En erken hamilelik belirtileri

ஐ♥ஐ ▒░░ ♥Uğurlu Listemiz♥ ░░▒ ஐ♥ஐ
ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

:::::::::::: Hadi Kızlar Hamiş Haberlerinizi Bekliyoruz!!! :::::::::::

“”””BEKLEMEDE””””

Serdi--------------------------4 Aralık
Kedi79-----------------------5 Aralık
Pınar7-----------------------7 Aralık
Selenaa---------------------8 Aralık
Sebnemgun-----------------8 Aralık
Yeşildeniz------------------10 Aralık
Arzu38----------------------12 Aralık
Umutsuz09-----------------13 Aralık
Nilufersahh------------------20 Aralık
Magicstar--------------------22 Aralık
Simenay---------------------28 Aralık
Assprin-----------------------??

“””” OCAK LİSTEMİZ””””

Daisyb1--------------------01 Ocak
Dtilknur06-----------------01 Ocak
Serdi------------------------01 Ocak
Gülşah1985----------------02 Ocak
Nakresn---------------------03 Ocak
_Sen__---------------------03 Ocak
Semiramis27---------------03 Ocak
MaDlen----------------------05 Ocak
Yüzdeyüzakrep------------05 Ocak
Ebru1987-------------------05 Ocak
Baharcan-------------------06 Ocak
Ylmzhatice-----------------10 Ocak
Ada_32----------------------10 Ocak
Saygın-----------------------12 Ocak
Patricia----------------------14 Ocak
Shinmina--------------------15 Ocak
ravzanur---------------------15 Ocak
Ceylan-----------------------15 Ocak
Ndk---------------------------16 Ocak
Güzelgözlüm--------------16 Ocak
Derya002------------------18 Ocak
Eslemim-------------------18 Ocak
Zeynep1978--------------19 Ocak
Ruzgaryağmur-----------20 Ocak
Kba--------------------------24 Ocak
Ayse_on-------------------27 Ocak
Zuzuu-----------------------28 Ocak
Asu1984--------------------29 Ocak
Xara---------------------------???????
Xxmavisimxx--------------???????
Akkanarya------------------???????
Necla_cevk-----------------???????
Handan2546-------------????????

“”””ŞUBAT LİSTEMİZ””””
Ceylan-------------???

“””” GÜZEL HAMİŞLERİMİZ””””
Gelgit..................................Hamilemiz
Nilhan………………………Hamilemiz
maviş83……………………. Hamilemiz
Max09 ...............................Hamilemiz
Yasemink ...........................Hamilemiz
Ankakuşu ............................Hamilemiz
Alew2187 .............................Hamilemiz
Feyzannn .............................Hamilemiz
Mercury_S ............................Hamilemiz
Mozijiku………………………Hamilemiz
Shekercim…………………..Hamilemiz
Desirebel ..............................Hamilemiz
Sebeyza ...............................Hamilemiz
Nur82 ............................... Hamilemiz
Suzan ............................... Hamilemiz
Tubacik ............................... Hamilemiz
Kubrass .............................. .Hamilemiz
Ayseney ...............................Hamilemiz
Nevergiveup18 ........................Hamilemiz
Zuzumurti ...............................Hamilemiz
Teacher_Rose .........................Hamilemiz
Hatay1977 ...............................Hamilemiz
Annembirmelek .........................Hamilemiz
232823 ............................... Hamilemiz
Şeker_Şey .............................Hamilemiz
Jasmincin ...............................Hamilemiz
Özge ............................... Hamilemiz
Cicimcim.............................. .Hamilemiz
Özgül44................................ Hamilemiz

Allah Hamilelerimizi Nazarlardan Korusun ( Amin)
ஐ♥ஐ ▒░░ ♥♥ ░░▒ ஐ♥ஐ

Son düzenleme:

canım bende o konudan muzdaribim alttan bakma olayı yani ne zamandır gideyim diyorum cesaretim yok bakalım bu ayda geçsin olmazsa belki giderim

hepinize ii sohbetler akşam üzeri aranıza katılırım yine ben:)bol hamile haberli günler hepinize kızlarrrr...

merhaba kızlar.
ceylancım eşinin doğum günü kutlu olsun.
nasılsınız bakalım kızlar.

Suzancım çok teşekkür ederim bende işim yokken listeyi düzeltiyordum 1 ocaktan düzene soktum sıradaki arkadaşı takip etmemiz kolay olur diye :asigim:

Sen nasılsın bitanem böyle sende çok anaç bir yapı seziyorum a.s.

Benim adet olayım nolcak bilmiom ya ceylan bugun doktora sorum bu kanama adet degldi galiba tekrar adet olcam ne zaman yumurtlucam off

adetliyken gerek görülmedikce jinekojik masaya alınmıyor ama vajinal usg yapılıyor net bir şekilde görebilmek için

Nilüfercimm vallahi çok rahatladım... en cok utandıgım regliyken bakar sandım... Bir de evlenıp İstanbul dan geldim Ankara ya.. Burada doktora hıc gitmedim ondan heralde. canım karnımdan bakarsa ilk seferde hiiiç sorun degil...

hepimize Allah sağlıkla hamiş kalıp hayırlı evlat doğurmayı nasip etsin.

arkadaşlar en erken belirti adete kaç gün kala başlıyo bileniniz varmı yada belirtiler nasıl oluyo yazarmısınız

canım bende o konudan muzdaribim alttan bakma olayı yani ne zamandır gideyim diyorum cesaretim yok bakalım bu ayda geçsin olmazsa belki giderim

bende o korkum yüzünden dra gitmeyi hep erteliyordum ama son ay bu ay hamile kalmazsam dra gidicem demiştim sanırım korkudan hamile kaldımkaydirigubbakcemile3 :roflol: :roflol: :roflol:

Anne adayının yumurtalıklarında yumurta hücresi gelişimi devam etmektedir. Bu esnada endometrium adı verilen rahim zarı da kalınlaşmaya başlamıştır. Bu kalınlaşmanın amacı döllenme meydana geldikten sonra oluşacak embryonun rahim içinde rahatlıkla tutunmasını sağlamaktır. Yeni gelişecek olan canlının ihtiyaçlarını karşılamak üzere vücudun bu kısmında kanlanma artar. Bu haftanın sonunda gelişen yumurta çatlayarak yumurtalıktan atılır. Yani yumurtlama meydana gelir.Bir adet döneminde kadında sadece 1 yumurta üretilir ve çatlar.

Çift yumurta ikizlerinde ve üçüzlerinde farklı olarak tek bir yumurta değil birden fazla yumurta atılır. Bu yumurtaların hepsi döllenir ise çoğul gebelik olur.

Eşinizin menisi (semen) ile milyonlarca sperm vaginadan ,rahim ve tüplere doğru yol alır. Tüpün fırçamsı en uç kısmında yakalanmış olan yumurtaya ulaşabilen yaklaşık 300 spermden 1 tanesi yumurtanın dış kısmına yapışır.Spermin baş kısmı ve yumurtadan , spermin girmesini saglayan bazı enzimler salgılanır.
Yumurtlamadan sonra döllenme olursa (genellikle tüplerin en uç kısmında olduğundan) döllenmiş yumurta yaklaşık bir hafta süren uzun bir yolculuğa başlar. Yolculuk sırasında döllenen yumurta hızla şekil ve içerik değiştirir.Eşlerin her ikisinden de gelen kromozomlar kadın yumurta hücresi içinde birleşip , hızla bölünüp çoğalarak bir hücre kümesi oluşturur.Fertilize olan (döllenen) yumurta bölünmeye başlar.2,4,8 hücre şeklinde bölünmelere devam eden yumurta tüplerden rahminize ulaştığında 32 hücrelidir ve morula ismini alır. Yumurtlama sırasında korunmasız olarak cinsel ilişkide bulunmuşsanız gebe kalabilirsiniz. Bu dönemde henüz adet gecikmesi olmamıştır.
Eşinizin X kromozomu taşıyan spermi yumurta hücrenizi döllerse çocuğunuz,Y kromozomlu sperm döllerse erkek olacaktır. Yani genetik seks (cinsiyet) döllenme sırasında belirlenir.

Henüz adet gecikmesi olmamıştır.Bugünlerde adet kanamasını bekleyen anne eğer adet göremezse ilk gebelik bulgularından biri olan adet gecikmesi gerçekleşecektir. Ancak bazen ekilen hücreler rahim içindeki küçük damarları yırtarak , hafif damlama şeklinde bir kanamaya neden olabilir.

Halk arasında "üstüne görme" olarak tanımlanan bu kanama bazen beklenen adet gibi algılanabilir.Böyle bir durumda (zamanı uygun olsa da daha az bir kanama olursa) anne adayı kanamayı takiben evde veya bir laboratuarda yapılacak bir idrar testi ile gebelik müjdesini alabilir.
Hamileliğin ilk belirtisi geciken adet kanamasıdır. Bulantı hissi, sabah halsizliği ve kusma ise diğer erken belirtilerdendir. Sık ve az öğünlerle beslenmek, sabah kalkmadan önce hafif bir şeyler atıştırmak sabah halsizliklerinin olumsuz etkilerini azaltmada oldukça etkilidir. Ayrıca asitli gıdalardan ve kokulu her türlü maddeden uzak kalınması da tavsiye edilir. Genellikle bu halsizlikler ilk trimestrinin bitmesiyle beraber kaybolur. Ancak bulantı ve kusmalarla beraber halsizlik ve idrar renginde koyulaşma görülmekte ise mutlaka doktora başvurulması gerekir. Yorgunluk görülebilir, en iyi yöntem dinlenmektir.

Bunun yanında aşerme olarak da adlandırılan, bazı gıdalara ve tatlara karşı aşırı istek duyulması da hamileliğin ikinci veya üçüncü haftasından itibaren görülebilmektedir.
Bu dönemde kan yada idrar testleri ile gebelik testleri pozitif olabilir. Yorgunluk,midenizde kazınma, gögüslerinizde gerginlik ve acıma, bulantılarla birlikte bebeğiniz artık ben buradayım demeye baslıyor.

Anne adayı henüz bir değişiklik hissetmese de sıvı ile dolmaya başlayan bir gebelik kesesi (amniotik kese) oluşmaya, çocuk eşi şeklinde farklılaşan hücreler embrio'ya oksijen ve besin taşımaya başlamıştır.

Bebek anne rahmi içinde amnion denilen bir sıvı içinde gelişir. Bu sıvı bebeğin rahat hareket etmesini sağlar, olası darbelerden korur ve bebeğin akciğerlerinin, sindirim sisteminin ve diğer pekçok organının sağlıklı gelişiminde rol oynar.

Hamileliğin ilk belirtisi geciken adet kanamasıdır. Bulantı hissi, sabah halsizliği ve kusma ise diğer erken belirtilerdendir. Sık ve az öğünlerle beslenmek, sabah kalkmadan önce hafif bir şeyler atıştırmak sabah halsizliklerinin olumsuz etkilerini azaltmada oldukça etkilidir. Ayrıca asitli gıdalardan ve kokulu her türlü maddeden uzak kalınması da tavsiye edilir. Genellikle bu halsizlikler ilk trimestrinin bitmesiyle beraber kaybolur. Ancak bulantı ve kusmalarla beraber halsizlik ve idrar renginde koyulaşma görülmekte ise mutlaka doktora başvurulması gerekir. Yorgunluk görülebilir, en iyi yöntem dinlenmektir.

Bunun yanında aşerme olarak da adlandırılan, bazı gıdalara ve tatlara karşı aşırı istek duyulması da hamileliğin ikinci veya üçüncü haftasından itibaren görülebilmektedir.
Bu dönemde kan yada idrar testleri ile gebelik testleri pozitif olabilir. Yorgunluk,midenizde kazınma, gögüslerinizde gerginlik ve acıma, bulantılarla birlikte bebeğiniz artık ben buradayım demeye baslıyor.

Anne adayı henüz bir değişiklik hissetmese de sıvı ile dolmaya başlayan bir gebelik kesesi (amniotik kese) oluşmaya, çocuk eşi şeklinde farklılaşan hücreler embrio'ya oksijen ve besin taşımaya başlamıştır.

Bebek anne rahmi içinde amnion denilen bir sıvı içinde gelişir. Bu sıvı bebeğin rahat hareket etmesini sağlar, olası darbelerden korur ve bebeğin akciğerlerinin, sindirim sisteminin ve diğer pekçok organının sağlıklı gelişiminde rol oynar.

iyiyim canım ya ne olsun.benimde hamileliği kanda kesinleştirdiğimizde eşimin doğum gününe 6 gün vardı.hediye almaktan kurtuldumkaydirigubbakcemile3

Rümeysa ben kendi adıma anlatayım ; adete 4-5 gün kala hissettim ben belirtileri bel agrısı ,kasık agrısı, bacaga vuran bi bel agrısıydı , idrarda koku koyulaşma,gögüslerde acı , dudak agız kuruması aşırı şekilde geceleri bardak bardak şu içiyodum,uyku halsizlik böle işte ama aynı adet belirtilerine benzio ben sadece hissettim hamile oldugumu o his olmasa adet belirtisi der geçerdm

canım benim ingilizcem yok 4 ay 21 günlük evliyim gebe olmadığım için onu yazmak istemiştim ama diğeri neyse o daberaberibde geldi kötü bişeymi yazıyor yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…