- 9 Mayıs 2015
- 3.657
- 7.939
- 158
Her dediğinize kesinlikle katılıyorum. Ama hamileliğin diğer tarafı da var. Hamilelikte olumsuzluklar yaşanabilir. Düşük, dış gebelik vs. Ya da istediği zaman hamile de kalamayabiliyor herkes. Ben 16 günlükken bebeğimi kaybettim. Eğer ki anne olmayı dusunuyorsa bu taraftan da bakmalı. Yaş ilerledikçe bu sıkıntılar da artıyor maalesef.İnsanına göre değişir bu açıkçası. Ben genç anne olmayı hiç istemedim hayatım boyunca bana bitmeyen bir sorumluluğu erken almak çok akıllıca gelmedi, korkarım biraz çocuklardan da mesela. 31 yaşındayım belki bu senenin ortalarında yaparız diye daha yeni yeni konuşuyoruz. İki yıla yakındır evliyiz, başbaşa tatiller kaçamaklar olmadan çocuk istemedik dürüst olmak gerekirse. Yani hayatın sorumsuz dönemini daha doya doya yaşamak istedim.
Çocuk büyük bir sorumluluk. Sırf geç kalmayayım diye kendimi o sorumluluğa atamazdım ben.
O yaş hesapları falan da bana doğru gelmiyor. Kimi 23ünde de agresif ve sabırsızdır çocuğa sabrı kalmaz. Kimi 40ında da enerjiktir sabırlıdır.
Benim annem beni 30unda doğurmuş kayınvalidem 22de doğurmuş eşimi. Yanyanayken görsen annem kız kardeşi gibi duruyor. Çünkü kayınvalidem erken yaşta anne olmuş bir ömür üç çocuğun sorumluluğu derdi kendine de pek bakmamış erkenden çökmüş kadıncağız. Bir de standart bir annedir mesela eşimle konuşuyoruz bazen çocukluklarımızı da annesi oturup onlarla oyun oynayacak etkinlik yapacak vakti bulamamış mesela genç anne olduğu halde. Halbuki benim annem ben 10 yaşındayken 40 yaşındaydı ama biz evcilik de oynardık, etkinlikler de yapardık. Enerjisi yüksek bir annem vardır. Şimdi bile 60 yaşında ama maşallah kendine yeni hobiler buldu. Emekliyim diye oturmuyor, geziyor arkadaşlarıyla tatillere gidiyor, resme ve seramiğe başladı. Bir dakika durmuyor.
Yani bu işler yapı meselesi genellenemez. Kiminin ruhu hiç büyümez enerjisi hiç bitmez. Çocuğu sırf ileride enerjim kalmazsa diye hazır olmadan yapmamak lazım. 35-40 gencecik yaş abartmamak lazım. Gerçekten kalbinizden geçen zamanda gerçekten isteyene kadar kendinizi baskı altında hissetmeyin bence.
size tavsiyem adetin 2. ya da 3. günü bi kadin dogumcuya gidin. hatta tüp bebek merkezi doktoru olsa daha iyi olur. hormonlarina baktir özellikle amh ve fsh. ultrasonla da muayne olun. bu yumurtalik rezervi durumunuzu ortaya koyar. doktora da söylersiniz dumurunuzu ne kadar erteleyebilirim diye sorarsiniz. değerler iyi çıkarsa sorun yok ama değerler kötü çıkarsa cocuk işini fazla ertelememeniz gerekiyor olabilir, öyle bi durum olursa da yumurtalarınizi toplatip dondurtabilir kendinizi hazir hissettiginizde tüp bebek yaptirabilirsiniz.daha önceki konularımdan bilen bilir sorunlu bir ailede büyüdüğümden çocuk fikrine sıcak bakmıyorum.
hazır değilim yasım 29 çevremde aşırı baskılar var vebal yüklemeleri var ayrıca cocugum olmuyor diye dedikodular da varbunları onemsemıyorum ama ileride pişman olurmuyum diyede kendımı sorgulamaya basladım yaş geçiyor malum eylülde 30 yasıma gireceğim biraz korku kapladı içimi hayatta en korktugum sey pişmanlık size sorum anne olma yaşı en geç nedir? vaktim geçiyormu ilerleyen yaşlarda tehlikeleri nelerdir kafam bunlarla fazlasıyla mesgul bu ara. sorarsanız ah diyorum keske 25 yasımda olsaydım suan 5 sene daha bekler 30 da anne olurdum ama hayat işte zaman gecıp gıdıyor durduramıyoruz.
bence ıdeal evlılık yası 30 hemen hamıle kalıp 31 te anne oldum ben, su an yenı yıl ıtıbarıyle 32 oldum kızımda bırkaç ay sonra yasına basacak eger kı ıkıncı bır cocuk dusunuyorsan ılkı ıcın 30-31 ıkıncısı ıcın en gec 35 cunku yaş ilerledikçe yumurta rezervi düşüyor, fiziken daha sıkıntılı bir gebelik geçiriyorsun , ee hayatın getırdıgı stres yorgunlukta cabası yaş ilerledikçe çocuk fikrinden ya soğuyorsun yada kafam kaldırmaz gibi geliyor...daha önceki konularımdan bilen bilir sorunlu bir ailede büyüdüğümden çocuk fikrine sıcak bakmıyorum.
hazır değilim yasım 29 çevremde aşırı baskılar var vebal yüklemeleri var ayrıca cocugum olmuyor diye dedikodular da varbunları onemsemıyorum ama ileride pişman olurmuyum diyede kendımı sorgulamaya basladım yaş geçiyor malum eylülde 30 yasıma gireceğim biraz korku kapladı içimi hayatta en korktugum sey pişmanlık size sorum anne olma yaşı en geç nedir? vaktim geçiyormu ilerleyen yaşlarda tehlikeleri nelerdir kafam bunlarla fazlasıyla mesgul bu ara. sorarsanız ah diyorum keske 25 yasımda olsaydım suan 5 sene daha bekler 30 da anne olurdum ama hayat işte zaman gecıp gıdıyor durduramıyoruz.
Her dediğinize kesinlikle katılıyorum. Ama hamileliğin diğer tarafı da var. Hamilelikte olumsuzluklar yaşanabilir. Düşük, dış gebelik vs. Ya da istediği zaman hamile de kalamayabiliyor herkes. Ben 16 günlükken bebeğimi kaybettim. Eğer ki anne olmayı dusunuyorsa bu taraftan da bakmalı. Yaş ilerledikçe bu sıkıntılar da artıyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?