En erken hamilelik belirtileri

asıl yaşım 23 ama nufusta 21 :)

daha çok gençmişsin bende yaşının ileri olduğunu düşündüm ve reken menepoz olabilir diyecektim allah korusun:Saruboceq: ama sen ninede bir başka dr yine git hakketten normal değil bu kadar geçikme

Ben bütün yöntemlerle bakıyorum yumurtlama tarihimi ama dün boş geçirdim dün boşsa bugün dolu dert etmeyin Allah hayırlısını ve sağlıklısını versin

bencede neclacımm başka doktora git. o doktor sallamış bence seni. sana kan testleri falan yaptımıı ablan kurban olsunn :)) ???

kıslar oturunca karnım batıyooooooo.karnım kat kat oluyo sanki. acaba bu da mı hamilelik belirtisi ayyyyyyyyyy deliricem herşeyi hamileliğe yorumluyorum

aynısı geçen ay banada oldu canım oturunca itilme oluyodu batıyoduuu. ama maalesef sonu hüsran regl oldum inşallah sen olmassınn çünkü hamişlik belirtisiii :))

aynısı geçen ay banada oldu canım oturunca itilme oluyodu batıyoduuu. ama maalesef sonu hüsran regl oldum inşallah sen olmassınn çünkü hamişlik belirtisiii :))

inşalllah canım ya ama ben de ilk defa oluyo bunlar 10 gün oldu bu ağrıları çekiyorumm.hele şu midemin alt kısmındaki ağrı mahvediyo ya

bencede neclacımm başka doktora git. o doktor sallamış bence seni. sana kan testleri falan yaptımıı ablan kurban olsunn :)) ???

:))))))))))))))
ya kan testi yaptırdım abla ama oda negatif neyse yarın birdaha gideyim başka doktora o zaman bakalım yada bi ialç verdi onu kullanıyorum o bitince adet görcekmişim öle dedi yeni yılda giderim doktora hem ilaçlar biter olmassam adet giderim yine
canım ablam şımartıyorsun ama beni sırnaşık şey:enbuyukkk::1hug:

daha çok gençmişsin bende yaşının ileri olduğunu düşündüm ve reken menepoz olabilir diyecektim allah korusun:Saruboceq: ama sen ninede bir başka dr yine git hakketten normal değil bu kadar geçikme

erken menopozmu öldüm gülmekten kız allah iyliğini versin bee:teytey::teytey:sırnaşık şey

bi arkadaş dış gebelik olabilir diyor ne demek bu biri açıklarmı bana rica etsem ablalardan biri

canımmm öyle test değill hormon testiiiiiiiii için kann???

Dış gebelik, her 100 gebelikten birini etkileyen, sık görülen ve ölüme sebep olabilecek bir durumdur. Bu, döllenen yumurta, rahimin dışına yerleşirse, oluşan bir durumdur. Gebelik ilerledikçe, ağrıya ve kanamalara sebep olur. Tüplerin kırılmasına ve kanamalara sebep olabilir, ve eğer, yeterince çabuk tedavi edilmezse, annede kalp yetmezliğine ve ölüme sebep olabilir.

Dış gebeliğe neler sebep olur?
Yumurta genelde, 4-5 gün içinde yumurtalıktan aşağıya, rahme doğru ilerler ve döllendikten 6-7 gün sonra buraya yerleşir. Dış gebeliğin en sık rastlanan nedeni, fallop tüplerinde, daralmaya veya tıkanmaya sebep olan bir zedelenmedir. Aynı zamanda, normalde, kasılıp döllenmiş yumurtayı rahme götüren tüpün duvarında da bir sorun olabilir. Apandisit veya kadın hastalıkları gibi sorunlar, tüpte kıvrımlar ve yapışmalara sebep olabilecek zararlar verir, böylece, yumurtanın geçişini geciktirip, tüpte yerleşmesine sebep olabililer. Ancak, birçok durumda yumurtanın neden tüpte yerleştiği bilinmemektedir.

Dış Gebeliğe Neden Olan Faktörler
Dış gebeliğe neden olan faktörleri şöyle sıralayabiliriz:
- Geçirilmiş, yumurtalık ve yumurtalık yolu iltihapları,
- Önceki kürtaj,
- Doğum veya ameliyatlara (apandisit gibi) bağlı olarak karın içinde oluşan yapışıklıklar,
- Yumurtalık yollarındaki doğumsal şekil bozuklukları,
- Önceki gebeliğin dış gebelik olması,
- Daha önce, yumurtalık yollarına yapılmış cerrahi girişimler,
- Yumurtalık veya yumurtalık yollarına ait tümörler
- Geçirilmiş sezaryen ameliyatı
- Yumurtalık yollarının hareketlerini bozan hormonal faktörler
- Endometriozis
- Tüp bebek tedavileri
- Hatalı uygulanan doğum kontrol metodları
Dış gebelikten kaynaklanan ölümler, elimizdeki tanı araçlarının gelişimiyle paralel olarak giderek azalmaktadır. Buna rağmen, bugün Amerika'da yapılan en son istatistikler, anne ölümleri içerisinde dış gebelik nedeniyle olan ölümlerin, 2. sırada olduğunu göstermektedir

Dış Gebelik Belirtileri Nelerdir?
Dış gebelik belirtileri genel olarak :

- Karın veya kasık ağrısı
- Adet gecikmesi
- Vaginal kanama
- Tansiyon düşüklüğü
- Çarpıntı
- Ateş
Akılda tutulmalıdır ki, bu belirtilerin her zaman tümünü birarada görmek mümkün değildir. Dış gebelik belirtileri, sıklıkla diğer hastalıklarla karışır, bu nedenle hasta doktora erken dönemde başvurmaya özen göstermelidir.
En fazla karıştığı hastalıklar arasında şunları sayabiliriz:
- Mide- barsak şikayetleri
- Normal gebelik
- Kasık iltihapları
- Düşükler
- Psikiyatrik bozukluklar
- İdrar yolu iltihapları
- Hormonal bozukluğa bağlı kanamalar
- Yumurtalık kistleri

hormon testi anladım onuda yaptıryaım o zaman yarın birde ben 13. günü acile gittim ateş felan vardı neyse doktor karnıma baktı ultrasonda o zaman dış gebelik olsaydı gözükmezmiydi doktor bişey yok dedi

anladım hormon testi yarın yaptıryaım onuda
birde ben 13.günü acile gittim kadın doğpum polikliğne ultrasona girdim doktor bişey yok dedi dış gebelik ultrasonda gözükmezmi sinsi bi hastalıkmıdır ?

anladım hormon testi yarın yaptıryaım onuda
birde ben 13.günü acile gittim kadın doğpum polikliğne ultrasona girdim doktor bişey yok dedi dış gebelik ultrasonda gözükmezmi sinsi bi hastalıkmıdır ?

tam ondan emin değilim ama gerçekten sissi bir hastalık eger içinizde patlatacak olusa allah korusun sonunu tahmin edersiniz ama normal gebelik gibi testlerde de çıkıyor ben yeni girdim eskiye bakmadın kimde dış gebelik var

hamilelik ile ilgile ne kadar çok okursam o kadar çok beynimde oluyo bu hamilelik konusu ya..hani stres yapmayın kafya takarsanızda hamile kalınmaz deniyoya nasıl yapacaz biz bunu ya???

yaa bende çok istiyorum aynı zamanda korkuyorumda 2,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım ve aralık tan itibaren kullanmıyorum. bakalım ne zaman hamile kalacağım 4 ocak hasta olmam gerekio büyük bi sabırsızlıkla bekliorum (

kızlar benim adet belirtilerim başladı kasıklarımda mithiş bir ağrı var şuan ya offff

ben kendimden bahsedeyim hamile kaldığımı bilmiyordum ama olmasını istiyorduk
ilk belirde bende mide bulantısı olmuştu birde tuhaf kokular geliyor burnunuza
örneğin bir parfüm kokusunu:haşlanmış mısır gibi algılayabiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…