en geç anne olma yaşı nedir?

sankı ıcımdeki ses 33e falan gelirsem artık olsun diye kendı kendıme ısteyecegım ama allah bılır tabi 33 den sonra da olmuyormus istememe ragmen:) nasip işte hakkımızda hayırlıısı

Bekarlara tavsiyem 30 dan önce yapmayın hayatı kaçırdım gibi düşünürdüm ben asla yapamazdım ama yapanlara saygım sonsuz çocukları ile birlikte büyüyorlar. evlilere tavsiyem otuzbeşten sonraya bırakmayın ki ben 32 ye gircem daha çocuğum yok evliyim :)
neyi bekliyoruz bilmiorum ama öyle hooppp die olmuo çocuk iş güç stres yaşam koşulları derken nanay :) ben düzenli kontrol yaptırıyorum sıkıntı yok fakat erteledik bi süre. Umarım Allah doğru zamanda sağlıklı bi bebek verir bana ve isteyen herkese..

Ben 27 yaşında yaşında evlendim. 31 yaşında anne oldum. Ben gerek evlenmeden önce gerek evlendikten sonra bebek fikrine pek sıcak bakanlardan değildim. Hatta olmasa da olur demişliğim vardır malesef. Yavaş yavaş bu fikre alıştım.
Bu düşüncelerimin etkisi var mı yok mu bilmiyorum. Doğum sonrası çok sıkıntılı zamanlar geçirdim. Bu konuda iyi bir örnek değilim.
Biyolojik olarak bildiğiniz gibi 35 yaş sonrası daha riskli. Ve tabiki istediğiniz anda da olmama ihtimali de var.
Birde aile içi sıkıntılardan dolayı demişsiniz. Annenizde dahil mi bu sıkıntılara? Doğum sonrası size destek biri gerek. Anneniz veya bir başkası birisi gerek.

annem kardeşimi 42 yaşında doğurdu
annemin teyzesi ilk çocuğunu 50 yaşında doğurdu.

menapoza kadar yolu var

annem yok malesef annemi erken yaslarda kaybettim destegım yok cocuk için destekte ıstemıyorum ki canım yıllarca herseyı kendım goğüslemeye çalısmıs biri olarak kımsenın yardımınıda istemıyorum.bu sürede kafamda ki sorular daha farklı psikologla bile halledemediğim sorunlar...

Her bayan adet olma ve menopoz süresi içinde yumurta rezervi uygunsa gebe kalabilir ama bazı şeylere dikkat etmek lazım..
1- istemek
2- ben 25 yaşında yeni bi anneyim tam vaktiydi bana göre zira çoçuğumla aramda uçurum bi yaş farkı olsun istemedim..
3- ilerleyen yaşlarda yumurta rezervinin azalması, Yumurta ve spermin kalitesinin düşmesi sağlık sorunlarına yol açabilir..
4- Bebek bakmak + enerji istiyor ileri yaşlarda çocuğa bakarken problem olabilir..
5- bi evlat sahibi olmanın duygusu anlatılamazbir şey yaşamanız gerekiyor.. ben bu duygunun peşinden gittim tadı bi başka sanki vadedilen cennetten bi koku, bi dokunuş.. sizinde yaşamanızı temenni ederim..
6- umarım hazır olduğunuzda geç kalmamış olursunuz..
Lütfen çevreye kulaklarınızı tıkayın içinizden gelen ses sizi doğru yaşama götürecek..

Özür dilerim hatırlattığım için. Mekanı cennet olsun.
Tabiki yaşadıklarını sen en iyi bilirsin. O zaman eşinle olan ilişkini de düşün. Karar vermende etkisi olur belki.
Ben yazını çok içten buldum.

Kuzenim 27 yaşında evlendi 1 sene cocuk istemedi sonrasında da istediğinde sorun yaşadı suan 30 yaşında ve hala uğraşıyor. Bunun dışında baska bir erkek kuzenimin karısı 20 yaşında anne oldu çocuğu hiperaktif olduğu icin 2. Cocuga 10 yıl ara verdi 1 senedir yaklasik ugrasiyor hamile kalmak icin ilkine cok kolay hamile kalmıştım dedi. Bence cokta gece birakmamak lazim. Sahsen 40 yasimdan sonra evde ufacik bir cocukla ugrasmak istemem. Tabi büyük konusmiyim :) Ayrica çocuklarin ayakbagi olarak gorulmesinden hiçte hoşnut değilim. Yine esimle gezerim tozarim tabi yanimizda ufakligimizda olur :)

çocuk yapmanın yaşı yok. akrabalarımda 40 dan sonra çocuk yapanlar var. ama doktorlar 35 e kadar en az bir tane zorlayın diyor.

Bu kısıden kısıye degısır
Bence en guzelı 27-32 yas arası
Ben 30 da dogurdum 60 yasımda kızım 30 olacak ve ben kızıma yük olmaktan muthıs korkuyorum
Yas aralıgı buyudukce omu benı ıdare edecek ben mı onu buyutucem dıye endıse ederdım acıkcası

Kişiye göre değişir ben 30 yasindayim ve yedi aylık kızım keşke daha erken evlenip çocuk sahibi olsaydım diyorum bazen ...çünkü hiç sabrim yok şimdi her agladığında kizim çıldırıyorum bağırıyorum yavruma sonra pişman oluyorum ama değişmiyor zaman geçtikçe tahammül seviyem azalıyor sanki Allah dan eşim çok iyi bir babada o bakıyor benden çok ...benim tavsiyem ne kadar erken o kadar iyi bir tane yap ikincisi yine geç olsun tabi bu benim düşüncem ...

hayat boyu hep sevgilim oldu, hiç bir zaman düğün nişan gibi saçma şeylerin hayalini kurmadım. hiç birine "işte bundan iyi baba olur" demedim. Her zaman mezun olup iş kadını olma hayalleri kurdum. Herkes beni eleştirdiği için çocukları hiç sevmiyorum diyemezdim. 7 senelik ilişkim bittiğinde 27 yaşındaydım ve evlilik hazırlıklarından önce bitti. O teklif etmişti ve ben de kabul etmiştim ama böyle bohça çeyiz gibi saçma hazırlıklar yapmıyorduk. 28 yaşıma kadar asla evlenmicem düşüncesi daha da kuvvetlendi çünkü çok yıpranmıştım. sonra karşıma bir adam çıktı, ruhsal olarak çok çöküktüm, tüm yaralarımı tamir etti. bir sene sonra evlendik. önceden anlaştım ama çocuk yapmıyacağız en az 4 sene diye. geç evlendiğimden dolayı ailem ve eşimin ailesi çocuk için çok bunalttı ama hem fizyolojik hem psikolojik kendimi hazır hissetmiyordum. burada çocuk istemediğime dair başlık açmıştım, tabiri caiz ise tüm saygısızlar beni linç edecekti, bu kadar hamile kalamayan üyesi olan bir sitede böyle başlık açılır mıymış? neyse çok uzattım. tam karar verdiğimiz gibi 4 sene sonra çocuk istedik ve çocuğumuz olmadı. çocuğu hala istemiyoruz malum bu ülkeye çocuk doğmaz, sadece artık zamanı geldi eminimki 45 yaşlarımda çocuk diye öleceğim. neyse. çocuğumun olmayışının sebebi ise yıllardır genetik bir hastalık taşımamış. annem 38 yaşında menopoza girmişti ama biz stresten sanmıştık. meğerse yumurta rezervi azlığı varmış veya amh diye bir değer var, bu hormonla alakalı, onun düşüklüğü hastalığı. diyeceksin ki annen seni doğurmuş ama. abimi 20, beni 24 yaşında doğurmuş. o yaşlarda sorun yok. şuan ben 34'üme doğru gidiyorum ama yumurtalıklarım 43 yaşındaki bir kadının doğurganlığına sahip. ayrıntılı yazdım kusura bakma, neye karar verirsen ver mutlaka sağlıklı olup olmadığını kontrol ettir. doktor bize bir tane doğurup bir köşeye atsaydın keşke ilk evlendiğin zaman dedi. hormonlarına amh, fsh değerlerine mutlaka baktır, yumurtalarını saydır. daha sonra çok üzülme benim gibi. şimdi bir kız evladım olursa 18 yaşını da görürsem hemen doktora götüreceğim bana geçen hastalık onda da var mı diye. biz cahillik ettik, ona yaşatmayacağım.

Hamile misiniz şimdi?

evet, neredeyse kısırdım, 2 ocak için tüp bebek randevusu almıştık 1 ay önce, doktorlar çocuğun olmaz doğal yollarla dedi. 13 aralıkta öğrendim hamileymişim. mucize gebelik,ben de hala inanamıyorum.
Maşallah çok sevindim.Dilerim bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alın

Bende 2o yaşında evlendim 21 yaşında anne oldum.Annelik yönünden sıkıntı yaşamadım . En güzel zamanlarımdı hatta ama evlilik açısından 20 yaş çok erken .Evlilik için en erken 24-25 olmalı.

Son düzenleme:
Harika yalnız degilmisim. ..kızım 12 ye girecek ve ben bu ay korunmayi bırakacağım. ..Eşim çok istekli ki ben de iki yılda anca ikna oldum. ..ki yaşım 38 :))

tvde bir doktor "annenizin menapoza girdiği yaştan 10 çıkarın son nokta sizin için o" demiş. buna göre benimki 42, ilk adetimi 16 yaşında gördüğüm ve ilk doğum sonrası 7-8 ay sonra ilk adetimi gördüğüm için yumurta rezervlerimin elverişli olduğunu düşünsem de bunların hiç biri doğrusal sonuçlar vermeyebilir.
30 yaşında bir arkadaşım var annesi hâlâ adet görüyor ve ailede ikiz doğum çok fazla ama arkadaşım bebek sahibi olamıyor ve doktorlardan biri yumurtalık rezervinin 40'lı yaşlarda bir kadın gibi olduğunu söylemiş.
yaşam tarzı, genetik faktörler vs... bunlar fiziksel şartlar.

anne olmak için psikolojik hazır bulunuşluk çok daha önemli bence.
ben ilk çocuğumu 29 yaşında doğurdum. İkinci için kendimi hazır hissedersem 35 gibi yani iki yıl sonrayı düşünüyorum.
bir tanıdığımız var çok geç yaşta evlenip geç yaşta çocuk sahibi oldu. Eşi kendinden daha yaşlıydı ve geçtiğimiz senelerde vefat etti. Tanıdığımız ise uzun yıllardır kanserle savaşıyor ve durumu iyice kötüleşti şimdi geriye ilkokul çağında bir çocuk kalıyor. Başımıza ne gelir bilemeyiz ama bu olay bana geç ebeveynlik kararımı biraz sorgulattı.
Konu sahibi bu tür konular açıldığında tartışmaların sonu gelmiyor. Bu konu empati kurulabilecek bir konu değil. Sizin için neyin doğru olacağına en iyi siz karar verirsiniz. Çünkü burada kendinizi tamamen bize tanıtmanız imkansız. Mantığınızla kalbinizin sesini ortak bir paydada eşitleyerek en güzel kararı vereceğinizi umuyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…