en geç anne olma yaşı nedir?

Ben 23 yaşında anne oldum.karar verdiğimizde aman aman istemiyordum esim cok daha istekliydi.zaten oldum olası cocuklara bayılan, anaç bir insan olmadım.
İlk zamanlar zorlandim ama klasik gaziydi disiydi vs bu sebepler.pişman değilim iyiki olmuş simdi 3 yaşında.
Ama dedigim gibi cok anaç bir ruhum yok bu yüzden 2.yi düşünemiyorum henüz.
Hatta kızımı dusunmesen tek cocukla kaldırdım.
Demek istedigim hazır hissetmiyorsaniz bekleyin tabi ama ben hazir hissetmeyip dogurani ve pismanim keske olmasaydı diyeni görmedim. Evlat cok farklı birsey.hazir olsanda olmasanda ondan vazgecemiyorsun.herseye rağmen iyiki olmuş diyorsun
Bu arada bunun yaşı tamamen kisisel. esimin yengesi yillar sonra yeniden 42 yaşında oldu ve cok da guzel bakiyor kizina. Vaktiniz var ama kaliteli vaktiniz olacak mı iste onu düşünerek hareket edin.

Kişisine bağlı. Annem 45'inde doğurdu, normal yolla. Ve cinsiyetini doğduktan sonra öğrendik, doktora bile gitmedi. Bizimle ilgilendiğinden kat be kat fazla ilgilendi ve araları daha iyi.
Kimisi de var 35'inde doğurur ama kafası kaldırmaz, sabrı yetmez, enerjisi yoktur.

en geç anne olma yaşı nedir bilmiyorum hindistanda bir kadın 76 yaşında doğum yapmıştı :)

ama erken anne olmaya karşıyım bir kadın 25 yaştan önce anne olmamalı bence.önce kendisi ve kocası büyümeli,olgunlaşmalı sonra çocuk yapmalılar.

Benim en yaşlı tanıdığım kişi 44, 43 dü ve öyle iki kişi tanıyorum ama ilk çocukları değildi

Bence hazır ol ondan sonra kesinlikle çocuk doğur. Çünkü çok büyük sabır işi. Ama yaş ilerledikçe tahammül gücü azalıyor kesinlikle

Üniversite hocam 43 yaşında 2.yi doğurdu ilk çocuğu 18 yaşından iken, çok güzelleşti genclesti resmen, ışıl ışıl oldu, şimdi 4 yaşında oğlu

27 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. özellikle kendi ailemden gördüğüm bebek baskısını anlatamam. ancak maddi manevi çocuk sorumluluğunu almaya hazır değilim şu anda ve ne zaman hazır olursam o zaman yapacağım. sırf millet istiyor diye, kendi ailem dahi olsa, hazır değilken çocuk yapacak değilim. Ha annem ve anneannem devamlı senim yaşındayken 2. 3. çocuğumu doğurmuştum, yaşın geçiyor hamile kalman zorlaşacak vs deseler de kulak arkası ediyorum. Eğer olacağı varsa 30 larımdayken de olur. Ama geriye dönüp baktığımda içimde yapamadıklarımın pişmanlığı veya çocuğuma gerekli maddi imkanları sağlayamamış olmanın getirdiği üzüntü kalsın istemiyorum. Bunlar benim sebeplerim. Senin de muhakkak çocuk düşünmemenin kendince sebepleri vardır, eğer bu sebeplerinde haklıysan kimseye aldırış etme. Hayat senin.

Her dediğinize kesinlikle katılıyorum. Ama hamileliğin diğer tarafı da var. Hamilelikte olumsuzluklar yaşanabilir. Düşük, dış gebelik vs. Ya da istediği zaman hamile de kalamayabiliyor herkes. Ben 16 günlükken bebeğimi kaybettim. Eğer ki anne olmayı dusunuyorsa bu taraftan da bakmalı. Yaş ilerledikçe bu sıkıntılar da artıyor maalesef.

size tavsiyem adetin 2. ya da 3. günü bi kadin dogumcuya gidin. hatta tüp bebek merkezi doktoru olsa daha iyi olur. hormonlarina baktir özellikle amh ve fsh. ultrasonla da muayne olun. bu yumurtalik rezervi durumunuzu ortaya koyar. doktora da söylersiniz dumurunuzu ne kadar erteleyebilirim diye sorarsiniz. değerler iyi çıkarsa sorun yok ama değerler kötü çıkarsa cocuk işini fazla ertelememeniz gerekiyor olabilir, öyle bi durum olursa da yumurtalarınizi toplatip dondurtabilir kendinizi hazir hissettiginizde tüp bebek yaptirabilirsiniz.

bence ıdeal evlılık yası 30 hemen hamıle kalıp 31 te anne oldum ben, su an yenı yıl ıtıbarıyle 32 oldum kızımda bırkaç ay sonra yasına basacak eger kı ıkıncı bır cocuk dusunuyorsan ılkı ıcın 30-31 ıkıncısı ıcın en gec 35 cunku yaş ilerledikçe yumurta rezervi düşüyor, fiziken daha sıkıntılı bir gebelik geçiriyorsun , ee hayatın getırdıgı stres yorgunlukta cabası yaş ilerledikçe çocuk fikrinden ya soğuyorsun yada kafam kaldırmaz gibi geliyor...
ben tek çocuk ıstedıgımden 5 yıllık ılıskı sonrası evlendık bır ay sonra gebe kaldım ve benım ıcın ıdeal yaş ve zamanlama idi....
yanı bu sana kalmış bırsey ama anne olmak guzel bır duygu bır gulumsemesı yetıyor , eve neşe getiriyor tabıkı buyuk sorumluluk ve omrunden omur yıyor ama değer...

gelinim 34 yaşında.bir yıl oldu evleneli.henüz birşey yok.en iyi ihtimalle,şimdi hamile kalsa,35 inde doğum yapacak.bana göre geç,gençlere göre normal.yani kişiye ve şartlara göre değişiyor.

bense 20 yaşında evlendim.21 de anne oldum.çok erkenmiş,şimdiki aklım olsaydı,25 ten önce yapmazdım.çünkü cahildim ve çok hatalar yaptım.

Bu konularda daha tevekkül içinde bir insanım ben. Olmuyorsa vardır bir nedeni derim. Olmayan bir şeyi çok zorlamam yapı olarak.
Bizim ailede bebeği olmayan evli çiftler var mesela gayet güzel devam diyorlar hayatlarına ve evliliklerine, çocuk sahibi olmamak dünyanın sonu değil bana göre.
Hayırlı olan neyse o olur zaten acelem de yok bu nedenle.

Ben de 25 26 yasinda anne olmak isterim
Su an 22 yasindayim sonucunu bekledigim bir sinav var
Sonra bir yüksek lisans yapmak istiyorum
Daha yapmak istediklerim var
Cocugu dogurup bir kenara at nasilsa büyür diyor etrafimdakiler
Kvden sen dogur ben bakarim da diyor.
Coguna gülüyorum bence siz de hazir hissettiginizde bebek sahibi olun cünkü icinde yasayamadigi şeylerle anne olan kisi cocuguna istediklerini veremez bence.

Kişiye göre değişir.
Ama 29 yaşından çoook uzak bir yaş o bakımdan için rahat olsun. :)

Annem beni 37'sinde doğurmuş, ablam yeğenime 37 yaşında sahip oldu.

Kuzenim 45 yaşında ilk bebeğine hamile 15 güne kadar gelecek bebek. Bir arkadaşım yine 45 yaşında evlilik hazırlığında, hemen bebek istiyor. Geçtiğimiz ay başka bir arkadaşım 46 yaşında bebek sahibi oldu.

Yani doğurganlık devam ettiği ve anne istediği sürece olur.

Annem ilk çocuğunu 17 yaşında beni de 37 de almış kucağına. Ben hiç yaşlı annem var sıkıntısı çekmedim. Ben 10 yaşındayken 47 yaşında torun torba sahibi bir kadındı. Benimle oyun da oynardı, elimden tutup park, bahçe, müze gezmeye de götürürdü, sinemaya tiyatroya da giderdik birlikte. Babam da ona keza, her hafta lunaparka götürülen kaç çocuk vardır? 20 yaşımdayken annem 57 yaşındaydı. Alışverişe de gittik birlikte, oturup kakara yapıp kahvemizi de içtik. 31 yaşındayım şu an. Hala aynıyız. Birlikte rakı balığa gidiyoruz, her ay mutlaka dışarda bir yemek yiyoruz, her yaz tatile gidiyoruz. Yani yaşla değil yaşamayı bilmekle alakası var biraz durumun.

Saglik sorunlari olur cocuk olmaz tedavi gorulur... o zaman ileri yasi normal gorebilirim ancak keyfi olarak cocugun geciktirilmesini dogru bulmuyorum.33 yas bitince anne oldum ama aslinda ilk cocuk icin gec bir yas..arkadaslarimin cocuklari ortaokulda.benimki ne zaman buyuyecek daha diyorum..bunada cok sukur..

Pskolojik ve fizyolojik durumlara göre değişir bence. Fizyolojik olarak tam çocuk yapılacak yaştasın :) Biraz daha geçmesin. Fakat bu iş bir bütün. Pskolojin hiç hazır değilse çocuk yapma. Çocuk bu. Yapılmış olmak için yapılmaz ki.
Bir insan yetiştireceksin nihayetinde.
Öte yandan çok büyütmemekte lazım. Çocuk bu. Doğunca illaki seveceksin. Elinden geleni de yaparsın. Bazı şeyler nasiptir,kısmettir,kaderdir. Hayatın matematik gibi kesin sonucları yoktur. Dua etmek lazım.Hayırlısını istemek lazım.
Yine de bir çocuk yap be. Çocuk güzeldir, çocuk umuttur. Keşke bir çocuğum olsaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…