Emzirme- uykusuzluk

Gece memesi ve gündüz memesini aynı anda kesmek zorunda değilsiniz biliyorsunuz değil mi? Bazı uzmanlar 6 aydan sonra gece memesinin kesilmesi gerektiğini, bebekte reflüye ve başka mide sorunlarına sebep olabildiğini, uyku rutininide bozduğu için sağlıklı olmadığını söylüyor.

E hadi ana yüreği el vermedi, 1 yaşına kadar emzirin. Sizinki daha büyük. Kesin gece memesini mışıl mışıl uyusun.

İlk kızımda 18 ay gece memesine devam etmiştim. Şimdi 2.de asla o kadar beklemeyeceğim. Çocuğun gerçekten böyle bir ihtiyacı yok. Açlık değil, alışkanlık bu.
Hepsini biliyorum teoride pratikte nasıl olucak onu bilmiyorum. 18 Aydan sonra nasıl bıraktırdınız?

Biberon meme reddi yapıyor da emzik yapmıyor ya.
Bu emzirme olayında okadar yıprandım ki 2.yi düşünmüyorum
Takip ettiğim bir grup var. Orada hem biberon hem de emziğin meme reddi yaptığı bilimsel şekilde açıklanmıştı. Ben zaten 2.yi düşünmüyorum. Çok yıprandım hem uykusuzluktan, kötü geçen hamilelikten hem de oğlum inanılmaz hareketli. Şu meme işini de halletsem uykuya hasretim.

Nasıl kesmiştiniz peki? Ben de kesmek istiyorum ama o kadar düşkün ki imkansız gibi geliyor. Bir de ben gündüz çalışıyorum. Akşam 6 dan gece 12 ye kadar olan da gündüz emmesi mi sayılıyor?
Emen her bebek memeye çok düşkün oluyor zaten. Kendiliğinden bırakma ihtimalleri yok. Gündüz memesi için aşamalı bırakmıştım hiç farketmemişti bile gittiğini. Ama gece memesini birden kestim. Yatarken “memenin uyuması gerekiyor. Güneş geldiğinde tekrar emeceğiz” demiştim. Güneşi biliyordu, siz ışıkta diyebilirsiniz. İlk gece kabus gibiydi tabi. 3. gece çok azaldı. 4. Gece alışmıştı. Sabah uyanma saatinde hemen emziriyordum. Gece de memede uyumasına izin vermiyordum son emmede. Başka bir arkadaşım daha denedi yeni. 14 aylık kızı, oda 1 haftada tamamen alıştırmıştı.

Siz çalışıyorsunuz, gündüzde emmiyor. Sütünüz azalır yada biter mi bilemiyorum. 6-12 arasında uykuda değilse gündüz memesi diye adlandırabilirsiniz. Mesele uyurken emmemesi. Ama 12de çocuğun uyuması için çok geç.

Benimki 8,5 ayinda kendi birakti memeyi. Uyuturken emzik veriyorum. Daha kolay uyuyor. Belki deneseniz ise yarar mi bilemedim. Uykusuzluk cok zor cidden. Allah kolaylik versin.
Daha birkaç gün önce denedim emzik veriyorum ağzına ısırıyor gülüyor falan. Emmesi gerektiğini bile anlamadı :)

Benim kozımda aynısıydı.suan 22 aylık
Cözümü gece memesinden keserek verdim
Gündüzde üç kere emziriyorum
Genelde yara bandı takılı oluyo gögsümde:) cünkü gün içinde sürekli acıp bakıyo mama diyodu.yara bandı kurtarıcım oldu.uff olmuş annecim iyileşirse vericem diyorum:)
Gece memesini kesince iki gece zor oldu,sonra alıstı.meme diye agladıgında suluguna su koydum yanımıza indirdim.su veriyodum.
Gece memesini kesince uykuya nasıl dalıyor veya uyandığında tekrar nasıl uyuyor?

Memeyi tamamen bırakmak değil de gece memeler de uyuyacak artık diyerek gece emmesini kesebilirsin gündüz istediği kadar emsin. Benim kızım da 21 aylıkken aynı senin dediğin şekildeydi ağzına alıp öyle uyuyordu çekmiyordu bile. Ben gündüz de çalıştığım için tamamen bırakmıştım. Ve bıraktığım gece 21 ay boyunca ilk defa deliksiz uyumuştu. Sabah 6 da biz bir şey olduğundan korkup uyandırmıştık çocuğu :KK48::rolleyes:

Hepsini biliyorum teoride pratikte nasıl olucak onu bilmiyorum. 18 Aydan sonra nasıl bıraktırdınız?
3 günle 7 gün arasında bir süreç benim okuduğuma göre. Bizde 3 gün sürmüştü. Gece yatarken “meme uyuyacak, güneş geldiğinde tekrar emeceksin” diyordum. Başka bi açıklamaya gerek yok. Tamam annecim demeyecek zaten. Birkaç gün bunu söyleyip uyguladığınızda memenin gitmediğini anlamış olacak sadece ve kabul edecek.

İlk ve 2. gece büyük krizler olabiliyor. Onda da her türlü sakinleştirmeyi deneyeceksiniz. Öpün, sarılın, kucağınıza alın. Bu memeden ayrılma bebeğin yeni bi uyku biçimine geçişi demek aynı zamanda. Ayakta dolanarak uyutursanız ona alışacak bu seferde. Olabildiğinde yatakta sakinleştirmeye çalışırsınız. İsterse memeye dokunsun, gitmediğini sadece şuan ememeyeceğini söylersiniz. Maksimum 1 hafta için deliksiz uyuyorlar.

Takip ettiğim bir grup var. Orada hem biberon hem de emziğin meme reddi yaptığı bilimsel şekilde açıklanmıştı. Ben zaten 2.yi düşünmüyorum. Çok yıprandım hem uykusuzluktan, kötü geçen hamilelikten hem de oğlum inanılmaz hareketli. Şu meme işini de halletsem uykuya hasretim.
Bende o grubu takip edıyordum başımızı yaktılar :)
Çevremde hem meme hem de emzik emen onlarca çocuk var. Hiç de duymadım emzik emdi memeyi bıraktı diyeni, biberon ile çok oluyor

Tıka basa yedirip yatırdığımda bile onlarca defa kalktı kesinlikle açlıkla ilgili değil :/
Memeyi uyku arkadaşı edindi kendine doğdugundan beri öyle uyuyor

Oy oy işte bu yüzden emziğin gözünü seveyim derim hep. Oğlum emzik almasaydı hem çalışıp hem de bütün gece inek yerine konacaktım. Tabir için kusura bakma :)

Kaldı ki oğlum yine en az iki defa meme isterdi. 23 aylıkken bıraktırdım emzik olmasaydı bu kadar dayanamazdım..

Açlıkla ilgisi yok kesinlikle. Uykuya geçişte destek arıyor..
Yatağını ayır hala birleşik yatıyorsanız. Her istediğinde gelemesin.
Bence gündüz emmeyi azaltarak başla ve zaman içinde kes. Sadece gece emmeye başladığında onu da arada su falan vererek azaltmaya çalış..

Daha birkaç gün önce denedim emzik veriyorum ağzına ısırıyor gülüyor falan. Emmesi gerektiğini bile anlamadı :)
Gecmis artik zamani demekki. Bizimki de biberonu unuttu. Sutunu yatmadan once kasikla iciriyorum inanir misiniz? Bardakla verince de saga sola dokuyor, oynuyor, icmiyor. Vallahi ne zormus cocuk buyutmek.

3 günle 7 gün arasında bir süreç benim okuduğuma göre. Bizde 3 gün sürmüştü. Gece yatarken “meme uyuyacak, güneş geldiğinde tekrar emeceksin” diyordum. Başka bi açıklamaya gerek yok. Tamam annecim demeyecek zaten. Birkaç gün bunu söyleyip uyguladığınızda memenin gitmediğini anlamış olacak sadece ve kabul edecek.

İlk ve 2. gece büyük krizler olabiliyor. Onda da her türlü sakinleştirmeyi deneyeceksiniz. Öpün, sarılın, kucağınıza alın. Bu memeden ayrılma bebeğin yeni bi uyku biçimine geçişi demek aynı zamanda. Ayakta dolanarak uyutursanız ona alışacak bu seferde. Olabildiğinde yatakta sakinleştirmeye çalışırsınız. İsterse memeye dokunsun, gitmediğini sadece şuan ememeyeceğini söylersiniz. Maksimum 1 hafta için deliksiz uyuyorlar.
Peki ilk uykusuna nasıl dalmalı? Emzirip uyumadan yatağa koysam bir şekilde uyudu diyelim gece uyanınca ağlama krizini nasıl yöneticem? Komşular geldi direk aklıma, şşt- pat yapınca bu sefer her defasında onu istiyor. Sakinleştir yatağa koy yanında bekle mi dıyorsunuz?
Çok soru sordum kusura bakmayın ama gerçekten tam çözümü bulmam lazım

Bizimkiler aynı aylarda doğmuştu hatırlıyorum sizi
İkinci geliyor birde dimi:KK33:
Evet ikinci de yolda :) Ben de simdi buyugu kendi odasina ve yatagina alistirma calismalarina baslayacagim. Ben de calisiyorum ama kv bakiyor bebege. Gece de ilgileniyor sagolsun. Ne kadar anlasamadigimiz nokta olsa da emegi cok. Zaten yardim eden olmasa ikinciyi asla dusunmezdim.

Gece emmelerini birakacaksin. Uyandiğinda sadece bir su ver. Evet ağlayacak edecek ama verme sütü, ihtiyaci yok artik. Bu saatten sonra sadece çürük dişe yarar.

Ve odanizi çoktandir ayirmiş olman lazimdi. O yaştaki çocuk için odada biri olmasi, oyun arkadaşi olmasidir.

Yapacağin uyku rutini geliştirip ve öyle yatirmak, kendi odasinda. O yavrunun süte değil, uykuya ihtiyaci var. Ve gündüz uykularini sakin kesme. Çocuk gece yorgunluktan uyuyamaz.

Peki ilk uykusuna nasıl dalmalı? Emzirip uyumadan yatağa koysam bir şekilde uyudu diyelim gece uyanınca ağlama krizini nasıl yöneticem? Komşular geldi direk aklıma, şşt- pat yapınca bu sefer her defasında onu istiyor. Sakinleştir yatağa koy yanında bekle mi dıyorsunuz?
Çok soru sordum kusura bakmayın ama gerçekten tam çözümü bulmam lazım
Tabi soracaksınız, çok zor bir geçiş çünkü. Komşuları boşverin. Nasılsa bitecek bu ağlamalar birkaç gün sonunda. Ben hiç şşt-pat yöntemi denemedim. Saç sevmeye sevdirmeye bayılır kızım. Öyle uyudu bir süre. Bazen kucağıma çıktı orda yattı, sakinleşince yanıma yatırdım. Sabit yaptığım tek şey; yatakta onun yanına ya oturdum, ya hafif uzandım. Tamamen memesiz uyuduğunda gece zaten az uyanacak, belkide hiç uyanmayacak. O yüzden gidip yanına oturup aynı şekilde 5 dakikada uyutup kalkacaksınız. Ben yatağından da tamamen uzaklaşmayı 2-3 ay içinde yapmıştım sanırım. Yatağın dışında bi sandalyede oturdum, böyle böyle bağımsızlaştı. Meme yokken zaten boşlukta, sizin sıcaklığınızı mutlaka hissetmesi gerekiyor.

Tıka basa yedirip yatırdığımda bile onlarca defa kalktı kesinlikle açlıkla ilgili değil :/
Memeyi uyku arkadaşı edindi kendine doğdugundan beri öyle uyuyor
Acliktan artik oyuna dönmüşbu emme meselesi. Bence sizi yalancı emzik niyetine kullaniyor.buna izin vermeyin açken emsin. Gece acikiyorsa sadece o zaman emzirin ustune su verin uyutun derim.

Sirf bu yuzden memeden kesmeyin yaa kiyamam .Tekrar uyku egitimi deneseniz ?
Ben de 3 5 aya boyle olcam sanirim .Su an 7 aylık bebegim ayni yatakta yatiyoruz .Uyku eğitimi veremeyecek kadar duygusalim bebegim de oyle 1 gun denedim ve pes ettim .
Tok olsun ac olsun gozleri kapali meme ariyor .Uyku gecislerini yapamıyor. Her yarim saatte uyaniyor cogu gece
Ve evet ben de uyumayi cok ozledim . :(

6.aydan sonra gece beslenmesini kesmek gerektiğini söylüyor doktorlar.sadece alışkanlık yani açlıktan değil uyanmalari.

Emzik kullanıyor mu? ben 5 aylıkken emzik emen bebeği aman dişleri kötü olur diye çok bağlanmadan bıraktırmıştım. En büyük hatam oldu şuan ben emzik oldum.
Canım benim kızım da emzik emiyordu o zaman daha iyi uyuyordu. Diş dönemi kendisi bıraktı ve aynen ben emzik oldum. 13 aylık ve sürekli memede gece. 12 den sonra kriz saatleri başlıyor o saatten sonra beşikte yatması mümkün değil sürekli ağlar yanıma alana kadar. Sonra sabaha kadar gözünü açıp emme emme der almadan uyumaz. Arada su veriyorum bazen işe yarıyor. Uç gün filan uyandığında gece eşim baksa vazgeçer belki diyoruz adam sırf bunun için yıllık izin alacak çünkü ben bittim artık. Gündüz de mesela dün hiç uyumadı sabah 8 gibi kalktı akşam 7 buçukta uyudu. Gece yine aynı. Yani gündüz yorulsa uyumasa da bir şey değişmiyor.

Back
X