık gezmiştik. Bebek doyuyor, tek bildiği emme refleksi olduğu için, güvende hissettiği için bunu tekrarlamak istiyor. Devam edin, hiç aklınızı bulandırmayın. Emziği istemezse de vermeyin.

Sürekli emmek istiyor doymuyor mu acaba"dedim."

Bir bebegin sürekli emmek istemesi kadar normal birsey yok, zamaniniz varsa koynunuza alip sürekli emzirin sütünüz de bollasir.
Iki bebegimi de sürekli emzirdim sütüm bol oldu, o meme sürekli bosaldi doldu. Asla ara vermedim. Alti aya kadar sadece anne sütüyle sekiz kilo yaptim ikisini de. bol su ictim , agri kesici bile almamak icin direndim.
böyle yaparsaniz muhtemelen o süt bollasir
Sürekli emmez ise sütün azalir.
Sütüm azdi iste mama verdim diyen de oluyor cevremde ama kac kez emzirdin de o süt azaldi bir düsünün.
Siz israrla emzirin o süt artar inanin bana.

Erkek bebek sürekli emmek ister gibi bir saçmalığı da bir doktor nasıl söyler hayretteyim.

Emzik zaten meme reddi yapıyor yenidoğan döneminde verilmesi hele hiç Uygun değil
Bebeğin emme refleksi emziği değil anneyi emsin, emsin ki süt artsın diye var

Yok
Dr söyledi
Hastanede başladık zaten sezeryan doğumdu ama yinede sütüm az benim
Sinir oluyorum yemin ederim
Kocaman memeler bi işe yaramıyorlar
Sütüm az diye bir şey yok
Günde altı üstü iki kez takviye veriyorsunuz o kiloları mama değil meme aldırıyor
Emzikle oyalamadan emsin bol bol
Yenidoğan bebe emmek ister çok normal
Başka bildiği yok çünkü
Ayrıca biberon meme reddi yapar bir an önce kurtulun
Mamayı azaltarak bırakabilirsiniz
Facebook’ta emzirme sanatı grubu var oraya üye olun yardımcı oluyorlar
Bir de ilk ay doyma kriteri kakalı bezleridir. 24 saat toplamında en az 3 kez 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur
1 aydan sonra çişli bezlere bakılır

Bende 5 ay önce doğum yaptım saatlerce hiç durmadan emdiğini bilirim kız bebek benimki. Göğüs ucu yaralarım olduğu için mecbur emzik veriyorduk. Doysa da hep emmek ister daha 10 günlükmüş minicik daha. Benim ki 3. Aya gelince emmeyi kendi bırakmaya başladı kendi kendine başını çekti. Öyle anlıyordum doyduğunu.
Sürekli emmek istiyorsa bırakın emsin sütünüz artar. 30 Cc az ama bebekler makineden daha güçlü çekiyor. Bezini ne kadar sıklıkta değiştiyorsunuz 7-8 kere ise. Doyuyor demektir .sütünüzü arttırmak istiyorsanız eczanede vitaminli Malt içecekleri ve bitki çayları için.
Bol su için. O sizin sıcaklığınızı hissetmek içim emmek ister hep sadece aç olduğu için değil. Kıyamam ben ona minik kuzunuzu sağlıkla büyütün :)

bildiğm kadarıyla paylaşacağım sizinle. ilk 40 gün bebeğin doyma kriteri kakalı bezleridir. 40 günden sonra çişli bezleri. yenidoğan bebekler ilk 3 ay anne memesine yapışık yaşarlar bu yorucu bir şüreçtir ama geçicidir sabretmek lazım. oğlumun 2 saat emdiğini bilirim. anne memesiyle bebek arasına emzik vs. tarzı şeyler sokulmamalıdır şu anda sacede anneye ihtiyacı var o bebeğin. Mama bırakmaya gelince kademeli olarak bırakmanız lazım bir anda bırakırsanız sıkıntı yaşarsınız. verdiğiniz mamayı ya kaşıkla yada şırınga ile verebilirsiniz. bol bol emzirmek sütünüzü arttıracaktır. Hayırlı olsun bebeğiniz

Iki bebek annesiyim çocuklarıma inatla aç da kalsa mama vermedim şimdi pişman değilim peşpeşe oldukları halde ikiside emiyor ve ilkinin doyacagindan fazla sütüm var.. yenidoganin midesi o kadar küçük ki o 30 cc ona yeter de artar bile sonraki haftalar onun sürekli memede kalma süreleri sayesinde artacak..
Çünkü döngü böyle vücut talebe göre süt üretiyor ne içecegimi şaşırdım demişsiniz sütun yüzde 99 u şu diye duymuştum ve ben haddinden fazla su içerim her zaman ondan sütüm iyi galiba.. emzik konusunda gelince ilk kızım emzik almadı çok iştahlı hala ikinci ise emziksiz uyumaz ilk haftada alistirmistim o biraz iştahsız yani tok olduğunu bilip arti bir gıda yemez ama yiyince doyana kadar..
Sağlıkla büyütün inşallah. .

Canim dogum mu yaptin, gule gule buyut. Tecrubem olmadigi icin hayirli olsun demeye geldim
Saol canım benim
Darısı başına
Tecrübe de sökmüyor valla bu işlerde Sudan çıkmış balık gibiyim
Yorgunluk uykusuzluk açmı bir yerimi ağrıyor kaygıları kabuslar desen bir taraftan yakamı bırakmıyor
Gebelik şekerine tansiyon eklenince erkene aldık doğumu
37 haftalık
Senin ne kadar kaldı?

İlk olarak emzik verebilirsiniz.
Piyasadakiler 30 sene öncekilerden farklı, ortodontik özelliklere sahip ve ayına uyumlu ilerliyor.
Sağma meselesinde ise, göğsünüzde daima sağdığınızdan daha fazla sür vardır, emin olun.
Doymuyor demeyin, istedikçe emzirin.
En güzel sütü su yapar, günde 3 lt içtiğiniz sürece güzel sütünüz olur.
Bende sütlaç işe yarardı, gece sütlaç yiyip yayınca ertesi gün 1 biberon doldurcak kadar süt sağardım ama ilk bebeğim hiç emmedi, ikincisi de 3.ayda bıraktı.
Diğer cc meselesinde ise her bebeğin doyma kapasitesi farklıdır.
Bunu anlamak için bir biberona 120cc mama yapın ve açken verin, ne kadar içtiyse onunla doyuyordur.
Ayrıca doyması idrar sayısına bağlıdır.
Günde 6 7 kere çişini yapıyor ya da bezlerinin ağırlığı bir kutu margarine denkse doyuyordur.
Bunu ölçmenşn en güzel yolu prima premium bez.
Mavi çizgi ne kadar uzamışsa bez o kadar dolu oluyor, yani 1 beze iki üç kere mi yaptı anlayabiliyorsunuz uzunluktan.
Size kilo almıyor gibi gelebilşr, günlük zaten şuan 50 60 gram alır.
2 haftalıktan sonra başlar hızlı kilo alımı.

saglikla mutlulukla buyut insallah canim
Biz de 38e girdik bakalim dr ne diyecek kontrolde.

Öncelikle gözünuz aydin hayirli evlat olur inşallah,, sonrasinda bolbol emzirin her agladiginda emzirin doyuyor merak etmeyin ve lutfen mamayi birakin emzigede gerek yok sizi kullansin emzik yerine, emzirmek gibisi varmi ya, kizim 18 aylik hala emiyor **

Benimde üç buçuk aylık kızım var. Sizde tecrübeliymişsizniz gerçi. benim bebeğim biberondan sonra üçüncü ayda emmeyi bıraktı. Ama ben yılmadım. Mamayı kaşıkla vrdm. Mama vermek ben hiç ,stemedim ama mecburiyetten verdik doktor tavsiyesiyle. Sütümü artırmaya çalışıyorum mamayı bırakmak için. Zor oluyor ama maamayı kaşıkla verin. Yılsın sizi emsin istediği kadar. Çünkü şuan emmeyi beceremiyor ben,mki uğraşıyorum baya en azından alıyor diyorum zamanla sütümde artacaktır inşallah..Suyu az içiyorum onu çoğalttım bu aralar. Benimde bebeğim doğumdan sonra kilo verdi ama bu çok doğal annem bana mama aldırdı en büyük hatayı doğduğu an alır almaz yapmıştım. doktorum kızmıştı hatta gerek yok sakın verme demişti. bence sütümü azaltan en büyük etmen mama vermemdi. annem yaptırdı hatayı ama yapcak bişey yok. sonra mamaya bağımlı kaldık kilo almadı. Üçümcü ayda aklım başıma geldi sütüm bitmesin diye uğraşıyorum. stres yapmayın uyuyun bol bol. olumsuz çomeleştiri oluyır duymayın. Kolay gelsin. sağlıkla büyütün :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…