• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En büyük mutluluk bu olmalı, allahıma şükürler olsun

Öncelikle tüm hamişlere tebrikler ve sağlıklı evlatlar diliyorum. Yaşadıklarını buradan paylaşmaya devam ettikleri için de teşekkürler.:enbuyukkk:
Sevgili Sakura ben de pko hastasıyım ve ilk tüp denememe 20 mayıs'ta başlayacağım inşallah. 3 kez aşılama denedikten sonra mikroya geçtik. Senin tedavin nasıldı? İlk denemede tuttu mu? Biraz anlatırsan sevinirim. Olumlu deneyimler duymak insana cesaret veriyor malum.:içelim::hooray:

Sevgili Pelly,
Fenerbahceliymişsin ama ne yapalım mikro yaptırıyorsun, dayanamam ben sana... Sakaaaaaaa
Canım ben 2007 Martta bir mikro yaptırdım. Eşimde agır derecede morfoloji bozuklugu ve bende de PKO var. İlk mikromuzda benim PKO tedavi edilmemişti cunku benim yumurtlamamı etkilemiyordu, duzenli yumurtluyordum. 19 yumurta cıkardım 13'ü dollendi, 3'ü 3. gün transfer edildi. Ama maalesef ilk mikrom (uzun protokol) hezimetle sonuclandı. Hemen sonraki sonraki ay spotan hamile kaldım. Ve o bebegi 7. hafta sonunda kaybettik kalbi atmış ama sebebini bilmediğimiz bir nedenle durmuştu. 2 ay içinde yaşadığım yenilginin büyüklüğünü tarif edemem. İşte o zaman delirmemek için çok dua ettim ama en iyisi iyi bir psikayatra gitmekti. Sonrası 1 yıl boyunca psikolojik tedaviler vs.
2008 mart ayı sonuna dogru esimin tayini rusyaya cıktı ve hemen bir mikro yapmalıyız gitmeden dedik. Eski bilgilerimi soooye bir hatırlamaya calıstım ve hemen doktoruma sabah sabah "flair up" a ne dersiniz diye bir telefon ettim. Beni sonuna kadar her acıdan cok destekleyen doktorum yine ayarlarımın bozuk oldugunu dusunerek hemen gel bakiim dedi. Sabah karar verdim öğlen ilk mikro iğnemi yapmıştım bile. Kısa protokol (flair up) uygulandı ve eşimin gitmesine yetişti. Kısa protokolde 23 yumurta cıkardım (PKO nun avantajı). 14'ü döllendi. 3 'ü 3. gün transfer edildi ve 10 tanesini de embryologun zoruyla dondurduk. Cok güzel olduklarını cöpe atamayacagını soyledi. Doktorum dondurmaktan yana degil bu arada benim... Sonrasında hiperstimülasyon (OHSS) hafifce basgosterdi. Yumurtalıklarım normal buyukulugunun 5 katına cıkmıstı ve surekli gulle tasıyor hissi ile gezdim.
Bildigin gibi o kabus 12 gun gecti ve degerimi bildirmek uzere doktorum aradı. Degerim yuksekti ve ikiz olabailecegini soyledi. Ama halen OHSS beni etkileri devam ediyordu. Karnım 5 aylık hamile gibiydi. Surekli dua ediyordum cunku bunun bir tedavisi yok, ilerleyip su toplamamak için duadan baska alternatifim yoktu.

İlk U/s de 1 kese gorduk ve bir hafta ben yattım kalktım 2 kese oldugunu hissediyorum diye doktorumla iddialastım. Bunun dışında bir de OHSS şişlikleri indigi icin bebeğin yine ölmüş olabileceğine takmıştım kafayı. Ama OHSS gectiği için karnımın indiğini anlamadım. Benim hamilelik semptomlarım geçti diyerek doktora koştum. İkinci gidisimde iki kucucuk kalp atısı bize hayatın aslında ne kadar guzel oldugunu haykırıyordu. Ve doktorum yine ayarlarımı bozmamak için ilk u/s de gordugu ikinci keseyi beni umitlendirmemek için soylememiş oldugunu farkettim.
Sukurler olsun dedim. İki buyuk yenilgiden sonra Tanrı yuzumuze gulmustu. Ve hayata karsı 2-2 berabereydik. Tanrım bu defa bebeklerimi sağlıkla koklamayı da nasip edecek inşallah.
Benim 2,5 yıl süren ama beni bitirmek üzereyken tabir-i caiz ise direkten döndüğüm hikayem böyle...
Sürekli tıbbi yayın okumaktan, internette okumadık yayın ve konusmadık embryolog bırakmamıstım. Doktorum okuma dedikce bizim caremizin nerde hangi ülkede oldugunu sorusturup durdum. kanada Amerika, İngiltere heryeri okuyordum ve bütün networklerde forumlarda benim gibi olan ve bebek sahibi olmayı basarabilen iyi ornekler arıyordum. Ama yanıt aynı, denemek denemek denemek baska yol yoktu...

Umarım tedavi yolunda asgari duzeyde yıpranırsınız. Yıpranmayın diyemiyorum cunku bu gercekten mumkun degil. Bu sure zarfında kendi doktorum bile surekli haftaya asistanım olarak gel basla diyip duruyordu. Bilmedigim tıbbi terminoloji, elimi atmadığım tedavi yöntemi gercekten kalmamıstı. Ama azmim ve Allaha olan inancım beni delirmekten kurtardı demek en dogrusu sanırım. Bunu psikayatrım da aynen soyluyor.

Hepinizin, bu yorucu yolculugu basarı, mutluluk ve en iyi kazanımlarla tamamlamanızı dilerim.

Kucak dolusu sevgiler

Sağlıkla gelsin bebişlerin inşallah.Öldürecek bu kanamalar,lekelenmeler insanı.Benim de oldu hem 8. haftada hem de yeni 15. haftada ,aynı şekilde aktife dönüşmedi sadece leke olarak kahverengi ama telve gibi değil daha hafif bir renklenmeydi..Ama benim doktorum vajinal muayene etmedi, herhalde ne olur ne olmaz dsiye iğne verdi.Hala kullanıyorum 5 günde bir.

Sorma canım benim yaa, ilk kanama gece 3'te farkettim, eşim cooook uzaklarda, öyle korktum ki yine dedim bebeğimi kaybediyorum. Daha onceden sabıklıyım, bebeğimi 7 haftalık kaybetmiştim. Ama şükürler olsun. İkiz gebelikte sık olurdiyo ama doktorum bakalım, insallah hiçbirimize bir daha gostermez Tanrım.

Allahım nasıl güzel bi şey nasıl anladın bebişinin hareketi olduğunu ben sürekli kendimi dinliyorum biliyorum çok erken ama acaba hissedermiyim diye.Şanslılardansın şu an bebeğini hissediyorsun ben de istiyorum.

Sevgili EBRİZM ve DIAMOND, ne zaman ilk hareketi duydunuz siz Allah askına. İkiz gebelikte 18. haftada duyan varmıs ama sizler ilk ne zaman hissettiniz?
Sevgilerrrrrr

sakuracım ben tedavi hikayeni okurken dr unun embriyolarını dondurmaktan yana olmadığını fark ettim ama neden sebebini yazabilirmisin içime kurt düştü yine... bende dondurulmuşlarım için tedaviye başladımda.... gerçi her dr farklı konuşuyor hangisine inanacağımızı şaşırdık valla allah yardımcımız olsun

sakuracım ben tedavi hikayeni okurken dr unun embriyolarını dondurmaktan yana olmadığını fark ettim ama neden sebebini yazabilirmisin içime kurt düştü yine... bende dondurulmuşlarım için tedaviye başladımda.... gerçi her dr farklı konuşuyor hangisine inanacağımızı şaşırdık valla allah yardımcımız olsun

Canım,
Tıbben dondurulmuş embryoların kalitesinde %5 oranında dusukluk oluyor. Yani dondurulmuş embryo ile hamile kalınmaz diye birsey yok ama soyle dusun. Fresh (taze) embryolar her zaman daha cok tercih diliyor ama hastada yumurta geliştirme ve uyarma sırasında cok sıkıntı olursa veya yumurta cıkarma problemi varsa o zaman cıkarılan embryolar tabii ki atılmıyır. Bizimkileri dondurmamızın sebebi, eşimin 2 yıl sure ile yurtdısına gidiyor olması ve uzun bir sure gelmeyecek olması. O gelmeden biz dondorulmuslarla deneme yapmayı planlıyorduk ama kısmet boyleymiş.
Bu yuzden kafana takacak birsey yok, sonucta benim dodurulmus embi ile hamile kalan bircok tanıdıgım var.
Bol sanslar, ve kafayı boyle seylere takıp ayarlarınızı bozmayın kızlar, ne kadar az endise o kadar iyi sonuc,
Sevgi ile

Sevgili Sakura, hikayeni paylaştığın için teşekkürler. Seninle birbirimize benziyoruz. Ben de çok araştırmacıyım ve çoğu zaman doktoruma gidip o ay ne yapmamız gerektiğini anlatıyorum, o da beni onaylıyor :) Öğrendiğim herşeyi gidip soruyor, bol bol başını şişiriyorum. Doktorum uzmanlığını Pko üzerine yaptığı için ona çok güveniyorum. Keşke çok önceden onu bulsaymışım, 17 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullanıp yumurtalıklarımı tembelleştirmezdim. 33 yaşındayım ve yanlış tedavi yüzünden şimdi bu kadar zorlandığımı öğrendim :( Neyse evlenir evlenmez tedaviye başladık.
Benim PKO bayağı dirençli çıktı. Rahmim de ters ve normalden küçük. 1,5 senede sadece 6 siklus (3 aşılama dahil) yumurtladım. Son aşılamada düşük doz Puregon ile 15 yumurta gelişti. Hafif Ohss geçirdim. Bu ilk mikro denemem olacak, doktorum yumurta sayısının iyi olacağını düşünüyor ama ben kalitelerinden şüpheliyim. Eşimde sperm az ama keçiboynuzu sayesinde hallettik. Eğer kaliteli yumurtalarım olursa güzel embryolarım olacağına eminim. Bir de tutarsa... Sabırsızlıkla 20 Mayıs'ı bekliyorum.

Sevgili Sakura, hikayeni paylaştığın için teşekkürler. Seninle birbirimize benziyoruz. Ben de çok araştırmacıyım ve çoğu zaman doktoruma gidip o ay ne yapmamız gerektiğini anlatıyorum, o da beni onaylıyor :) Öğrendiğim herşeyi gidip soruyor, bol bol başını şişiriyorum. Doktorum uzmanlığını Pko üzerine yaptığı için ona çok güveniyorum. Keşke çok önceden onu bulsaymışım, 17 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullanıp yumurtalıklarımı tembelleştirmezdim. 33 yaşındayım ve yanlış tedavi yüzünden şimdi bu kadar zorlandığımı öğrendim :( Neyse evlenir evlenmez tedaviye başladık.
Benim PKO bayağı dirençli çıktı. Rahmim de ters ve normalden küçük. 1,5 senede sadece 6 siklus (3 aşılama dahil) yumurtladım. Son aşılamada düşük doz Puregon ile 15 yumurta gelişti. Hafif Ohss geçirdim. Bu ilk mikro denemem olacak, doktorum yumurta sayısının iyi olacağını düşünüyor ama ben kalitelerinden şüpheliyim. Eşimde sperm az ama keçiboynuzu sayesinde hallettik. Eğer kaliteli yumurtalarım olursa güzel embryolarım olacağına eminim. Bir de tutarsa... Sabırsızlıkla 20 Mayıs'ı bekliyorum.

Sevgili Pelly,
Onyargili olma canım benim, neyin ne zaman olacagı hiçbir zaman belli olmuyır. Bi bakıyorsun hayat sana gülüvermiş. Söylüyorum ya, biz hadi eşimin gidişini kaçırmadan bir mikro patlatalım dedik ve son derece rahat girdik olaya, ve sonunda Tanrı bize yardım etti. Kalitesiz yumurta cıkaracaksın diye bir sey yok. Her bir tedavide yumurta kalitesi birbirinden farklı olabiliyor.
Umarım bu tedavi hayırla sonuclanır ve ozlemini duydugun bebegini sana teslim eder.
Sevgi ile

Sorma canım benim yaa, ilk kanama gece 3'te farkettim, eşim cooook uzaklarda, öyle korktum ki yine dedim bebeğimi kaybediyorum. Daha onceden sabıklıyım, bebeğimi 7 haftalık kaybetmiştim. Ama şükürler olsun. İkiz gebelikte sık olurdiyo ama doktorum bakalım, insallah hiçbirimize bir daha gostermez Tanrım.

Sevgili EBRİZM ve DIAMOND, ne zaman ilk hareketi duydunuz siz Allah askına. İkiz gebelikte 18. haftada duyan varmıs ama sizler ilk ne zaman hissettiniz?
Sevgilerrrrrr

Benim daha 10 haftalık canım ben hissetmedim diamond hissetmiş. Benimde bebişlerim ikiz o anın gelmesini bende sabırsızlıkla bekliyorum.

Sevgilerrrrrr

Hayırlısı olsun sakura hatırlıyorum burda eşim gidiyor acil tüp bebek yapmam lazım diye telaşla yazdıklarını. Çok şükür sonucu yüzünü güldürmüş. İnşallah hepimiz sonuna kadar sağlıkla götürürüz bu işi ve miniklerimizi kucağımıza alır koklayabiliriz.:nazar:

Sevgilerrrrrr

Şakura şu an 15. haftayı bitirdim.iki gün önce gece duydum,bu güne kadar da duyduğumu sanıyordum ama kesinlikle değilmiş bu çok farklıydı.Kıpır kıpır ayy nasıl anlatayım böyle pijamamın içine minik bir serçe girmiş kanat çırpıyor sanki,müthiş bişey.Dün gece de bekledim tekrarlamadı ama.

Şakura şu an 15. haftayı bitirdim.iki gün önce gece duydum,bu güne kadar da duyduğumu sanıyordum ama kesinlikle değilmiş bu çok farklıydı.Kıpır kıpır ayy nasıl anlatayım böyle pijamamın içine minik bir serçe girmiş kanat çırpıyor sanki,müthiş bişey.Dün gece de bekledim tekrarlamadı ama.

1 gün girmedim neler olmuş yahuuuu,,, süper canım ya allahım doğurana kadar bebeğinin hareketlerini hissettirmeyi nasip etsin.... ya canım benim 2 gündür çok kahverengi lekelerim geliyor, doktorum kırmızı ya da pembe kan olmadığı sürece korkma demişti ama elimde değil birde 1 ay sonra çağırdı kontrole ama ben dayanamıyorum yakınımda gittiğim bir hastane var oraya gidip karından ultrasona girsem zararı olurmu acep?

1 gün girmedim neler olmuş yahuuuu,,, süper canım ya allahım doğurana kadar bebeğinin hareketlerini hissettirmeyi nasip etsin.... ya canım benim 2 gündür çok kahverengi lekelerim geliyor, doktorum kırmızı ya da pembe kan olmadığı sürece korkma demişti ama elimde değil birde 1 ay sonra çağırdı kontrole ama ben dayanamıyorum yakınımda gittiğim bir hastane var oraya gidip karından ultrasona girsem zararı olurmu acep?

gülserencim seninle aynı dertden muzdaripiz benimde 5.haftamın son günü bugün ve 1 haftadır o nefret kahverengi lekeler gelyor doktoruma sordum aynen sana söylediklerini söyledi ama ben farkettim ki ne zaman fazla hareket etsem birazcık dışarı çıkıp yürüsem daha fazla geliyor ve ben de gördükçe çok sinir oluyorum daha doğrusu çok korkuyorum.normal yolla hamile kalan arkadaşlarıma soruyorum takma kafanı birşey olmaz diyorlar tabi nerden bilecekler bu bebeiş için kaç gece ağlayarak Allaha yalvardığımı ne kadar dua ettiğimi :nazar:

kızlaaar, Allah razı olsun sizden. moralimi toparladınız valla. ne güzel hikayeler, paylaşımlar. aşılamam oldu bugün 3 gün. bişi hissetmiyorum. zaman yaklaştıkça artar mı heyecan bilmiyorum. eminim sizinle gebelik üzerine sohbet etmek çok güzel olurdu.

Seni çok iyi anlıyorum ,mümkün değil dayanamazsın bir ay falan.İçin rahat olsun git gir ultrasona.zararı yok diye biliyorum.Ben de çok girdim bu aralar,geçen hafta tam 3 defa girdim.Korkarak gidiyorum,görünce mutlu oluyoırum.Sen jele devam ediyorsun değil mi?Bir de ek olarak sana da iğne verdi mi doktor kahverengi lekeler için?

Canlarım,
Ben kırmızı kan, pembe kan, kahverengi kan, Allah versin tüm renkleri gördüm 7. haftamda. Sabahlara kadar uyuyamadım, doktorum yurtdısında oldugundan baska -doktorlara telefon mu etmedim, vajinal u/s ye girme dediler, cıldırdım, eşim burda yok annemleri panik yapmayim şimdi söylemeyim diye diye 2 günü geçirdim. Doktora gittiğimde kahve telvesi gibi lekeler vardı. Doktor aktif kanama olmadığı sürece emin ol problem yok dedi. U/s ile baktı içeride kanamanın olmadığını görünce rahatladık. Yani kırmızısını pembesini boşverin siz önemli olan kanama olmasın, lekelenme prob. değil. Hele de ikiz gebeliklerde çok sık rastlanır dedi.
Sevgiler

gülserencim seninle aynı dertden muzdaripiz benimde 5.haftamın son günü bugün ve 1 haftadır o nefret kahverengi lekeler gelyor doktoruma sordum aynen sana söylediklerini söyledi ama ben farkettim ki ne zaman fazla hareket etsem birazcık dışarı çıkıp yürüsem daha fazla geliyor ve ben de gördükçe çok sinir oluyorum daha doğrusu çok korkuyorum.normal yolla hamile kalan arkadaşlarıma soruyorum takma kafanı birşey olmaz diyorlar tabi nerden bilecekler bu bebeiş için kaç gece ağlayarak Allaha yalvardığımı ne kadar dua ettiğimi :nazar:

canım inan bende biraz hareket edince çok geliyor CADIARZU dün biraz süpürge açtım çamaşır astım filan ondanda olmuş olabilir ama çok ağır kendimi yormadan ters hareket yapmamaya çalışarak yapıyorum işlerimi, yapmadanda olmuyor görümcemi çağırdım gelmedi napim kimse derdimi bilmiyorki keşke söyleseydim tüp bebek olduğunu o zaman daha farklı davranırlardı belki kayınvalidem biraz hareket et diyor annemler korkma birşey olmaz diyor herkes bir laf söylüyor kendinlerince haklılar belki ama en azından doktorun yatmam gerektiğini söylüyor diyorum biraz düşünseler anlıycaklar ama nerde kocam bildiği halde elini birşeye sürmedikten sonra başkalarından beklemek boş sanırım.allahım bebeklerimizi bize bağışlasın bugünleride elbet atlatıcağız....sabır biraz daha sabır.

Seni çok iyi anlıyorum ,mümkün değil dayanamazsın bir ay falan.İçin rahat olsun git gir ultrasona.zararı yok diye biliyorum.Ben de çok girdim bu aralar,geçen hafta tam 3 defa girdim.Korkarak gidiyorum,görünce mutlu oluyoırum.Sen jele devam ediyorsun değil mi?Bir de ek olarak sana da iğne verdi mi doktor kahverengi lekeler için?

ay canım inan gitmeyi düşününce heycan ve korku sarıyor kafama o kadar takıyorumki hergün sabaha kadar rüyalar görüyorum.... neden 3 defa girdin? birde sadece kendi doktorunamı gidiyorsun? ben doktoruma gidiyorum ama geçen perşembe ilaç yazdırmak için yakınımdaki hastaneye gittim 10 gün içinde kontrole gidebilirim die biliyorum ona gitmeyi düşünüyorum çünkü doktorum taa karşıda yoldan korkuyorum zıplaya zıplaya gidiyorum... benim doktor muayene ücretim 100 ytl sizin ne kadar? canım ben progestan kullanıyorum vajinal günde 3 defa 2şer adet koyuyorum birde gece 00.00'da sabah 08:00'da birde öğlen 16.00'da koyuyorum gece ve sabah koyduğumda üstüne uyuyorum acaba ondanda olabilirmi lekeler birde dün mesela iğrenç olucak ama sanki sümük (lastikte olabilir) gibi ince tabi kahverengi şekilde geldi daha öncede gelmişti bir iki kere anlatabilmişimdir umarım.

Canlarım,
Ben kırmızı kan, pembe kan, kahverengi kan, Allah versin tüm renkleri gördüm 7. haftamda. Sabahlara kadar uyuyamadım, doktorum yurtdısında oldugundan baska -doktorlara telefon mu etmedim, vajinal u/s ye girme dediler, cıldırdım, eşim burda yok annemleri panik yapmayim şimdi söylemeyim diye diye 2 günü geçirdim. Doktora gittiğimde kahve telvesi gibi lekeler vardı. Doktor aktif kanama olmadığı sürece emin ol problem yok dedi. U/s ile baktı içeride kanamanın olmadığını görünce rahatladık. Yani kırmızısını pembesini boşverin siz önemli olan kanama olmasın, lekelenme prob. değil. Hele de ikiz gebeliklerde çok sık rastlanır dedi.
Sevgiler

çok sağol sakuracım her zaman içimi rahatlatmışsındır...benim doktorumda öyle diyor aslında ama elde diil işte bebişimi görmeden rahatlayamıycam ben Şeniz

kızlar lütfen ihmal etmeyin

bendede kahverengi çamur gibi kana benzemeyen cok hafif lekelenmeler geliyordu doktora söyledim korkma yerleşme kanamasıdır dedi bende önemsemedim ama 6+6 günlükken bebeğimi kaybettim

mutlaka doktorunuza gidin iğne falan olun ben lekelenmeler için başka bi doktora gittim bana direk düşük yapma riskimin cok yüksek olduğunu tavalet hariç biç kalkmadan yatmamı söyledi

Back
X