en geç anne olma yaşı nedir?

rosa_lina

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2016
356
379
18
38
daha önceki konularımdan bilen bilir sorunlu bir ailede büyüdüğümden çocuk fikrine sıcak bakmıyorum.
hazır değilim yasım 29 çevremde aşırı baskılar var vebal yüklemeleri var ayrıca cocugum olmuyor diye dedikodular da var bunları onemsemıyorum ama ileride pişman olurmuyum diyede kendımı sorgulamaya basladım yaş geçiyor malum eylülde 30 yasıma gireceğim biraz korku kapladı içimi hayatta en korktugum sey pişmanlık size sorum anne olma yaşı en geç nedir? vaktim geçiyormu ilerleyen yaşlarda tehlikeleri nelerdir kafam bunlarla fazlasıyla mesgul bu ara. sorarsanız ah diyorum keske 25 yasımda olsaydım suan 5 sene daha bekler 30 da anne olurdum ama hayat işte zaman gecıp gıdıyor durduramıyoruz.

50 sinde dahi doğuran var ama....
Kaliteli yumurta sayınız her geçen gün azalıyor. Yaş ilerledikçe sorunlu hamilelik ve bebek ihtimali artar. Bu arada bebek sahibi olmak psikolojik olarak hazır olmayı gerektiriyor çünkü hayat bir süre duruyor ve bebeğin etrafında dönüyor.

sadece pişmanlık korkusundan düşünmeye başladım ama duygularımın yüzde 80 istemıyor ve kabullenemıyorum. haklısınız saglık acısından yaş önemli bir unsur

Kaç çocuk planlıyorsanız 35 E kadar gerçekleştirmelisiniz demişti doktor
İstisnai durumlar mevcut tabii
Ben sorunuza cevap verdim

Teknoloji gelişti ileri yaşlarda da çocuk doğurabiliyor kadınlar ama bunu bütüncül düşünmek lazım, atıyorum sen 60 çocuğun 10 yaşında, kafa götürür mü sağlığın el verir mi gibi gibi

Bence ne kadae erken o kadar iyi 30 35 yaşında anne olsan 10 yaşına geldi mi çocuk anne 45 yaşında enerji sabır az oluyor 24 yaşındaym 5 yaşında kızım var iyi ki erken olmuş birlikte eğlenerek büyüyoruz:)

Çok abes ve saçma olacak ama ölmeden bir 30 -40 yıl öncesi . Her yaşta yaptığın cocuk daha farklı oluyor bence (ananem ilk cocugunu 15 yasinda son cocugunu 50 yasinda doğurmuş , oradan biliyorum )

daha önceki konularımdan bilen bilir sorunlu bir ailede büyüdüğümden çocuk fikrine sıcak bakmıyorum.
hazır değilim yasım 29 çevremde aşırı baskılar var vebal yüklemeleri var.
Vebal yüklemeleri, derken ne demek istediniz?

İnsanına göre değişir bu açıkçası. Ben genç anne olmayı hiç istemedim hayatım boyunca bana bitmeyen bir sorumluluğu erken almak çok akıllıca gelmedi, korkarım biraz çocuklardan da mesela. 31 yaşındayım belki bu senenin ortalarında yaparız diye daha yeni yeni konuşuyoruz. İki yıla yakındır evliyiz, başbaşa tatiller kaçamaklar olmadan çocuk istemedik dürüst olmak gerekirse. Yani hayatın sorumsuz dönemini daha doya doya yaşamak istedim.
Çocuk büyük bir sorumluluk. Sırf geç kalmayayım diye kendimi o sorumluluğa atamazdım ben.
O yaş hesapları falan da bana doğru gelmiyor. Kimi 23ünde de agresif ve sabırsızdır çocuğa sabrı kalmaz. Kimi 40ında da enerjiktir sabırlıdır.
Benim annem beni 30unda doğurmuş kayınvalidem 22de doğurmuş eşimi. Yanyanayken görsen annem kız kardeşi gibi duruyor. Çünkü kayınvalidem erken yaşta anne olmuş bir ömür üç çocuğun sorumluluğu derdi kendine de pek bakmamış erkenden çökmüş kadıncağız. Bir de standart bir annedir mesela eşimle konuşuyoruz bazen çocukluklarımızı da annesi oturup onlarla oyun oynayacak etkinlik yapacak vakti bulamamış mesela genç anne olduğu halde. Halbuki benim annem ben 10 yaşındayken 40 yaşındaydı ama biz evcilik de oynardık, etkinlikler de yapardık. Enerjisi yüksek bir annem vardır. Şimdi bile 60 yaşında ama maşallah kendine yeni hobiler buldu. Emekliyim diye oturmuyor, geziyor arkadaşlarıyla tatillere gidiyor, resme ve seramiğe başladı. Bir dakika durmuyor.
Yani bu işler yapı meselesi genellenemez. Kiminin ruhu hiç büyümez enerjisi hiç bitmez. Çocuğu sırf ileride enerjim kalmazsa diye hazır olmadan yapmamak lazım. 35-40 gencecik yaş abartmamak lazım. Gerçekten kalbinizden geçen zamanda gerçekten isteyene kadar kendinizi baskı altında hissetmeyin bence.

Yaş biraz sizin fiziksel durumuza bağlı yumurta kaliteniz rezervleriniz iyiyse 40 tan sonra bile olur....

ilk bebeğimi 37 yaşımda kucağıma aldım...şimdi ikinci kızımı bekliyorum yaşım 40 ve korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım...

Enerji ve geç anne olmaya gelince hepsi şehir efsanesi anne olarak çocuğumla birlikte büyümek değil önce büyüyüp sonra çocuk büyütmek çok daha sağlıklı çünkü insan yetiştirmek gerçekten çok önemli aman işte birlikte büyüyoruz düşüncesi hiç bana göre değil...

Endişe ile çocuk yapma derim...önce kendini iyi ve hazır hisset sonra anne olmanın keyfini hazzını yaşa....bu şekilde o kadar güzel ki...daha olgun daha sabırlı olacağına eminim...gençken daha sabırlı olma işi de hikaye

30 yaşımı doldurduktan 2 ay sonra anne oldum. İyiki beklemişim. 20li yaşlarda olsaydım hep hayat kaçtı mı acaba derdim. 20li yaşlarda gönlümce gezdim, nerede akşam orada sabah eğlendim. Şimdi kızıma harcıyorum bütün enerjimi.

Bir de işin ekonomik boyutu var. Evimizi aldık. Arabasız bebekli hayat çok zor. Hastaneye götürmek bile ayrı sıkıntı olacaktı yoksa. Kızımızı özel okula göndermesi var. Ona.gelecek hazırlamak var. Bebek istiyor millet diye çocuk yapılmaz ki...

24 yaşında evlenip 29 yaşında anne oldum. 5 yıl süre zarfında çocuk fikri beni de hep korkuttu, hiç hazır hisssetmedim,istemedim. Eşimde öyle. Sonra yaş geçiyor, insan ömrü kısa diye düşündüm senin gibi. Eğer çocuğum olmasın kararı alsaydım ( iyi ki almamışım,3 çocuğum var Allah bağışlasın ) yaşımın da önemi olmazdı.Ne kadar Çocuktan korksamda,çocuksuz hayat düşünemedim ve madem ileride ihtimali var geciktirmeyeyim dedim ve istediğimiz zaman Allahım kabul etti şükürler olsun.

Şimdi evlendiğimiz ilk yıl çocuk isteyip de yapmadığımız için eşimde ben de üzülüyoruz. Çocuk, hayatımı değiştirdi ama öyle bir sevgi, öyle bir bağ ki Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Yaşadıklarımdan anlattım ki ben bir örneğim, eğer ileride çocuk isteyeceksen, şimdi yap, geç kalma. Çocuğunu görüpte onu doğurduğuna pişman olan görmedim ben hayatımda.

Bence imkanlar el veriyorsa 30 dan once dogurmali.hem saglik acisindan hem de cocukla ilgilenme acisindan daha iyi oluyor.yas gecince bazen kafa giturmuyor

Bende hep 30 diye düşünürdüm.Daha genç yaşta anne olmayı hiç istemedim hazır değildim.Ama bu işlerde planlar tutmuyor bazen.30 da denemeye başladık 35 te ancak hamile kalabildim.36 yaşındayım oğlum 6 aylık hiç zorlanmadım.Ama zaten enerjik biriyimdir.Şimdi hamile kalsam ikisiyle de ilgilenebilirim.Bu arada 35 ten sonrası için doktorlar riskli diyor.Rutin testlerde de genelde(2 li tarama gibi)hep risk çıkıyor.Ama oğlum sağlıklı.Bence 40 a kadar yolu var.Şunu da ekleyelim geç hamilikler(tabii doğal yollardan gerçekleşen)anne için çok faydalı doktorum söylemişti.Ve gerçekten öyle ben doğum yaptıktan sonra inanılmaz iyi hissettim.3 saatlik uykuyla yapmadığım şey yok yani:)Birazda yapı meselesi aslında eşimin yiğeni var aynı zamanda doğum yaptık 26 yaşında ama sürekli şikayet ediyor ki bebeği de sorunlu değil.Benim ki kolik ve kucaktan inmeyen bir bebek olduğu halde hiç zorlanmadım.Anneliğin tadını çıkarıyorum.

Çocuk istediğinde olacak diye bişey de yok mesela. Ben 1 yıldır uğraşıyorum henüz olmadı. Ne kadar geç kalınırsa o kadar zor oluyo. İsteyip istemediğine bağlı tabi hiç istemiyosan milletin ağzını kapatabilirsin.

Yas konusuna bir sey diyemem ama bu kadar istemeyen birinin cocuk yapmasini dogru bulmuyorum. Ayni korkulari ben de yasadim aileden ayri buyudugum icin. 19 yasinda evlendim 27 yasinda hamile kaldim. Eger istedigime karar vermeseydim cocuk yapmazdim. Istemeden olacak is degil bence.

teknik olarak menapoza girene kadar.
geç anne olup enerjinin yetmemesi durumuna da asla katılmıyorum, torununa bakan öyle ananeler görüyorum ki 20 liklere taş çıkarırlar. ya da 20-25 yaşında olup çocukla evcilik bile oynamayan akşama kadar eline tablet verip işine gücüne bakan anneler yok mu, çok hem de.
bu işin yaşı yok yani, çok kişisel. kendi adıma 23 ümde evlendim, 30 yaşımda hazır hissettim, benim için en doğru zamandı, hatta 35 bile olabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…