en geç anne olma yaşı nedir?

İdeal yaş diye bir şey yok..
Kimi 25 der.. benim için asla olmayacak bir yasti 25 mesela.. okuyordum.. sevgilim askerde idi:)))
Herkesin kendi hayatı.. istiyorsanız hayatınızı buna göre sekillendirmeye baslarsiniz.. kısmet tabiki..
Çocuk çocuğu olan için dunyanin en güzel şeyi olmazsa olmazı olabilir.. ama çocuğu olmayan kişi için de dünyanın en güzel şeyi bir başka sey olur.. nasıl mutlu iseniz öyle yaşayın.. kimseyi dinlemeyin..

cnm sende çok erken evlenmişsin 19 nedir ya

Yaşınız 29, erken değil. Çok uzatmamanızı tavsiye ederim. Muhakkak ama muhakkak iyi bir doktora gidip tüm tetkikleri yaptırın. Amh ve fsh değerlerine baktırın. Yumurtalık rezervinde sorun yaşanabilir. İstediğinizde olmayabilir.

ben de 30 yaşındaym daha 4 aylık evliyim ve 1 sene daha çocuk düşünmüyoruz. bence hazır olmadan olacak iş değil, biraz daha bekleyebilirsin, zorla da olmuyor.

Bazılari yaş ilerledikçe tahammül azalıyor diyor ama bende tam tersi oldu. Eskiden sinir krizi geçireceğim olaylara gülüp geçebiliyorum. Sabrettikce sabır artar. Annelige gelince olgunluk işi derim. Çünkü çocuğa nasıl davranacagin, onunla nasıl iletişim kuracağındir önemli olan. Yoksa hoplamak zıplamak olsa götür kuzenin/arkadaşının vs. yanına o da hoplatir. Ben 26da anne oldum,dolu dolu gencligimi yaşamama rağmen yine de hayatı kaçırıyorum hissi oluşmuştu. Yalnız tıbbi açıdan da 35i gecmemek iyi. Ona göre orta yolu bul işte. Tabi gerçekten istiyorsan.

35 yaşındayım hala çocuk istemiyorum.
72 yaşında doğuranı okudum.
İstersem Allah da verirse hiç bir yaş geç değil.

bıyolojık olarak 44 veya 46 sanırım yaş sınırı. sen 29 muşsun, ıstıyorsan doktora baktır kontrol ettır. ısteyınce olmayabılır bılemezsın tetkıklerınızı yaptırın ıstıyorsanız.

Menopoza kadar süresi var bu işin,ne zaman hazır olursan o zaman eniyisi. 30undan sonra anne olanlar daha bilinçli bence. Çocuğun karakter oturtması 6yasina dek sürüyor,6 yaştan sonra değişmiyor. Yani 20sinde biriyle 30unda birinin olgunluğunu kiyaslayinca ,erkenden dogurayim mantığı pek de doğru olmuyor,çünkü ilk 6yas karambol e denk geliyor o zaman.

Teknik açıdan bakarsak menopoza kadar imkanınız var, ailenizdeki kadınların ortalama kaç yaşında girdiğini hesaplarsanız yakın bir sonuç elde edersiniz. Herhangi bir hastalığınız çıkmadığı sürece o zamana kadar vaktiniz olduğu söylenebilir.

İdeal zamanı soruyorsanız; biyolojik olarak bakarsak 35 yaşından sonra yaşanan hamileliklerde bebekte down sendromu vb. bir çok hastalığın çıkma ihtimali önceki dönemlere göre belirgin bir artış gösteriyor. Hamile kalma ihtimalinin de giderek azaldığı bir gerçek.

Bireysel görüşüm ise şu yönde; psikolojik olarak hazır olmayan, maddi imkanları yetersiz olan, kendisinin başına bir şey gelmesi halinde çocuğunu yetiştirebileceği konusunda %100 güvendiği biri çevresinde olmayan kişiler çocuk sahibi olmamalı.

gebelik zor bir süreçtir fizyolojik ve psikolojik olarak
anne olmayı düşünüyor isen çokta geç olmadan bunu değerlendir bana kalırsa aksi taktirde birçok riskle karşı karşıya gelmen işten bile değil
en basiti geç anne alan kadınlarda engelli çocuk riski artar

30-35 arası ideal bence ...
bakma genç anne falan laflarına...
19-20 yaşta ne kadar anne olabilirsin daha sen olışumunu bitirmemişsin...herneyse...bende isterdim 30 dan sonra anne olmayı...benim zıpır 26 yaşımda geldi:) ...bana göre hala çok erken bir yaş....

kendini anneliğe ne zaman hazır hissediyorsan ozaman ol tabiki de bunun belirli bir yaşı yok. Hislerle alakalı bence. Birsüre sonra sende çocugum olsun demeye baslıyorsun istiyorsun.. Allah izin verdiği sürece olur çokta erteleme derim.. Öyle zaman oluyor ki daha erken diye bekliyorsun bu sefer istiyorsun ama olmuyor.. Sebepli yada sebepsiz teşhis koyuluyor ve yıllarca ugrasıyosun.. İnşaAllah istediğin zamanda ANNE olursun. Dünyanın en güzel duygusu şüphesiz.

ahaaaaaaa benden biri daha valla bu icindeki yasla icindeki cocuk ruhuyla alakalı bence 7 senedir evliyim hala kararsızım bi an diyorum ama olsun yanımda bi arkadas olur bosansamda bosanmasamda bi dhaa evlenmem cocugumla takılır giderim diyorum

bazende ayyyy daha hayat güzel yasıyoruz diyorum 30 a1 kalayım bende

millete bakma valla hem 20 sinde anne olurlar hemde 1 sene icinde cöker anneleri cocuk bakar facede ayy cocuk bakmak cok zorrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye yazarlar cok komık geliyo bana istemeden sırf aman yasım geldi yada hadi evlendik seneyi devirdik hadi cocuk olsun demek

bence istemiyosa insna isteyene kadar beklemeli kısmey bu isler demekki bizim ruhumuzdada yok anne olmak belli bi süre

Onemli olan hazir hissetmek tabi de 30-35 arasi uygundur bence tam yasinizdasiniz. Ben 18 annem 38 yasinda hep arkadas gibiydik. Annemle aram 20 yaş mesela ilk cocugu benim bana bakisiyla kardesime bakisi cok farkliydi. Yani ikimize de cok iyi anne oldu ama kardesimde daha tecrubeli bir anne oldu. 20 yasla 30 yas bir degil olgunluk gerek

Yanlış hatırlamıyorsam canan hoca 40 yaşında anne oldu, yine kk da bir konuda vardı ünlü bir ceo 50 yaşında anne oluyor, sonra da 2. Çocuğu yapıyor. Ama fotolara baksanız abla taş gibi.

Yani yaş belirleyici değil, sizin vücudunuza nasıl baktığınız belirleyici. Vücudunuza iyi bakıp sağlıklı bir hamilelik geçirirseniz sağlıklı bir bebeğiniz olacaktır (elbette engellenemeyen sağlık sorunlarını kastetmiyorum). Yine sağlıklı biri iseniz geç yaşlarda çocuk peşinden de koşabilirsiniz.

çok teşekkürler canım yorumun için

teşekkürler değerli fikirleriniz için dikkate alacagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…