En çok istediğim şey, istemediğim şeye dönüştü 😐

Sinirle edilen yemin ,yeminden sayılmaz.
Nezaman istersen yap çocuu.
İstemezsen de yapma.kime ne

Sinirle edilen yemin ,yeminden sayılmaz.
Nezaman istersen yap çocuu.
İstemezsen de yapma.kime ne
Aaaaaaaaa !!! Kime ne olur mu. Herkesi yakından ilgilendirir.

Geçenlerde annemi halama götürecektim. Dolmuşa binmesini istemediğimden her yere ben götürürüm annemle babamı.

Durakta durdum annem kapıyı açtı. "Kızım şu kadıncağız da gelebilir mi gideceği yere kadar" dedi.

Açıkçası korona olayları henüz tavan yapmamıştı ama 1.vaka duyulmuştu. Zaten endişe içindeydim ama mecbur istemeden de olsa kabul ettim. Annem kırılır diye korktum.

Neyse kadın 60larında oldukça şişman bir ablamızdı. Araba da aksi gibi jeep
Kadın mümkün değil arabaya binemiyor. Daha doğrusu çıkamıyor. Trafik kuyrukta. Arkamdaki dolmuşcu öfkeli. Gitmem için taciz ediyor. Ve kadın halen daha binmeye çalışıyor.

Ben tabiki çok fena darlandım. Kadın arabaya çıkamadığı için binmekten vazgeçti. Hiç de ısrar etmicektim. Ama annem kadına yardım etti. Kadın arabaya cıktı.

Annem arabadayken çok darlamadı beni. Annem indi. Ben baska bir yere daha gideceğim. Kadın arabada kaldı.inecegi yere gidene kadar bana soru sordu.

Kac senelik evlisin.

3

Çocuğun var mı

Yok (şok olmus bir yüz ifadesi)

Niye yok.

Istemiyorum .( yüz ifadesindeki şaşkınlık ifadesi azaldı. Yalan konusuyorsun ifadesi geldi)

Hadi ordan . Niye istemeyesin.

Bakamam çünkü

Bakarsın bakarsın. Sen niye istemeyesin. Ama insallah olur dedi. (Artık acıyarak bakıyor)

Teyze burda ineceksin ben burdan döneceğim dedim indi gitti.

Gördüğünüz gibi yardim etme amaciyla arabaniza aldığınız bir yabancıyı bile cok cok ilgilendiriyor.

Birini cok fena yapacağım en sonunda ama yaşlılara bi sey demek gelmiyor içimden.

Çocuğuyla avm ye giden kuzenime yaşlı bir kadın "Kızım çocukla avm ye gelinir mi hic" demişti.

Kuzenim de "teyze senin de bir ayağın çukurda ama bak sen de gelmissin"demisti.

Ben şok. Ben o şekil yapmak istemiyorum. Ama az kaldı

Bu arada gerçekten korunuyorum . Olmamasından değil yani.

Ne kadar suredir evlisiniz bilmiyorum. Kiz kardesim 2013de evlendi. Kesinlikle cocuk istemiyorum dedi. Suan 4 aylik hamile. Supriz oldu. Yani uzun bir sure istememeniz normal. Hic istememenizde.

Çok gençsin. Eşini de tanıdık önceki konudan. Kesinlikle ertele. En az bir yıl derim. 28'de evlendim, 29'da hamile kaldım, 30'da dogurucam inşallah. Eğer yaşım 25 olsaydı kesinlikle bir yıl değil üç yıl beklerdim. Eşimden yana bir şüphem şu an yok ama evliliğin ilk bir yılı, o güç savaşları, evliliğin oturması derken cidden hamilelikle geçirilmemesi gereken bir dönem. Üstelik seninki vurdumduymaz biraz. Madem öğreniyor gelişme var diyorsun, iyice öğret sonra hamile kal

Soruyu anlamadım yani yemin ettin diye çocuk yapamayacak misin?

Ne ameliyatı oldunuz acaba cok geçmiş olsun

Eşim bayağı değişim gösterdi diyorsunuz ya, daha dün bir bugün iki, bu değişimin ne kadar süreceğine bakmalısınız öncelikle; tutarlı mı olacak, eski haline dönecek mi diye. Konuşmalardan sonra bir süre kendini düzeltmeye çalışmak çoğu insanın yaptığı şey de, bir kısmı uzun vadede asla değişmiyor. Eşinizin gelişmesini gördükçe, çocuk yapmama fikrinizden üzülmeniz de bana abartı geldi biraz. Şuan meseleniz çocuk değil ki zaten. Çocuk yapmayacağım diye düşündünüz de, rahminize mühür vurdurmadınız, dönülmez yemin etmediğiniz herhalde. Önce bir bakın bakalım bu adam sorumlu, ilgili, düşünceli bir adama evrilecek mi, sonra istiyorsanız çocuk da yaparsınız.

Ülkemizin durumunu gözönünde bulundurarak düşün çocuğu.. Biz de kızlarıma bir kardeş gelsin dedik burnumuzdan geldi resmen..

Yaşın çok genç. Ben 37 yaşındayım ve en az bir sene daha çocuk yapmamaya karar verdim. Belki de hiç yapmam bilmiyorum. Şu an ki psikolojiye göre de böyle konuşuyor olabilirim ama sen geç kalmadın keyfine bak evliliğinin tadını çıkar

Yaşınız küçükmüş, eşinizin olgunlaştığından, anne ve baba olarak çocuk sorumluluğunu alabileceğinize inandığınızdan emin olana kadar bi kaç yıl daha bekleyebilirsiniz...yemin ettiğiniz için kendinizi ömür boyu çocuk sevgisinden mahrum etmenize gerek yok, yemin keffareti diye bişey var dinimizde..maddi durumunuza göre 10 fakiri giydirebilir, 10 fakiri 1 günlük doyurabilir, bunlara gücünüz yetmezse niyet ederek 3 gün üst üste oruç tutabilirsiniz...yeter ki yemininizden pişmanlık duyarak tevbe edin..
Ama çocuk kararı için eşinizin biraz daha olgunlaşmasını bekleyebilirsiniz..

Daha yaşınız çocuk icin kücük. Sırf cocuk yapayım diye de yapılmaz. Maddi manevi her yönden ebeveynler kendini hazır hissetmeli.

Daha 25 yasindasiniz ,elle tutulur guvenilir bi evliliginiz olsun once ,ben 40 yasimda hamile kaldim ,hic bir sry ivin gec degil

sırf ameliyata geç geldiği için ASLA çocuk yapmak istememek yersiz büyük bir karar değil mi? :/ başka sorunlar da varsa bilemem tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…