En erken hamilelik belirtileri

ndk, hosgeldin canım, bozma moralini, moral çok önemli böyle durumlarda biliyorsun, hersey olcagına varıyor...

Ndk benim bildiğim adet biter bitmez çekilir rahim filmi birde rahim filmi çekildiğin ay korunman gerek demedimi doktorun bence çok pahalı söylemiş başka bir yerde çektirseydin valla ben anestezili çektirdiğim halde 350 ytl verdim

ndk cım olma şansı yüksek demiş sevinsenee yaaaaa moral bozmak yok hadi kısmetse bu ay sende çıkıcan tahta üzülme öyle kızarım bakkaydirigubbakcemile5

ndkcim eğer kanallarında sorunun varsa da çözülür hayırlı olur böylesi sakın üzme kendini tek üzüldüğüm çok acırsa canının yanması (

Ndk makinalar dijital ise canın yanmaz diyolar bunu çok kişiden duydum

inşallah canım yaa inşallah dediğin gibidir o dediğin topice girmeye bile korkuyorumm olumsuz bişey duyarsam bayılabilirimm ((((

derya002 rahim filmi korkum şuan bana hiçbişey düşündürmüyo, yüksek demesini duymadım bilee rahim filmine odaklandımm. benim canım tezdir zatenn muayenede bile sıçrıyorum hep. ay dayanamam ben yaaa. anestezisiz çektiren yokmu aramızda yaa. ay dur o topice da bakiim bariisenağlama

kuzum yaa...bende şaşırdım. bende adet bitiminde diye biliyorum... bide 10 tane yumurta cok fazla değilmi bebişim yaaaaaaaaa:1shok:.. ben ilk dr kontrolune gttiğimde yumurtam olugunu geliştiğini öğrenmiştim. yinede dr bey bana da ilaç verin dediğimde: olmaz kesinlikle.. bu sefer cok sayıda yumurta oluşur.. bu da kist oluşumunu tetikler demişti. büyümeyen cok yumurta olurmuş.. ama olgunlaşan en fazla 3 yada 5 tane olurmuş diye duymuştum dr dan.. canım yaaa.. eğer gitme şansın varsa baska bir dr a da gözüksene sen.. seninki biraz abartmış gibime geldi.. bende yarın gitcemya dr uma bi sorayım bakim senin durumunu bende:1shok:

benim normalde geçen ay 2 tane oluşmuştu bu ay iğnenin dozunu arttırdık ve bianda bissürü oldu dozu düşürdük sonra. son gittiğimde çatlatma iğnesi yapılmıştı ve daha az yumurta vardı. bugün görünce oda şaşırdıı. galiba artmışlar.bide adetin nasıl dedi çok fazla dedim. fazla olması iyi dedii. belkide kist oluşmasın diye mi iyi dedi acaba fazla oluşuna. bi siteye baktım olası bi gebeliğe zarar vermemek için adet olup bitince yapılır yazıyoo. benim gebelik olmadığı için bide adet olduğum için yapacak sanırımm. ayy ne biliim kafam çok karışıkk. doktorum çok iyi konusunda. tv ye falan çıktı. hastanenin en pahalı doktoru. araştırarak bulmuştum bunu. önceki doktorum daha berbattı.

Ndk canım güzelgözlümün dediğine katılıyorum tabi birde o ihtimal var eğer olgunlaşmayan yumurtan kalırsa kist olma ihtimali yüksek

kızlar bana yardımcı olurmusunuz
doğum kontrol hapını bıraktığımdan beri (Ağustos 08) adetim düzensiz
adet tarihimi bilmiyorum eski düzene göre 14.12.08 de adet olmam gerekiyordu 11.12.08 de leke geldi okadar, geçen ay düzensizlik var diye doktora gittim düzensizlik yok normal dedi yumurtalık kisti var ama bu adet düzensizliği yapmaz dedi, adetinin bittiği gün gel muhtemelen kisk kaybolacak bi bakayım dedi, halen adet olmadım vucudumda bi değişiklik yok başım dönüyor snki ama psikolojiktir diye düşünüyorum
halsizlik de var ama sanki grip olucam ne bilim biraz tuafım
yumurtalık kistindemi adet olamıorum yoksa hamilemiyim, eczaneden test alsam çıkarmı acaba?

Rahim filminin tedavi edici etkisi var mı?

HSG bir tedavi yöntemi değil tanı yöntemidir. Tedavi amacıyla yapılmaz. Ancak yapılan araştırmalar rahim filmi çekilmesini takip eden aylarda hamile kalma olasılığının arttığını göstermektedir. Bunun nedeni tam olarak bilinmemekle beraber basınçlı sıvı verilen tüplerdeki küçük yapışıklıkların açıldığı veya bazı sümüksü tıkaçların süpürüldüğü gibi tezler ileri sürülmektedir.

İşlem ne kadar sürer?

Normal şartlarda inceleme birkaç dakika içinde biter. İncelemeden sonraki 10 dakika içinde film ve raporunuz teslim edilir. Giyinip soyunma, bilgilendirme, kayıt ve raporlama dahil merkezde harcayacağınız toplam süre ortalama 30 dakika kadardır.

İnceleme ne zaman yapılmalıdır?

İnceleme sırasında hamile olunmadığından emin olmak için adetin 6-10. günleri arası tercih edilir. (Adetin başladığı gün 1. gün olarak sayılır). Ancak hiç adet görmeyenler ile hamile olmadığından kesinlikle emin olunan kişilere herhangi bir zamanda bu inceleme yapılabilir.

Genel anesteziye gerek var mı?

Ağrısız bir işlem için anesteziye gerek olmayacağı açıktır. Bir kadın, anestezi yapılmadan normal jinekolojik muayene olabiliyorsa, HSG incelemesini de anestezisiz yaptırabilir. Normal muayenenin bile mümkün olmadığı bazı kişilerde ise anestezi altında HSG incelemesi yapılabilir.

İnceleme öncesi hazırlık gerekir mi?

İnceleme yapılacak kişilerin önceden bir hazırlık yapmaları gerekmez. Özel durumlar haricinde sakinleştirici, ağrı kesici, müshil, lavman veya antibiyotik kullanmaya gerek yoktur.

dr. cevat bayrak

merhaba kızlar yenı geldım. ndk cıgım herseyın hayırlısı olsun. rahım fılmın ınsaallah acısız olur senın ıcın vede arkadaslar ıcın hpe dua edıyorum. allhım bana bu ay bebek ver dıyorum sonra arkadaslarımıda unutma allhım dıyorum. ne guzel dua edıyorum demı kızlar.......... neyse hamıle yok galıba bugun bende dun aksam basladım calısmaya bakalım bu ay neler olacak. gecen ay burada okudugum butun hatta daha fazla hamılelık belırtılerı vardı. ama psıkolojıkmıs. bu ay hıc umıtlenmeyecıgım dersımı aldım.......

petrik.. hab adet düzenini değiştiriyor doğru.. ama hala olmamışssın.. bence bi test al eczaneden ve dene.. eger bikaç gün içerisinde yine olmazzsan kan testi yaptır derim.. umarım hamilesindirrrrrrrhihoyyyt

rica ederim adacım.. bende bu ay adet olursam rahim filmi çekineceğim

ya arkadaslar bırde sorum olacak hepatıt asısına baslamıstım. ılk doz vuruldum bır ay sonra ıkıncı doz vurulacakdedıler. bır hafta gectı ıkıncı dozun gunu hala vurulmadım esım yaptır dıyor ama cesaret edemıyorum. sızce ne yapayım. hepatıtten korunmak ıcın tedbır amaclı baslamıstım uc doz vuruluyor. ucuncusu de bes ay sonra oluyormus yaaaaaaaaaa bana yardımcı olur musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…