• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi emzirmeyi bırakmak :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
zorla veriyorsanız vermeyin .. zaten emmedikçe göğsünüzde süt üretimi de olmayacaktır.
şişme olmaz ..
bende o şekilde olmuştu..
maşallah 1,5 yaşına kadar emmiş..

eğer kesmeyi düşünüyorsanız, gece kalktığında da su verin..
meme isterse ( ki o zaman bağımlılıktan istiyordur alışkanlık yani) "meme yara oldu" deyin..
ben bu şekilde bıraktırmıştım.. işe yarayabilir..

zorla veriyorsanız vermeyin .. zaten emmedikçe göğsünüzde süt üretimi de olmayacaktır.
şişme olmaz ..
bende o şekilde olmuştu..
maşallah 1,5 yaşına kadar emmiş..

dün hiç emmedi mesela sabah da zorlamadım ama şimdi göğsüm biraz şiş belki bi iki güne iner
bazı yerlerde iki ayı bulduğu yazıyo sütün bitmesi için o beni tedirgin etti:(

Maşallah bir buçuk yaşına kadar emmiş keşke ben de o kadar emzirebilsem kizim altı buçuk aylık ama son günlerde memeyi reddetmeye başladı uğrasiyorum didiniyorum emsin diye eğer reddetmiyorsa bırakın emsin kesmeyin ama emmiyorsa çok yıpratmayın kendinizi sonuçta bir buçuk yaşında
canım diş çıkarıyor olabilir o zamanlarda çok zor oluyor bebekler içinde sağıp biberonla vermeyi denesen inşaallah bırakmaz memeyi

Bir damla bile olsa emmeye devam etsin.anne sütü sıfadir , doğal antibiyotiktir . Dinimizce bile iki yil çocuğun hakkıdır.sonradan bırakmak bence zor olmuyor.benim oğlum tam iki yaşına gelince kendiliğinden kesti...

bende bıraksın istemiyordum ama zorla vermekten bunaldım çok şanslıymışsınız kendiliğinden bırakması çok rahat olmuştur ikiniz içinde

sütünüz mü kesilmişti yoksa kendiliğinden mi bıraktı
Az sütüm vardı ve doyurucu değildi,
Süt sağma makinası satın almıştım daha fazla sütümü alsın diye.
Zaten göğüs ucum da yoktu, eczaneden göğüs ucu alıyordum öyle emiyordu beni geceleri.
Gündüzleri de süt sağma makinası ile sütlerimi çekip biberonla veriyordum.
2,5 ay bu şekilde oldu..
Şu an oğlum 5 yaşında :KK48:

Az sütüm vardı ve doyurucu değildi,
Süt sağma makinası satın almıştım daha fazla sütümü alsın diye.
Zaten göğüs ucum da yoktu, eczaneden göğüs ucu alıyordum öyle emiyordu beni geceleri.
Gündüzleri de süt sağma makinası ile sütlerimi çekip biberonla veriyordum.
2,5 ay bu şekilde oldu..
Şu an oğlum 5 yaşında :KK48:
Allah sağlık uzun ömür versin inşaallah.. darısı benimkine inşaallah çok tşk cevabınız için

dün hiç emmedi mesela sabah da zorlamadım ama şimdi göğsüm biraz şiş belki bi iki güne iner
bazı yerlerde iki ayı bulduğu yazıyo sütün bitmesi için o beni tedirgin etti:KK43:

tabii herkeste başka olabilir ama benim kestiğim gibi bir daha şişmedi..
şişerse de sağarsın bir iki kez..
zaten biter.. :)

[QUOTE="dilek7760, post: 37165188, member: 403432akmıyor da sütüm diş çıkarıyor olabilir o zamanlarda çok zor oluyor bebekler içinde sağıp biberonla vermeyi denesen inşaallah bırakmaz memeyi[/QUOTE]

Pompayla sağamıyorum malum ilk aylardaki gibi akmıyor sütüm azaldı gibi bir de kızım emme işini zorlaştıralı süt miktarı ciddi anlamda azaldı ona bağlıyorum ama en azından bir yaşına kadar emzirmeyi nasıl istiyorum anlatamam

haklısınız son zamanlarda tavırlarında da bir değişim farkediyorum zaten belkide ben kötü etkiliyorum çocuğumu

Kötü etkilemek demeyelim.
Amacınız onun iyiliği..
Ama bu yaştaki çocuklarla inatlaşıldığında o hareketi öğreniyorlar.
İki yaşa yaklaştınız iki yaşında daha da zor olacak...
Ama o da geçecek endişelenmeyin.
Sadece çok fazla sabırlı olmanız gerekecek..

Kötü etkilemek demeyelim.
Amacınız onun iyiliği..
Ama bu yaştaki çocuklarla inatlaşıldığında o hareketi öğreniyorlar.
İki yaşa yaklaştınız iki yaşında daha da zor olacak...
Ama o da geçecek endişelenmeyin.
Sadece çok fazla sabırlı olmanız gerekecek..
çok doğru söylüyorsunuz iyiliğini istiyrum ama yanlış davranıyorum bunu farketmemiştim teşekkürler

[QUOTE="dilek7760, post: 37165188, member: 403432akmıyor da sütüm diş çıkarıyor olabilir o zamanlarda çok zor oluyor bebekler içinde sağıp biberonla vermeyi denesen inşaallah bırakmaz memeyi

Pompayla sağamıyorum malum ilk aylardaki gibi akmıyor sütüm azaldı gibi bir de kızım emme işini zorlaştıralı süt miktarı ciddi anlamda azaldı ona bağlıyorum ama en azından bir yaşına kadar emzirmeyi nasıl istiyorum anlatamam[/QUOTE]
o çekmedikçe süt artmıyor ne kadar emerse o kadar çoğalır ama bir süre sonra normale döner kendi emmek isteyecektir diş sıkıntısı çekiyordur bence. benim oğlumda da aynı sıkıntı oldu 2-3 ay kadar uğraşmıştı ilk dişi çıkarken stres yapmamaya çalış(sütün çokluğunu ve kalitesini çok fazla etkiliyor)

günaydın kk nın güzel hatunları
birkaç gündür oğlumun emme konusunda isteksiz hali ve gece uykularının bir türlü düzene girmemesinden artık sütten kesmeye karar verdim dün zaten hiç emmedi birkaç gündür de zorlayarak emzirdim ama resmen eziyete dönüştü bi yanım devam et iki yaşına kadar diyo( 6 ayımız var) bir yanım da yeter bu kadar artık sende o da rahat etsin diyo
sizlerden sütten kestiğinizde neler yaşadığınızı bana tavsiye edeceğiniz önerilerinizi istiyorum hanımlar..
doğru mu yapıyorum onu da bilmiyorum lütfen cevaplarınızı esirgemeyin

benim kızım 25.ayına girmek üzere bi kaç kere emmeyi azalttığı oldu 3. 4. ayları ve 15. 16. ayları olması lazım ama sonrasında yine eskisi gibi emdi 23. ayında 1 kez bıraktırmaya çalıştım hazır olmadığımı anladım yapamadıım ayıramadım şimdi her şeyi anlıyor. Sen kocaman bir kız oldun dolaptan süt içeceğiz meme sadece uyurken artık diyorum..haftalık inek sütü alıyorum ve ondan veriyorum itiraz ettiği oluyor ama içiyor sanırım bu işe yarayacak şimdi sadece uyurken emiyor..sana bi tavsiyem olamayacak hazır değilsen kesme dönem dönem az emdikleri oluyor diyebilirim sadece

Bende oğlumu 2 yaşına kadar emzirdim.zamana yaydım emzirme sayısını azalttım birgün emmek istemedi o gün bıraktım ve bir daha da istemedi bırakma sürecini sorunsuz atlattık.benim düşüncem çocuğunuz istemiyorsa bırakın 1,5 sene emzirmekte bence çok iyi.sadece kötü yanı emzirmeyince çok çabuk hasta oluyorlar.

Canim benim nacizane fikrim kesmemen yonunde.

Cunku bebekler emmeselerde anneye kendini yakin hissetmek icin emme ihtiyaci duyarmis arti anne sutu sindirimi kolaytirirmis

Benim kizim karni tok olsada beni emerken buyuk cisini yapr:-)
Arti bebekler anneyi ozlediginde onun sicakligini hisstmek istediginde emmek istermis
Bebekler ewde birisi olursa
Farkli biyerde olunursa
Disarda yahut
Gezmeye gidlginde
Anne gunluk banyo yapmadiginda
Anne parfum sikarsa yahut
Parfum degistirise
Emmeyi reddeder emmek istiyosa verin
Ama emmeek istemiyosa bu sepetten emmez
Ozetle anne sutunun cok faydali oldugu kanatimdeyim

Daha 6ay diyorsun birakin emsin ne kadar emerse sizde o kadar kilo verriirsinz
İnsaalah yardimci olabilmisimdir