aa ben de 7 aylık evliyim :)Ben 7 aylık evliyim genelde Allaha şükür elim yatkın yemek işlerine, yaptığım yemeklerden kötü olmuş diyenini duymadım, bu ara harika kuru köfte yapmaya başladım eşimin tadı damağında kalıyomuş kendisi öyle söylüyo düşünün yani.. Tabiki hemen olmuyo birkaç denemeden sonra oturuyo rayına.. Severim derseniz tarifini yazarım.
öyle tavuk sote deyip kaçmak yok bacım:)Tavuk sote :)
Ne güzel tesadüf oldu aynıymış evlilik süremiz.. Yarım kilo kıyma, 1 yumurta,1 baş soğan,3 diş sarımsak,2 çay kaşığı karbonat, 2 çay kaşığı nane,2 çay kaşığı pul biber,2 çay kaşığı kara biber,2 çay kaşığı kekik,istediğin kadar maydanoz, yarım bayat ekmek (ıslatıp koyuyorum ben), veee bu işin püf noktası harcı iyice yoğurup (10-15 dk) köfteleride istediğin gibi yuvarladıktan sonra buzdolabına koyuyorum,ertesi gün kızartıyorum, inan bekleyince muntazam bir tat oluyo. Afiyet olsunaa ben de 7 aylık evliyim :)
severim severim sen zahmet olmazsa yaz tarıfını cnm cnm:)
teşekkür ederim canım:)Ne güzel tesadüf oldu aynıymış evlilik süremiz.. Yarım kilo kıyma, 1 yumurta,1 baş soğan,3 diş sarımsak,2 çay kaşığı karbonat, 2 çay kaşığı nane,2 çay kaşığı pul biber,2 çay kaşığı kara biber,2 çay kaşığı kekik,istediğin kadar maydanoz, yarım bayat ekmek (ıslatıp koyuyorum ben), veee bu işin püf noktası harcı iyice yoğurup (10-15 dk) köfteleride istediğin gibi yuvarladıktan sonra buzdolabına koyuyorum,ertesi gün kızartıyorum, inan bekleyince muntazam bir tat oluyo. Afiyet olsun
teşekkür ederim cnm :)öncelikle ben de açtığınız konu için teşekkür ederim. en güzel yaptığım yemek enchilada tarifi buradan bulabilirsiniz
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/pratik-yemek-tarifi-enchilada.770172/
evliliğiniz hayırlı olsun eminim kısa sürede sizde çok güzel yemekler yaparsınız.
Bunun tavuklusuda güzel oluyor canım,eğer Ocak'ta yapıyorsan içine küp küp doğarmış tavuk ve yine küp küp doğaranmış patates at,tabi tavukları biraz kavurun sonra sizin yaptığınız gibi .bir tarif de benden kızlar :)
karnıbahar yemeği,eşim çok sever
soğanları yağda öldürüyoruz,sonra göz kararı kıymayı kavurun,üzerine de salçayı koyup kavurun.
yıne göz kararı doğradığınız yada parçaladığınız diyeyim karnıbaharları yıkayıp kavrulan salçanın üzerine koyun.
1-2 karıştırıp üzerine 1sb. soğuk su koyun
tuzu baharatları
pişsin öyle,misssss
teşekkürler :)ellerinize sağlık :)Eşimin en beğendiği yemeklerimden patates nohut yemeğimi çok sever. Resim de internettenama ben et yerine patlıcan da koyuyorum herkesin damak zevkine göre patlıcan koymasanda olur vede etli yapmıyorum ben. Esim İki tabak bitirir :).
Tarifi:
Bir soğanı ve yeşil biberi bir çay bardağı sıvı yağda kavur. Sonra bir kaşık domates Salçasi bir kaşık biber salcasi kavurdugun soğana ekle iyice beraber kavur. 1 patlıcan 3 Patates 250 gram haşlanmış nohut (ben hazır küplerde olanı alıyorum). Hepsini güzel yıka ve küp küp dogradiktan sonra onlarida tencereye ekle. Sıcak suyu göz kararı yaklaşık bir litre kadar üzerine koy. Baharatini tadarak göz kararı tuz karabiber ve pulbiber koy. En son iki domates küçük küçük doğrayıp tencere koy ve üstünü kapat. 20 - 30 dakka kadar pişir dereceye bağlı. Sebzeler yumuşayana kadar. Altını kapat servise hazırdır. Yanında da bir pilav ohhh. Afiyet olsun. Son olarak sebzeleri azaltıp veya fazlalastirman yada birini koymak istemeyebilirsin tamamen isteğine kalmış bişeysağlıklı bir yemek tavsiye ederim.
fırın poşetinde tavuk nasıl yapılıyor onu bilen var mı dostlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?