En büyük hatam vicdan azabım

16 yasında bu haltları yiyip sonra da vicdan vicdan diye hayatlarınızı karartmayın. Olmuş bir hata neyi uzatıyorsun illa.Çocuk kapatmış ustunu ortmus bılıp bilmezden gelmıs neyin pesındesin. İlla 3.sayfaya konu mu olmak istiyorsun.

tesekkur ederim harikasiniz gercekten buraya yazarken amacim tamamen destek

degildi

Bi insanla birlikte olununca masumiyet kaybedilmez. Masumiyetin bekaretle ilgisi varsa belediye reisi onaylı beş para etmez haysiyetsizlerin tekiyiz o zaman hepimiz.

İnsanların, hele hele namus kumkuması sözde kadın(!) ve errrkeklerin ne dediğine kulak asma.
Reşit olmadan duygu ve hormonların doğrultusunda hareket ederek bir hata yapmış olabilirsin. Başta pişmanlığın olmamış. Sonradan pişman olmanın sebebi toplumsal baskı ve karşındakinin düşüncesini önemseyip ona göre vicdan muhasebesi yapman. Bunu kendine yapma. Bu kafada bi erkekle bırak cinselliği, duygusal bi ilişki bile yaşama. Bırak ilk andaki gibi kalsın her şey anılarında.
Başka bir coğrafyada doğup büyüseydin bu işkenceyi kendine yapmıyor olacaktın bunu düşün. Çünkü kimse seni bu yüzden yargılamıyor olacaktı. Bu hatayı yapan tek kişi sen değilsin. Ergendin, gelecekte kafana kakılabilecek şeyleri düşünemedin ve yaptın bi hata. Geçmiş geçmişte kaldı. Artık kendine eziyet etme. Gerekirse psikolojik destek al ve seni bununla yargılayan herkesi hayatından çıkar. Hiç olmasınlar daha iyi. Senin psikolojin milletin namus anlayışından daha önemli.

Namusuna çok düşkünse baştan bir kızı birlikte olup bırakmamalıydı. Bırakın, sizden başkasıyla birlikte olmadığını nereden biliyorsunuz. Kendinizi suçlu hissetmeyin artık. Ortada da bir suç yok zaten.

Arkadaşlar yapılacak yorumları yapmış ama benim aklıma birşey takıldı;
sen bu erkek arkadaşınla bekaretinizi onunla kaybettiğin için mi berabersin? Yani eğer aranızdaki bu bağlılık sevgiden değil de suçluluk duygusundan, mecburiyet hissinden ise bu ilişki her koşulda sağlıklı bir ilişki olmayacaktır.

Kesinlikle profesyonel yardım alman gerektiğini düşünüyorum. Ayrı olduğunuz dönemde ne yaşadığın sadece seni ilgilendirir. Takılma bunlara, 5 sene öncesinde kalmış olay, sen onu aldatmamışsın ki?

biliyor derken kastettigim olayın çok üstünde durmadı yani kapatti konuyu korktugu icin

Kapattı gitti , neyi kurcaliyorsunuz.

Çokta namusuna ( bu kelimeden hiç haz almıyorum , düşkün , geleneklerine bağlı görünmüyor buradan. Öyle olsaydı sizinle beraber olmazdı.
Yani namus kavramı birliktelikse.

Namus karşıdaki değildir kendisidir.

Seni beş yıldır zaten kullanıyor senin isteginle neyi neden sorgulasin ki...sadece evlenmek istediğinde birini bulacak o senin gibi değil diyecek ve hop işte o zaman o gerçekleri yüzüne vuracak...Aksi mümkün değil. ..

haftaya nişanlanıyoruz hanimefendi

namusuna duskun mu eminmisin birdaha dusun namusunami duskun yoksa namus bekciligi yapmayami merakli
namusuna duskun adam 16 yasinda kizla birlikte olup kacip gidip baskasiyla beraber olup size gelmis baya namusluymus yani

Sevgilin namusuna geleneklerine cok duskun olsaydi 16 yasindaki cocukla birlikte olmazdi kendini kandirma. Kendince dogru yanlis ne yapiyorsan arkasinda dur.

mukemmelsiniz cok tesekkur ederim beni en etkileyen cevap bu oldu erkek arkadasim bu konuyu hic bi zaman kafama kakmadi ama benim kendi icimde sorun oldu bu durum benim once kendimle barismam kabullenmem gerek

Yaptığınızda bir ahlaksızlık yok ki. Siz ayrıldıktan sonra başkası ile birlikte olmuşsunuz. Ona ne ki?

asla boyle bisey soz konusu degil ben erkek arkadasimi cok seviyorum benim sorunum kendimle

Canım namus a geleneklere bağlı biri olsa o yaşta birlikte olduğu birini bırakmazdı yada bırakacaksa birlikte olmazdı sonuçta sende babanın namusu sayılırsın bu bir çelişki değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…